Şimdi Ara

Şaka maka Bizanslı olduğumuz gerçeği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru söylüyorsun, proto Türkler işte ne olurlarsa olsunlar, Anadolu'yu ele geçirdiler ancak bunu yavaş yavaş yaptıkları için, hem de sayıları çok da fazla olmadığı için ya da artık bilemiyorum ne sebeptendir, bölgeye ırklarını değil, din, dil ve kültürlerini verdiler.

DNA konusunda söylediğim şey tek mantıklı gerçek. %1 gibi bir Y haplogrup yerine, tüm tabloya bakmayı tercih ederim.

ABD'de tamamen siyah Afrikalı tipler var ama haplogrubu I çıkabiliyor.

Sebebi çok eskiden gelen köle tecavüzü... Yani bir Avrupalı erkek, bu adamın sülalesindeki siyah kadınlarla üremiş. Adam tamamen siyah ama haplogrubu I.

Bu şekilde bir olayı kabul etmem çok mantıksız olur. 50000 yıl önce Odin'in oğlu da olabilirsin şimdi nesin o önemli.. Yani otozomal yaptırın, GedMatch mevzularına girin, ırk ve kökeni o şekilde anlarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 18:37:5 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

zaten artık mesafelerin azaldığı, sınırların yol geçen hanı olduğu, onunda yetmeyip 2 uçak biletiyle afrikalı bedevinin kuzey kutbundaki süt gibi hatunla hemhal olduğu bir dönemdeyiz.

kaçınılmaz bir şekilde herkes karışacak.

işin sonunda baskın genlerle herkesin arap-siyahi arası tek bir ırka evrileceği konuşuyor.

o güzelim kızıllar, sarışınlar telef olacak.

umarım dünya çapında bir müdahale gelir tek beklentimiz bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 28 Aralık 2024; 18:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi

Erkek sadece Y taşır. Kız Y taşımaz. Y eğer mutasyona uğramazsa değişmez. Lakin kadın hem kendi annesinden hem de kocasının annesinden karıştırarak X taşır.

yaratılışta bunun bir sebebi illaki vardır. Zaten göz ve saç rengine XY ve otozomal genler etki eder. ama kökeni yani gerçek kimliğini Y taşır. zenci de olabilirsin ama baban 300 sene önce afrikaya yerleşmiş bir rus da olabilir. bu işte DNA'nın yapı olarak aslında neler sunduğunu gösterir.

A veya E olan birinde doğalında sarışın mavi gözlülük arayamazsın. ama kadın tarafından otozomal olarak safkan R Q geldiyse renkli göz ve açık tonlarda saç renleri ancak öyle taşıyabilir.

iran'ın baskın geni J1. yani iranlılar gerçek aryanlarsa o zaman almanlar R1 olarak aryan değiller. yani bu konu dediğim gibi çok karmaşık. herkes kafasına göre yonttuğu için batıda, net bir bilgi sunulamıyor.

ama medeniyetlerin başlangıcı sümerlerdir. geri kalan tüm medeniyetler sümerlerin mirası üzerine kurulmuştur. Mesela bir mite göre Mısır'a medeniyeti götüren Hermes bunu sümerlilerden getirmişti.

iran ile iskiti aynı cümlede kullanırsan bir tarafımla gülerim. :))))))))) kusura bakılmasın ama iskitler kırmızı çizgimizdir. Alp Er Tunga'nın ölümü ile dağılmaya girmiş aslında batı Xiongu imparatorluğudur.

• bu arada "türk kızlarını kürd hayranlığı" vs olarak yazdığın konudaki Türk(!) kızları bunlar mı?

bunlar 30 sene önce izmire istanbula yerleşmiş kürdlerin z kuşağı. bunların kendi milletine mensup erkekleri beğenmesi normal. ama sen bunları "Türk gızı kürd zeviyya" diye sürekli yazarsan, ben sende biraz Türk düşmanlığı sezerim.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

sümerlerin orta asyadan geldiğini söylüyorlar.

dilleride bölge halkı dahil kimseyle ilgisi yok.

dillerini seslendirmişler biraz dinledim bana türk veya ural dillerini çağrıştırdı. ilginç bi tınısı var.

