Şimdi Ara

Saldırılar Karşında Türkiye'nin Tutumu Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

2-3 top mermisi düşünce saldırı mı oluyor?

O top mermileri sizin evinize düşüp eşinizi ve çocuklarınızı öldürse böyle diyebilir miydiniz?

Tek top mermisi atılsa hadi "Hata" dersiniz. Ancak 3 tanesi art arda gelince ve bunlar boş araziye değil de meskun mahale düşünce bunun savunulur yanı kalmıyor.

O zamanlar belki doğmamıştın veya yaşın küçük olduğu için hatırlamazsın.
    90' lı yılların ortalarında Ortak bir tatbikat için Çanakkalede bulunan bir Amerikan Destroyerinden Türk savaş gemisine füze atıldı üstelik aktif görevde bile değilken ve askerlerimiz şehit oldu.
    Kimse bunu saldırı olarak nitelendirmedi. Amerikalılar "Askerler sarhoşken eğlenmek istemişler bir kaza olmuş" deyip kapattılar. Askerlere basit disiplin cezaları verildi. Fidye olarak hurdaya çıkmaya yakın olan bir fırkateyn verdiler. Olay bu şekilde kapatıldı.

Yine o sıralarda Ege' de bir Yunan savaş uçağı Türk jetini düşürdü. Ancak basına teknik arıza diye lanse edidi. Pilot şehit oldu. Kimse buna saldırı demedi.

Böyle daha nice örnekler var.

Onuda geçtim.O pilotumuzun cenazesi hala daha denizde..Bir Allahın kulu çıkıpta çıkarim demiyor.Çünkü devlete maliyeti 1 milyon doları bulacak.Peki o şehit başkasının şehiti mi.Bizim şehitimiz onlarca lüks makam aracı alan devlete en fazla 2 mercedese patlar.Demek ki o naaş 2 mercedes bile etmiyor devletin gözünde.Şehitin kızı Suriye uçağı düşürdükten sonra yapılan arama çalışmaları sırasında aynı şeyi babası içinde istedi.Ama hiçbir şekilde ilgilenilmedi..

• Türkiye'nin savaşa sürüklenmemek için elinden geleni yapması gerekiyor ki, bunu yapıyor. Ancak bunu yaparken de bir zafiyet göstermemeli. Saldırıya anında misilleme yapmış olması bu zafiyet görüntüsünü giderdi. Tezkerenin de aynı günü sabahında hemen çıkarılması da Türkiye'nin savaşa istekli olmasa da mukadder olduğunda hazır bulunduğunu göstermesi açısından ayrı bir caydırıcı etki yapacaktır. Buna karşılık Türkiye Suriye'de rejimin bu haliyle devam edemeyeceği, halkına karşı savaşan bir rejimin meşruiyetini yitirmiş olduğu tezinden geri duramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Türkiye'nin savaşa sürüklenmemek için elinden geleni yapması gerekiyor ki, bunu yapıyor. Ancak bunu yaparken de bir zafiyet göstermemeli. Saldırıya anında misilleme yapmış olması bu zafiyet görüntüsünü giderdi. Tezkerenin de aynı günü sabahında hemen çıkarılması da Türkiye'nin savaşa istekli olmasa da mukadder olduğunda hazır bulunduğunu göstermesi açısından ayrı bir caydırıcı etki yapacaktır. Buna karşılık Türkiye Suriye'de rejimin bu haliyle devam edemeyeceği, halkına karşı savaşan bir rejimin meşruiyetini yitirmiş olduğu tezinden geri duramaz.

PKK' nın eylemlerine karşı yapılan operasyonları da başka devletler "Kendi halkına karşı savaşan Türk Ordusu" diye lanse ediyor zaten.
  • Esad halkına karşı şöyle şöyle yapıyor diyorsunuzda o halk dediğiniz kesim daha doğrusu Esada muhalif olan kesim genel nüfusun % kaçını oluşturuyor.Öyle bir hava yaratıyorsunuz ki sanki Suriyede ayaklanan kesim %90 da Esad halka zulüm ediyor diyorsunuz.Alakası yok.Esada muhalif olan kesim %20 yi geçmez.Onlarda zaten sunni islamcı teröristler.Ağızlarında allahu ekber nidalarıyla katliamın allahını yapıyorlar.Esad güçleri onlara katliam yapıyor.Bu kabul ama ÖSO dediğiniz teröristlerde aynı katliamı yapıyor.Sırf devlet memuru olduğu için adamları çatıdan aşağı atıyorlar.Silahsız sivilleri katlediyorlar.Sadece alevi olduğu için bir köyü basıp kadın çocuk demeden katliam yaptılar.Onun için diğer tarafıda görün.Çünkü bu mantık çıkarımına göre Trdeki kürtlerin ÖSO dan bi farkı yok.Pkklı teröristlerde bizi faşist ve işgalci olarak görüp devlete çalışan herkesi hedef almış durumda.Desenize doğudaki kürtler ayaklanıp OSO gibi eline silah alıp bizim devlet kurumlarına ve çalışanlarına katliam yapsa adamlar haklı o zaman.ÖSO nun amacı özgürlük ve demokrasi değil.Onların tek derdi sunni şeriatı getirmek.Zaten tiplerinden ne mal oldukları ortada.Ama şu bir gerçek.Suriye bu saatten sonra bütün kalmıyacak.Suriye 3 e bölünecek ve bu bölünme gerçekleştiğinde kuzeyde kürt devletini bulucaz.Adamların hayal olarak kurdukları şeyleri bizzat biz onlara kendi ellerimizle sunucaz ve sunduk bile.Esad düştü diyelim.ÖSO denen grup kuzeydeki kürtlere karışmıyacak ve karışamazda.O grup öyle yada böyle özerk bir yönetim kuracak.Zira kuzeyden Esadın düştüğü her bölgede sözde kürdistan bayrakları açan ben değilim.Oradaki halk ve siz sürekli halkın dediği olur,herkes buna saygı göstermeli dediğinize göre artık sizde saygı gösterirsiniz bu duruma..

