Şimdi Ara

Samsun C750, Samsung C650 ve LG LD750 Modelleri Arasında Karşılaştırma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Arkadaşlar. Bugün Media Markt'a Gittim. Amacım Orada LG LD750 ile Samsung C750 Arasında Kıyaslama Yapmaktı. Ama bir şeyi farkettim Benim Kendi Televizyonum LG 37" LH7020. TV nin Enerji tasarrufu bölümü ve Dinamik Renk ayarları var. (Canlı, Cinema Spor Vs. gibi) Orada LG 47"LD750 modeli ile 46" C750 modelini karşılaştırırken Farkettim ki LG nin görüntüsü enerji tasarufu modunda ve renk olarak cinema seçilmişti. Bu da görüntüyü puslu yapıyordu. Ayarları Güç tasarrufundan çıkarıp resim modunu canlı olarak değiştirince görüntü cam gibi harika oldu.

C750 serisi ile arasında dağlar kadar fark olmasada %10 luk bir farkla önce diyebiliriz C750 modeli. Ama fiyat olarak çok pahalı Değer mi bilmem. 47 LD750 2700 civarı iken 46 Samsung C750 3500 civarı. (3D Gözlük Hariç) Bir de Samsungun C650 serisi vardı 46" fiyatı 2500 TL idi. fiyatı çok makul geldi. LG LD750 serisi ile aynı fiyat düzeyinde ama bu sefer de c650 nin görüntüsü LG LD750 den bariz kötüydü. Ve garip olan C Serisi olan 2 model Arasında Akıllara ziyan fark vardı. C750 hakikaten parlak ekran ama C650 üzerine kum serpilmiş gib puslu karanlık bir ekrandı.

Bir şeyi farkettim ki Elektronik mazalarındaki TV lerin ayarlarından kaynaklı ciddi bir görüntü problemi var.

Yukarıda da bahsettiğim gibi LG deni bir iki ufak ayarla Görüntü cam gibi oldu. (Benzer bir sorunu evde yaşadığım için biliyordum. bunu öğrenmeme sebep olan oğluma teşekkürü borç biliyorum :) ) Görüntü olarak C650 modeli LD750 modelinden bir kaç gömlek kötü idi. Bu Samsung C650 kötü olduğu anlamına gelmiyor elbette. Sebebi TV ayarlarının renk vs. ayarlarının farklı seçilmiş olması. Çünkü bu kadar bariz fark olması imkansız bence. Tüm TV lerde aynı DSmart HD yayın var çünkü. Son olarak Samsunglardaki O Parlama Ve Yansıma bir kez daha canımı sıktı. TV koyacagım yerin karşısında Koca salon camı var. LG de en ufak bir yansıma söz konusu değil. Hali hazırda kullandığım TV de ve LD750 serisinde ama C650 ve 750 serisi siyahın yogun oldugu karanlık görüntülerde çok can sıkıcı oluyordu. Karşısında hareketiniz dikkatinizi dağıtıyor. Belki de ben öyle algılıyorum. algıda seçicilik :) Bu benim şahsi kanaatim.

Vel hasılı kelam bunlar benim görüşlerim. Siz değerli arkadaşlarımızın görüşlerini tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum. ama Tv lerin kendi içerisindeki ayarlar bir çok şeyi değiştirebiliyor bunu öğrenmiş oldum. Sadece TV de teşhir edilen TV nin görüntüsüne bakarak karar vermek tamamen aldanmak oluyor. anlattıgım LG deki olay gibi.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomendo -- 27 Mart 2011; 20:40:32 >

• TV alacak arkadaşlara naçizane tavsiyem LG deki Enerjy saver modunu kontrol etmeleri ve renk ayarlarını Canlı cinama Vs olarak kumandadan kontrol etmeleri. Görüntüdeki inanılmaz farkı göreceklerdir. Bir de yakında yaygınlaşacak olsa da şu anda SD yayın kullanıyoruz çoğunlukla. Ne kadar gerçekçidir bilimyorum tartışılır ama okuduğum yazılarda HD yayında de Samsungun diğerlerine göre parlak panel dolayısı ile daha başarılı olduğu (Ekrandaki karanlık sahnelerdeki yansımayı saymazsak) ama SD yayında sınıfta kaldığı idi. Sonuç olarak her şey Zevk ve tercih meselesi elbette ama. Bu tarz elektronikler bir kere alınıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 43Mu7000 HDR Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    LG 42LA660S yeni model hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.