Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eyer kargo firmasına gidip kargoyu alıyorsam kimligimi almadan kargoyu vermiyorlar bana bu şahısa iyi denk gelmiş. Şubedeki tanıdığı olabilirmi acaba. Cok gecmış olsun.
  • Cool story ? Her kargo subesinin kamera kaydi vardir, kargo firmasinin musteri hizmetlerini ara yarin telefonun ederi neyse o para hesabina gecer. Cok zor olay degil bu, kamera kayitlarini talep edip direkt o sahisa da dava acabilirsin ayrica tazminat icin.
  • Dostum mng sitesinde bir kargo takibi yapacakken sitede böyle bir konu buldum

1 nisandaki çıkan yasa kamera zorunluluğu vs. teslimattaki zorunluluklar. işine yarar

http://www.mngkargo.com.tr/tr/haberler/551-bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurulu-duzenlemesi
    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FKurul+Karar%C4%B1%2F(517)_(09)+Posta+G%C3%B6nderilerine+%C4%B0li%C5%9Fkin+G%C3%BCvenlik+Tedbirlerine+Y%C3%B6nelik+Usul+ve+Esaslar+_27_12_2016.pdf@mentalaritmetik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 13 Nisan 2017; 10:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acabuco

Cool story ? Her kargo subesinin kamera kaydi vardir, kargo firmasinin musteri hizmetlerini ara yarin telefonun ederi neyse o para hesabina gecer. Cok zor olay degil bu, kamera kayitlarini talep edip direkt o sahisa da dava acabilirsin ayrica tazminat icin.

Ben Aras kargodan talep ettiğim 15 tl'yi bile alamadım

Müşteri hizmetleri filan da para ödeme konusunda gayet yalan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık olmuş ama burada en suçlu olan kargo şirketi, hırsız kargo şirketinden daha masum bence.
  • Kargoda değer belirtseydiniz ve sigortalatsaydınız direk kargo ödemek zorunda kalırdı. Kargo yine bir şey ödemek zorunda sizin durumunuzda ama bu iphone 7 parası olmayacaktır muhtemelen.
    geçmiş olsun
  • 2 ay önce benim debaşıma benzer bir hadise geldi. gittigidiyor üzerinden bir kahve makinesi aldım. satıcı mediamarkt.

ürün kargolandı takip numarası sisteme girildi. takip ediyorum kargoyu. bir baktım kargo teslim edilmiş. dedim herhalde şirketten birisine teslim ettiler. araştırdım bizim şirketten kimse teslim almamış. aradım müşteri hizmetlerini şubeden teslim almışsınız dedi.

şubeye gittim teslim almışsınız dedi. nasıl yani?! teslim tutanağını görmek istedim gösterdiler. aynı şekilde isim soyisim doğru sallama bir tc sallama bir imza. hemen mediamarkt ı aradım. siz araştırın kargo nerede bulun gibi bişeyler söyledi. sonrasında gittigidiyor ile iletişime geçtim para transferini süresiz şekilde durdurdum. medimarkt bundan sonra ilgilenmeye başladı.

