Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xenofx

kargo şubesi bunu çatır çatır öder. ha ne zaman öder 5 ila 10 yıl sonra. arkadaşım hyundai ile davalık oldu 7 yıl sonra aldı parayı.

Kargo içeriği belli olmadan kargo firması bunu ödemez. Nasıl ispatlayacaksınız içeriği merak ediyorum?
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kargo firması zararınizi karşılamak durumunda. Ama sizde de hata var. Kargonun durumunu ve ayrıntılarını tanımadığınız birine vermek yerine direkt ona gönderseydiniz daha iyi. Dikkatli olmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Cidden film gibi bir olay yaşanmış. Yalnız sizin şu İzmir'de ki arkadaş cihazı almış olabilir mi? Cihaz eğer kullanılmış olsaydı iPhone'umu bul ile çok kolay konum tespiti yapılabilirdi.

2 ihtimal var ya sizin arkadaş size yamuk yaptı, ya da kargo firmasının hatası nedeniyle cihaz dolandırıcıya teslim edildi. arkadaşınızın böyle birşey yapacağına pek ihtimal vermiyorum ama düşündürdü.

bu arada İMEİ numarasının klonlanabilme ihtimaline karşı gizlemenizi öneririm. veya 1-2 numara sansürleyin.

Ayrıca cihazı bulursanız iCloud şifresini kaldırtın, yoksa cihaz elinizde kalır. Ek olarak 0 cihaz aktifleştirilmiş sanırım satma niyetiniz vardı çok üzücü bir olay. telefonu bulsanız bile ederi düştü.

Keşke satacağınız kişi İzmir'de tanıdık varsa yollayın ondan alayım dediğinde ''GÜVENMİYORSAN ALMA KARDEŞİM UĞRAŞMAK ZORUNDA MIYIM SENİNLE'' diyebilseydiniz.

bu arada konu açmanız iyi olmuş ben de bilinçlenmiş oldum. Geçmiş olsun. Gelişmeleri yazmayı unutmayın lütfen. Sonucu merak ediyorum. Ben de telefonumu bir yerde düşürmüştüm 4-5 yıl oldu haber yok. Gerçi gelse bile kullanmam artık.

• aynı imeiyi başka bir telefona daha yükletin, ikisi de pert olsun
  • Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Senin bir ihmalin yok, kargonun senin üzerine yıkabileceği hiçbir durum söz konusu değil. Tamamen kargo görevlilerinin suçu. Böyle bir dolandırıcılık yöntemini ilk kez duyuyorum, öğrendiğim de iyi oldu. Bazen ailem Ankara'da olduğu için sen onlara gönder, onlardan teslim alayım diyenler oluyordu. Hiçbir şekilde kabul etmedim. Çünkü araya bir kişi girdiğinde riskiniz 2 kat artar. Alıcı sahte para verebilir, arkadaşınızı dolandırabilir, hatta kapkaç dahi yapabilir. Bu denli büyük meblağlı bir üründe mutlaka önce ödemeyi almalısınız. Sıfır ürünlerde GET dahi açmayın. Çünkü telefonun kutusu bir kez açıldığında değeri direkt düşer.

Umarım mağduriyetiniz giderilir. Konuyu takip edeceğim. Kamera önünde paketleseniz de kargo içeriğini ispatlamakta zorlanabilirsiniz. Adamlar kutu boş bile diyebilir, sahte ürün der vs. vs. Ama bu suçlu oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Kamera kaydında adamın net görüntüsü varsa polise de ihbarda bulunabilirsiniz.

Daha kötü bir durum ise çalan adamın ürünü başkasına satması olur. Yer tespiti durumunda da o adamın da başı yanar. Satın aldığını da ispatlayamazsa işi zor.