zaten tanrılarının adlarına falan bakınca veya kelimelere kelime yapısı bize yakın gibi geldi.

bu nuh tufanı, tanrılar, adem ile havva hep bu sümelerden geliyor.

bence bu kayıp kıta mu gibi teoriler gerçek olabilir. sümerlerde o kıtadan medeniyet taşımış olabilirler.

ben toplumların mitolojilerinin yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum. bence bilimsel anlamda incelenmeli.

antik uzaylılar belgeseliyle alay ediyorlar ama bence boş bir yaklaşım değil.

yoo eski türkçüyüm. bunları o yüzden araştırdom zaten ama sonra halkı gözlemledikçe soğudum.

hiçbirşeye tepki çıkarmayan, umursamayan bir halk gördüm. benlik değil. egoma zarar veriyor

dediğin olay algıda seçicilik olabilir. bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 28 Aralık 2024; 19:8:26 >
  • o kadarını bilemem.

sadece o bölgede sümerlerin bir şehri var URUK. başkenti hatta.

sümerler yıkılınca orada bir millet türüyor. TURUKKU medeniyeti. ilginç şekilde kuzeylerined ise KUMAN adında başka bir millet daha türüyor.

lakin şu kesin. Milattan önce 2000li yıllara yani 3000 sene öncesine dahayanan bugün ki altay dağlarının bozkırlarında bulunan bir piramid!

Tabiki Türk değil(!) batıya göre :)))

Şaka maka Bizanslı olduğumuz gerçeği

altta da Q taşıyan Mayalara ait piramid

Şaka maka Bizanslı olduğumuz gerçeği

işte genetik bilim bu yüzden önemli! Genetik bilim bu yüzden cahil ırkçılıkla yontulmuş tarihçilerin ipliğini pazara çıkarmak için önemli. Bu yüzden "Y beh birşey ifade edmiyi yeghenım eheüeühehe" diyen cahilleri dinleyip dinlememek sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Aralık 2024; 19:11:13 >

Türklerle Sümerlerin etkileşimi çok mümkün zaten. sümerlerde orta asyadan geliyor. bence muhakkak bir etkileşim olmuş.

sümerlerin en büyük tanrıları dingirdi sanırım. bizimde tengri.

anu, ece diye tanrıları tanrıçaları var.

Kızılderilerlede bağlantısı var Türklerin. genetik olarak isptlandı zaten sibirya türkleriyle, yerlileriyle olan bağlantı.

kızılderililer incelenmeli ayrı olarak. Atatürk döneminde araştırmış ama şimdi ne durumda bilmiyorum. bi aralar gündemdeydi.

birsürü benzer kelime var. tepe/tepec vs

havasu lake var mesela amerikada hava su bizim türkçeyle aynı anlamda kızılderili diliyle.

https://www.appaloosa.co.nz/articles/altai-american-indians.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 28 Aralık 2024; 19:18:35 >

• her milletin sümerceden aldığı kelimeler vs var. o yüzden şudur diyemem.

ama genetik bilim ve kültürel tarihin gösterdiği ile orta asya piramidi Türklerindir diyebilirim. keza resimde de gösterdim. hem mimari açıdan, hem kültürel yani coğrafi hemde genetik olarak bilimsel açıdan doğruluyor.

önemli olan Türke ait olup olmadığını bulmak değil.

sümerler, türkler, kızılderililer hatta antik mısır bu bölgede geçen her kültür bilimsel olarak incelenmeli bence. ortak mitoloji, kayıp puzzlelar belki farklı yollara çıkaracak insanoğlunu.

