Şimdi Ara

Şaka gibi Xperia XZ Güncelleme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende ikinci el bir XZ cep telefonu aldım.

1) Aldığım cihazda Android sürüm 6.0.1 gözüküyor. OTA ile kontrol edince cihazınız güncel diyor.
    2) Telefonu Sony PC Companion programına bağladığımda da telefona güncel diyor. Genede telefonu onar diyerek onarım yaptım durum gene aynı.
    3)
    support.sonymobile.com
    Xperia™ yazılım güncellemesi – Sony Mobile Destek resmi web sitesi
    https://support.sonymobile.com/tr/software/#gref

bu sitede sorgulama yapınca ise telefonumu Android 8 olarak gösteriyor :)

Yani tam bir komedi çıkmazındayım. Android 8'in nimetlerinden yararlanamıyorum.
    Daha önce Android 8 XZ kullandım. Yani gerçekten telefon Android 6.0.1 arayüzü ve işlevliği ile çalışıyor.

Telefona Android 8 nasıl kurarım? wipe cache, factory reset filan mı yapmam lazım acaba ? Harici olarak kurulum yapabilir miyim ne önerirsiniz bana ?

• Flashtool ile yazılımı yükle geç hocam hiç uğraşma. Yazılımı da Xperia firm üzerinden indirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Flashtool için bir yazı veya link var mı acaba? Root recovery bootloader unlock filan yapmak lazım değil inşallah?

• shadowmexo kullanıcısına yanıt
    O saydıkları nızın hiçbirine gerek yok youtube üzerinden onlarca video var hocam izleyerek yapabilirsiniz.

• Tamamdır. Güzel yanıtınız için teşekkür ederim. Kısmetse yarın akşam deneyeceğim. Gene duruma göre bilgi veririm.

Peki telefonum ithalat garantili 1306-1491 Service Exchange Unit diye geçiyor. Ben Türkiye Rom'unu indirip kurabilir miyim ? Yoksa illaki service info da cihazımın kodu bu diye bu versiyondan mı rom indirmem lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

Peki telefonum ithalat garantili 1306-1491 Service Exchange Unit diye geçiyor. Ben Türkiye Rom'unu indirip kurabilir miyim ? Yoksa illaki service info da cihazımın kodu bu diye bu versiyondan mı rom indirmem lazım ?
    Servis yazılımı hocam o ben z5 e kurmuştum çok verimli çalışmamıştı sonra orjinal yazılıma geri dönmüştüm. Sizde Türkiye yazılımını deneyin birşey olmayacaktır kanaatimce.
    Zaten Service cihazı için son yazılım olarak 39.0.A.1.213 var gösteriyor. 6.0.1 zaten bu sürüm. Bugün Türkiye romunu deneyeceğim.
    http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

Size bir kaynak da vereyim eğer yükleyemezseniz. Burada detaylı anlatım var o da yetmezse ben buradayım hocam.
    Hocam aynen dediğin gibi yaptım oldu. Türkiye romunu sorunsuz bir şekilde kurdum kullanmaya başladım. Allah razı olsun çok teşekkür ederim.
    hayırlı olsun hocam. İyi günlerde kullanın.
    Teşekkür ederim iyi forumlar dilerim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.