Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam size geçmiş olsun, alan kimse onada geçmiş olsun traşlarlar çünkü
  • Diyelim ki kargo suçlu bulundu.Kargonun içindeki ürünün değerini nasıl tespit edecekler.Aslında var kargolarda öyle bir değer yazma kısmı ama sen yazmazsan standart diye yazıp gönderiyorlar.Zararın kargo tarafından karşılanması kararlaştırılırsa üzülerek belirtiyorum telefonun yarı parasını bile alamaz.

Başka taktikler bulmak lazım
  • Geçmiş olsun, İzmirin neresinde oldu bu olay?

Bende İzmir'de yaşıyorum yardımcı olabilcegimiz bi durum varsa olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 12 Nisan 2017; 16:2:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Geçmiş olsun hocam, herkes gibi ben de ağzım açık okudum.

Imei kapatılması yapılmaması sizin için iyi değil mi, en azından cihazınıza kavuşacaksınız (kavuşursunuz diye düşünüyorum umarım)
    Ha bu durumda cihazı satın alıp kullanan iyiniyetli üçüncü kişinin durumuna üzüleceğiz, o da ayrı (üçüncü kişinin iyiniyetli olduğunu varsayarak yazıyorum)

Sıkıntı yok hocam kapatılsın. Cihaz etkinleştirilmemiş oldu için imei yoktu ama onuda APPLE den aldım sağ olsunlar. ben E-devletten kapatacağım ama BTK kaydı olmadığı için görünmüyor cihaz. Onun için bekliyorum. birde dediğiniz gibi iy niyetli bir kişininde canı yanacak.
  • Öncelikle geçmiş olsun, bir daha yaşanmaz inşallah. Paylaşım için teşekkürler

• Bir İzmirli olarak "vay bee" dedirtmemiştir. Çünkü İzmir'de işler böyle yürür. Her şey paldır küldürdür ve bu gevşekliğe "RAHATLIK" diye bir kılıf bulmuşlardır.

Oradaki kimlik istemeden kargoyu verir, onun amcası AVM'de X-Ray'dan geçmeyen vatandaşı uyarmaz, onun teyzesinin kızı vapurda fosur fosur sigara içer...

İzmir budur...

Geçmiş olsun.

(Edit: İmla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Febr -- 12 Nisan 2017; 16:42:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastBanderam

Geçmiş olsun, İzmirin neresinde oldu bu olay?

Bende İzmir'de yaşıyorum yardımcı olabilcegimiz bi durum varsa olalım.

Eyvallah hocam, İzmir Yurtiçi kargo Menderes şubesi hocam o civarlarda..
  • ilk konuşmada devir kötü demiş ya o alıcı dolandırıcı. hakketen devir çok kötü ya. lanet olsun bu tip insanlara. bu dünyada çıkmasada öbür tarafta fersah fersah çıksın inşallah.
    yalnız bu kargo sistemide çok saçma. cidden kimlik dahi bakmıyolar isim soy isim ne siyolar herif direk veriyo ürünü.
  • hocam bende bir ara kargo gönderdim hislon marka saat. manisadan istanbula aras kargo ile. gönderdiğim kişiye hediye olduğu için haber vermedim. ne oldu ise kargoda içi boşaltılmış şekilde teslim edildi kutu. karşı tarafta teslim aldığı için birşey çıkmadı. bulamadık saati.

benim anlamadığım bu arkadaş sizin gönderdiğiniz kargonun hangi şubeye hangi kargoyla gittiğini nereden biliyor söylediniz mi ?
  • Ne yazık ki 2 hafta önce sahibinden dolandrıldım , internetde biraz bakdığımda sahibinden üzerinden dolandırılan çok sayıda kişi olduğunu fark ettim.
    ve beni dolandıran kişi hala aynı şekilde ilan açmaya devam ediyor. Bu konuda sahibindene gerekli yazıları mail attım, ama çözüm olmuyor.
    Bende bu konuda forumda ana bir başlık açmayı düşünüyorum, yöneticilerden izin alıp.
    Amacım dolandırılan kişilerin iban no ve hesap bilgilerini paylaşmak .. ve güncel tutmak belki bu sayede birkaç kişinin dolandırılmasının çnüne geçeriz...
  • mehmetmt kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar mymemory vardı. Bunlar gibi insanlıktan nasibini almamış sütü bozuk domuz yavruları yüzünden adamlar Türkiye ye ürün göndermeyi kesti.