yaklaşık 40-45 gün sonra para kartıma iade edildi. kargo firması karşıladı zararı.
  • Guzel de resmi olarak bir eksiklik yok ise siz neden it kopekle ugrasiyorsunuz, kargo firmasi isinizi cozmesi lazim onu savciliga vermekle ugrasin bence, urunu teslim ederken tc kimligi kontrol etmesi gerekiyor diye biliyorum ayrica gonderirken size fatura vermesi gerekiyor, kamera goruntuleri vesaire de olmasi lazim. Bir de satis yapacaktim gibi ifadeler kullanirsaniz yurtdisi cihazin vergisiz sekilde ticaretini yapmak gayri resmi bir islem diye sonuc alamayabilirsiz. Tabi tahminlerde bulunuyorum bunu avukatla ve bilenlerle detayli konusmak lazim.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Vermek zorundalar, 2+2= 4 . Otesi yok bunun. Zorundalar. Arkadas bunun pesini birakmasin.
  • Millet ciddi suça meyilli, yazıklar olsun böyle insanlara. Postlara bakıyorum, millet neler neler yaşamış. Ben PTT benim imzam olmadan paketimi site güvenliğine verdi diye tantana çıkartıyordum, neler neler varmış. Konu sahibinin son mesajını da okudum. Adamlar birde pusuya yatıp bekliyorlar sonraki hamlelerini şaka gibi. Geçmiş olsun umarım zararınızı kısa sürede telafi ederler.
  • Kargo suçlu, sahte kimlik ile alan adam baba suçlu. Kargo olaya yatar, ceza almaz. Dolandırıcı bulunamaz. Çöpe atılan Iphone 7, huzursuz günler ve mağdur edilen siz. Türkiye'de dolandırıcılık olaylarının akıbeti son 5 yıldır böyle. Dolaptan bir şişe su içebilirsiniz, buzluktan olmasın hasta yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raziel82

Dostum mng sitesinde bir kargo takibi yapacakken sitede böyle bir konu buldum

1 nisandaki çıkan yasa kamera zorunluluğu vs. teslimattaki zorunluluklar. işine yarar

http://www.mngkargo.com.tr/tr/haberler/551-bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurulu-duzenlemesi
    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FKurul+Karar%C4%B1%2F(517)_(09)+Posta+G%C3%B6nderilerine+%C4%B0li%C5%9Fkin+G%C3%BCvenlik+Tedbirlerine+Y%C3%B6nelik+Usul+ve+Esaslar+_27_12_2016.pdf@mentalaritmetik

Hocam teşekkür ederim. Baştan aşağı okuduğumda bütün şartlar bana uyuyor. Her iki bölge müdürlüğü de Kargo Teslimi sırasında Kimlik Tespiti Ve Kontrolü Zorunluluğu İbaresini bilmelerine rağmen. Benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar

• mentalaritmetik kullanıcısına yanıt
    Bu yasa ve madde ile üzerlerine git. maddeleri söyledikten sonra daha diretemezler herhalde. yasaya göre direk suçlular
  • Resmen nitelikli dolandırıcılık.
  • hocam geçmiş olsun eskilerden böyle bir olay duymuştum gazetede az arayınca buldum haberi 2016 yılında aynısını izmirde yine yapmışlar belki yine aynı adamdır T.D. isimli dolandırıcı yakalanmış o zamanlarda belki işinize yarayabilir.

http://www.sabah.com.tr/egeli/2016/04/23/izmirde-polisleri-bile-sasirtan-dolandiricilik
  • Tsukiyomi kullanıcısına yanıt
    helal olsun valla iyi bulmuşsun :)) bence aynı kişidir
  • raziel82 kullanıcısına yanıt
    olayı okuyunca direk hatırladım bu dolandırıcılık hikayesini, çok değişik bir yöntem olduğundan satış yaparken bende aynı hataya düşmeyeyim diye not bile aldım :) daha neler göreceğiz
  • O adami bulmam 5 günü geçmez rüşvetçi polisler vardir yada tanıdık baglanti bulup o telefonun yerini tespit edersin sonra bam bam bam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsukiyomi

hocam geçmiş olsun eskilerden böyle bir olay duymuştum gazetede az arayınca buldum haberi 2016 yılında aynısını izmirde yine yapmışlar belki yine aynı adamdır T.D. isimli dolandırıcı yakalanmış o zamanlarda belki işinize yarayabilir.

http://www.sabah.com.tr/egeli/2016/04/23/izmirde-polisleri-bile-sasirtan-dolandiricilik

Adam hapisten firar etmis zamaninda sonra yakalanabilmis ve eger yine adamsa muhtesem adalet ve cezaevi sistemimiz var derim. Eger dogruysa fazla umutlanma yine ya bulamazlar bulsalar da 1 2 sonra ya kendisi kacar gider ya da serbest birakirlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.