Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yabani Mokar

quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: ceramicer43

hocam hangi kargoya verdiğinizi nereden bildi üçkagitçı..siz kargo firmasının önündemi buluşma ayarladınız ne yaptınız..geçmiş olsun

Ona arkadaşımın adını verdim ve telefon numarasını verdim. Muhit olarak nerede bulusacagimizi da söyleyince adam zaten kafaya koymuş sahte Ad- Soyad yazılı kimliğinde yapmış. Ama işte TC kimlik doğrulaması yapmadığı için Kargodaki arkadaş vermiş gitti...

Kargo fırmalarında mernis sistemi yoktur.Biz kamuda calısıyoruz bizde bile belirli kişilere imza karşılığı bu yetki verilir.
    Ben ıcra memuruyum mesela borçsuz adamın kimlik bilgilerini sorgulayamam.
    Alıcının kımlık numarasını siz sisteme mi girdiniz ? kımlık no sorgulanmamış derken ne kastettınız ?

Artık var hocam 1 aydır en azından Yurtiçi Kargoda var onu biliyorum. Bizzat yanımda yaptılar. Onun için sıkıntı yok.

• Kargo firması 1. derecede suçlu.
    Lakin gönderici paket içeriğini telefon olarak belirtmiş ise ve o gönderi sigortalı gönderilmiş ise telefonun faturası ile birlikte THH ye bir dilekçe ile işini çözer.
    Amma kargo bilgisi girilmemiş ve sigorta yaptırılmamış ise işler karışır.

Arkadaş durumu kargo genel merkezi ile görüşmeli , hemen hemen günde 4-5 kez şubeyi arayıp rahatsız etmeli.
    Ayrıca şikayetvara durumu anlatmalı. Sosyal medyanın gücünü kullanarak parasını geri alır. Kargo müdürlüğü de şubeye ceza keser.
    4-5 bin TL ne firmaya nede şubeye koyar.
  • Kargo sigortasi yoksa gecmis olsun ugrasir durursun ha parani alirmisin sanmiyorum eger alirsanda bu minimum 5 yil icinde gerceklesir.Sehirdisina satis yapmayin bende yillardir satis yapiyorum bosuna elden satmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Kargo firması 1. derecede suçlu.
    Lakin gönderici paket içeriğini telefon olarak belirtmiş ise ve o gönderi sigortalı gönderilmiş ise telefonun faturası ile birlikte THH ye bir dilekçe ile işini çözer.
    Amma kargo bilgisi girilmemiş ve sigorta yaptırılmamış ise işler karışır.

Arkadaş durumu kargo genel merkezi ile görüşmeli , hemen hemen günde 4-5 kez şubeyi arayıp rahatsız etmeli.
    Ayrıca şikayetvara durumu anlatmalı. Sosyal medyanın gücünü kullanarak parasını geri alır. Kargo müdürlüğü de şubeye ceza keser.
    4-5 bin TL ne firmaya nede şubeye koyar.

Hocam herşeyi yaptım sıkıntı yok, şuan vızır vızır beni arıyorlar. Sigorta olayını sordum, Hasar ve yangın durumunda geçerli imiş sigorta. Şubenin zimmetinde olduğundan dolayı taşıma halinde değil. Çalınan kargo muamelesi görecekmiş. Ama işte ihmali benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Her yerden harekete geçince geri vites yaptılar ve çözüm için arıyorlar.

• Ekşide tanıdık varsa mutlaka başlık açtırın. Hatta çeşitli forumlarda başlık açıyorlar ücretli oradan açtırın mutlaka geri dönüşü olacaktır emin olun.