• baştan yazıda yanlışlıklar var.toplar,öyle müthiş hassas silahlar değildir.akçakale gibi sınırda bir yerleşim yerinin vurulması gayet olağan birşey aslında.şimdi olaya böyle bakınca sizin mesaj toptan yanlış temelde gidiyor.suriyenin türkiyeye istemli oarak kafa tutması mümkün değil.

birde şu nokta önemli,bizim millet her konuda uzmandır.bakıyorum forumda bazı tipler her konuda varlar. herşeyden anlıyor bu tipler.yahu arkadaş,dur 2 saniye.bu dış siyaset,strateji öyle lafla olmaz.ama yok,bizim millet geyiği sever,kendini birşey sanar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

quote:

Orijinalden alıntı: AMERICOS

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

karşılık aynı anda verilmeli . bu senin gövde gösterin fakat aklıma takılan israile neden bir karşılık verilmedi yoksa verilemedi mi yoksa verdirilmedimi

anlattım sana bunu,yorma beni.

sen abd yi dost görüyorsun ama tam tersi

kimi dost görelim.her fırsatta akdenize inmeye çalışan,varoluş amaçları neredeyse sadece bu olan bir ülkeyi mi dost edinelim?

rusyayıda değil ... abd ilk bizle olacak ama ham maddeyi buldumu satacak direkt .

hangi ülke başka bir ülke için çıkarları için görüşmüyor?ülkelerin dostlukları baki değil,çıkar doğrultusundadır.bunun için tarihe bakmak yeterli sanırım.

işte bu çıkar ilişkileri yüzünden bu senelerde dostumuz ABD'dir.aksini iddia etmek ne derece mantıklı tartışılır.

işte abd kendi çıkarları için bizle ama anlamadığın bir şey var abd nin işi bizle bitince arkamızdan vuracak .. bunun için tarihe bakabilirsin.. silah satımları. projeler vb diğer işler... abd ekenomisini Yahudiler oluşturuyor . bu yizden İsrail ile ittifak içindeler bizle değil

Bende aynı şeyleri yazmıştım okusaydın iyiydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

karşılık aynı anda verilmeli . bu senin gövde gösterin fakat aklıma takılan israile neden bir karşılık verilmedi yoksa verilemedi mi yoksa verdirilmedimi

kimi dost görelim.her fırsatta akdenize inmeye çalışan,varoluş amaçları neredeyse sadece bu olan bir ülkeyi mi dost edinelim?

rusyayıda değil ... abd ilk bizle olacak ama ham maddeyi buldumu satacak direkt .

hangi ülke başka bir ülke için çıkarları için görüşmüyor?ülkelerin dostlukları baki değil,çıkar doğrultusundadır.bunun için tarihe bakmak yeterli sanırım.

işte bu çıkar ilişkileri yüzünden bu senelerde dostumuz ABD'dir.aksini iddia etmek ne derece mantıklı tartışılır.

işte abd kendi çıkarları için bizle ama anlamadığın bir şey var abd nin işi bizle bitince arkamızdan vuracak .. bunun için tarihe bakabilirsin.. silah satımları. projeler vb diğer işler... abd ekenomisini Yahudiler oluşturuyor . bu yizden İsrail ile ittifak içindeler bizle değil

sen abd yanımızda ve müttefikimiz diyosun ben ise oyle görünüyor diyorum

derste anlatıldı belki dinlemişsindir .. Kıbrıs barış hareklatı dönemi abd bize kullandırtmadı uçaklarını

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

derste anlatıldı belki dinlemişsindir .. Kıbrıs barış hareklatı dönemi abd bize kullandırtmadı uçaklarını

işte bu çıkar ilişkileri yüzünden[size=3] bu senelerde dostumuz ABD'dir.aksini iddia etmek ne derece mantıklı tartışılır.

Son bir kez daha alıntıladım.Bu sefer olacak.
    Bu dost görünüyor hikayesine hiç girmeyeceğim.Nedense ABD-İsrail gibi ülkelerle aynı safta olunca her an arkamızdan bıçaklayabilirler.
    Ama iran,rusya gibi devletlerle ittifak olursak onlar yapmaz öyle şey gibi şeyler çok komik.En çok arkamızdan hangi devletler vurmuş bir bakın bakalım.

Anlamıyorum sütünü siz mi verdiniz bu devletlerin bu ne güven?Yukarıda da bahsettik çıkarlar bugün için böyle.Yok ben hiç bir zaman güvenmem diyorsan güvenmemeye devam et.(?) Bunu da anlayamıyorum.Neden diğer ülkelere güven var bu ülkelere güven yok.En azından bunların nasıl oldukları belli diğer devletler gibi içten pazarlıklı hesapları yok.Niyetleri apaçık ortada.

