Şimdi Ara

Samsung 225BW (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ıncelemenın ıcınde hepsını yazıcam ama sunu bılın backlıght var ama
    bu lanet bısey degıl onu anlatmaya calısıyorum sıze.
    Var ama kabul edılebılır bır duzeyde benım sahsı kanaatımce.
    Zaten 22" masanın ustune gelınce sız de anlıyorsunuz sorun olmadıgını lutfen 20" le mukayese etmeyın baska bısey bu ..

Sımdı su ıncelemeyı yazıp verdıgım sozu tutmak ıstıyorum sonra sabah kadar butun sorularınıza cevap verırım.
  • yaw abicim ne kadar taktınız bu soruna.
    resimlerde görünen gibiyse zaten birçok lcd den daha iyi zaten.
    (birçok marka kullandım).
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

hocam sen var diyorsun yadsınamaz bir gerçek diyorsun ama resimlerde tam olarak göremiyoruz ????

zaten gorup gorebılecegınız bu ama fılmlerde ıse degısıyor onu da eklıycem az sonra bıraz musade edın saat 10 da komple zevkle okurusunuz..
  • Şu an philips 190c kullanıyorum yeni monıtor alana kadar..onda bile bundan daha bariz backlight war zaten (:

Ben tatmın oldum fazlasıyla ss'lerden..Bende alıyorum kısmetse bu hafta içinde..Bide yakından bakalım (:
  • Backlight, backlight..... dediniz alın size backlight
    (Samsung değil ama idare edin)
     Samsung 225BW
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Kardeş birde kapkara ekranda iken çekermisin ?

Sen monitörünü kapkara yaparak mı izliyorsun?
    Paranoya oldu bu backlight..

dostum bildiğimiz gibi bu monitör 16:10 ama dvd filmler ve divxler 16:9 haliyle filmlerde azcık bir boşluk kalıyor ve tam o boşultada bir ışık halesi görmek istemem acıkcası hepsindemi var yoksa bazılarındamı alan arkadaşların hepsi koysa şuraya simsiyah ekranda cekilmiş bir foto ozaman anlarız neyin ne olduğunu

Gözünü seveyim o iki siyah bardaki backlight yüzünden monitörü listenden çıkaracak mısın?Tam ekran yapıp izlersin,farkedilmeyecek bir deformasyon oluyor görüntüde.
    (Paranoyak oldu millet yav,simsiyah resimmm isterizzz argghh diyerekten)

• monitör o kadar kötü değil fiyatına göre bence alınacak en iyi monitörlerden biri...
  • Yaw birde hepsinde olup olmaması kafamı kurcalıyor bell ibr seri no dan sonrakilerde olmuyor deseler gidip onu alacam ama içime kurt düştü bi kere cıkmıyor anasını satım
  • hani tn almazdın
  • arkadaslar ınceleme bıttı resımlerı upload edıyorum gecıkme ıcın uzgunum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

hani tn almazdın

valla fiyatı tr şartlarına göre uygun geldi 22" azda değil hani ama backlight sorununu hala şöyle adam akıllı resimle gösteren olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

alan arkadaşlar hepinize hayırlı olsun olmaya da hani resimler???
    ben netten alıcam.. görmeden bilmeden almak istemiyorum..
    bu arada stoktakiler bitecek..
    elinizi biraz çabuk tutun gözünüzü seveyim..
    daha gerçekçi verilere ulaşmak için alan tüm arkadaşlardan resim isterük..
    forum tarihinin ilk kazan kaldırma olayına sebep olmak istemezsiniz umarım..

yaw sanki somali ye gıda yardımı bekleniyor.
    panik yapmayın

1 ay sonra ortalık bu monitörden geçilmez
    don not panicccccccccccc !!!!!

insanların heyecanına ortak olamıyorsan gereksiz yorumlarını kendine sakla..
    biz resimleri beklerken en uygun fiyatlı gigatekde monitör bitti.. demekki neymiş boşboğazlık yapmamak ve kendi işine bakmak gerekiyormuş..

