< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalaritmetik -- 12 Nisan 2017; 16:8:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalaritmetik -- 12 Nisan 2017; 16:8:29 > |
Sen iran'a veya afganistan'a gidebilirsin. Orada tam senin istedigin gibi bir duzen var. Adaletin islemesi icin el, kol kesmek gerekmiyor. Nefretten ve kandan beslenen soylemlerinizden biktik
not: kuran'da sayısız kere "allah af dileyeni bağışlayandır, affedendir" şeklinde yazmaktadır. siz vahşet eğilimli olduğunuz için onlarca kez yazılmış tövbe ve bağışlama ilgili ayetleri görmek yerine, el kesilen maide 38'e odaklanırsınız elbette. islamda önce bağışlayıcılık var, ilk hatada bilek kesmek yok. bu zihniyetten artık uzaklaşın. ilk önce gerçek islam bu değil diyenler ellerindeki bıçakları bırakmalı. |
gerçekten çok etkilendim şaşkınlık içerisindeyimm çok geçmiş olsun.
peki ben bir şey sormak istiyorum bunu muhtemelen kargo şirketi ödemek zorunda çünkü siz kime gönderdiniz ve karşılığında kim almış alakası yok alan kişinin o yüzden suçlu %100 kargo şirketi suçludur ve ödemek zorunda. |
Her geçen gün profesyonelleşiyorlar, ağzım açık okudum. Geçmiş olsun.
|
Geçmiş olsun, benzer şekilde olayı foumda fotoğraf makinesi satışında daha önce duymuştum. Sizin gibi, arkadaş vasıtasıyla satış yapan biri, alıcı kişiye arkadaşının ad-soyadını veriyor, şu saatte şurada buluşup ondan alacaksın diye anlaşıyorlar. Fakat sahtekar alıcı kargo şubesine gidip, aracı olan arkadaşın ad-soyadıyla kargoyu alıp toz oluyor...
Bence kargo firmasından da şikayetçi olunuz, kimlik kontrolü yapmadan teslimat yapmaları onların hatası ve sizi mağdur etti nihayetinde. Umarım tez vakitte mağduriyetiniz giderilir. |
İnternet üzerinden alışverişlerde alıcılarda anladığım fakat bir o kadar da anlam veremediğim bir "güven" korkusu var. Yahu güven denilen şey tek taraflı değil, karşılıklıdır. Sen alıcı olarak bana güvenmek istediğin gibi ben de satıcı olarak sana güvenmek istiyorum. Ama bu ikinci husus genelde göz ardı ediliyor. Ve sırf alıcıya güven vermek adına abuk subuk yöntemlere başvuruluyor.
Geçen hafta ben de ekran kartı sattım. Başka ilden birisi arayıp benim ikamet ettiğim ilde arkadaşı olduğunu ve onla elden alışverişi gerçekleştirebileceğimi söyledi. Tüm sorularını yanıtladım, resim ve videolarını çekip yolladım kartın. Ertesi gün de arkadaşı gelip benden kartı alacakken son anda yan yattı, ben de bizzat arabamla kartı onun evine götürdüm. Kartı benden aldı ve ben bunu deneyip geleyim dedi. Ben dışarda bekleyeceğim ve beyefendi kartı bilmediğim bir yere götürüp deneyecek. Onu da kabul ettim ve 15 dakika bekledim. Sonrasında geldi ve bana dediği şey bir kırtasiyeye gidip nüfus cüzdanımın fotokopisini istediği. Bir yandan da karta talip olan kişiyle konuşuyor telefonda ve ben yanındayken "çakala benzemiyor öyle" diyor. Kabul etmedim tabii ki. Öyle anlaşmamış olmamıza rağmen kartı getirdim evine, kırıp bozmayacağını veya başka birşey yapmayacağını bilmeden alıp götürüp denemene izin verdim, daha ne yapayım güvenmen için? Hala bana telefonda inşallah bir sorun çıkmaz diyor. Demem o ki alışverişlerde güven unsuru karşılıklıdır. O size parasını veriyorsa, siz de ona para edecek bir malınızı veriyorsunuz. O yüzden eğilip bükülmeyin güvensin bana diye, sizin de kırmızı çizgileriniz, prensipleriniz olsun. |
Geçmiş olsun. Herkesin başına gelebilir. Bende satış yapıyorum zaman zaman. Ama arkadaşımın eline geçmeden. Karşı tarafa arkadaşımın bilgilerini vermiyorum. Telefonunu bile vermiyorum. O sizi arar ortak bir noktada buluşursunuz diyorum. Bu şekilde önlem alıyorum.
|
Bizim semtteki aras kargo tam efsane kargoyu verip gidiyor hemen, dur bir imza atayım bari diyorum gerek yok diyor ne tc ne imza rezalet
|
bu işi yapabilen çok kargo şirketi yok 5 - 6 tane var. telefonla arayıp "adıma kargo gelicekti son durumunu öğrenebilirmiyim" diyip isim soyisim ile sorgulattırabiliniyor, dolandırıcı şahıs bütün kargo şirketlerini arayıp sormuştur. bende ups kargoda çalışıyorum bu arada. çoğu zaman hepimiz yapıyoruz kargo takipinden son duuruma göre telefon edip evde kimse olmuyacak paketi şubede bekletirmisiniz ben şubeden teslim alıyım demeniz yeterli oluyor.
bence kargo gönderici ve alıcı tarafada bir doğrulama kodu gönderilmeli kodu bilmeyen dolandırıcı şahsın paketi teslim alması anca böyle önlenebilir, ama yapan yok tabi. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 11 Nisan 2017; 19:35:9 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 11 Nisan 2017; 19:57:8 > |
|
|
|
|