• Hükümetin şimdiye kadar izlediği yol takdire şayandır.
    Bundan sonra karşı dan ne gelirse ona göre karşılık verilecektir. Hatta bizim farkımız onların top mermileri bizde sivil alanlara düşer, ölümlere yol açarken biz askeri hedeflere karşılık veriyoruz.

Sadece hükümet bu tasarrufta bulunuyor diye hükümet ne yaparsa tersini yapar söylerim zihniyetinde olanlar ne diyor ? "Bu top mermilerini kasten bizi savaşa çekmek için muhalifler veya pkk tarafından atılmış olabilir" Diyelim ki öyle. O zaman ses çıkarmayacak bekleyecek miyiz ? Topraklarımıza devamlı top mermisi düşsün ve tırsak kedi gibi ses çıkarmayalım ve "amaaan ne önemi var, vatandaşımız ölmüş hiç önemli değil, köylerimize bombalar düşüyor huzur yok önemli değil aksiyon olsun daha iyi, biz oyuna gelmeyeceğiz, savaşa girmeyeceğiz" böyle mi devam edeceğiz ?

Lütfen siyasi, ideolojik ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve objektif olun.

• ''Suriye'de muhalifler azınlıktadır!'' iddiasını ortaya atan arkadaşlar ülkedeki;

dini olarak Nusayrilerin ve Sünnilerin,

etnik olarak Arapların ve Kürtlerin oranlarından haberi var mı acaba?

Yoksa siz halâ Bektaşileri veya takiyyeci radikal İslamcıları andıran şekilde olayları tersten okumaya devam mı edeceksiniz?

Biraz rasyonel olun canım! Din ve siyasi temelli ön yargılarımızı biraz olsun bir kenara bırakarak düşünebilsek keşke?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işte bu çıkar ilişkileri yüzünden[size=3] bu senelerde dostumuz ABD'dir.aksini iddia etmek ne derece mantıklı tartışılır.

Son bir kez daha alıntıladım.Bu sefer olacak.
    Bu dost görünüyor hikayesine hiç girmeyeceğim.Nedense ABD-İsrail gibi ülkelerle aynı safta olunca her an arkamızdan bıçaklayabilirler.
    Ama iran,rusya gibi devletlerle ittifak olursak onlar yapmaz öyle şey gibi şeyler çok komik.En çok arkamızdan hangi devletler vurmuş bir bakın bakalım.

Anlamıyorum sütünü siz mi verdiniz bu devletlerin bu ne güven?Yukarıda da bahsettik çıkarlar bugün için böyle.Yok ben hiç bir zaman güvenmem diyorsan güvenmemeye devam et.(?) Bunu da anlayamıyorum.Neden diğer ülkelere güven var bu ülkelere güven yok.En azından bunların nasıl oldukları belli diğer devletler gibi içten pazarlıklı hesapları yok.Niyetleri apaçık ortada.

abd her yere barış getirdi bizede getirecek ırak Afganistan oralara barış getirdi biliyosun

• MİSS TURKEY: SAVAŞA HAYIR

Sonda söyleyeceğimi, başta söyleyeyim: Eğer bir gün Türkiye Cumhuriyeti, İstanbul’un, Rize’nin Diyarbakır’ın mahallelerini jetlerle vurmaya başlarsa, her Cuma namazından sonra toplanan protestocu sivil kalabalıkların üzerine polis/ asker tanklarla, toplarla, sniper’larla ateş açarsa, Ankara Kalesi’ne yerleştirilen toplar Ulus’u bombalarsa, İzmir Kadifekale denizden savaş gemileriyle top ateşine tutulursa, yüzbinlerce insan Yunanistan’a, Bulgaristan’a kaçmak zorunda kalırsa, her gün yüzün üzerinde insanın ölümünün artık haber değeri bile kalmazsa lütfen dünya “bu onların iç işidir” demesin, milli egemenliğimizi, milli gururumuzu falan hiç düşünmesin, tuzu kurular savaşa hayır diye sloganlar atmasın ve meşruiyetini yitirmiş Türkiye Cumhuriyeti devletine daha büyük katliamlar yapmadan derhal haddi bildirilsin.

AYLARDIR ARAP ÇOCUKLARININ KATLEDİLMESİNE KARŞI ÇIKMAYANLAR...

1,5 yıldır bunların hepsini yapmış Esed’in kime isabet diye halkının üzerine fırlattığı bombalardan biri de Akçakale’de Timuçin ailesinin evinin üstüne düştü, 13 yaşındaki Fatma, 16 yaşındaki Ayşegül ve sekiz yaşındaki Zeynep, anneleri ve komşularıyla birlikte hayatını kaybetti, kardeşleri, kuzenleri ağır yaralandı. Aylardır Arap çocukların katledilmesi karşısında kılını kıpırdatmamışları, Urfalı çocukların öldürülmesi de pek heyecanlandırmadı. Onları bir anda ayağa kaldıran çocukları öldüren topların vurulması ve ardından Meclis’ten “Aman niyetimiz savaş değil” mahcubiyetiyle bir tezkere çıkarılması oldu.

