Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzamdaki dolandırıcının yakalandığı haberi geldi. umarım sizinki de bi an önce yakalanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

imzamdaki dolandırıcının yakalandığı haberi geldi. umarım sizinki de bi an önce yakalanır.

İnşallah hocam, fakat adamalar hala devam ediyor aynı işler ile uğraşmaya.Daha 2 gün önce aynı kişiler forumdan başka bir arkadaşı dolandırmaya kalktılar. Kaldı ki benimkiler yakalansın.
  • Ben ürünü isteyen kişidin şüphelendim, araştırdım @mentalaritmetik sayesinde bu olaydan kurtuldum. Çünkü herşey tamamen uyuyordu, ikimizin başına gelen aynı şeydi, onun sayesinde atlatmış oldum ve dolandırılmadım, kendisine minnet borçluyum.

Maalesef kargo sistemlerinde açık var ve bu açıktan faydalanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mso2172 -- 14 Nisan 2017; 12:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mso2172

Ben ürünü isteyen kişidin şüphelendim, araştırdım @mentalaritmetik sayesinde bu olaydan kurtuldum. Çünkü herşey tamamen uyuyordu, ikimizin başına gelen aynı şeydi, onun sayesinde atlatmış oldum ve dolandırılmadım, kendisine minnet borçluyum.

@mso2172 Maalesef kargo sistemlerinde açık var ve bu açıktan faydalanıyorlar.

İşte bu açıklarını o kurum kabul etmiyor ve Suçu göndericiye yıkmaya kadar getiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Ben ürünü isteyen kişidin şüphelendim, araştırdım @mentalaritmetik sayesinde bu olaydan kurtuldum. Çünkü herşey tamamen uyuyordu, ikimizin başına gelen aynı şeydi, onun sayesinde atlatmış oldum ve dolandırılmadım, kendisine minnet borçluyum.

İşte bu açıklarını o kurum kabul etmiyor ve Suçu göndericiye yıkmaya kadar getiriyorlar.

Aslında mernisten tc girip sorgu yapabilirler ekranları var bu servisi alıyorlar diye biliyorum. Ama uğraşmadıkları için böyle oluyor, bir de adrese teslim kargoyu kesinlikle elden teslim etmemeleri lazım, eğer ısrarla elden almak isteniyorsa gönderici veya alıcı telefon numarasına bir kod gönderilip, kod doğrulandıktan sonra teslim edilmeli.

• Veya alıcının teline kargo ilk yola cıktıgında bir karekod veya şifre tarzı birşey yollanmalı ki, teslimatta o şifreyi sisteme girip kargoyu teslim etmeyi zorunlu hale getirirlerse bayağı bir yol katedilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Aslında mernisten tc girip sorgu yapabilirler ekranları var bu servisi alıyorlar diye biliyorum. Ama uğraşmadıkları için böyle oluyor, bir de adrese teslim kargoyu kesinlikle elden teslim etmemeleri lazım, eğer ısrarla elden almak isteniyorsa gönderici veya alıcı telefon numarasına bir kod gönderilip, kod doğrulandıktan sonra teslim edilmeli.

Aslında mernisten tc girip sorgu yapabilirler ekranları var bu servisi alıyorlar diye biliyorum evet böyle bir sistemleri var BTK gönderi güvenliği yasası çıktığından bu yana kullanıyorlar.Bunu yapmalısınız veya neden yapmıyorsunuz dediğimde arkadaş ; BEN NÜFÜS DAİRESİ miyim diyor ve sıyrılmaya devam ediyorlar.

• mentalaritmetik kullanıcısına yanıt
    mso2172 M kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,
    Eğer dolandırılmaktan kurtulan arkadaşta İzmir'de ise bu yapılanma İzmir ve çevresinde çalışıyor demektir.
    Aranızda organize olarak bu aşağılık hırsızlara güzel bir kapak yapabilirsiniz.
    Yeni bir Iphone 7 ilanı açarak yemi atar beklemeye başlarsınız.
    Aradıklarında ise aynı şekilde tüüm bilgileri vererek anlaşırsınız.
    Cumhuriyet savcısına vereceğiniz bilgi dahilinde kargo şubesinde hırsızlık anında yanınızda bulunacak bir polis memuru ile birlikte hem hırsızlıktan, hemde sahte kimlikten suçüstü yapabilirsiniz.

Koliyede hıyar koyun.

Biraz fantazivari oldu ancak uygulanabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMETH_ -- 14 Nisan 2017; 12:43:33 >
  • Gelisme var mi

• bilgilendirme icin tesekkurler.. her gun dolandiricilikta yeni cigirlar aciyor bu ulke..

isteyen ist4edigi kizsin ama sirf bu olaylari gormek bile bu ulkenin asla 3. dunya ulkesi olmaktan cikamayacagini gosteriyor...
  • MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    İlgili şahıs/lar da bu konuyu takip ediyormuş, konu sahibi yazdı üstlerde.
  • Kargo şubesinde kamera olmalı oradan imza atıldığı zamanda kim gelmiş kim gitmiş belli olur.

Hırsız da bir telefon için (kullanılmayacak bir telefon) tanıtılmış olur.

...

Benzer olay başka arkadaşın başına geldi(forumda konusu vardı)

Adam kamerayı satmak istiyor sonra buluşmaya gidiyorlar. Türlü türlü telefonlar güven vermeler filan en sonunda satan arkadaş

alıcı bölgesine gidince telefon ediyor geldim neredesin diyor, ilerde caminin arkasına gidiyorum diye yanıt alıyor,

orada bulunan sözde tanıdık bir esnafa cihazı bırakmasını, yanında taşıyamayacağını cihazın sorunu olmadığına inandığını söyleyip caminin oraya gittiğini orada buluşup parayı vereceğini söylüyor. Arkadaş belirtilen esnafa kamerayı bırakıyor,

caminin oraya gidince bakıyor kimse yok, telefon açıyor kapalı, kamerayı bıraktığı dükkana geri gidiyor ve bir bakıyor kamera yok esnaf da tanımıyorum bıraktığınızı başka biri geldi aldı diyor.

