Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok geçmiş olsun, yakın tarihte Antalya da bu şekilde bir dolandırıcılık oldu, sanırım DSLR ve lens satışıydı, satıcı İstanbul 'a arkadaşına gönderiyor ürünü dolandırıcıda onun bilgileri ile teslim alıp sırra kadem basıyor.
    Savcılıktan birşey çıkar mı, çıkmaz mı ne desem yalan, fakat şunu yapın lütfeno imei numarasını farklı bir cihaza yazdırın çin malı bir akılsız telefona hat takıp 1-2 gün kullanın en azından klona düşsün sizede yar olmadıysa onada yar olmasın.
  • Şu devirde kimseye güven olmayacağını bir kez daha anlamış olduk. Arkadaşının ismini vermen bile ona yetmiş dışarıya bile çıkarken düşüneceksin artık. Geçmiş olsun. Kargo şirketi hatalı ancak o parayı nasıl alırsın Allah bilir.
  • İnternet üzerinden alışverişlerde alıcılarda anladığım fakat bir o kadar da anlam veremediğim bir "güven" korkusu var. Yahu güven denilen şey tek taraflı değil, karşılıklıdır. Sen alıcı olarak bana güvenmek istediğin gibi ben de satıcı olarak sana güvenmek istiyorum. Ama bu ikinci husus genelde göz ardı ediliyor. Ve sırf alıcıya güven vermek adına abuk subuk yöntemlere başvuruluyor.

Geçen hafta ben de ekran kartı sattım. Başka ilden birisi arayıp benim ikamet ettiğim ilde arkadaşı olduğunu ve onla elden alışverişi gerçekleştirebileceğimi söyledi. Tüm sorularını yanıtladım, resim ve videolarını çekip yolladım kartın. Ertesi gün de arkadaşı gelip benden kartı alacakken son anda yan yattı, ben de bizzat arabamla kartı onun evine götürdüm.

Kartı benden aldı ve ben bunu deneyip geleyim dedi. Ben dışarda bekleyeceğim ve beyefendi kartı bilmediğim bir yere götürüp deneyecek. Onu da kabul ettim ve 15 dakika bekledim. Sonrasında geldi ve bana dediği şey bir kırtasiyeye gidip nüfus cüzdanımın fotokopisini istediği. Bir yandan da karta talip olan kişiyle konuşuyor telefonda ve ben yanındayken "çakala benzemiyor öyle" diyor.

Kabul etmedim tabii ki. Öyle anlaşmamış olmamıza rağmen kartı getirdim evine, kırıp bozmayacağını veya başka birşey yapmayacağını bilmeden alıp götürüp denemene izin verdim, daha ne yapayım güvenmen için? Hala bana telefonda inşallah bir sorun çıkmaz diyor.

Demem o ki alışverişlerde güven unsuru karşılıklıdır. O size parasını veriyorsa, siz de ona para edecek bir malınızı veriyorsunuz. O yüzden eğilip bükülmeyin güvensin bana diye, sizin de kırmızı çizgileriniz, prensipleriniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 12 Nisan 2017; 19:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun.Bu zaten bilinen bir yöntem.Ancak cihaz satma hevesi olunca insan unutuyor gerçekten.
  • Hocam twitter dan güzel bir yazı ile paylaş kargoyu da etiketle inan okuyan RT ler ve kargonun hukuk firması takipçisi olur sana da ürünün tutarını iade ederler.(İtibar kaybetmek istemez) Hırsız da zaten yakalanır.Buradan hemen twitter a gir hatta link at bizde yorumlayalım.
  • Adam onu pazar günü bit pazarında veya çankayada okutmuştur.Çoktan elinden çıkmıştır. Fatura vesaire olmadığı için telefoncular parça niyetine düşük alıp parçalamışlardır. geçmiş olsun soğuk su içmen dileğiyle
  • Hırsızlığı yapan kadar kargo firmasıda suçlu!
    Nedir arkadaş, sadece ad soyad verip imza almakla emanet mal teslim edelir mi yahu..
    Gönderici ürünün kim alacağını ve tc numarasını kargo firmasına gönderi esanasında bildirmeli, alıcıda nüfus cüzdanıyla gelip ürünü almalıdır.Kargo şubesinde kamera var diye işi ciddiye almıyorlar.Sonra görüntülerden arayıp bulsun diyorlar...bir çok defa şubelerden ürün teslim aldım hiç tc kimliği falan istemeler,binde bir isteyen oldu.Hatta kimsinde söyledim, ya ben gerçek alıcı değilsem ne olacak diye.Kamerada kaydınız alınıyor vs dedi adam...
  • hata % 99 kargo firmasında
    tazminat ödemeleri gerekir.
  • Yalnız kargo sanırım sadece isim ve soyisim söylenmesine bakarak kargoyu teslim etmemiş sanırım. Dolandırıcı sahte kimlik yazdırıp gitmiş. Kargocular kimliksiz teslim etmiyor ama kimliğin resmi olup olmadığını kontrol etmiyorlar. Bakıyor isim soyisim tutuyor TC numarasını kendi formlarına dolduruyorlar teslim ediyorlar.
  • Kargo firması bu kadar kolay sıyrılmamalı bu işten bencede telefonun bedelini ödemeli tarafınıza bencede twitterda paylaşın konuyu gören rt eder zaten.Bu tarz durumlarda bir telefon için adını da lekelemek istemez firma bir şekilde zararını karşılamak zorunda kalır.
  • babana bile güvenme diye boşa dememişler
  • Benim anlamadigim herif kargonun ne zamannerede oldugunu nasil biliyor

