UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA'ya bağlı ülke liglerinde en başarılı takımların mücadele ettiği, Avrupa'nın en prestijli futbol turnuvasına verilen isimdir.
1992-1993 sezonunda Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen Şampiyon Kulüpler Kupası ilk kez 1955-1956 sezonunda düzenlenmiştir. Her takımın aralarında iki kez oynadığı iki maçlı eleme usülüne göre yapılır. Sadece final maçı tek maçla oynanır.
1997'den bu yana kupaya ülke şampiyonları ile birlikte kendi ligini 2. sırada bitiren takımlar ve ülke puan sıralamasına göre 3. ve 4. takımlar da davet edilmektedir.
UEFA Şampiyonlar Ligi marşı, Tony Britten tarafından George Frideric Handel'in Koronasyon Antemlerinden Rahip Zadok (Zadok the Priest Coronation Anthems) adlı antemden uyarlanmıştır. UEFA 1992 yılında Britten'e kendilerine bir antem düzenlemesi için sipariş verdi, eser Kraliyet Filarmoni Orkestrası tarafından icra edildi, St. Martin Akademisi Korosu tarafından UEFA'nın kulllandığı resmi diller olan İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde söylenmiştir. Marş her UEFA Şampiyonlar Ligi oyunundan önce, ve maçların televizyon yayınlarının başında ve sonunda çalınır. Tüm antemin süresi üç dakika civarındadır, iki kısa mısra ve korodan oluşmaktadır. Eser UEFA tarafından orijinal halinde hiç yayınlanmamıştır.
Logo ve anlamı
1992 yılında yeni logo hazırlanırken Avrupa'da o dönem sekiz büyük futbol ülkesi vardı. Logo'da da bu sekiz ülkeyi temsilen sekiz adet yıldız bulunmaktadır. Bu ülkeler şunlardır:
Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, Türkiye, İtalya. [1]
Galatasarayla yada kluplerle alakali bir şey degil bencede
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Yanlış anlaşılma olmasın. Spartak Moskova'nın yıldızı Londra aktarmalı geliyor. O zamanlar öyle uzaklardan direkt uçuş falan yok. 1993'ten bahsediyoruz. Ruslar Londra'yı aktarma olarak kullanınca İngilizler yıldız kaldıramıyor. Monaco da Fransız baskısı sebebiyle yıldızı Fransa'dan kaldırıyor.
Takımları simgelediğini düşünmüyorum. Simgelese bile Barca ne alaka arkadaş. 98 yılına kadar 1 ş.k.kupası var Real Madrid deseniz bir derece anlıcam 7 kupası var. Rusyada yıldız yok. Anderlecht ne ayak. PSV olsa gene bir derece.
Valla şimdi sıralansa o yıldızlar
İngiltere İtalya İspanya Almanya Fransa Hollanda Portekiz Rusya-Romanya-Ukrayna
olarak sıralanırdı.
quote:
Orijinalden alıntı: zeus_1907
yıllar önce bu konu anlatılmıştı, fan sitelerinde gezip araştırmadan kopyala yapıştır yapmışsın.
Yıllar önce açılmış ama konuda hiç birşey belirlenmemiş. Tartışılmış sadece. bu konu daha bilgilendirici
quote:
Orijinalden alıntı: Lyrazed
Takımları simgelediğini düşünmüyorum. Simgelese bile Barca ne alaka arkadaş. 98 yılına kadar 1 ş.k.kupası var Real Madrid deseniz bir derece anlıcam 7 kupası var. Rusyada yıldız yok. Anderlecht ne ayak. PSV olsa gene bir derece.
olarak sıralanırdı.
Başlıktaki konu mesajını tam okudun mu? Evet , GALATASARAY'ı temsil ediyor. Oku , izle
quote:
Orijinalden alıntı: burock3699
quote:
Orijinalden alıntı: Lyrazed
olarak sıralanırdı.
