Şimdi Ara

Salonda 3. haftamız ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.86 boy, 74 kiloyum. Gövdemde yağ oranım düşük, göbek yağlanması adına hiçbir şey yok anlayacağınız. 3 haftadır salona gidiyoruz arkadaşla. Program 3'e ayrılmış durumda.
    1. gün Göğüs ve Arka Kol
    2. gün Sırt ve Ön Kol
    3.gün Omuz, Bacak ve Karın var.
    Programa uyuyoruz ama karın kısmını daha hiç çalıştırmadık. Sizce karın bölgesine de başlayalım mı? Yoksa bi süre es mi geçelim?

• Kardeşim karın kası en zor çıkan kas gruplarından biridir ve haftanın tek bir günü karın çalışmayla bu iş hayatta olmaz. Karnı idman başlangıcı veya bitiminde her geldiğin gün girmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

Kardeşim karın kası en zor çıkan kas gruplarından biridir ve haftanın tek bir günü karın çalışmayla bu iş hayatta olmaz. Karnı idman başlangıcı veya bitiminde her geldiğin gün girmen lazım.

Karın kaslarını çıkarmak için öncelik karın çalışmak değil cardio yapıp yağ oranını düşürmektir, yağ oranı düşük olduktan sonra 2 haftada belirgin derecede çıkartırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

Kardeşim karın kası en zor çıkan kas gruplarından biridir ve haftanın tek bir günü karın çalışmayla bu iş hayatta olmaz. Karnı idman başlangıcı veya bitiminde her geldiğin gün girmen lazım.

Karın kaslarını çıkarmak için öncelik karın çalışmak değil cardio yapıp yağ oranını düşürmektir, yağ oranı düşük olduktan sonra 2 haftada belirgin derecede çıkartırsın.

Dediğin gibi kardiyo da gerekli hocam ama sadece kardiyoyla da olmaz her ağırlık antremanından sonra karın çalışması yapması lazım ki bi yandan kardiyoyla yağları yakarken diğer yandan da kas kütlesini oluştursun.

• Beyler lafınızı balla kesiyorum ama bende yağ oranı çok düşük yine de cardio yapmam gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

Beyler lafınızı balla kesiyorum ama bende yağ oranı çok düşük yine de cardio yapmam gerekir mi?

Evet.
  • 1. ve 2. ay programlarında haftada 3 gün gidip her gidildiğinde tüm vücudu çalıştırmak böyle ayrı çalışmaya göre çok daha iyi bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

1. ve 2. ay programlarında haftada 3 gün gidip her gidildiğinde tüm vücudu çalıştırmak böyle ayrı çalışmaya göre çok daha iyi bence.

Ölüp gideriz aga naptın sen 4 saat sürer o o zaman pestilim çıkar.
  • quote:

1. ve 2. ay programlarında haftada 3 gün gidip her gidildiğinde tüm vücudu çalıştırmak böyle ayrı çalışmaya göre çok daha iyi bence.

1 - 2 ay değil. Yeni başlayan birinin ilk 6 ay - 1 sene fullbody , upper/lower tarzı programlarla çalışması gerekir. Protein sentezin 48-72 saat sürerken 168 saat (7gün) kası dinlendirmek çok saçma. Normal gelişiceğinden 3 kat daha yavaş gelişiyosun böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

1 - 2 ay değil. Yeni başlayan birinin ilk 6 ay - 1 sene fullbody , upper/lower tarzı programlarla çalışması gerekir. Protein sentezin 48-72 saat sürerken 168 saat (7gün) kası dinlendirmek çok saçma. Normal gelişiceğinden 3 kat daha yavaş gelişiyosun böyle.

Tüm vücudu tek bi günde çalışacaksak o zaman şu tarz bi program olması gerekmez mi aga?
     Salonda 3. haftamız ama..

