Şimdi Ara

Salı günü psikiyatra gideceğim yardımcı olur musunuz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok değişik takıntılarım var örneğin cümlenin bittiği kelimeyi 5 kez içimden tekrar etmek, kelimenin hece sayılarıyla birim karelerden şekil oluşturmak gibi saçma şeyler. Cidden isteyerek yapmıyorum ama yapmadığımda çıldırıcak gibi oluyorum. Hani bi sivrisinek ısırığını kaşımamak için dayanırsınız dayanırsınız ama en sonunda dayanamayıp delicesine kaşırsınız ya onun gibi. Ya da bir yere sol elimle 2 kere dokunduysam sağ elimle de 2 kere dokunmak zorunda hissediyorum. Ayrıca ciddi anlamda 1.5-2 yıldır çıkamadığım depresyon durumu var. Yaşadığım birçok problem var evdekilerle sorun kız meselesi vs. Daha önce depresyon sebebiyle psikiyatra giden kuzenime doktor ilaç vermiş. Lustral ve Xanax. Yaklaşık 1.5-2 yıl kullanmış ve çok iyi etkilerini görmüş. Ben de eğer doktor uygun görürse ilaç tedavisine başlamak istiyorum. Benim durumumda birini ilaç tedavisine başlatır mı daha önce gidenler ne dersiniz ?

• Profesyonel destek alman olumlu elbette ama ilaçlar sorunları maskelemekten başka bir işe yaramıyor . Genelde kendinin çözmesi gereken durumlar aslında bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakeNoPrisoner

Profesyonel destek alman olumlu elbette ama ilaçlar sorunları maskelemekten başka bir işe yaramıyor . Genelde kendinin çözmesi gereken durumlar aslında bunlar

İnan ki hocam neredeyse 2 yıldır kendim yenmeye çalışıyorum, psikoloğa da gittim ama konuşarak vs terapilerle çözülemedi kendim de çok mücadele verdim ama yapamadım. Yapmak için bir destek, bir yardımcı bile bulamadım. Belki ilaç tedavisi bana destek olur, tek çare bu çünkü sık sık intihar düşündüm ama intihar etmem, kendimi harcamak istemiyorum. O yüzden bulabildiğim tüm yöntemleri denemek istiyorum.
  • Lustral verir muhtemelen
    Benim de oldukça farklı dönemlerim oldu alakasız şeylerden alakasız sonuçlara varıyordum durmadan. Gözümü kapattığımda şekiller çiziyordum kafamdan kelime köklerinin manasını illerin adını düşünüyordum sonra sayıların kareköklerini falan düşünmeye başlıyordum
    Vs vs ama zamanla durumum değişti şimdi kafamı koyduğum an uyuyorum (evlendim bir tane de çocuğum var ondan sonra artık uykuya doyamaz oldum) kafam kendimden başka herkes var bu yüzden, bu durum düzeldi sanırım
    Ama tavsiye etmesem de sigara içmeyince bunlar ufak ufak yine beliriyor
    Ancak kesinlikle ilaç kullanmadım çünkü biliyorum ilaç kullanırsam irade bana ait olmayacak bu sebepten hiç kullanmadım seni senden başka daha iyi tedavi edebilecek kimse yok fakat bir destek Alman faydalı olur

• O gereksiz hareketlerin obsesif kompulsif rahatsızlığa benziyor. Allah şifalar versin.

• İnsallah caresini bulursunuz bendede soyle bir takinti var mesela telefondan saate hemen goz ucuyla bakip cebime koyuunca veya pcde alt+tab ile bakip oyuna devam edince saat aklima takiliyor dogru baktigim halde tekrar bakmadan yapamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

İnsallah caresini bulursunuz bendede soyle bir takinti var mesela telefondan saate hemen goz ucuyla bakip cebime koyuunca veya pcde alt+tab ile bakip oyuna devam edince saat aklima takiliyor dogru baktigim halde tekrar bakmadan yapamiyorum

Aynen bende o da oluyor hani 1-2 tane sorun olsa neyse ama onlarca farklı takıntım var zihnimin içinde o takıntıları gerçekleştirmeye çalışırken ne dersleri dinleyebiliyorum ne çevremde konuşanları anlayabiliyorum yani tüm hayatımı alt üst ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gidince konuyu upla bizide çağır ne diyecek merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanZüperGahraman

gidince konuyu upla bizide çağır ne diyecek merak ettim

Tamam haber veririm sizde de buna benzer sorunlar mı var sadece merak mı ?

