Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Hayret verici bir dolandırıcılık olayı yaşamışsınız. Şaştım ki bu kadar olur. Kargo şubesi dolandırıcıdan daha fazla suçlu... Kimlik kontrolünü, TC numarası kontrolünü doğru yapsaydı böyle olmayacaktı. Kargo şirketi zararı karşılaması lazım. İnşallah sonunda kurtarırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Kardeş geçmiş olsun gelişmelerden bizleride haberdar ederseniz sevinirim

Teşekkür ederim sağolun, Valla hocam herkes ibret ile okuyor. tabiki yazacağım hayırlısı ile bir sonuçlansın da bakalım.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    vermesine gerek yok kargoya ad soyad verilince söylüyorlar herşeyi.
  • Geçmiş olsun. Hayatımda başıma gelmedi ama büyük konuşmamak lazım. Bu adamlar her şeyi yapar. İşin haramlık kısmı bir yana hakikaten cezalar caydırıcı değil. Anlıyorum çok ceza verilmesini istemiyor bazı arkadaşlar ama bu adama nitelikli dolandırıcılıktan 10 yıl ver bakalım bir daha yapıyor mu?

Tekrar geçmiş olsun. Büyük ihtimal kargo sana o parayı çatır çatır ödeyecek. Kimlik görmeden elinde defteri uzatım " Tc, ad-soyad, imza " diyen görevli bir daha demez artık. Bana hep böyle diyor ama ben haftada 3 kere aynı kızdan işlem yapıyorum. Bu kamil ilk defa gördüğü birine nasıl vermiş, sağlam kase varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

vermesine gerek yok kargoya ad soyad verilince söylüyorlar herşeyi.

Hangi sube oldugunu nasil bilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaximo

konunun nereye gideceğini çok merak ediyorum. Resmen ibretlik konu. Arkadaşa geçmiş olsun.

Hocam konunun normal şartlarda gideceği yer belli ;

Fakat ben bu konuyu herkes tarafından bilinsin, benim başıma geldi başkasının da canı yanmasın diye açtım ama gördüm ki sağolsun arkadaşlar Ne kaşınmadığımı bıraktılar, ne de yapılır mı edilir mi.İnsanız işte hata yaptık, iyi niyetli davrandık.Zaten bu bana iyi bir ders oldu, demek ki hayatta bu tecrübeler olmazsa olmaz. hayırlısı diyeyim, elden başka bir şey gelmiyor.
  • Keşke PTT ile gönderseydiniz. Sigorta ile gönderirseniz kargonun başına bir şey gelirse sigorta karşılıyor. Değer biçilmediyse kargo şirketi zararı karşılamaz ürün üzerinde fatura yok o yüzden. Yine de kargo firmasını da şikayet edin gerekirse dava edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Geçmiş olsun. Hayatımda başıma gelmedi ama büyük konuşmamak lazım. Bu adamlar her şeyi yapar. İşin haramlık kısmı bir yana hakikaten cezalar caydırıcı değil. Anlıyorum çok ceza verilmesini istemiyor bazı arkadaşlar ama bu adama nitelikli dolandırıcılıktan 10 yıl ver bakalım bir daha yapıyor mu?

Tekrar geçmiş olsun. Büyük ihtimal kargo sana o parayı çatır çatır ödeyecek. Kimlik görmeden elinde defteri uzatım " Tc, ad-soyad, imza " diyen görevli bir daha demez artık. Bana hep böyle diyor ama ben haftada 3 kere aynı kızdan işlem yapıyorum. Bu kamil ilk defa gördüğü birine nasıl vermiş, sağlam kase varmış.

İlk gün daha onlar olayı intikal ettirmeden ben savcıya dilekçemi ve ifademi verdim, kamera kayıtlarının şuan için şubelerde olduğunu o gün bildirdim. saklamak ve muhafaza etmek onların sorumluluğunda. Sonuçta karşıdaki kişinin üzerinde bu dolandırıcı diye yazmıyor. Ben ürünü arkadaşıma gönderiyorum. İletişim için adını soyadını veriyorum, oada bana şuarada buluşabilir diyor. Bende kargoya verdiğimi arkadaşa ve 3. şahısa söylüyorum. Aadam sadece AD SOYAD yazılı KİMLİK İLE ŞUBEDEN KARGOYU TESLİM ALIYOR VE İMZA EVRAĞINA VERDİĞİ TC KİMLİK NUMARSI İLE ALAKASI YOK. Savcının da ilk kanaati, adam seni değil Yurtiçi kargoyu dolandırmış.Olayın gerçeklememesi için gereken detay belli. önlerinde ekran var neden tam sorgulama yapmıyor. her elinde kimlik ile gelene ADI AHMET MEHMET olana kargo mu teslim ediyorlar.

• Kardeşim daha önce böyle bir olay yine olmuştu... Okumuştum forumda... Dikkat edin diyordu arkadaş.. Geçmiş olsun ...

• Yurtiçi kargo hakkında çok ağır şeyler yazacağım ama hesabımın kapanmasını istemiyorum. Siz anlayın..

Size bir tavsiyede bulunayım.

Benimde pahalı bir laptop bilgisayarım kargoda çalındı. Tek bir paketin içerisinde bir çanta bir de laptop vardı sıfır kutusu içerisinde. Kargo alıcıya ulaştığında laptop kaybolmuş fakat çanta duruyordu.

