Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
382
Cevap
7
Favori
34.095
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam

Hocam gasp ta hirsizliktit birinin mali istegi haricinde aliniyorsa bunun adina ne dersen de kamera ile zaten kanitlanmis direkt sol eli kesilmelidir

Öyle değil işte. Hırsızlık ile gasp farklı şeyler. Hırsızlık sayılıp el kesilmesi için korunan malı gizlice almak gerekiyor. Kafamıza göre hükmü değiştiremeyiz.
  • geçmiş olsun buna benzer bir olay benim başımada gelmişti zamanında savcılığa verdim adamın bütün bilgileri olmasına rağmen hiç bir şey tutturamadım gelen tebligatta parayı kendim havale ettiğim için ben suçlu bulundum hırsızın hiç suçu yokmuş yani umarım bir şey tutturursun ama bu ülkede adaletin a sı yok cezalarda o kadar hafifki adamlar senden benden korkusuz
  • Akbell kullanıcısına yanıt
    Belki de ince nokta olarak boyle gorunuyordur peki bu adamin sucu ne olmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: dracofire

Çok geçmiş olsun. Bu dolandırıcılıkta suçlu olan tek şey kargo firmasıdır. Alıcıya bile verilmemiş kargo. Başka birine verilmiş.Kargo firmasının ismini de paylaşın hocam, bu kadarı da rezalettir yani. Kargo firması nasıl oluyor da başka birine verebiliyor bunu, kesinlikle ifşa edilmesi gerek.

Dava lehine sonuçlanacak eminim, manevi maddi kayıplar için tazminat alacaksındır. Kesinlikle kargo firmasının üstüne gidin, bi daha böyle iş yapmasınlar.

Teşekkür ederim hocam, benim yaptığım her şey iyi niyet kapsamında ama gelin görün ki YURTİÇİ KARGO daki Kocaeli Palmiye Şubesi ve İzmir Menderes şubesi hatanın bende olduğunu neden alıcı bilgilerini paylaştığımı işin içinde sizde varsınız demeye getirdiler. Biz Nufüs dairesi miyiz Tc kimlik no sorgulayalım dediler. Gönderici şubenin olayla alakası olmamasına rağmen böyle bir İtham da bulundu.Ben geri zekalımıyım dedim elimdeki bütün bilgileri Savcıya verip işin içinde bende varım ama durum böyle böyle diyeyim. Özürleri kabahatlerinden beter. Varın gerisini siz düşünün.

Palmiye sube en sabikali subedir ahlaki olarak baya gerideler resmen bu isin sonunda kovulmak oldugu bildikleri icin. Sana gider yapmislar sakin fren yapma ustune git onlara da dava ac abi abi derler hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: konya

gerçekten çok etkilendim şaşkınlık içerisindeyimm çok geçmiş olsun.
    peki ben bir şey sormak istiyorum bunu muhtemelen kargo şirketi ödemek zorunda çünkü siz kime gönderdiniz ve karşılığında kim almış alakası yok alan kişinin o yüzden suçlu %100 kargo şirketi
    suçludur ve ödemek zorunda.

kesinlikle katılıyorum. Kargo firmasının hatasından başka bişey değil.
  • Geçmiş olsun. Derhal kargo firmasına ve teslim eden şahsa (özellikle) dava açın. Enazindan ellerine dava kağıdı geçince belki biraz akıllanırlar. Durumu toplamaya çalışırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam

şeri hukuku getireceksin sol kolunu keseceksin

Belki telefonu sağ eliyle almıştır neden sol kolunu kesiyorsun? Yargısız infaz şeriatta yok.
  • kargo suçlu. kimlik kontrolünü düzgün yapmıyorlar BİZZAT biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talsuv61

Aynen şeriatta her hırsızlık yapanın kolu kesilmez. 17 tane mi ne şartı varmış.

Onun çok şartı var öyle basit değil çalınan şey kilit altında olcak çalan zengin olcak bir sürü şey

• Geçmiş olsun içim cız etti okurken..

• Aynı telefon nodan benim başıma geldi aynı kişi bana sahte polis kimligi felan atmıştı dolandirildiktan sonra aradimda ben masum ayağında tambir beyefendi konuşması yaptı ben paramı geri aldım ama bu kişi halen yakalanmadiysa hiçbir şey demiyorum emniyete 3 kez gittim şikayet için şikayet edemedim sonra şikayet etmekten vazgeçti geçtim paramı da sistem şüpheli işlem olarak görüp bloke atmış geri almayı basardim
    Adı Şenol uslanmaz olarak tanitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYNCCRYS -- 12 Nisan 2017; 13:21:52 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Burada tabii ki ilk hatalı olan kargo firması, kimlik görmeden teslim yapmış. Seve seve karşılarlar zararını. Ama kargoda telefon olduğunu nasıl ispat edersin, mahkemeye bunu nasıl kabul ettirebilirsin bilmiyorum.

İkincisi, seni dolandırana gönderdiğin kargo şubesini falan söylemediysen eleman büyük ihtimalle o firmada çalışan birini tanıyor veya kendisi kargo çalışanı. Telefon bilgisinden kargoyu takip edebilmiş çünkü. Ama alıcı şube bilgisini sen ilettiysen orada da senin bir hatan var. Aklına gelmez tabi böyle bir olay olacağı.

Umarım yakalanır ve sen de zararını karşılatırsın. Tekrar geçmiş olsun.
  • bu kargo şirketleri biraz daha uyanık olmalı benım kimliğimi bile görmeden kargoyu başkasına teslim etmişti yurtiçi kargo. bide utanmadan alanın adını yazmış teslim aldı dıye nasıl böyle bişey oldu dediğimdede hata yani olamazmı diye cevap vermişlerdi allahdan alan kötü niyetli değildi ertesi gün elime ulaştı. cok geçmiş olsun böyle bişeye nasıl cesaret nasıl bi ahlakla yapıyolar hayret yav
  • Adam gibi kargo yok anlaşılan
  • cok geçmiş olsun kargo firmasi zarari karşılar umarim.
  • Suçlu kargo şirketi..
    Net..
  • Kardeş geçmiş olsun gelişmelerden bizleride haberdar ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 12 Nisan 2017; 13:32:30 >
  • İbretle okudum konuyu. Adamlar artık dolandırma konusunda aşmışlar.

Bence öncelikle yasal olarak kargo firması suçlu. Kargonuzu doğru kişiye vermekle yükümlüler fakat dolandırıcılar da işlerini iyi yapmışlar, onları da aldatmışlar.

İşin kötü yanı bu işi yapan kişi ya da şebekenin yine ceza almadan yırtacağı fikri. Yaptıkları her şey yanlarına kar kalıyor. Kar kaldıkça da azıtıyorlar.
  • Yine malum firma, hani YouTube'da paket yükeleme videosu ile izlenme rekorları kıran.
  • hocam geçmiş olsun

şunu anlamadım

siz kargoyu hasan Hüseyin adına gönderdiniz

kargo firması da Mehmet Ali ye mi teslim etti bu paketi

eger durum bu ise

firma teslim alıcı kim ise ona degil de ismi farklı birine teslim etti ise kargo firması hatalı degilmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.