PORTAKAL ÇİÇEĞİNDEKİ SAVAŞ İHTİMALİ İÇİN SEFERBER OLMAK

Aylardır “elâlemin çocuğunu” öldüren savaşa bir şey demeyenler, başkalarının çocuklarını öldürecek savaş ajitasyonuna başladılar. (Merak edilmesin. Suriye’ye kimse Muhteşem Yüzyıl’daki gibi sefere çıkmayacak. En fazla Bosna, Kosova, Libya’daki gibi havadan müdahale olur. Herhalde kısa dönem askerliğini jet pilotu olarak yapan da yoktur.) 1,5 yıldır komşuda süren savaşa dönüp bakmamışlar, portakal çiçeğindeki savaş ihtimali için seferber oldu. Buna da kısaca “savaşa hayır” dediler. Valla bu slogan 2003 1 martından itibaren Irak için, Lübnan için, Gazze için katıldığım onlarca mitingde bağırdığım, 2005’te Suriye işgal edilecek diye otobüsle desteğe gittiğimiz Şam’da elimde tuttuğum pankartta yazan “savaşa hayır” sloganına pek benzemiyor. Neye benzediğini anlatayım.

OSMAN PAMUKOĞLU VE YILMAZ ÖZDİL'İN AYNI ANDA KARŞI OLDUĞU ŞEY

Önce ne olur kimse bana memleketin savaş suçlusu adaylarından Osman Pamukoğlu’nun, ABD’nin Afganistan işgaline “Asil Kartallar” diye başlıklar atmış bir numaralı nefret suçu sanığı Yılmaz Özdil’in aynı anda karşı olduğu şeyin savaş olduğunu söylemesin. Kimse de, Irak’a Bush’la girmeyen hükümeti “Gariban Diplomasisi” diye aşağılayan Ertuğrul Özkök’ün “Araplar için ölmeye değer mi” kıvamındaki savaş karşıtlığından da utanmayıp Irak-Suriye benzetmeleri yapmasın.

SEDAT ERGİN BARIŞÇIL DIŞ POLİTİKA DERSLERİ VERMESİN

Ve ne olur 1998’de sınırlarımıza bir top mermisi bile düşmemişken, ülkeyi Öcalan için Suriye’yle savaşın eşiğine getiren politika için “Suriye'deki rejimin diplomasiden, iyi niyetten anlamadığı, ancak ‘güç’ karşısında hareket eden bir yapıda olduğu dikkate alınırsa, bu politikanın gerekliliği daha iyi anlaşılır” diye yazmış Sedat Ergin’den barışçıl dış politika, Enverizm ve sıfır sorun dersleri vermesin. Ortada birkaç “savaşa hayır” var ve bunların neredeyse hiçbir savaşa karşı değil.

BİRİNCİ SAVAŞA HAYIR NEDENİ: "AKP NE YAPARSA ONA HAYIR DEMEK"

Birinci “savaşa hayır”, aslında “AKP ne yaparsa ona hayır” demek. Birazcık kazısan altından “Türkiye laiktir, laik kalacak” bile çıkabilir. Bu savaş karşıtları Suriye’de olan bitene Türkiye iç siyaseti şablonlarıyla baktılar. İyi ki Miloseviç AKP iktidarında Bosna’da katliama girişmemişti. Yoksa emperyalistlerin parçalamaya çalıştığı Yugoslavya perspektifinden Srebrenica katliamını Aliya izzetbegoviç’in yapıp yapmadığını tartışıyorduk hâlâ. Ama galiba Boşnakların beyaz ve Batılı görünmeleri lehlerine olurdu. Kim inanır, bıyıksız, şapkalı Aliya’nın aslında İslamcı bir teorisyen olduğuna. Suriye için tüm klişeler yerli yerinde. Bir yanda çağdaş karısıyla alevi Esed, karşısında sakallı, çarşaflı dinciler. Neredeyse Suriye’nin Menemen isyanı bu.

NİŞANTAŞI STARBUCKS'TAN SAVAŞA HAYIR TWEET'İ ATMAK

İkinci savaş karşıtlığının motivasyonu “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sinizmi. “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” Kemalizmin en tutmuş ilkesi. Bu ilkenin yurttaki barıştan kastı için Dersim’e bakmak yeterli. Ama ilkenin ikinci kısmı memleketin kötü Enver Paşa hatıralarını hâlâ canlandırıyor. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” aslında dünyaya huysuz ve bencil bir teyze gibi bakmak demek. “Şimdi ne lüzumu var, başka işimiz mi kalmadı, bize ne, karışma başın ağrır, aman senin üzerine vazife mi, her k oyun kendi bacağından asılır” demek. Urfalı çocuklar ölürken, Nişantaşı Starbucks’tan “Savaşa Hayır” tweet’i atmak demek.

ÜÇÜNCÜ SAVAŞA HAYIR...

Üçüncü “savaşa hayır” da bunun hısımı. Bir kısım enternasyonalist solcunun, bir kısım ümmetçi İslamcının ve bir kısım dünya vatandaşı liberalin Westphalia düzenine, ulus-devlet sınırlarına sadakatini ortaya koydu bu “savaşa hayır”. Türkiye’de sadece devletin değil, toplumun da içe kapanmacılığını teşhir etti. Enver Paşa’nın emperyalist maceracılığıyla, biraz ötesinde bir diktatörün boğazladığı halka yardım etmek arasında bazı liberaller bile bir fark bulamadı. Sayıklamaya dönen “Bizi Suriye’ye sokmak isteyen” Marduklu emperyalist güçlerin kirli oyunlarına onlar bile gelmedi.

EN MAKULU..