Başlıktaki konu mesajını tam okudun mu? Evet , GALATASARAY'ı temsil ediyor. Oku , izle
Heee Galatasaray arkadaşım mutlu olacaksan Galatasaray olsun.
Başlığı ve içeriğini zaten okudum, başlıkta ve videoda club olduğunu ispatlayacak birşeyde yok, hala aynı fikirdeyim. Kulüpler olması mantıklı değil. Anderlecht Belçika takımı Rusya da yıldız yok.
Bak asıl başlık şu olmalı. KANDIRMAYIN GALATASARAYLILARI!!
tamam öyle olabilir de,verdiğiniz takımlarla yıldızlar bile uyuşmuyor bunu açıklayabilir misiniz?
9 kere şampiyonlar ligini alan ve bu dalda rekor hala elinde olan Madridin olmaması ilginç
Daha önceki başlıktada yazmıştım. Aynen aktarıyorum.
quote:
2002 - 2003 yılına ait bir dergide şöyle bir bilgi buldum.
The first priority for the new marketing concept was to have a strongly branded product that would clearly stand out and be unique in the busy sports world. First a name for the competition had to be found. It was decided to use “UEFA Champions League” as it was a league composed of champion clubs. A logo was created that was composed of 8 stars formed in a sphere like a football. The stars represented the “star” football clubs of Europe.
Konuyu açıklığa kavuşturmak adına uefa'ya bir mail atıp soruyorum. Cevap verirler umarım
quote:
Orijinalden alıntı: Kampec
Konuyu açıklığa kavuşturmak adına uefa'ya bir mail atıp soruyorum. Cevap verirler umarım
Aslında şu konudaki en akıllı hamleyi yapıyorsun. Tartışmaktan iyidir.
Turkiyeyi temsil ediyo o yıldız diyosunuzda neden türkiyeyi temsil ediyor Fenerbahçenin sayesinde mi Beşiktaşın sayesindemi yoksa ? Gençlerbirliği falan mı yada ? Tabikide Galatasarayın yüzünden o yıldız istanbuldan kalkıyor iyi bakın videoya ve yazılanlara
quote:
Orijinalden alıntı: Krj1c2
9 kere şampiyonlar ligini alan ve bu dalda rekor hala elinde olan Madridin olmaması ilginç
Logo oluşturulduğunda Madrid henüz şampiyonlar ligine katılamamıştı.
Bende Galatasaray'ı temsil ettiğine inanmıyorum. Rusya'dan yıldız kalkmıyor ve İngiltere'den kalkıyor. Neyi savunuyorsunuz hala anlamıyorum. Ha ama şuda var ülkeleri temsil ediyordur ve Türkiye'yide Galatasaray sayesinde almışlardır oda ayrı mesele.
Madem Türkiye'yi temsil ediyor neden Ankara'dan değilde Istanbul'dan kalkıyor bu yıldız ? Hadi ateistler bunu da açıklayın !1!!11!!
İspanyadaki yıldız Madridden kalkıyor Barcelonadan değil. Yani konu açanın verdiği bilgi yanlış. Ama başkentlerden de kalmıyor. Almanyada Berlinden kalkmıyor mesela. Türkiyeden kalkan ise İstanbuldan kalkıyor ama Ankaradan değil. Yani Galatasaray olabilir. Ama Milan da orada değil. Yani Galatasaray da olmayabilir. Kısacası boşuna tartışıyorsunuz.
Tamam Galatasarayı temsil ediyor
bu konuyu birkaç ay önce sayfalarca tartıştık. her yerde farklı bir bilgi yazıyor işin komiği. sadece türkçe kaynaklarda değil, bazı yabancı kaynaklarda bile bizim adımız geçiyor ama aynı zamanda bazı yabancı(ve gene bazı türkçe) kaynaklarda da sadece ülkelerle alakası var deniyor.
bence kulüplerle alakası yoktur çünkü yıldızların kalkma yerleri saçma sapan. o dönemin avrupa'sındaki 8 büyük futbol ülkesini temsil ediyor.