Şimdi Ara

Samsung 225BW (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burak[Alper]@ hocam o fotoğraf makinenin flashı olmasın sakın ?
  • üstteki fotoyu gordukten sonra sunu soleyebılırımkı 225bw de backlight macklight yok arkadaslar..
  • piyasada ölü piksel yada backlight konusunda extra avantaj sağlayan bir firma bulursak burdan haberleşelim arkadaşlar..
    firmalar distribütörle özel anlaşma yapabiliyorlar..
    resimleri erken görebilseydim ben özel koşullarla alacaktım.. kısmet olmadı şimdilik..
  • Baba O BAcklight DEğil ki O REsmen FRONTLIGHT. Ekran arkada kalmış ışıktan :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

piyasada ölü piksel yada backlight konusunda extra avantaj sağlayan bir firma bulursak burdan haberleşelim arkadaşlar..
    resimleri erken görebilseydim ben özel koşullarla alacaktım.. kısmet olmadı şimdilik..

Nasıl özel koşullar?öp garantisi falanmı .Yoksa hediye filanmı veriyolardı yanında
  • quote:

Orjinalden alıntı: kozlowski

quote:

Orjinalden alıntı: fortress34

piyasada ölü piksel yada backlight konusunda extra avantaj sağlayan bir firma bulursak burdan haberleşelim arkadaşlar..

Nasıl özel koşullar?öp garantisi falanmı .Yoksa hediye filanmı veriyolardı yanında

ayrıntılar bende kalsın hocam.. nasıl olsa o iş yattı..
    dediğiniz türden şeylerdi..

• oo Backlight çıkmış monitörde, bişe olmaz olmaz (sırt sıvaz sıvaz) özel koşulu :D
  • bu arada ürün temini için daha öncede belirtigim gibi yardımdıcı olabilim ilginiz için teşekkurler
  • PMDE atabilirsiniz arkadaslar
  • anlaşıldı.. bunu alıcaz.. gücümüz 1920*1200 e yetmeyeceğine göre bunu almaktan başka çare yok... ben 5 ay önce 19" alacaktım bu fiyata nerdeyse..
  • @Creapure inceleme için teşekkürler emek ve zaman harcamışsın ..

Aslında benim tam tahmin ettiğim derecede çıktı. Şu an 190X6FB kullanıyorum bildiğiniz gibi onunda ekranın tepesinde backlight problemi var.

Benimde daha çok film izlerken hatta sadece film izlerken dikkatimi çekiyor, hele hele ekran 4:3 olunca, DivX filmlerde üstten ve alttan çok boşluk kalıyor.

Açıkçası bende pimpirikli bir insanım kafam ufacık birşeye takılırsa o üründen soğurum. Şu anki monitörümden de birazda o yüzden soğudum.

Görülen resimlerden 225BW'in backlight problemi olduğu aşikar. Fakat WideScreen olması tabiki bir avantaj.

Bu sorun bence, sorun olmak veya olmamak konusunda kişiye göre değişir.

Kimine göre bu önemli bir sorun değildir, o problemi görmez, keyfine bakar; kimi ise filmi izlemeyi bırakıp backlight'a bakıp durur, filme konsantre olamaz.

Tamamen karakterle huylarınızla alakalı bir konu. Tabiki bu backlight derecesine bağlı 225BW bu durum dahilinde.

Bana kalırsa backlight 225BW'de var resimlerde kendini göstermiş ama bunun dereceside çok fazla sayılmaz. (Bana göre)

Fiyat/Performans olarak herkesin ortak noktası mükemmel bir ürün olduğu. Ben geldiğinde canlı görerek alma taraftarıyım.

Bazen haftada, bazen 2-3 günde bir pc değişirim, bazende 2-3 ay hiç dokunmam klavyeye.

Çevremdeki arkadaşlarıma ve onların çevresine ve kendime şimdiye kadar yüzlerce pc topladım.

Şimdiye kadar araştırmadan, kesinlikle beğenmeden, alayım iyi çıkar belki dediğim her ürünü sonra geri vermekle uğraştım. Çok nadir bunun tersi çıktı.

