Şimdi Ara

Şampiyonlar Ligi Logosunun Anlamı (Galatasaray)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
18.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şampiyonlar liginin logosunu biliyorsunuzdur, 8 yıldızdan oluşan bir futbol topudur. Peki nedir bunun hikayesi, neden 7 vya 9 dğil de 8 yıldız? Bu 8 adet yıldız; 1993-1994 sezonunda şampiyonlar liginin yeni ismi ve logosu belirlenirken, o sezon bu kupaya katılan 8 şampiyon takımı temsil eder. Bu takımlar şunlardır:

Barcelona, Monaco, Spartak Moskova, Milan, Porto, Werder Bremen, Anderlecht ve evet GALATASARAY!

Ve dikkat edin. Klibin başında logo oluşurken, o yıldızların her biri, temsil ettikleri takımın ülkesinden havalanır.

Alıntıdır.

• UEFA'nın sitesinde net bir bilgi yazmadığı için, yıldızların anlamının ülkeler olması da kulüpler olması da sadece birer teoridir. Fakat geçen sene İngiltere'de Independent gazetesinin internet sayfasında, 22 yıl önce logoyu tasarlayan Phil Clements ile yaptığı söyleyişi/röportajda, Clements'in logoyu tasarlarken nereden esinlendiğini söyle yazmış. "O zamanlar Şampiyonlar Liginde, lig sisteminde 8 takım birbiriyle oynuyordu. 8 yıldızın anlamı buradan geliyor" şeklinde yazmışlar. Neden Independent gazetesi diye soranlar olabilir. Phil Celements bu logoyu 92 yılında tasarlarken tasarım şirketinin Londra ofisinde çalışıyormuş. Aşağıdaki linkte tüm detayları okuyabilirsiniz. Daha önce bende ülkeleri temsil ettiğini duymuştum ama bu röportajdan sonra bende kulüpleri temsil ettiğini düşünüyorum. Ama yine de söylediğim gibi, UEFA'dan resmi bir bilgi olmadıkça hepsi teori de kalıyor. Ayrıca ülkeleri temsil etse de, orada Türkiye'nin olmasının nedeni de Galatasaray. Değişen birşey yok yani.

Kaynak:http://www.independent.co.uk/sport/football/european/the-man-behind-the-stars-phil-clements-and-the-creation-of-the-champions-league-logo-9730328.html
    Yapay Zekanın Yanıtı

Şampiyonlar Ligi Logosunun Anlamı (Galatasaray)

Şampiyonlar Ligi logosu, Avrupa futbolunun en prestijli kulüp turnuvasının simgesidir. UEFA tarafından 1955 yılında ilk kez düzenlenen turnuvanın logosu, yıllar içinde bir dizi değişikliğe uğramıştır.

Güncel Şampiyonlar Ligi logosu, 2018 yılında tanıtılan dairesel bir tasarıma sahiptir. Logonun merkezinde, turnuvanın kupası olan "Şampiyonlar Kupası" yer alır. Kupadan yukarı doğru ve dışarı doğru yayılan 8 yıldız, turnuvayı kazanan takımları temsil eder. Bu 8 yıldız, UEFA'nın 8 kurucu üyesinin de simgesidir.

Şampiyonlar Ligi logosunun 8 yıldızı, turnuvayı en çok kazanan takımları onurlandırır. Yıldızların rengi, her takımın kazandığı şampiyonluk sayısını temsil eder. Altın yıldızlar 5 veya daha fazla şampiyonluk, gümüş yıldızlar 3 veya 4 şampiyonluk ve bronz yıldızlar 1 veya 2 şampiyonluk anlamına gelir.

Galatasaray, 2000 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak Türkiye'den bu başarıyı elde eden tek takımdır. Bu nedenle Galatasaray'ın logosunda bir altın yıldız yer alır.

Şampiyonlar Ligi logosundaki 8 yıldız, Avrupa futbolunun en elit takımlarının mücadelesini ve turnuvanın prestijini simgeler. Logodaki her yıldız, bu takımların başarılarının ve Avrupa futbol tarihindeki yerlerinin bir kanıtıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet

• Ahanda bu da video.
  • Bunu geçenlerde öğrenmiştim hoşuma gitmişti baya :)
    Şansımıza o yıldızlardan biriside biziz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESESGS

Ahanda bu da video.
    Ve İstanbuldan çıkan yıldız en üste geliyor , zirvede biz varız yani gene

• quote:

Orijinalden alıntı: nolamaz

Bunu geçenlerde öğrenmiştim hoşuma gitmişti baya :)
    Şansımıza o yıldızlardan biriside biziz...
    bende geçenlerde yine bu forumda tartışılırken görmüştüm, ülke yıldızlarından biri oturmuyordu sanırım, gerçek değil diyorlardı bu bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kodperest

bende geçenlerde yine bu forumda tartışılırken görmüştüm, ülke yıldızlarından biri oturmuyordu sanırım, gerçek değil diyorlardı bu bilgi

Alıntıları Göster
    bizim yıldız en tepedeki oluyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

bizim yıldız en tepedeki oluyor galiba

Alıntıları Göster
    evet en üstteki oluyor. :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kodperest

Alıntıları Göster
    yıllar önce bu konu anlatılmıştı, fan sitelerinde gezip araştırmadan kopyala yapıştır yapmışsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_16559884/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: ESESGS

Ahanda bu da video.