Dördüncü “savaşa hayır”, “bu iş savaşla, müdahaleyle çözülmez ama Esed de gitmeli”cilerin “savaşa hayır”ı. Aralarında en makul görüneni. En sterili. Her gün tepelerinde jetler uçan Suriyelilerin herhalde en sinirlerini bozanı. Bosnalıların, Kosovalıların, Libyalıların bu gerekçeyle geciken müdahaleler yüzünden daha fazla ölmesinin nedeni. Srebrenica’nın esas katili. “O kadar kolay değil, yeterince ölmediniz, haydi biraz daha gayret bak sapanlarla düşürebilirsiniz jetleri” diye dalga geçeni. Savaş meydanında tam kılıcını çekmişken yüzüne tüküren düşmanı “Onu şimdi öldürürsem nefsim için öldürmüş olurum” diyerek bırakan Hz. Ali gibi Türkiye’nin kendi vatandaşları öldü diye Suriye’ye müdahale etmesinden yana değilim. O bombalar Suriyeli çocukların tepesinde düşerken Libya’da Fransa’nın yaptığını yapıp, uluslararası bir müdahaleye öncülük edebilecek bir ülke olabilseydik keşke. Ama değiliz. Bunu zorlamanın da bir âlemi yok.

ELALEMİN DERDİ BİZİ NİYE GERİYOR

Yani güzellik yarışması jürisi önünde atılanlara benzeyen “savaşa hayır” sloganlarına hiç lüzum yok. Savaş falan çıkamayacak. Kimsenin o kadar umurunda değil komşudan gelen çığlık sesleri. Hem o kadar bağırmadı ki kadın henüz. Kimse bir şey yapmayınca vicdanı el vermeyip gece vakti komşunun zilini çalan, camına bir taş atan hükümetimizin de elini tutmalıyız. Ne gerek var şimdi. Elâlemin derdi bizi niye geriyor. Erkektir döver de sever de. Aile kavgasında araya girilmez. Kendi kendilerine hallederler meselelerini, karışmak bize yakışmaz. Yatın hadi, olmadı yastığınızla kulaklarınızı kapatın. Az sonra nasıl olsa kesilir çığlık sesi.

YILDIRAY OĞUR - TARAF. 07,10,2012

• quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

Topraklarımıza devamlı top mermisi düşsün ve tırsak kedi gibi ses çıkarmayalım ve "amaaan ne önemi var, vatandaşımız ölmüş hiç önemli değil, köylerimize bombalar düşüyor huzur yok önemli değil aksiyon olsun daha iyi, biz oyuna gelmeyeceğiz, savaşa girmeyeceğiz" böyle mi devam edeceğiz ?

bu çok kritik bir eşik.gelen top mermisi yegane bir kaza olarakta kalabilir,bir sonun başlangıcıda olabilir.bazen sessiz kalmak sorunu kesebilir,bazen geriye düşürebilir. mesela düşürülen uçağımız bir milatmış fakat bunu şimdi görüyoruz.gerçi o zaman da bazı analistler bu saldırının genel suriye meselesinde ileride ufak bir yer tutacağını söylemişti.şimdi geçmişten geleceğe bakınca suriye ile sıcak temas olacak,bunu görmek zor değil.bu durumda susmak,bizi daha zarara sokacaktır.

işte bu derin bir analizin meselesi,anlık değil.istanbulun fethi dahil çok kayıpla yapılmıştır.bugün niye aldık,çok şehidimiz oldu değdi mi diyecek kimse pek yoktur herhalde.işte devlet yönetmek,bu denli ileriyi görmeyi gerektirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

OSMAN PAMUKOĞLU VE YILMAZ ÖZDİL'İN AYNI ANDA KARŞI OLDUĞU ŞEY

Önce ne olur kimse bana memleketin savaş suçlusu adaylarından Osman Pamukoğlu’nun, ABD’nin Afganistan işgaline “Asil Kartallar” diye başlıklar atmış bir numaralı nefret suçu sanığı Yılmaz Özdil’in aynı anda karşı olduğu şeyin savaş olduğunu söylemesin. Kimse de, Irak’a Bush’la girmeyen hükümeti “Gariban Diplomasisi” diye aşağılayan Ertuğrul Özkök’ün “Araplar için ölmeye değer mi” kıvamındaki savaş karşıtlığından da utanmayıp Irak-Suriye benzetmeleri yapmasın.

BİRİNCİ SAVAŞA HAYIR NEDENİ: "AKP NE YAPARSA ONA HAYIR DEMEK"

Birinci “savaşa hayır”, aslında “AKP ne yaparsa ona hayır” demek. Birazcık kazısan altından “Türkiye laiktir, laik kalacak” bile çıkabilir. Bu savaş karşıtları Suriye’de olan bitene Türkiye iç siyaseti şablonlarıyla baktılar. İyi ki Miloseviç AKP iktidarında Bosna’da katliama girişmemişti. Yoksa emperyalistlerin parçalamaya çalıştığı Yugoslavya perspektifinden Srebrenica katliamını Aliya izzetbegoviç’in yapıp yapmadığını tartışıyorduk hâlâ. Ama galiba Boşnakların beyaz ve Batılı görünmeleri lehlerine olurdu. Kim inanır, bıyıksız, şapkalı Aliya’nın aslında İslamcı bir teorisyen olduğuna. Suriye için tüm klişeler yerli yerinde. Bir yanda çağdaş karısıyla alevi Esed, karşısında sakallı, çarşaflı dinciler. Neredeyse Suriye’nin Menemen isyanı bu.