Onun için alacak arkadaşlarada önerim görme imkanları varsa görerek almaları. Tabi bu backlight problemini gerçek bir problem olarak düşünen arkadaşlara önerim. Ama çok takmam diyenler bence düşünmeden alsınlar bakmalarına gerek bile yok ..

Benim şu anki fikrim ben bu monitörü alırım yönünde.

WideScreen olmasaydı kesinlikle almazdım onuda söyliyeyim, DivX'i full ekran yapıp izlemeyi düşünüyorum.

Zaten dediğim gibi benim pc kullanımımda benim gözüme sadece DivX izlerken takılıyor, birkaç saniyelik karanlık sahnelerde benim dikkatimi çekmiyor, çeksede rahatsız etmiyor ..

Bu arada İstanbul'dan alacak çok kişi görüyorum, toplu hareket edebiliriz bu yararımıza olur.

Eğer 1 hafta 10 gün bekleyebilirim diyen olursa ben getirebilirim arkadaşım vasıtasıyla veya getirebilecek bir arkadaşın fikrinede destek olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endless -- 16 Kasım 2006; 2:34:10 >

• @endless
    monitör tedariki konusunda aydınlatıcı bilgi verebilirseniz memnun olurum..
    konu netleştirince buradan bildirirsiniz..
    ben konyadayım.. mecburen kargoyla alıcam.. teşekkürler..
  • @endless
    monitör konusunda seninle aynı fikirdeyim . Bende istanbuldayım ve görüp alma taraftarıyım
    arkadaşınla getirme konusunu biraz daha açarsan sevinirim
  • Arkadaşlar her monitörün backlight bleeding derecesi aynı seviyedemi oluyo ve çin malı, kore malı vb. üretim sağlayan ülkelerin malları arasında kalite farkı varmıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Striker10

Arkadaşlar her monitörün backlight bleeding derecesi aynı seviyedemi oluyo ve çin malı, kore malı vb. üretim sağlayan ülkelerin malları arasında kalite farkı varmıdır?

Hayır,bu, monitörün 22" olmasıyla alakalı.Daha fazla aydınlatıcı kullanıldığı için göze batıyor.Eğer tüm 22" 'leri düşünürsek,225BW yine de hatırı sayılacak derecede backlight yapıyor;ancak...
    Hep yazdım buraya,bizim düşündüğümüz fiyat aralığındaki her monitörün en az bir eksi yönü var.Olabilecek eksi yönlerden bazılarını yazıyorum:

Bir monitör,
    1-Oyun performansı kötüdür,ghosting yapar.
    2-Film performansı kötüdür,bozulmalar olur.
    3-Görüntü kalitesi tatmin edici seviyede değildir.
    4-Fiyat/performans oranı düşüktür.
    5-Backlight sorunu vardır.

Şimdilik aklıma gelen eksiler bunlar.Bu paraya kusursuz monitör alamayacağımıza göre,geriye en mantıklı eksiyi almak kalıyor.Diyelim ki monitör süper,ama oyunlarda ghosting yapıyor;oyun oynayan biri için tercih edilebilir mi,bence edilemez.Ya da film izleyen biri için kötü film performansı tahammül edilebilir mi?Görüntü kalitesi zaten "sürekli" bir eksi.Fiyat/Performans oranını düşünürsek 400$'a 20" almak varken,440$'a 22" almak çok daha uygun (fiyat açısından).
    Backlight ise monitörün kullanım süresini düşünürsek çok az farkedilebilir olacaktır.EA görüntüsünde inanılmaz backlight görünüyor;ancak o tip bir görüntü kaç kere çıkar karşımıza?Defalarca söyledim,tüm kullanıcıların ortak görüşü "normal" kullanımda backlight gözlemlenmiyor.Eğer filmdeki iki siyah bar can sıkıyorsa,tam ekran yapılır ve 22" 'in keyfine bakılır.16:9 filmi tam ekran yapınca farkedilebilecek bir bozulma olmaz.
    Sonuçta aynı fiyat aralığındaki 20" 'leri düşünmek yerine,22" almak çok daha mantıklı.Bence,kullanım süresinin %5'ini asla geçmeyecek kadar,backlight görülebilir;ama 20" monitör her zaman 2" küçük olacak.
    E 2 milyar verip,backlight da olmasın süper monitör alayım diyorsanız, o da tercih meselesi tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt DoUrden

quote:

Orjinalden alıntı: Striker10

Arkadaşlar her monitörün backlight bleeding derecesi aynı seviyedemi oluyo ve çin malı, kore malı vb. üretim sağlayan ülkelerin malları arasında kalite farkı varmıdır?