Tekrardan büyük geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun hocam

Aynı durum yaklaşık 7-8 at önce yine izmirde forumdan birçok kişinin tanıdığı bir abiöizin başına geldi

Sahibinden irtibata geçiyorlar yine macbook pro yu arkadaşına gönderiyorlar şahıs ondan önce sabah kargoya gidip cihazı alıyor

Kargo hatasını kabul ediyor zararı ödeyecekler ama cihaz yurt dışından alınma fatura olmadığı için bir ilerleme olmadı sanırım

Faturanız varsa üsteleyin çünkü alıcı kişi farklı teslim alan farklı kimlik görmeden teslim etmişlerdir yoğunlukta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

Benim anlamadığım kimlik görmeden kargo nasıl teslim ediyor cihazı????

Kimlik görmüş sadece adı soyadı okadar.

TC kimlik teyiti vs. Yok. Hadi kolay gelsin demiş çıkmış.

TC Kimlik doğrulaması yapan kargo firması görmedim hocam. Kimlikteki ad soyada bakar geçerler. Adam sahte kimlik hazırlamışsa ki zor bir şey değil kargoyu her türlü teslim alır. Yani rastgele bir isimle ürün gönderin bana, ad soyad ve telefonu verin ben yarın gidip teslim alırım. Kimse de hop kardeşim senin kimlik numaran tutmuyor demez. Kargo kimliğe bakıp vermiş ise işler daha karışık. Kendilerini savunabilirler. Yalnız sizin telefonda görüştüğünüz elaman ya da az bir ihtimal sizin arkadaş (hiç zannetmiyorum ama yorumlarda görünce ihtimali var nihayetinde) sizi dolandırdı.

• Bu oruspu çocukları beni de buldu 10 ay önce. Bi macook pro ve iphone 6. Total değeri 15.000 tl herseyiyle aynı prosedür. Şu an olay mahkemelik.tabiki hayvan oğlu hayvan izmirli benimki de. Akşam aksam gerildim durduk yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfx

quote:

Orijinalden alıntı: xenofx

kargo şubesi bunu çatır çatır öder. ha ne zaman öder 5 ila 10 yıl sonra. arkadaşım hyundai ile davalık oldu 7 yıl sonra aldı parayı.

Kargo içeriği belli olmadan kargo firması bunu ödemez. Nasıl ispatlayacaksınız içeriği merak ediyorum?

öder arkadaşım. şahidi var. aksini nasıl ispat edecek. zaten suçlu. arkadaş yetkili servisliği iptal olan hyundaide bakım yaptırmış, her zaman gittiği yer diye, bilmiyormuş yetkili servisliğinin bittiğini, mahkeme ise davada hyundai merkezi sorumlu tuttu, sebep iser aracın bakımlarının yapılmış olması, yani diyorlarki araç bakımı yapılmış evrağı faturası var, yetkili serviste olmasa da sen bunu garantiye sokmak zorundasın diyor.

• AYNI OLAY ANKARADAYKEN BASIMDAN GECTI IZMIR İCİN, (HUZUNLE OKUDUM GECMIS OLSUN) HEMEN SAVCILIGA BEN VE ARKADASIM SUC DUYURUSUNDA BULUNDUK, ADAM 3 GUN SONRA YAKALANDI CESME DE ZATEN SEBEKELERMIS, NEYSE 6AY KADAR MAHKEME SURDU ANCAK SONUC OLARAK BEN IP 6S in uzerine SOGUK SU ictim.

Mahkemenin kararı ben ve diger bir kisiyi daha dolandırdıgı icin 2x3yıl hapsine (surenin 2/3unu yatarmıs), daha oncede denetimli cıktıgı icin kalan sureninde devam olarak yatmasına diye karar verdi.

Sonra bir avukat arkadasla konustum 3000tl icin dava acarsin suan ve en az 4sene daha icerde oldugu icin dava uzar ciksa bile uzerinede birsey olmaz boylelerinin kurtaramazsın, birde mahkeme masraflarıyla ugrasırsın, bosver gitsin dedigi icin birsey yapamadım.