NİŞANTAŞI STARBUCKS'TAN SAVAŞA HAYIR TWEET'İ ATMAK

İkinci savaş karşıtlığının motivasyonu “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sinizmi. “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” Kemalizmin en tutmuş ilkesi. Bu ilkenin yurttaki barıştan kastı için Dersim’e bakmak yeterli. Ama ilkenin ikinci kısmı memleketin kötü Enver Paşa hatıralarını hâlâ canlandırıyor. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” aslında dünyaya huysuz ve bencil bir teyze gibi bakmak demek. “Şimdi ne lüzumu var, başka işimiz mi kalmadı, bize ne, karışma başın ağrır, aman senin üzerine vazife mi, her k oyun kendi bacağından asılır” demek. Urfalı çocuklar ölürken, Nişantaşı Starbucks’tan “Savaşa Hayır” tweet’i atmak demek.

ELALEMİN DERDİ BİZİ NİYE GERİYOR

Yani güzellik yarışması jürisi önünde atılanlara benzeyen “savaşa hayır” sloganlarına hiç lüzum yok. Savaş falan çıkamayacak. Kimsenin o kadar umurunda değil komşudan gelen çığlık sesleri. Hem o kadar bağırmadı ki kadın henüz. Kimse bir şey yapmayınca vicdanı el vermeyip gece vakti komşunun zilini çalan, camına bir taş atan hükümetimizin de elini tutmalıyız. Ne gerek var şimdi. Elâlemin derdi bizi niye geriyor. Erkektir döver de sever de. Aile kavgasında araya girilmez. Kendi kendilerine hallederler meselelerini, karışmak bize yakışmaz. Yatın hadi, olmadı yastığınızla kulaklarınızı kapatın. Az sonra nasıl olsa kesilir çığlık sesi.

YILDIRAY OĞUR - TARAF. 07,10,2012

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

baştan yazıda yanlışlıklar var.toplar,öyle müthiş hassas silahlar değildir.akçakale gibi sınırda bir yerleşim yerinin vurulması gayet olağan birşey aslında.şimdi olaya böyle bakınca sizin mesaj toptan yanlış temelde gidiyor.suriyenin türkiyeye istemli oarak kafa tutması mümkün değil.

birde şu nokta önemli,bizim millet her konuda uzmandır.bakıyorum forumda bazı tipler her konuda varlar. herşeyden anlıyor bu tipler.yahu arkadaş,dur 2 saniye.bu dış siyaset,strateji öyle lafla olmaz.ama yok,bizim millet geyiği sever,kendini birşey sanar...

Evet hassas değillerdir, ama etkili menzil adında bir şey vardır. O menzil içerisinde olan herhangi bir hedefi, rüzgar, merminin aerodinamik toleransı, namlunun imalat toleransı, yerleştirildiği yüzey alanın yapısı, süspansiyon sisteminin titreşime karşı göstereceği izolasyon mak mühsen bilirsin I hani bellidir. bu şekilde düşündüğümüzde bir top mermisi yeni çağın dökme toplarından elbette ki hassastır. Artillery kavramı hani. Kaldı ki modernize silahlar için bu radüs azımsanamayacak kadar küçülebilir. 1 basamaklı metreler bile diyebiliriz. Topu kullanan çavuş ve subayların da hakkını verirsiniz o topun etkili menzili hakkında eğitimi, tecrübesi tatbikatı vardır. Yani bahsettiğimiz ordu da kıyıda köşede adımları bile karıştıran Afganistan ordusu değil. Bu şekilde düşündüğümüzde eylemin doğrudan doğruya kasıtlı veya yanlışlıkla ateşlenmiş bir mermi olacağını düşünebilirim. eğer kasıt yoksa yanlışlıkla ateşlenmişse mantıklıdır, kasabanın hizasında bir muhalife saldırılacaksa o mermi hedefini bulurdu, ateşleme mekanizmasını bilmiyorum o konuda yorum yapamam. yanlışlıkla açı mı değişti de asıl gitmesi gereken yerin daha uzağına gitti, sonuç olarak 5 kişi öldü. Bunun cevabını Suriye yönetimi vermek zorundadır. Tabii şu noktada ispatlanana kadar herkes masumdur ilkesi üzerinden anca konuşabilirim. Kasten Türk sınırına nişan alınmışsa, o zaman doğrudan kasabaya nişan alındığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Evet, belki uzmanlığım siyaset veya uluslararası ilişkiler değil, ama az buçuk sürecin nasıl ilerlediğini tarih derslerinden biliyoruz çok şükür. Oyunlar da tabi kendince bir bakış açısı kazandırıyor. Geyik diyorsun, şu ortada dönen şey bir Dünya Savaşı bile çıkarabilir. Kaldı ki Malatya'daki Füze savunma sisteminden bahsetmeme, İsrail-İran-Suriye-Rusya-Abd faktörüne değinmiyorum bile. Lafla olur arkadaşım. Bir savaşı çıkaran şey bir parça kağıt, bir tane harita, bir tane de deklarasyondur. İnsanlar ölür, analar ağlar, tarih ama o belgeyi yazar. Süperpozisyon'dan anlıyorsun, bu kadar büyük bir non-lineer sistemin %100 cevabı budur demiyorum. Gerekli kabullerimi yaparım, sistemi lineer hale getiririm. o şekilde de dilediğim gibi konuşabilirim. Ben dediklerimin %100 tam şekilde doğru olduğunu söyleyemem. yazdıklarım belki olayın yalnızca %10 unu açıklar, ama yine de bazı şeyler için öyle aman savaş çıkmasın, aman şu olmasın meselesini daha doğru yorumlamamı sağlar. Bu da benim apolitik olmadığını sağlar.