• Telsim şubesinde kamera kaydı vardır.

• Daha önce de duyduğum klasik bir dolandırıcılık yöntemi. Kargo şubesi suçlu gibi görünüyor ama muhtemelen yasal bir dayanakları vardır. Kargolarımı şubeden alırken kimlik sorana rastlamadım daha.
  • Benim başıma da insaflı dolandırıcılık olayı geldi.Herkes anlatmış ben de bir anlatayım. Geçen sene üniversiteye yeni başlamıştım. Kırtasiyede fotokopi ücretleri falan derken çok masraf oluyordu.Bir arkadaş r10 da ticaret puanı fena olmayan adamın 0 brother hl1111 i iş yerindeki fazlalığından dolayı ucuza sattığını söyledi. Arkadaş r10 üzerinde aracılık yapıyordu benle adam arasında. Neyse durumu anlattım öğrenciyim ihtiyaç böyle böyle diye yarı fiyata indirdik. Ticaret puanı yüksekliğinden güvenip direk havale yaptım parayı yaparken de bayrama 5 gün falan var sarkar mı diye endişeleniyordum zaten. Neyse adam o 5 gün içinde kargolamadı bin tane bahane uydurarak.Telefon numarasını vermişti whatsapptan da konuşuyorduk. Bir gün kargoladım dedi benim adıma sallama bir kod attı sorguluyorum gözükmüyor daha düşmemiştir diye erteliyordu durmadan. Kargo dükkanına gittim sabahın köründe gelecek diye beklerken adıma da kargo olmadığını söylediler. Adamı aradım ah kardeş ben n11 de satıcılık yapıyorum bizim eleman yollaması gerekiyordu karıştı herhalde diyip yine geçiştirdi. Bu şekilde 2 hafta oyaladı. R10 daki profiline yavaş yavaş dolandırıcılık mesajları gelmeye başlamıştı dedim bizi de dolandırdı herhalde. Telefonla tekrar arayıp işte sınavlarımın yaklaştığını falan söyleyip çok mağdur olduğumu söyledim adam da yine üste çıkıp yapma böyle dedi paranı iade edeceğim hatta yazıcıyı da göndereceğim dedi. Yine bir kaç gün ne para iadesi var ne kargo. Zaten kargoyu falan unuttum para geri yollar mı diye düşünüyordum. Adamı artık çok sık aramaya başladım. Adam da başından savmak için herhalde paramı iade etti hatta havale ücretini de üstüne koyarak. (Aradan bir ay geçti tüm başlangıçtan) Üstüne yüzsüzlükten dükkanından başka bir şey hediye edeceğini falan söyledi( aklı sıra yine güvenini kazanıp başka bir şey satmaya çalışıp dolandıracağından şüphelendim.) kabul etmedim r10 daki dolandırıcılığı hakkındaki mesajları kendisine attıktan sonra bir geri dönüşü olmadı tabi ki ben de paramı alınca peşini bıraktım direk vatan bilgisayara gidip normal ücreti neyse aldım. Bir kaç ay sonra r10 dan ban yemiş arkasında bir sürü mağdur yaratarak. Neyse ki ucuz kurtulduk bu da bana ders oldu.

• sizlerin yine iyi bizim kargocular imza falan bile attırmıyor. sen misin? diyip veriyor. gerçi eve neredeyse her hafta geldiği için adamlarla haşır neşir olduk. o yüzden sorun etmiyorum.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgili şahıslar bu konuyu takip ediyorsa, suç savcılığa intikal etmiş. Prosedür işlemlerinden dolayı biraz zaman almakta savcının dosyayı hazırlaması, zanlıların kimlik tespiti, dosyanın mahkemeye intikali, hakimin yakalama kararı vermesi.

Eğer şahıslar bu konuyu okuyorsa kısa süre içinde yakalanıp resmi belgese sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, başkalarının kimlik belgeleriyle işlem yapma ve hırsızlık gibi bir çok suçtan haklarında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve misli para cezası alacaklardır.

Şahıslara tavsiyem bir an önce etkin pişmanlıktan yararlanmak için teslim olmaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMETH_ -- 14 Nisan 2017; 17:1:45 >
  • Çok büyük geçmiş olsun kardeşim, buradan bizimle paylaşıp uyardığın için de ayrıca sağol.

Artık dolandırıcılıkta sınır tanımıyorlar, okuduklarımdan sonra kimseye güvenip de yüzyüze görüşmeden veya güvenli ticaret kullanmadan herhangi bir şey alacağımı sanmıyorum.
    İnşallah telefon bulunur...
  • Zamanında get ile sattığım telefonu alıcı beğenmemiş iade edecem demişti iyi dedil gönder kargo ile nasılsa get ile sattık kontrol ederim kargoda sorun yok ise onqylarım ohhooo kargo daha elime geçmeden sahibinden işlemi onaylamış para adama iade edilmişti bile allahdan telefon geldi geri elime sorunsuz uzun lafın kısası SAHİBİNDEN GET İLE ASLA Bİ ŞEY SATILMAZ EN İYİSİ YÜZ YÜZE KEŞO PARA

• MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    polis zaten bunları biliyordur, savcı alın dediğinde gider alır
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.