Hemen şubeye gittim tazmin işlemlerini başlattım. Elimde bilgisayarın faturası, kargo fişi vs tüm belgeler vardı. Merak etmeyin 1-2 ay içerisinde sonuçlanır ve bilgisayarın ücretini alırsınız dediler.

Eğer kargo komple kaybolmuş olsa anlarım belki karışıklık oldu başka yere gitmiştir diye. Fakat bu bariz hırsızlık vakasıydı.

Aradan aylar geçti, ben neredeyse her gün müşteri hizmetlerini arıyorum, bölge müdürlüklerini arıyorum, genel müdürlüğü arıyorum. Saatlerce görüşmeler yaptım. Kaç sefer şubeye gittim hatırlamıyorum. Yaşadığım sinir, stres, vakit kaybının haddi hesabı yok.

Yaklaşık 4-5 ay sonra tazmin talebinin reddedildiğini söylediler. Tabi benim sinirden gözüm döndü kendimi kaybettim. Ağzıma geleni saydım herkese. Dediler ki itiraz dilekçesi yazın tekrar değerlendirilsin. İtiraz ettim yine reddettiler.

Gerekçe ise ürünün kaybolduğunu kabul ediyorlar fakat içinde ne olduğunu bilmedikleri için ödemeyi reddediyorlar. Halbuki kargo fişinde ürünün marka modeli hepsi yazıyordu. Gerçek sebep ise ödeyecekleri ücret fazla olduğu için çamura yatıyorlardı.

Daha sonra aklıma BİMER'e şikayet etmek geldi. Hemen döşedim şikayeti. Hakaret etmedim ama Yurtiçi Kargo'yu suçlayan çok ağır bir yazı yazdım. Çünkü sonuna kadar haklıydım.

Yaklaşık 2-3 hafta sonra Yurtiçi Kargo'dan bir zarf geldi. Konu kısmında 'BİMER şikayeti hk.' yazıyordu. İçeriğinde ise tazmin işleminin değerlendirilmesi aşamasında bir karışıklık olduğunu, kaybolan bilgisayarın parasını ödeyeceklerini ve özür dilediklerini söylüyorlardı..

Iban bilgilerimi istediler ve kısa bir süre sonra param hesabıma yattı.

Yani kargo gecikmesi vs. gibi basit şeylerde değilde bu tarz ciddi olaylarda mutlaka Bimer'e başvuruda bulunun. Kesin sonuç alır mısınız bilemiyorum ama işe yarayabiliyor gördüğünüz gibi.

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Hiç mi kargonu sorgulamadın, bulunduğun şehirdeki herhangi bir kargo şubesini arayıp adını soyadını söylediğinde kargonun nerde olduğunu, ne zaman nereye geleceğini söylüyor.
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Hep takip numarasi istediler bende ad soyada ggore islem yapmadilar

• kimlik kontrolü olmadan nasıl kargo veriliyor ? ben kendi kargomu alırken kimliğime bakıyolar. şubede dolandırıcılık var. adamla ortaklar muhtemelen.siz şubeyi genel merkezine şikayet edin kargoyu kimlik kontrolü olmadan başkasına vermişler diye
  • mentalaritmetik kullanıcısına yanıt
    hocam adı ahmet mehmet diye yalan söylemesine gerek yok, yurtiçikargo firması bu kargo benim diyene veriyor kargoyu samsun hançerli şubesinde benimde başıma geldi alıcı umut ergun yazıyor alan kısı baska..
  • Kardeşim geçmiş olsun keşke evvelinden arkadaşın bilgilerini vermeseydin.
    inş. en kısa süre içerisinde bulunur.
  • Geçmiş olsun hocam, herkes gibi ben de ağzım açık okudum.

Imei kapatılması yapılmaması sizin için iyi değil mi, en azından cihazınıza kavuşacaksınız (kavuşursunuz diye düşünüyorum umarım)
    Ha bu durumda cihazı satın alıp kullanan iyiniyetli üçüncü kişinin durumuna üzüleceğiz, o da ayrı (üçüncü kişinin iyiniyetli olduğunu varsayarak yazıyorum)
  • Dolandırıcılık bu ülkede meslek olmuş hemde büyüyor gelişiyor bunların couda müslüman sözde öyle müslümana boyle lider yadırgamamak lazım

• Benim bildigim kargo tesliminde kimlik kontrolu olur kimlik vermeden alamazsin. Nasil boyle bir sey yapmislar

• Bence kargo subesininde pesine dusmelisiniz.. Ben enistemin kargosunu almaya gittigimde vermediler. Tcsini vereyim dedim olmaz dediler. Sonunda wp tan kimligin fotusunu gonderdi, sorgulama yapip oyle verdiler. Subeye gore cok degisik durumlar olabiliyor. Gecmis olsun.

• MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Ben Aras Kargo'da bireysel olarak notebook/laptop göndermek isteyenlere notebook/laptop almadıklarını söylediğine şahit olmuştum.

Internet üzerinden satışlarda notebook/Laptop gönderilerini taşıdıklarını ancak kişilerin birbirlerine notebook/Laptop gönderilerini senin yaşadığın sebepten doLayı kabul etMEdiklerini söylemişlerdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.