ARTIK KIM NE ALIRSA YAZIMDAN!
  • quote:

Orijinalden alıntı: redsock

Bu oruspu çocukları beni de buldu 10 ay önce. Bi macook pro ve iphone 6. Total değeri 15.000 tl herseyiyle aynı prosedür. Şu an olay mahkemelik.tabiki hayvan oğlu hayvan izmirli benimki de. Akşam aksam gerildim durduk yere.

dolandırıcılıkta son boyut. burayı okumasam benide bulurmuş. herifler düzensizliği nasıl kılıfına uyduruyor ya pess
  • Benimde başıma geldi adam tel satıyordu ptt kargo ile kapıda ödeme ile yolla dedim yolladı adamlar açtırmadı bana kargoyu dedim elimde kağıt var kontrolü açılabilir filan yok inat ettiler açtırmadılar sonra verdim telefon pert tutanak tutun dedim biz bir şey yapamayız dediler bende bela okudum çıktım gittim savcılığa bir suç duyurusu mesajlaşmaların ve ses konuşmalarının kayıtları ptt gönderici bilgileri verdim adamın gelmişi geçmişi döküldü sonra 5 ay sonra aradı beni ben ortağıyım benide dolandırdı filan dedim yav he he parayı geri yolladı davayı geri çek diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer1907

Hocam çok geçmiş olsun.

Kargoyla olmasa da benzer bir durumda ben yaşadım, anlatayım da belki tuzağa düşmekten kurtulan olur.

O dönem s7 edge arıyordum, sahibinden ilanlarından Bursa'daki bir tanesi ile görüştüm.
    Önce havale istedi tabii ben kabul etmedim, Bursa'dan iş arkadaşım vesilesiyle bir arkadaş ayarladım elden teslim için.
    Ürünü kontrol eder, teslim alır, yanından ayrılmadan para hesabında olur dedim tamam dedi.
    Arkadaş ile görüştüm, satıcının telefon numarasını verdim, buluşma ayarlandı.
    Tabii bu arada ben aracı arkadaş ile ara ara görüşüyorum.
    Satıcı aradı beni arkadaş yanımda telefonu teslim ediyorum dedi, telefonu verdi yanındakine.
    Telefona birini verdi ki sesinin aracı arkadaşla hiç alakası yok, diyor kardeş ben telefonu aldım hiçbir sorun yok kutusu açılmamış vs...
    Dedim la sen kimsin? Ben .... diyor aracı arkadaşın ismini veriyor.
    Bir de telefondan sesim kötü geliyordur belki falan ayağı yapıyor.
    İyi dedim sen kapat arayacağım ben seni, aracı çocuğu aradım dedim sen nerdesin?
    "Abi 1,5 saattir buluşma yerindeyim bekliyorum adam ne geldi ne aradı" dedi.
    Haliyle aradım diğer tarafı açtım ağzımı yumdum gözümü.

Eğer aracı ile üçkağıtçının sesi farklı olup kıllanmasam, aracının telefon numarası bende olup emin olmak için aramasam herifler parayı alıp çatır çatır yiyeceklerdi.

Yani işin özü siz siz olun elden teslim kısmında bile direkt aracı ile aracının telefonundan görüşüp yapın alışverişinizi.

Vay be, yahu neler varmış neler. İyi ki tongaya düşmemişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Öncelikle geçmiş olsun.

Burada tabii ki ilk hatalı olan kargo firması, kimlik görmeden teslim yapmış. Seve seve karşılarlar zararını. Ama kargoda telefon olduğunu nasıl ispat edersin, mahkemeye bunu nasıl kabul ettirebilirsin bilmiyorum.

İkincisi, seni dolandırana gönderdiğin kargo şubesini falan söylemediysen eleman büyük ihtimalle o firmada çalışan birini tanıyor veya kendisi kargo çalışanı. Telefon bilgisinden kargoyu takip edebilmiş çünkü. Ama alıcı şube bilgisini sen ilettiysen orada da senin bir hatan var. Aklına gelmez tabi böyle bir olay olacağı.

Umarım yakalanır ve sen de zararını karşılatırsın. Tekrar geçmiş olsun.