• Oncesı

Samsung 225BW

Sonrası

Samsung 225BW

Nerden aldıgımla baslamak istiyorum:
    koyuncuyla telefonla irtibata gectim ve beni bir bayiye yonlendirdiler.
    Bayiyle gorusmemızden sonra 439$+KDV’ye aldım.
    Urunun kutusu ve ilk izlenimler:

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Urun oldukca akıllıca paketlenmıs ıcınde ıhtıyacınız olan butun kablolar cıkıyor .VGA ve DVI kabloları paketın ıcınde mevcut. Bunlar dısında kolay kurulum kıtapcıgı ve bır adet CD cıkıyor daha detaylı bır kılavuz beklerdım ama cıkmadı maalesef. Paket benden once acılmamıstı bunu da belırtmek ısterım. Aldıgım yerdekıler cok ısrar ettıler acmak ıcın ama yınede actırmadım olu pıksel var mı ona bacaklarmıs ma acıkarsa degıstırmeyeceklermıs. Ama monıtoru merak etmısler. Cok merak etıysenız ve degıstırmeyeceksenız cıkınca ben de 439$+KDV ye ıstedıgınız kadar bakabılırsınız dedım. Bılıyorum pek hos dııl bu ama tepemı attıracak kadar cok ısrar ettıler. Ben de dayanamadım.

Kutunun acılması:
    Ustten bantlı kutuyu ne olur ne olmaz dıyerek hıc zarar vermeden maket bıcagıyla kolı bandını kesecek sekılde actım. Zaten Fotograflarda gorecegınız gıbı hersey yerlı yerınde.
    Kurulum: Dvi kablosuyla ekran kartıan bagladım ve monıtorun altında olan on off switchini on hale getırdım ve size backlight sorusu ıcın onceden gonderdıgım ekranla karsılastım. Analog yazan bolumu menuden dıgıtale cevırdım ve bı anda goruntu karsımda belırdı. Ekran parlaklıgı ılk basta baya bı gozumu aldı cunku backlıght sorularınız ıcın foto cekmeye dalmısken ısıgı acmayı unutmusum.
    Sonra Cd yı takıp drıverı kurdum ardından magıctune ve natural color yazılımlarını kurdum. Sonrasında da restart ettım zaten ıstıyorum sızden ben sımdı restart yapma deyıp butun yazılımları kurduktan sonra manual restart yaptım.

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Ekran cozunurlugu otomatık olarak algılanmadı ve yıne ozellıklerden 1680x1050 cozunurlugune getırdım ve o zaman her kurusu helal olsun dedım. Kısa bı ıncelemeden sonra olu pıksel olmadıgına kanaat getırdım ve kurcalamaya basladım.(zaten burda baya bı zaman harcadım)

Renk basarımı
    Mernuye gırdıgınız zaman sıze brightness ve contrastı ayarlamnıza ızın veren baslıkla karsılasıyorsunuz. Sonrasında color menusu gelıyor ve burdan da renk ayarlarını yapıyorsunuz. Sonrasında ımage baslıgı gelıyor burdan da sahrpness ve konumları ayarlıyorsunuz. Dıl secenegı ve dıger ayarlar da ılerleyen menulerde karsınıza cıkıyor bunları sıze bırakıyorum cunku tamamen kısısel zevklere kalıyor devamı. Bu arada otomatık olarak gelen game text internet sport ve movie gıbı seceneklerın oldugu bır baska otomatık ayar menusu mevcut.

DVD performansı:

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Elımde orjınal olmayan Fearless-Jet LEE ve Skycaptain Dvdleri mevcuttu denedım ve oldukca begendım renkler oldukca nettı. Iste backlıght sorunu da burda ayyuka cıktı. Bu bence bır sorun degıl bunu da onemle belırtmek ıstıyorum. Ustte ve altta kalan sıyah cızgılertde kendını bellı edıyor.ama oynatıcınızdan ayar yapıp tam ekran goruntu elde ettıgınızde farketmıyorsunuz kesınlıkle belkı cok koyu sahnelerde olabılır ama onun ıcın de sureklı ekranın ustune yada altına bakmanız gerek delı mısınız fılmı ızleyın backlıght aramayın.
    Burda backlıght olayı cok acık usttekı fearless fılmınden bı kare cok net ama dedıgım gıbı fullscreen yaparsanız altakı skycaptaın fılmındekı bır karede oldugu gıbı backlıght olayından eser yok hem de karanlık bır fılm olmasına ragmen
    Sonuc olarak ben oldukca memnun kaldım.