Valla burada biri şiddet falan demiş te. valla hiç kimse kusura bakmasın. Burada arkadaş bir tarafını yırtmış. Kazanmış etmiş. Pis solucandan aşağı varlığın biri onun hakkını gasp etmiş.

Ben ömrümden hayatımdan bir parça kaybediyor isem o da vücudundan bir parça kaybetsin.

Tüm dünyada suçun bu kadar artmasının sebebi zaten suça gösterilen müsamaha.

Askerlik şubesinde cep telefonum çalındı. Adam 30 tane kemeraya yakalanmış. Mahkeme kararına bak çay demle ; "Suçlunun suçu sabit görülmüş olup, tahliyesine"...

NE?
    Bu NE LAN. BU NE?

Adam 30 kameraya yakalanmış.
    5 tane duruşmanın 5 ine gelmemiş.
    6 ıncı duruşmada kamera kayıtlarında kabak gibi durmasına rağmen. Telefon kendisinden teslim alınmış olmasına rağmen. Adam diyor ki ben yapmadım.
    Dava tutanağına sanığın ifadesi inandırıcı bulunmadı diyor.
    Suçu sabit görülmüş ve serbest bırakılmış.

Edeyim böyle adaletin içine. Bilsem böyle olacağını hiç dava açmaz toplar akrabayı 50-60 kişi ağzını burnunu kırardık. Bu mu adalet!?

Hoş bu eski bir dava ve benim mahkemeyi gören hakim falan da Fetö cü çıktı. Hiç şaşırmadım doğrusu!

• gerçi sizinde ufak hatanız var. ürün 10 yıllık tanıdık arkadaşınıza gitmeden neden arkadaşınızın adını soyadını telefonunu kargo şubesini alıcıya vermişsiniz. eline geçsin sonra irtibata geçerdiniz.
  • Arıyorsun kargoyu.
    Falanca Falan adına kargom var telefon numarası şu ne durumda acaba diyorsun. Kabak gibi veriyorlar bilgiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bl4ckG4mm4

Bence kargo subesininde pesine dusmelisiniz.. Ben enistemin kargosunu almaya gittigimde vermediler. Tcsini vereyim dedim olmaz dediler. Sonunda wp tan kimligin fotusunu gonderdi, sorgulama yapip oyle verdiler. Subeye gore cok degisik durumlar olabiliyor. Gecmis olsun.

Hocam her ne kadar ben aynı şeyi söylesem de kendileri bir dümen tutturmuşlar siz bigi paylaştınız, felan yaptınız, filan yaptınız.
  • İşin içine satışı falan karıştırmaya gerek bile yok. Bir arkadaşına kargo gönderdin , ama kargo başkasına teslim edilmiş. Bu kadar basit.

Teslim belgesindeki TC numarası ve imza da arkadaşına ait değilse, davanın uzaması için hiçbir neden yok. Bu davada kafası en rahat kişi sensin.

• onurguner kullanıcısına yanıt
    Hata değil.

Burada arkadaşın suçu yok aslında. İnsanlara güvenmek artık "Hata" olduğu için bu toplum bozuk zaten.

iş yerinde buzdolabında kutum var ve kutuya yiyeceğimi koydum. Yemişler. Neymiş üstüne adımı yazsaymışım. Ulan köpek, senin değil ise başkasınındır! Ortak kullanım dolabı. Dünyanın her yerinde kural budur. Dolabı açarsın. Eğer sen koymadı isen ellemezsin.