Olay büyük çünkü.
  • Çok geçmiş olsun. Görsel-Yazılı basın yayın kuruluşlarının mail adreslerine whatsup ihbar hattına da bu olayı atmak gerek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

quote:

Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam

şeri hukuku getireceksin sol kolunu keseceksin

Sen iran'a veya afganistan'a gidebilirsin. Orada tam senin istedigin gibi bir duzen var. Adaletin islemesi icin el, kol kesmek gerekmiyor. Nefretten ve kandan beslenen soylemlerinizden biktik

Arkadaş az söylemiş, kafasına sıkıp leşini meydanda çürüteceksin ki emek çalmanın bir bedeli olduğunu herkes görmeli.
  • Geçmiş olsun her gün yeni bir yöntem duyar olduk

• mentalaritmetik kullanıcısına yanıt
    Dostum dediğim gibi koca kargo firmalarına koymaz 3-5bin TL. Lakin bunlar sivnekten yağ çıkarma derdinde.
    Siz bence noterden bunlara bir tebligat çekin hem telefonun ücretini hemde bu ücreti geri almak için ödeyeceğiniz ve tutacağınız avukatlık ücretlerini isteyeceğinizi belirtin.yanıtlamak zorundalar. İşin ciddi olduğunu anlasınlar.

Madem 4 bin TL lik telefon gitti çok çok 100-200 TL daha masraf gider lakin geri dönüşü en azından hızlı olur.

Bu kargo firmaları hepsi aynı maalesef. Al birini vur ötekine.
    İnşallah işiniz çözülür.
  • geçmiş olsun
    Benim anladığım, senin bütün işin kargo firması ile, bahsettiğin kişi bile olmayabilir teslim alan, kargo firması çalışanı da olabilir. Kargoyu kimin aldığı seni ilgilendirmez, net bir hizmet kusuru var.
    Boşver sen alıcı kılıklı adamı, tüm zararını kargo firmasından almaya bak, hiç öbür tarafa konsantre olup vakit kaybetme.
    Umarım zararını en kısa sürede tazmin edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakti1

geçmiş olsun
    Benim anladığım, senin bütün işin kargo firması ile, bahsettiğin kişi bile olmayabilir teslim alan, kargo firması çalışanı da olabilir. Kargoyu kimin aldığı seni ilgilendirmez, net bir hizmet kusuru var.
    Boşver sen alıcı kılıklı adamı, tüm zararını kargo firmasından almaya bak, hiç öbür tarafa konsantre olup vakit kaybetme.

bende öyle düşünüyorum çünkü adam işin kargoya gireceğini biliyor ve adı gibi de emin. Beni ilgilendirmiyor zaten ama onlar işi bana yıkmak için bin bir takla atıyorlar. ama her yeri ayağa kaldırdım, 7 yaşındaki çocuğa bile anlatsam 3. kişi kimseyi ilgilendirmez adamlar kimlik bilgisine bakmadan verdiler mi verdiler olay bitmiştir. Dolandırıcının peşinden onlar koşsun. Savcı bile aynı şeyi söyledi.

• Bu telefon faturali degil mi ver savciliga o serefsiz ugrassin. Ayrica kargo şirketini ve sahte kimlik kullanarak dolandiricilik yaptigi icin de hirsiza ayrica suc duyurusunda bulunabilirsin.

• durum anlattığın gibiyse kargo şirketi suçlu, kargo şirketinin kaba etinin en sert damarından kan çekmeleri gerekir normalde. ama burası Türkiye olduğu için kesin birşey söyleyemem.

kargo şirketiyle görüş, fiyatı tahsil et, bu işle ilişiği olanların işten çıkarılmasını iste. yanaşmazlar haliyle. direk kargo şirketine dava aç. kargo şirketini sosyal medyada afedersin mokun içine sok. hem senin zararını karşılamaya mecbur kalacaklar, hem düzenbaz çalışanları yüzünden bi dünya imaj hakları düşecek. çalışanlarını da mecbur işten çıkarıp özür dileyecekler. bu işler böyle hocam dibine kadar zorlayacan işi gerekirse dibini dövecen düzenbazların

sosyal medyada buradaki herkes yardımcı olur hocam. zaten forum ahalisi tam bir kargocu düşmanı. el birliğiyle yayarız evelallah ekşi'ye de şöyle döşedik miydi kol gibi şikayeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAŞORTMANLI -- 12 Nisan 2017; 17:13:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: sakti1

geçmiş olsun

bende öyle düşünüyorum çünkü adam işin kargoya gireceğini biliyor ve adı gibi de emin. Beni ilgilendirmiyor zaten ama onlar işi bana yıkmak için bin bir takla atıyorlar. ama her yeri ayağa kaldırdım, 7 yaşındaki çocuğa bile anlatsam 3. kişi kimseyi ilgilendirmez adamlar kimlik bilgisine bakmadan verdiler mi verdiler olay bitmiştir. Dolandırıcının peşinden onlar koşsun. Savcı bile aynı şeyi söyledi.