çünkü antik mısırdaki piramitlerle, amerikan yerlilerinin diktiği benzer piramit yapıların bu kadar benzer olması tuhaf. bu bilgi oradan oraya nasıl gitti? arada kayıp bir kıta mı vardı? niye bütün bu halklar nuh tufanı tarzı bir olaydan bahsediyor? bir medeniyet vardıda yok mu oldu? sümerler buradan gelip bildiklerini mi taşıdı vs

hint mitolojiside ilginç mesela bildiğin nükleer savaş yapmış adamlar garip teknolojiler var anlatılanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 28 Aralık 2024; 19:22:52 >
  • çünkü tufan oldu. ama nasıl oldu bilinmiyor. bilgiler net değil. ve tufandan sonra o büyük medeniyet çökmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Aralık 2024; 19:26:39 >

Türk ırkının geni baskın değil. O yüzden gittikleri her yerde asimile olmuşlardır. Türklerin geni yüksek kültür oluşturabilecek yeteneğe de sahip olmadığı için yüksek kültüre sahip uygarlıklara asimile oldular. Türklerin tek motivasyonu askerlik. Her Türk asker doğar diye slogan bile var. Bu yetenek Türk'ü yükseltmiş, büyük uygarlıklar seviyesinde devletler kurabilmişti. Bunu da çoğunlukla dini motivasyona borçludur. Sonuç olarak Türk, bir zamanda kutsanacak kadar önemdeydi. Ama şimdi kutsanacak hiç bir şeyi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Aralık 2024; 19:55:35 >
  • asau kullanıcısına yanıt

O sloganı orjinaller oluşturmamıştır nativeler oluşturmuştur

• asau kullanıcısına yanıt

Ottoman abartıldığı kadar yok. Genel olarak, Balkanlar ve ortadoğu'da yayıldı. Daha ötesi için birkaç deneme yaptılar ama viyana falan gibi hüsranla sonuçlandı. Roma daha ihtişamlı ve güçlüydü daha çok yeri ele geçirmişti..

Yani Ottoman, Italya'yı bile ele geçiremedi bak otranto'da 900 kuffar'ın kellesini uçurdular mesela ama kalıcı olamadılar.. Geri döndüler falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Aralık 2024; 21:54:36 >
    Ben etnik aidiyete karşıyım, bizim dinimizde yasak. Başka türlüsünü hayal edemediğin için Müslümanlara Arapçı diyorsun ama Müslüman olan herkesle biz tek bir milletiz, ister Arap olsun ister Ugandalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türklerin orjinali caucasian değil, Nativeler yani lidyalılar, urartular, frigyalılar, hattiler, rumlar yunanlar falan caucasian. Orjinal Türkler Piramit falan da yapmadılar, Turuk muruk da değiller.. Toçaryan falan oldukları için aryan falan da değiller.. Orjinal Türk'ün o şekil olması mümkün değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Aralık 2024; 8:12:16 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Yunan tipli ülkücü olabilir çünkü ülkücüler, Türklük değil ümmet diyorlar. Müslüman ol, Türk kültürünü kabul et, Türksün gibi... Ya da direkt böyle olmasa da buna yakın bir anlayış var. Yani önce din diyorlar.. Ülkücülük ırkçılık sosu içerse de, gerçekte milliyetçiliktir..

Fakat Türkçülük, yani Pantürkizm, direkt ırkçılıktır fakat temeli boş bir ırkçılık türüdür çünkü Türkçüler kendileri Moğol değiller. Pantürkizm'in en büyük savunucularından biri olan bu meşhur Nihal Atsız, kendisi Pontus Rumuydu mesela. Tipi de Pontik olan bir adamdı. Gümüşhaneliydi zaten. Bu Gümüşhane Pontus'un tam beşiği.. Oradakilerin hepsi ırk olarak pontus rumu.. O Adamın tipi bile ben Rum'um diyor mesela..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Aralık 2024; 8:41:26 >
    Babam mesela ülkücüdür ama bizim dedeler doğu gotu, steryotipik gotuz dedem amcam babam ben. Ben de eskiden ülkücüydüm, sonra bşr arkadaşım aynaya bak gördüğün bir Türkse istediğin kadar ülkücü ol demişti. Gittim aynaya baktım...

Etnik aidiyet üzerinden toplum kur a olayı 19. Yüzyıl paradigması. O iş geçti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Goth ülkücü olmuyor mu? Ülkücülüğe kabul edilme kriterleri kolay. Ben Türk'üm de, dedeler kumandı, ecnebi değilim ondan sarıyım bu kuman sarılığı de ( gothluğu açıklamak için ) şüphelenmezler. Sarı olmayan Gothsan zaten sorun çıkmaz. Ülkücülük kolay kriteri düşük Nazi kriteri daha yüksek..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.