Bir de pişkin pişkin konuşuyor ya. Gel de delirme. Benim gibi adamı sinir hastası ettiler ya. Ancak burada böyle konularda atıyorum ben de elemimi kederimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thriller89

İşin içine satışı falan karıştırmaya gerek bile yok. Bir arkadaşına kargo gönderdin , ama kargo başkasına teslim edilmiş. Bu kadar basit.

Teslim belgesindeki TC numarası ve imza da arkadaşına ait değilse, davanın uzaması için hiçbir neden yok. Bu davada kafası en rahat kişi sensin.

Aynısını söyledim, sustu kaldı ve cevap veremedi. Ben evrakı yolda düşürdüm, adam teki buldu aradı arkadaşını verdi bilgileri ne olacak bana söylermisin gene SUS PUS. Ee dedim ne oldu o zaman.
  • Kargo şirketinin üzerine düşün. Hırsızın suçunun 10 kati kadar onların suçu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

quote:

Orijinalden alıntı: ceramicer43

hocam hangi kargoya verdiğinizi nereden bildi üçkagitçı..siz kargo firmasının önündemi buluşma ayarladınız ne yaptınız..geçmiş olsun

Ona arkadaşımın adını verdim ve telefon numarasını verdim. Muhit olarak nerede bulusacagimizi da söyleyince adam zaten kafaya koymuş sahte Ad- Soyad yazılı kimliğinde yapmış. Ama işte TC kimlik doğrulaması yapmadığı için Kargodaki arkadaş vermiş gitti...

Kargo fırmalarında mernis sistemi yoktur.Biz kamuda calısıyoruz bizde bile belirli kişilere imza karşılığı bu yetki verilir.
    Ben ıcra memuruyum mesela borçsuz adamın kimlik bilgilerini sorgulayamam.
    Alıcının kımlık numarasını siz sisteme mi girdiniz ? kımlık no sorgulanmamış derken ne kastettınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Hata değil.

Burada arkadaşın suçu yok aslında. İnsanlara güvenmek artık "Hata" olduğu için bu toplum bozuk zaten.

iş yerinde buzdolabında kutum var ve kutuya yiyeceğimi koydum. Yemişler. Neymiş üstüne adımı yazsaymışım. Ulan köpek, senin değil ise başkasınındır! Ortak kullanım dolabı. Dünyanın her yerinde kural budur. Dolabı açarsın. Eğer sen koymadı isen ellemezsin.

Bir de pişkin pişkin konuşuyor ya. Gel de delirme. Benim gibi adamı sinir hastası ettiler ya. Ancak burada böyle konularda atıyorum ben de elemimi kederimi.

hocam hata değil elbette ama dediğiniz gibi . bende tecrübelendim artık. gavuru övmeyi pek sevmem aslında ama öyle. geçen almanyadaydım ıphone ve ıpad aldım çok az kullanılmış. elin almanından alınca temiz kullanmıştır içi açılmamıştır parça değişmemiştir diye yüzde yüz emin olabiliyorken. burdan çık bi telefoncuya 2.el bişey alpahalı parçasını bile alıyo adamlar. bide yağlıyıp ballıyıp starlar. malesef biz milletce öyleyiz. kimsenin kimseye saygısı yok.
    kuzenin telefonu çaldılar bi grup çıktı önüne bıçakla almışlar telefonu artık. telefon özel kaskolu bide neymiş 17 yaşında diye kasko ödemedi. o zaman kasko parasını niye lıyon. başvurdu mahkemeye verdi telefonun kodunu. git gel 2 sene karakola git bumu bumu diye sor en son telefon hurda bulundu kuzene çöp haliyle teslim edildi. al sana adalet.
    valla neyse hayat bi şekilde tecrübelendiriyor insanı. ben o yüzden hata dedim. insanlara yeri gelince yüzde 1 bile güvenmiycen. hele hele denetimi olmayan sistemi karışık bi düzen içinde.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.