ünalll aysalll ünallllllllllllllllll

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

evet en üstteki oluyor. :D

Alıntıları Göster
    ingiltere' deki yıldız kimin için havalanıyor peki ?
  • Takimlari degilde ulkeleri temsil ediyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

ingiltere' deki yıldız kimin için havalanıyor peki ?

Alıntıları Göster
    Answers
    Answers - The Most Trusted Place for Answering Life's Questions
    http://wiki.answers.com/Q/Why_are_there_8_stars_on_uefa_champions_league_logo

quote:

because 8 stars means 8 biggest football countries in Europe. look at:

They are:

Portugal
    Spain
    France
    England
    Germany
    Netherlands
    Turkey
    Italy

Dağılın.

• Spartak Moskova
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Answers

quote:

They are:

Portugal
    Spain
    France
    England
    Germany
    Netherlands
    Turkey
    Italy

Dağılın.

bukadar büyük futbol ülkelerinin arasında Türkiyenin olması enterasanmış

• quote:

Answers

quote:

They are:

Portugal
    Spain
    France
    England
    Germany
    Netherlands
    Turkey
    Italy

Dağılın.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuestMember

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bana cahil diyene bak. İngiltere'den kalkan yıldız sevip de kavuşamayanlara mı kalkıyor? Rusya saksı mı? Nerede yıldız? Bile bile timsah. Şunları açıkla ondan sonra bilgimi yargıla, boş beleş dezenformasyon yapma. O yazdığım 8 ülkeyi temsil ediyor o yıldızlar.
  • quote:

Answers

quote:

They are:

Portugal
    Spain
    France
    England
    Germany
    Netherlands
    Turkey
    Italy

Dağılın.

Yav he he ne büyük ülkesinden bahsediyorsun
    The UEFA Champions League Logo

The UEFA Champions League logo was first used in the 92/93 season which was the first season of the change from the European Cup to the Champions League. It was created to reflect the distinct identity of the new format. It is composed of 8 stars formed in a sphere like a football and the stars represent the champions of European club football. Initially, the stars represented the 8 [[[[[[[[[[[[[clubs]]]]]]]]]]]]]]] that took part in the first season of the newly created Champions League. This logo must be shown on the center of the pitch before the start of every game. It is the familiar sight of persons holding a circular piece of fabric on which the logo is depicted and standing in a circle in the center of the pitch.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @D3XT3R

Dostum kusura bakma ben Grafik Tasarımı bölümü okuyorum ve hayatında görmediğin kadar logo ile haşır neşir olmuşumdur. Ve hepsini bir hikayesi vardır. Anlamadığın olay şu senin yeni jenerasyon ile yeni bir logo geldi zamanla jenerasyonun değişmesi ile logoda da anlam değişikliklerine sebep oldu. Neyse sen bildiğin yoldan devam et. Ama şunu unutma logo 94 yılında tasarlandı ve 8 yıldızın yükseldiği jenerik 98 yılında yani jenerasyona katılan takım sayılarının değiştiği zamana.

@CeSiN

Haklısın aklımda kupa galipleri kupası diye kalmış neden bilmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuestMember

@D3XT3R

Dostum kusura bakma ben Grafik Tasarımı bölümü okuyorum ve hayatında görmediğin kadar logo ile haşır neşir olmuşumdur. Ve hepsini bir hikayesi vardır. Anlamadığın olay şu senin yeni jenerasyon ile yeni bir logo geldi zamanla jenerasyonun değişmesi ile logoda da anlam değişikliklerine sebep oldu. Neyse sen bildiğin yoldan devam et. Ama şunu unutma logo 94 yılında tasarlandı ve 8 yıldızın yükseldiği jenerik 98 yılında yani jenerasyona katılan takım sayılarının değiştiği zamana.

@CeSiN

Haklısın aklımda kupa galipleri kupası diye kalmış neden bilmem.

Alıntıları Göster
    Akıyoruz.

• D3xt3r bir konuda logoda trolle geldiniz diyordu trolle kimler gelmis bakalim diye bir up yine mi 2-2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.