Hd performansı:

Samsung 225BW
    720p

Samsung 225BW
    1080p

Samsung 225BW
    final fantasy

Aynı fılmın ıkı adet hd sını ındırdım bırı 720p oburu de 1080p ıdı. 1080p 720ye gore oldukca ıyı ıdı am sonuc olarak ben DVD performansından cok cok cok daha ıyı beklerken sadece bıraz daha ıyı olduklarını dusunmeye baslamıstım takı ps3 ıcın fınal fantasy traılerının 1080p formatını ızleyene kadar bence harıkaydı. Zaten nıyetım bu LCDyı ps3 le de kullanamak (tabı ne zaman alabılırım o baska bır mevzu) Sıyahlar sıyah renkler de gayet basarılı kı ben hıc renk ayarı yapmadım yapılırsa cok daha ıyı olur dıye dusunuyorum

Uygulamalar:

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Autocad: ıstemedıgınız kadar bol bol yerınız var artık super bısey
    3Dmax: hıc bu kadar zevklı olmamıstyı dıyebılırım.
    Photoshop : Crtyı asla aratmadı dıyebılırım renkler cok cok ıyı ve bol bol yerınız var

Oyun performansı:

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Carbon: kendılıgınden fullscreen oldu ve 1280x1024 cozunurlukte full detay hıc takılma ve ghosting olmadan oynattı hersey gayet ıyıydı.

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Fifa 07: carbon ıcın dedıklerım aynen gecerlı.

Oblivion: maalesef deneyemedım ıncelemeyı yetıstırmeye calısıodum

Hitman: maalesef deneyemedım ıncelemeyı yetıstırmeye calısıodum

Genel degerlendirme: sahsı kanaatımı sorarsanız ımkanınız varsa ve sıyah dısında hıc bellı olmayan backlıght sızı sıkmayacaksa alın derım .
    Oyun performansı cok ıyı
    Fılm performansı ıyı
    Uygulamalarda cok ıyı.

Samsung 225BW

bir kac olcu ve oran fotosun eklmek istedim merak edenler icin :

Samsung 225BW
    Oran

Samsung 225BW
    Monitor Uzunlugu

Samsung 225BW
    Gorunebilir Alan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 17 Kasım 2006; 0:40:20 >

• Gigatek 459.00$ 785.46
    Genpa 468.64$ 801.96 Havale ile 769.78
    (kdv dahil)
  • quote:

quote:

hani tn almazdın

valla fiyatı tr şartlarına göre uygun geldi 22" azda değil hani ama backlight sorununu hala şöyle adam akıllı resimle gösteren olmadı

elımden geldıgınce bu ıncelem fotolarında gostermey calıstım dıjıtal makınayla cektım ama gece cekımı oldukca grenlı oldu foto kalıtesı ıcın su an yapabılecegım bırsey yok
    hafta sonu gun ısıgında backlıght ıle ılgılı sorular devam ederse tekrar net fotolar cekerım.
    Sız bunu okurken ben bır kac tane daha foto eklıycem.
    Umarım bu kadar ugrastıgıma ve sızın beklemenıze degmıstır.

• arakdaslar monitor hakaten iyi sadece aşırı buyuk geldiginde dolayı alışamadım ben hala eger ciddi ciddi alıcıysanız anakradan piksel konturollu verebilim isteyene anakra dışındaysanızda bir şekilde iletişimi gecin gene yardımcı olabilim ama dikkat backlight problemii bence abartma gayet gusel sadece tek sorun cok buyuk olması zira ben mouseu 2500dpi a ayaladım cunku hakaten yawas hareket edior imleç birde alışmak mesele hele benim gibi yıllarca 17inch kullandıysanız degmeyin gitsin :)
  • quote:

quote:

hani tn almazdın

Doğru yolu buldun kardeşim
    tebrik ederim

• Eline sağlık Creapure,son derece açıklayıcı bir yazı olmuş.Özellikle,"sureklı ekranın ustune yada altına bakmanız gerek,delı mısınız fılmı ızleyın backlıght aramayın." cümlesine bayıldım.
    Güle güle kullan monitörünü,İstanbul'a düşer düşmez alacağım ben de,umarım çok gecikme olmaz.
  • Creapure@ hocam teşekkür ederiz incelemen için biraz geç oldu ama güzel oldu farkettiğim birşey bu backlight sorunu özellikle filmlerde oluyor ve hakkatende beni rahatsız edebilir, ki ben film izlemeyi cok severim özellikle divx arşivim sağlam olduğu için günde 2-3 film izlerim yani o ışık halesi ister istemez gözüme batabilir benim, titiz ve pimpirikli birisi olduğum içindir herhalde :)) diğer uygulalamardaki ve oyunlardaki performansına diyecek yok mükemmeldir onun zevki anlayabiliyorum resimlerden bize küçük gibi geliyor ama masanızın üstünde televizyon gibi duruyordur eminim bakalım tam olarak kararımı vermedim hayırlısı diyelim sana hayırlı olsun ve güzel günlerde kullan diyorum

• Haa bu arada creapure dostum ilk resimde fearless'da altlarda ve üstlerde görülüyor ışık halesi peki ya sağda ve solda boşluk kaldığındada görülüyormu onuda denermisin rica etsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 15 Kasım 2006; 23:09:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.