Herşeyden anlayan bu 'tip' leri suçlayıp egolarında onları boğup kendini üstün tutmadan önce belki iki defa düşünürsün ve biraz mühendis olduğunu hissediyorsan da bütün olayların bir sistemden ibaret olduğunu, bundan dolayı senin 'laf' dediğin benim düşünce dizesi dediğim, mantıksal argümanla belli bir doğrulukla açıklanabileceğini anlarsın. Hani 'süperpozisyon'. Olayın özel cevapları, genel cevapları falan filan.

• Uzun suredir takip ediyorum da,insanlar klavye basinda ne kadar da rahat,kolay ve keskin mesajlar atabiliyor.ayiptir ,gunahtir.hic bir inancin yoksa bile ahlak kurallarindan bile bukadar uzakmisin?Bu insanlarin kendilerine ve soylediklerine bu kadar guvenmeleri sasilacak durum.

Her firsatta bir mezhebe irka kufur edip(sunni, alevi V.b)hep bir arada yasadigimizi unutmak nekadar dogrudur?

Sirf kendi ulkesinin basinda sevmedigi ve istemedigi bir yonetimin olmasindan dolayi ulkemize son bir kac yili saymaz isek surekli dusmanlik etmis,terorist basini yillarca beslemis,her firsatta teror kartini masaya koymus,Hatay'i daha birkac sene oncesine kadar kendi haritalrinda gosteren bir devletten yana nasil olabiliyosrunuz.

100 binlerce insanin bu rejimden kactigina gore o ulkedE birseylerin yolunda gitmediyini insanlar nasil olurda kabullenmek istemez.

Vatanfaslarimizi oldursunler,ucagimizi dusursunler biz cicekmi atalim onlara.savas tabiki kotudur acidir,zulumdur,ayriliktir.ama o ulkede bu kargasa yasandigi surece ucu bize dokunacak.savasa girsek de girmesekde Her turlu zarar goren biz olucaz.bir an once cozulurde ulke olarak rahat bir nefes aliriz

• quote:

O zamanlar belki doğmamıştın veya yaşın küçük olduğu için hatırlamazsın.
    90' lı yılların ortalarında Ortak bir tatbikat için Çanakkalede bulunan bir Amerikan Destroyerinden Türk savaş gemisine füze atıldı üstelik aktif görevde bile değilken ve askerlerimiz şehit oldu.
    Kimse bunu saldırı olarak nitelendirmedi. Amerikalılar "Askerler sarhoşken eğlenmek istemişler bir kaza olmuş" deyip kapattılar. Askerlere basit disiplin cezaları verildi. Fidye olarak hurdaya çıkmaya yakın olan bir fırkateyn verdiler. Olay bu şekilde kapatıldı.

Yine o sıralarda Ege' de bir Yunan savaş uçağı Türk jetini düşürdü. Ancak basına teknik arıza diye lanse edidi. Pilot şehit oldu. Kimse buna saldırı demedi.

Böyle daha nice örnekler var.

@Tuvnera

Temel doğruları yanlış örnekler vererek çürütemezsin! Öncelikle bunu öğrenmen gerekiyor....

90'lı yıllardaki olayı bile yanlış hatırlıyorsun.

O olayda ABD ''destroyeri'' değil 'uçak gemisi' bizim Muavenet Zırhlısını art arda atılan 2 füzeyle tam da kaptan köşkünden vurmuştu. Tatbikatın aktif bölümünün bittiği sırada yapılan o hain saldırı zamanın hükümetine bir uyarıydı. Yanılmıyorsam 4-5 şehidimiz vardı.

O bir saldırıydı. Göz dağıydı. Diğer olay da açık bir saldırıydı. Neden karşılık veril(e)mediğini de bilecek yaştasındır herhalde... O olaylarda ve o yılların koşullarında ABD'ye veya 'Yunana ve hamilerine' neden cevap verilemedi onu da tahmin etmen lazım. Bugün Suriye'nin açık saldırılarına savaşla değil de lokal saldırılarla cevap verilmezse bunun dışarıdan nasıl görüneceğini de bilecek kadar akıllı olman lazım değil mi?

Sonra; yaşım önemli değil ama bahsettiğin olayları gördüğün gibi gayet iyi hatırlarım. Forumdaki genel üslubundan da hayatı laylaylom yaşayan biri olduğun sonucu çıkıyor. Belki öyle değilsindir ama forumda sergilediğin imaj bu kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OğuzhanAhan

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

baştan yazıda yanlışlıklar var.toplar,öyle müthiş hassas silahlar değildir.akçakale gibi sınırda bir yerleşim yerinin vurulması gayet olağan birşey aslında.şimdi olaya böyle bakınca sizin mesaj toptan yanlış temelde gidiyor.suriyenin türkiyeye istemli oarak kafa tutması mümkün değil.