ben de olsam bu olay olduktan sonra başka şeyi katıp karıştırmazdım. arkadaşımın ismi xxxxxxx yyyyyyyy bu ürün bu kişiye gittimi gitmedimi hayır derlerse iş zaten bitti. gerisi onları ilgilendirmez.
    şu şahız vardıda bu bunla buluşacaktı bunu alacaktı yoksa bumu aldı dendimi çevir lafı dur. adamların yüzde 100 ihmali var.

• İzmirli olarak suç kargo firmasının ad, soyad olsun veya telefon dahi verse bunları göz önüne alıp ürünü veremez; kesinlikle kimlik kartı kontrolü yapmalıydı.

Sanırım bazı şubelerin yapmadan ürün verdiğini gören bu uyanıp pislikler alışveriş siteleri üstünden yem atıp bekleme moduna koyulmuş oda seni bulmuş geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surge Voltage

durum anlattığın gibiyse kargo şirketi suçlu, kargo şirketinin kaba etinin en sert damarından kan çekmeleri gerekir normalde. ama burası Türkiye olduğu için kesin birşey söyleyemem.

kargo şirketiyle görüş, fiyatı tahsil et, bu işle ilişiği olanların işten çıkarılmasını iste. yanaşmazlar haliyle. direk kargo şirketine dava aç. kargo şirketini sosyal medyada afedersin mokun içine sok. hem senin zararını karşılamaya mecbur kalacaklar, hem düzenbaz çalışanları yüzünden bi dünya imaj hakları düşecek. çalışanlarını da mecbur işten çıkarıp özür dileyecekler. bu işler böyle hocam dibine kadar zorlayacan işi gerekirse dibini dövecen düzenbazların

sosyal medyada buradaki herkes yardımcı olur hocam. zaten forum ahalisi tam bir kargocu düşmanı. el birliğiyle yayarız evelallah ekşi'ye de şöyle döşedik miydi kol gibi şikayeti

Eyvallah hocam Twitter dan ekleyip yazdım ama bir başlık altında toplayıp gerekli çalışmayı yapacağım.desteginiz için tesekkur ederim hocam. Çok sağolun.

• şahsın kimliği belli ise devlette memur birinden adresini alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

İzmirli olarak suç kargo firmasının ad, soyad olsun veya telefon dahi verse bunları göz önüne alıp ürünü veremez; kesinlikle kimlik kartı kontrolü yapmalıydı.

Sanırım bazı şubelerin yapmadan ürün verdiğini gören bu uyanıp pislikler alışveriş siteleri üstünden yem atıp bekleme moduna koyulmuş oda seni bulmuş geçmiş olsun.

Ah hocam ben bunu bide telefonun diğer ucundakilere anlatabilsem :(

• Bu durumu ekşisözlüğe taşıyın emin olun 1 hafta probleminiz çözülür ve paranızı alırsınız.

Hiç bir kargo firması sosyal medya da oluşucak bu denli rezilliğe kayıtsız kalamaz.

Geçmiş olsun.
  • Gittigidiyordan bir ürün aldım, kargo takibi yapıyorum.. 4. gün bi baktım bir bayana teslim edilmiş..Şirket benimle aynı ad soyadı taşıyan başka biririnin karısına teslim etmiş...Adaşım aradı benim hanıma paket bırakmışlar sizin numaranız var,buyrun gelin alın..(Şehrin öteki ucunda).... şubeyi arıyorum, klasik açan yok..Genel merkezi aradım 1 saate dönüş yaparız dediler dönen yok..Şikayetvar a yazdım, gittigidiyordan para iadesi istedim(Ve aldım).. Ertesi gün kargo görevlileri aradı, Paketimi gidip geri almışlar evdeyseniz getirelim dediler :) ...Paramı da aldım paketi de aldım, satıcıya ulaşmaya çalıştım para göndermek için, ona da ulaşamadım..

Kargo şirketleri son derece düzensiz çalışıyorlar, geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.