Konuda bir yanlış anlaşılma var. Arkadaş başlıkta belirtmiş. Ama sanki kargo kimliğe bakmadan teslimat yapmış gibi yorumlar dizilmiş art arta. Ben de ilk etapta öyle zannedip tamamen kargonun suçu demiştim. Ama kargo kimliğe bakmış. Yani adam sahte bir kimlik hazırlayıp gelmiş arkadaşlar. Mağdur arkadaş TC Kimlik doğrulaması yapılmamasından yakınmış ki daha bunu yapan hiç bir kargo firması görmedim. TC, ad soyad ve doğum tarihi girerek doğrulama yapılabiliyor.

• Arkadaşlar Hepinizin gecmis olsun dilekleri için tesekkur ederim. Fakat az önce aldığım bir telefonda ;

Konunun malum şahıs ve şahıslar tarafından takip edildiğini, benden nasıl bir yontem izledigimi, nerelere basvurdugumu, bana da anlatın bende öyle bir yöntem izleyeyim dedi. Bu konu hakkında ve durumunda bir açıklama yapma gereğini bu saatten sonra gereksiz ve sakıncalı buluyorum. Bütün dilek ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: hellowen334

aras kargoda çalışıyorum.Yazini okudum şunu söyleyeyim şubeye telefon gibi pahalı kargolar gelince kimliksiz kargo teslim edilmez. Eğer sen arkadaşının adına göndermişseb.Kargo şirketi suçlu durumda senin anlattığın olaya göre

Hocam adam kamera goruntulerinde var kimlik veriyor ama sadece Adı Soyadı aynı. İmza kağıdına yazdığı TC sallamasyon. Ama kargodaki arkadaş el sallamadigi kalmış arkasindan

o zaman yapılabilecek tek şey görüntüden polisin onu bulmasıdır.Poliste bunu yapar mı bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetfx

quote:

Orijinalden alıntı: abuzer1907

Hocam çok geçmiş olsun.

Kargoyla olmasa da benzer bir durumda ben yaşadım, anlatayım da belki tuzağa düşmekten kurtulan olur.

O dönem s7 edge arıyordum, sahibinden ilanlarından Bursa'daki bir tanesi ile görüştüm.
    Önce havale istedi tabii ben kabul etmedim, Bursa'dan iş arkadaşım vesilesiyle bir arkadaş ayarladım elden teslim için.
    Ürünü kontrol eder, teslim alır, yanından ayrılmadan para hesabında olur dedim tamam dedi.
    Arkadaş ile görüştüm, satıcının telefon numarasını verdim, buluşma ayarlandı.
    Tabii bu arada ben aracı arkadaş ile ara ara görüşüyorum.
    Satıcı aradı beni arkadaş yanımda telefonu teslim ediyorum dedi, telefonu verdi yanındakine.
    Telefona birini verdi ki sesinin aracı arkadaşla hiç alakası yok, diyor kardeş ben telefonu aldım hiçbir sorun yok kutusu açılmamış vs...
    Dedim la sen kimsin? Ben .... diyor aracı arkadaşın ismini veriyor.
    Bir de telefondan sesim kötü geliyordur belki falan ayağı yapıyor.
    İyi dedim sen kapat arayacağım ben seni, aracı çocuğu aradım dedim sen nerdesin?
    "Abi 1,5 saattir buluşma yerindeyim bekliyorum adam ne geldi ne aradı" dedi.
    Haliyle aradım diğer tarafı açtım ağzımı yumdum gözümü.

Eğer aracı ile üçkağıtçının sesi farklı olup kıllanmasam, aracının telefon numarası bende olup emin olmak için aramasam herifler parayı alıp çatır çatır yiyeceklerdi.

Yani işin özü siz siz olun elden teslim kısmında bile direkt aracı ile aracının telefonundan görüşüp yapın alışverişinizi.

Vay be, yahu neler varmış neler. İyi ki tongaya düşmemişsiniz.

harbi oha ya. yav allah korkusunu geçtim. bu adamlar hiçmi korkmuyor.

• Çok temiz bir sopa atacaksın böyle şerefsiz, namussuz dinsiz kitapsız pisliklere.

• yaw adalete başvur, savcılar için bu tür olaylar fındık fıstk
  • Çaydırıcı cezalar olmadıkça bu ve bunun gibilerin önüne kesinlikle geçilemez.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.