Hayır,bu, monitörün 22" olmasıyla alakalı.Daha fazla aydınlatıcı kullanıldığı için göze batıyor.Eğer tüm 22" 'leri düşünürsek,225BW yine de hatırı sayılacak derecede backlight yapıyor;ancak...
    Hep yazdım buraya,bizim düşündüğümüz fiyat aralığındaki her monitörün en az bir eksi yönü var.Olabilecek eksi yönlerden bazılarını yazıyorum:

Bir monitör,
    1-Oyun performansı kötüdür,ghosting yapar.
    2-Film performansı kötüdür,bozulmalar olur.
    3-Görüntü kalitesi tatmin edici seviyede değildir.
    4-Fiyat/performans oranı düşüktür.
    5-Backlight sorunu vardır.

Şimdilik aklıma gelen eksiler bunlar.Bu paraya kusursuz monitör alamayacağımıza göre,geriye en mantıklı eksiyi almak kalıyor.Diyelim ki monitör süper,ama oyunlarda ghosting yapıyor;oyun oynayan biri için tercih edilebilir mi,bence edilemez.Ya da film izleyen biri için kötü film performansı tahammül edilebilir mi?Görüntü kalitesi zaten "sürekli" bir eksi.Fiyat/Performans oranını düşünürsek 400$'a 20" almak varken,440$'a 22" almak çok daha uygun (fiyat açısından).
    Backlight ise monitörün kullanım süresini düşünürsek çok az farkedilebilir olacaktır.EA görüntüsünde inanılmaz backlight görünüyor;ancak o tip bir görüntü kaç kere çıkar karşımıza?Defalarca söyledim,tüm kullanıcıların ortak görüşü "normal" kullanımda backlight gözlemlenmiyor.Eğer filmdeki iki siyah bar can sıkıyorsa,tam ekran yapılır ve 22" 'in keyfine bakılır.16:9 filmi tam ekran yapınca farkedilebilecek bir bozulma olmaz.
    Sonuçta aynı fiyat aralığındaki 20" 'leri düşünmek yerine,22" almak çok daha mantıklı.Bence,kullanım süresinin %5'ini asla geçmeyecek kadar,backlight görülebilir;ama 20" monitör her zaman 2" küçük olacak.
    E 2 milyar verip,backlight da olmasın süper monitör alayım diyorsanız, o da tercih meselesi tabi.

altına ımza atarım bu yazının
    bırebır aynı dusuncedeyız ve bu soyledıgımı bıldıgınız gıbı bu monıtorun kullanıcısı olarak soyluyorum.
    Bısey daha eklemek istiyorum benım FOTOGRAF MAKINAM BERBAT o yuzden bu fotoların kalıtesı dusuk ve bıldıgınız gıbı otomatık odakalam yapan makınalar genelde aydınlık olan yerlerde yuksek parlaklık verır (exposure) DSLR makınalarda bıle bazen bu sorun yasanır.
    O yuzden yazımda da belırttım burda gorunenın %30 kadar bır backlıght var dıye.
    EA fotosunu da aydınlatan ampıullerını yerını soru uzerıne cok belırgın oldugu ıcın koydum.

• benim 225bw de geldi nova dan akşam inceleyelim bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: boylum

benim 225bw de geldi nova dan akşam inceleyelim bakalım.

Hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanırsın umarım..

Senden de bı ınceleme bekleyelım o zaman
  • alan arkadaşlara hayırlı olsun, güle güle kullansınlar.
    güzel bir inceleme var topicte, ayrı topic konusu olabilir, daha hoş durur. 4. sayfada kimkime dumduma, emeğin hakkı ayrı topic bence.
  • Benım de aklıma geldı
    fotoları duzeltınce senın dedıgın gıbı yapmayı planlıyorum buyuk ıhtımal bugun onları duzeltıp oyle ayrı bı topık acıcam
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.