• Obsesif kompulsif bozukluk var gibi.Psikiyatriste gidince terapilerle ya da ilaç tedavisiyle tedaviye başlanır.İlaçsa antipsikotik verir, antidepresan yani Lustral değil.
  • Sıramı bekliyorum beyler çıkınca yazacağım ayrıntılı

• vesvese var sende.. bi de hocaya gidebilirsin.. manen rahatlatabilir.. psikologlarin ilacsiz cozebilecegini sanmam..
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    Hocam gittim bugün. Hem kendim anlattım hem de çeşitli formlar doldurdum. Obsesif Kompulsif Bozukluk varmış ve ciddi anlamda bir depresyon durumu söz konusuymuş. Cipralex ilaç verdi + psikolog tedavisine başlatacağını söyledi. Cipralex Lustral gibi bir şeymiş zaten. İlaca daha başlamadım yarın sabah başlayacağım umarım biraz etkili bir ilaçtır. Kullanan oldu mu ?
  • hadi bakalım umarım sorunun çözülür bir an önce
    Sonuç nedir hocam?kullandınımız ilacı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bendede böyle sorunlar vardı ama seninki kadar degil mesala telefonun saatine bakınca dakikanın son rakamı 9 olunca 0 olmasını beklıyordum mesala saat 15.49 sa saat 15.50 ye kadar beklıyıp telefonu öyle kapatıyordum ama bunu ve diger şeyleri kendi başıma yendim psikolojik destek almadan sende yapabilirsin bence kendini biraz sıkarsan zamanla geçiyor
  • evet takıntıda psikolojik problem...ilaç tedavisine baslatır seni..ıntılarında..duruma göre 2-3 yıl kullanır sonra azalta azalta bırakırsın...takıntılarda bitmiş olur
  • Arkadaşlar baya zaman geçmiş kısaca özetliyim size. 2 kutu Cipralex 10 mg kullandım ama hiçbir şey değişmedi ve doktor Prozac'a geçti. Şu anda 2. prozac kutusunu içiyorum 7 adet hap kaldı. Cipralex'i kullandıktan sonra gördüğüm tek bir etki vardı o da aşırı uçuk rüyalar görmek. Yani bir gecede o kadar çok rüya görüyordum ki Cipralex'i kullandığım 2 ay boyunca sanki bir gecede tüm hayatımda gördüğümden daha çok rüyayı görüyormuşum gibiydi. E tabi böyle olunca tüm gün rüyaların etkisinde kalıyorsunuz böyle olunca da kafa sürekli rüyalarda olduğu için dersinize işinize iyi odaklanamıyorsunuz. Ama başka bir etki görmedim vücutta ağırlık mide bulantısı baş dönmesi vs falan. Takıntılarım aynı şiddette devam ediyordu daha sonra daha ağır bir ilaç olan Prozac'e geçtik. Size şu kadar söyliyim arkadaşlar, burdaki konuya bakmasam takıntılı bir insan olduğum aklıma bile gelmezdi o derece unutturdu bana saçma sapan takıntılarımı. Hala kullanıyorum en az 6 ay kullanmam gerekiyormuş yani 2 kutu daha kullanacağım arada gelişmeleri bildiricem.
    Not: Bu tarz bi sorunu olanlar doktora gitmekten çekinmesin gerek ilaçla gerek terapiyle bir şekilde bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Sonuç nedir hocam?kullandınımız ilacı

Pardon hocam yanlış kişiyi haberdar etmişim :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.