Evet hassas değillerdir, ama etkili menzil adında bir şey vardır. O menzil içerisinde olan herhangi bir hedefi, rüzgar, merminin aerodinamik toleransı, namlunun imalat toleransı, yerleştirildiği yüzey alanın yapısı, süspansiyon sisteminin titreşime karşı göstereceği izolasyon mak mühsen bilirsin I hani bellidir. bu şekilde düşündüğümüzde bir top mermisi yeni çağın dökme toplarından elbette ki hassastır. Artillery kavramı hani. Kaldı ki modernize silahlar için bu radüs azımsanamayacak kadar küçülebilir. 1 basamaklı metreler bile diyebiliriz. Topu kullanan çavuş ve subayların da hakkını verirsiniz o topun etkili menzili hakkında eğitimi, tecrübesi tatbikatı vardır. Yani bahsettiğimiz ordu da kıyıda köşede adımları bile karıştıran Afganistan ordusu değil. Bu şekilde düşündüğümüzde eylemin doğrudan doğruya kasıtlı veya yanlışlıkla ateşlenmiş bir mermi olacağını düşünebilirim. eğer kasıt yoksa yanlışlıkla ateşlenmişse mantıklıdır, kasabanın hizasında bir muhalife saldırılacaksa o mermi hedefini bulurdu, ateşleme mekanizmasını bilmiyorum o konuda yorum yapamam. yanlışlıkla açı mı değişti de asıl gitmesi gereken yerin daha uzağına gitti, sonuç olarak 5 kişi öldü. Bunun cevabını Suriye yönetimi vermek zorundadır. Tabii şu noktada ispatlanana kadar herkes masumdur ilkesi üzerinden anca konuşabilirim. Kasten Türk sınırına nişan alınmışsa, o zaman doğrudan kasabaya nişan alındığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Evet, belki uzmanlığım siyaset veya uluslararası ilişkiler değil, ama az buçuk sürecin nasıl ilerlediğini tarih derslerinden biliyoruz çok şükür. Oyunlar da tabi kendince bir bakış açısı kazandırıyor. Geyik diyorsun, şu ortada dönen şey bir Dünya Savaşı bile çıkarabilir. Kaldı ki Malatya'daki Füze savunma sisteminden bahsetmeme, İsrail-İran-Suriye-Rusya-Abd faktörüne değinmiyorum bile. Lafla olur arkadaşım. Bir savaşı çıkaran şey bir parça kağıt, bir tane harita, bir tane de deklarasyondur. İnsanlar ölür, analar ağlar, tarih ama o belgeyi yazar. Süperpozisyon'dan anlıyorsun, bu kadar büyük bir non-lineer sistemin %100 cevabı budur demiyorum. Gerekli kabullerimi yaparım, sistemi lineer hale getiririm. o şekilde de dilediğim gibi konuşabilirim. Ben dediklerimin %100 tam şekilde doğru olduğunu söyleyemem. yazdıklarım belki olayın yalnızca %10 unu açıklar, ama yine de bazı şeyler için öyle aman savaş çıkmasın, aman şu olmasın meselesini daha doğru yorumlamamı sağlar. Bu da benim apolitik olmadığını sağlar.

Herşeyden anlayan bu 'tip' leri suçlayıp egolarında onları boğup kendini üstün tutmadan önce belki iki defa düşünürsün ve biraz mühendis olduğunu hissediyorsan da bütün olayların bir sistemden ibaret olduğunu, bundan dolayı senin 'laf' dediğin benim düşünce dizesi dediğim, mantıksal argümanla belli bir doğrulukla açıklanabileceğini anlarsın. Hani 'süperpozisyon'. Olayın özel cevapları, genel cevapları falan filan.

aslında her konuda bilenlerden kastım siz değildiniz,boşuna alınmışsınız. kendinizi bu kategoriye sokuyorsanız diyecek lafım yok,alınmak serbest.

toplar,havan,obüs vs. artık ne derseniz (artilery) güdümsüzdür ve hata yarıçapları epey fazladır. bu hata 200m civarında olabilir ki işin içinde hesap hatası yok.hedefin yanlış hesaplanması var,hava koşulları var.birçok parametre var atış için.ayrıca bu lebaleb bilinen birşey,niye ısrarla kasıt arıyorsunuz?

madem sistem tanımlıyoruz,o zaman tanımlayalım.lineerliğini geçelim,girişi belli bir sistemin çıkışı hesaplanabilir veya kestirilebilir.nonlineer bir sistem bile olsa dar bölgede lineer olduğu aralıkta modeller sonucu buluruz ,ya da farklı yaklaşımlarla nonlineerlik sorun olmaktan çıkar.elbette bu belirli bir hata ile mümkün.sistemin gerçek girişleri bilinmiyorken kendi uydurduğumuz girişler gerçek hayatta bir anlam taşımaz zira sahada sistem bu bizim girişerimizle karşılaşmamaktadır.dolaysıyla bulduğumuz çıkışlarda gerçekle benzer değildir.işte bizim durumumuz bu.devletler arasında neler dönüyor,zerre haberimiz yok.mühendislikte -mış yoktur. illa mühendislikten cevap isterseniz cevapta bu.

• Haftasonu (daha doğrusu cuma-cumartesi) HATAY il sınırları içerisine 4-5 havan/top mermisi daha düştü. Haberiniz var mı acaba?

Bu kadar "hata (!)" fazla değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 8 Ekim 2012; 13:28:15 >
  • Dün yanılmıyorsam AKÇAKALE'ye 1 top mermisi daha düştü.
    Bu kadar tesadüf(!) veya hata(!) fazla artık!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.