• quote:

quote:

Sen muhaha çekebilirsin ama işi bilenler en az 7-8 ay böyle çalışıyor.Altta yazdıgın program gibi.
  • quote:

quote:

Hocam ben de öyle yapıcam zaten.Daha 2.aydayım en az 8 ay full body çalışacağım.Ama Türkiye'de insanların %80-90ı split çalışıyor.En azından ilk 2 ay full body çalışması gerektiğini yazdım.Fullbody bana da çok mantıklı geliyor.Gerçi bizim yapacağımız full body rutinlerinde compound hareketler ağırlıklı olacak.Sürekli full body yapan için değil de ilk 1-2 ay için üstteki resimli program tam olarak uygun.Konuyu açan arkadaş onu yapsın 1 ay.

• quote:

quote:

quote:

Sen muhaha çekebilirsin ama işi bilenler en az 7-8 ay böyle çalışıyor.Altta yazdıgın program gibi.

Aga ben ilk başta yanlış anlamışım o zaman. Misal ilk gün göğüs ve arka kol çalışırken
    5x15 bench press
    5x15 incline bench press
    5x15 dumbell bench press
    5x15 dumbell flyes
    5x15 butterfly
    yapıyoruz ardından arka kol için
    5x15'er tane arka kol çekmesi yapıyoruz tek dumbell ile adını tam bilmiyorum hareketin.
    5x15 triceps pushdowns
    5x15 Triceps pushdowns with rope
    5x15 dumbell french yapıyoruz
    O yüzden bunlara bi de diğer ön kol, bacak, omuz ve karın hareketleri de eklenirse çok ağır olur dedim. Eğer yukarıdaki yolladığım program iyiyse ona devam edelim. Zaten şuan programı biraz düzensiz yapıyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben de öyle yapıcam zaten.Daha 2.aydayım en az 8 ay full body çalışacağım.Ama Türkiye'de insanların %80-90ı split çalışıyor.En azından ilk 2 ay full body çalışması gerektiğini yazdım.Fullbody bana da çok mantıklı geliyor.Gerçi bizim yapacağımız full body rutinlerinde compound hareketler ağırlıklı olacak.Sürekli full body yapan için değil de ilk 1-2 ay için üstteki resimli program tam olarak uygun.Konuyu açan arkadaş onu yapsın 1 ay.

Türkiyede o yüzden düzgün vücutlu insanlar çok az. Amerikada bu işle uğraşan ortalama bi insan buraya gelse dergilere kapak olur. Bunda supplementlerin çooook daha ucuz olmasının payı da var tabiki

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aga ben ilk başta yanlış anlamışım o zaman. Misal ilk gün göğüs ve arka kol çalışırken
    5x15 bench press
    5x15 incline bench press
    5x15 dumbell bench press
    5x15 dumbell flyes
    5x15 butterfly
    yapıyoruz ardından arka kol için
    5x15'er tane arka kol çekmesi yapıyoruz tek dumbell ile adını tam bilmiyorum hareketin.
    5x15 triceps pushdowns
    5x15 Triceps pushdowns with rope
    5x15 dumbell french yapıyoruz
    O yüzden bunlara bi de diğer ön kol, bacak, omuz ve karın hareketleri de eklenirse çok ağır olur dedim. Eğer yukarıdaki yolladığım program iyiyse ona devam edelim. Zaten şuan programı biraz düzensiz yapıyoruz.

Squats
    Bench Presses
    Barbell Rows
    Overhead Barbell Presses
    Stiff-Legged Deadlifts
    Barbell Curls
    Pushdown
    Calf Raises

1 gün gidip bir gün ara vericeksin. Squat , Bench , Barbell Row 4 set , gerisini 3 set yapabilirsin. Tekrar sayısı olarak 8-10 iyidir. Daha fazlasını yapabiliyosan ağırlığı arttırıp bu tekrar arasında kal. Calf Raises 15 tekrar yap.

Sürekli aynı hareketleri yapma arada şaşırtma amaçlı değişiklik yapabilirsin ama kemik programa sadık kalmaya çalış.

Mesela:
    Bench Press yerine Incline Dumbell Press , dips , decline dumbell press
    Squat : Leg Press, Hack Squat
    Barbell Row : Pull-Up , dumbell row
    Barbell Curl : Hammer curl , scott curl
    Pushdown : Skullcrusher , overhead xt

gibi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.