Şimdi Ara

Salona Multimedia HTPC Sistem Kuruyorum -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Salonda PC görüntüsünden ziyade daha şık bir görüntü elde etmek ve yer tasarrufundan faydalanmak için HTPC kurmaya karar verdim.
    Amaç : Film seyretmeye yönelik + Nadirende olsa çok ağır grafiklere sahip olmayan oyunları oynayabilmek + Internet
    Bağlanacak Monitör: 106 LCD ekran HDMI + DVI girişleri mevcut

Birkaç haftadır araştırdığım Aerocool M40 Kasa' yı dün aldım. (92 $ +KDV)

Araştırmalarıma ve tavsiye edilenlere göre bu kasa ile en iyi 780G anakart kullanmam gerektiği ;

Düşündüğüm ankart şuan indirimde olan ve kullanıcılar tarafından beğenilen ECS - A780GM-A BLACK ( 72 $ +KDV)

İşlemci olarak AMD tabanlı AMD - ATHLON 64 X2 5600+ AM2 (77 $ +KDV)

Anakartın üzerinde tümleşik ATI™ Radeon HD 3200 grafik kartı bulunmakda. Extra grafik kartı almam gerekir mi ?
    Yoksa daha da güçlendirmek için orta halli bir kart koymalımıyım ? Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Güç Kaynağı için düşündüğüm HIGH POWER - HP 460 WATT (63 $ + KDV)

+ Çatıdaki Çirt çanak uydu için Uydu kartına ihtiyacım var. Bunun için öneriniz nedir ?
    Tavsiyelerinizi ya da alternatif eklemelerinizi merakla bekliyorum, bu hafta sonuna kadar diğer ürünleri alıp bu işi bitirmek istiyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkan -- 25 Aralık 2008; 10:53:06 >

• İşlemci olarak AMD tabanlı AMD - ATHLON 64 X2 6000+ AM2 (99 $ +KDV) tercih edebilirsiniz.Güzel ve ekonomik bir sistem ;)
  • ECS - A780GM-A atx anakart,m40 kasaya sadece miniatx takabilirsin,
  • 780G çipsetli anakart ın üzerindeki HD3200 ile HD3450 ekran kartını Hybrid crossfireX yapabilirsin.
    (Vista kullanman koşulu ile) yaklaşık 2 misli performans alırsın.
    790GX çipsetli anakartlardaki HD3300 ün anakart üzerindeki sideport ddr3 128MB belleğin etkisi ile
    HD3200 den %15 daha performanslı çalıştığı söyleniyor.
    Hibrid CrosfireX sadece Vista da çalışıyor, Vista kurulacaksada enaz 4GB hatta 8GB bellek öneriliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: a1a1a1fs

ECS - A780GM-A atx anakart,m40 kasaya sadece miniatx takabilirsin,

M40 için takılabilir diye biliyorum ama yine de bir araştırmak lazım.
  • M40'a sadece mATX anakart takılabilmektedir.
  • Ekran kartı alıp Hybrid Crossfire yaparsan performansın baya artar. Ayrıca TV kartı olarak da Avermedia DVB-S Pro Digital F/P olarak iyi bir ürün.
  • Anakart için
    GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H (AMD 780G, GLAN, SATA, RAID, AM2+) düşünüyorum. Ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkan -- 26 Aralık 2008; 16:06:23 >
  • Bak dostum imzadaki gibi de bi sistem düşünebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratkan

Anakart için
    GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H (AMD 780G, GLAN, SATA, RAID, AM2+) düşünüyorum. Ne dersiniz ?

gayet güzel 770-ds3 de düşünebilirsin
  • MSI olur hem de ucuz olur..

KA780GM; KA780GM-M(sideport memorysi var); KA780GM2; KA780VM ve tabiki olmazsa olmaz= "Media Live DIVA" internetten bakabilirsiniz..

islemci olarak 4800+ ve 5000+ yeterli olacaktir.. daha fazlasi icin havalandirma alani yetersiz olabilir... bu sadece benim fikrim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 26 Aralık 2008; 16:47:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali277

770-ds3 de atx büyük o kasaya

tavsiyem Gigabyte MA74GM-S2 AMD740G/DDR2 S+GL+RAID+16X 940p

üzerindeki onboard dan pek performans alamassın,harici bir ekran kartı alıp rahat et,saphire ddr3 3850 92$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1a1a1fs -- 26 Aralık 2008; 16:59:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: a1a1a1fs

quote:

Orjinalden alıntı: ali277

770-ds3 de atx büyük o kasaya

tavsiyem Gigabyte MA74GM-S2 AMD740G/DDR2 S+GL+RAID+16X 940p

üzerindeki onboard dan pek performans alamassın,harici bir ekran kartı alıp rahat et,saphire ddr3 3850 92$

harici bir ekran karti alirsa psu almasi gerek ve alacagi psu buyuk olasilikla isinacaktir... yetersiz hava akimindan dolayi... ayrica ekran kartinin isisi da kasa icinde sorun yaratacaktir..
    onboard ekran kartli ve sideport bellekli bir anakart tercih etmelidir fikrimce...

• towarscke usta dediğin kartlar tr de yok gibi varsa nereden buluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

harici bir ekran karti alirsa psu almasi gerek ve alacagi psu buyuk olasilikla isinacaktir... yetersiz hava akimindan dolayi... ayrica ekran kartinin isisi da kasa icinde sorun yaratacaktir..
    onboard ekran kartli ve sideport bellekli bir anakart tercih etmelidir fikrimce...

düşündüğü psu zaten 460w,350 lik kaliteli bişey alsa bile yeter,kasadaki hava akımı hiç fena deyil psu nun ısınacağını sanmam,ekran kartınında ısısının sorun yaratacağını sanmıyorum m40 daki ön 12 lik direk ekran kartına üflüyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

MSI olur hem de ucuz olur..

"Media Live DIVA" internetten bakabilirsiniz..

Gerçekten tam istediğim gibi bir anakart ama satan bir yer bulamadım :(
  • işlemci olarak linktekini öneririm. 2.5ghz, x2, 45w...http://www.mavibilgisayar.com/ud/10361
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.