• Bunların var ya, kafasına kazmayı bir koycaksın beyinden girip trakesine kadar yerleştireceksin... Kaç yaşına geldik yokluk da gördük, biz niye hırsızlık, dolandırıcılık yapmadık birader?

Emek hırsızı şerefsizler...
  • mentalaritmetik kullanıcısına yanıt
    Benzer bir durum 15-20 gün önce az daha benim başıma geliyordu.

Adamın biri gece 12'de bana whatsapp'tan verdiğim ilanla ilgili mesaj atıp durdu.. Bir süre mesajlaştıktan sonra ödeme konusunda seninkinin aynı durum oldu.. O anda sinirlendim..

Sabah öğleden önce konusuruz dedim kapattım telefonu..

Sabah 7'de whatsapp'tan telefonu kendisine satmayacağımı söyleyerek mesaj attım ve 1-2 mesaj daha atmasına rağmen o anda cevap vermedim kendisine.

olay seninkiyle aynıydı ve dolandırıcılık yapmaya kalktığını belli ediyordu..

Kardeşimde zaten 6 ay önce beni bu tip çakallara karşı uyarmıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreDZ kullanıcısına yanıt
    Karşıdakine söylenecek en güzel cümle

<sen bana ne kadar güveniyorsan bende sana o kadar güveniyorum>

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Aras ve Yurtiçi kargonun internet sayfalarında gönderi kodunu girdiğinde kargonun nerede olduğunu görebiliorsun..

• Aslında hata birazda sizde doğrusu. Siz önce para demişsiniz adama devir kötü diyerek. Adamda bende yollamam önce parayı devir kötü demiş ve türlü yollara sevk etmiş sizi. Adama yapacağınız teklif şu şekilde olabilirdi.

1- Sahibininden GET , GİTTİGİDİYOR , N11 , SANALPAZAR gibi güvenli ödeme sitelerinden birinde ilan açıp komisyon farkını fiyata yansıtıp ilan açmayı teklif edecektiniz. ( zaten adamın niyeti farklı olduğu için bunu kabul etmiyecekti )
    2- Önce para sonra ürün keyfinize gelirse diyecektiniz.
    3 - Sizin bulunduğunuz ilde alıcının akrabası varsa gelsin o aracı olsun diyebilirdiniz.

Ancak en büyük hata kargo firmasında tc ye kimliğe bakmadan teslimat yapmak nerde görülmüş. Süs olsun diyemi veriliyor o TC ler. Kargo firmasının üstüne gidin bir avukat ile anlaşın derim.
  • konunun nereye gideceğini çok merak ediyorum. Resmen ibretlik konu. Arkadaşa geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Aras ve Yurtiçi kargonun internet sayfalarında gönderi kodunu girdiğinde kargonun nerede olduğunu görebiliorsun..

Iyide gonderi kodunun karsi kiside ne isi var??? Arkadas resmen kasinmis ozaman sen arkadasina gonderirsin oalir kargoyu bulusirlar parayi alir mali teslim eder...

• hocam yalnız siz kamera kayıtlarını bir an önce almaya bakın, bu karatersiz firmalar herşeyi yapar. Mahkeme olana kadar kaydı silerler geçmişte kaldı derler birşeyler uydururlar. Ayrıca telefonda görüştüğünüz arkadaşıda direk olarak dolandırıcılıktan şikayet edin numarası takibe alınırsa elbet o kamera görüntüsündeki şahısla görüşürler.Birde bir tavsiyem daha var pm atıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ontwerper -- 12 Nisan 2017; 14:41:53 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.