Şimdi Ara

Samsung 226BW (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu an istanbulda hangi bilgisayar firmalarında var ? Pazar günü Gidip alalım artık..
  • Darkchild, themightypirate, kyle007, memphis1tr, yojimaru, grafiker, symphonyx, Patriot Ayhan, sarhanos, zprbr

vayy be hiç bi topikte bu kadar kalabalık görmemiştim

İngilizce bi inceleme.. bu arada genellikle sitelerde 226BW için.. ortalamanın üzerinde bi 22" LCD olduğu söyleniyo.. Sanırım A panel bile olsa.. Bu alet kalite.. Zaten A panel de olsa Samsung S panel ile arasında çok bariz bi fark riskini almak istemez...

http://66.249.93.104/translate_c?&langpair=de&u=http://www.hardwareoc.at/Samsung_SYNCMASTER_TFT_226BW.htm

arkadaşlar burda çocuk diyoki.. Ben A panel aldım.. LCd nin görüntü kalitesi çok hoş çok iyi tepki süresi vs. herşey iyi ben çok memnunum diyo.. ayrıca LG topiğine gidin bakın orada LG nin 22" i 226bw den daha fazla baclklight veriyomuş.. ayrıca diyoki çocuk A panel böyleyse gidip bi de S panel alırsanız daha da işyi olur gibi bişi sölüyo .. tam çeviri yapmadım çünkü netcafeden yazıyorum...

quote:

I have an A panel and the more I use it the more I am convinced that way too much is being made of this S vs A thing. This monitor looks great. I did take some time adjusting the colors to get it to look good because like I said before, the default colors are crap.

Add a $29 stand to get height, tilt and spin adjustments and this monitor is awesome. The backlight bleed is not that bad and even on this forum with the black background you don't see it. Really, if you're considering this monitor and get an A panel I seriously doubt you'll be disappointed. It is bright, it has great contrast, it has awesome response time it has a three year warranty and it's priced well. Read the LG thread, they say those have more bleed even than the A panels.

It's just my opinion as an owner of this monitor - even the A panels are awesome. If you get an S monitor, it's awesome +1. Either way I'm sure you'll be very happy with it.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 9 Mart 2007; 14:41:10 >

• samsung gibi bir firmanın kalite kontrol birimi vardır. Burada bazı arkadaşların dediği gibi eğre a panel ve s panel arasında 'bariz' fark varsa samsung üretim bandından geçen ürünü onaylayıp piyasaya sokmaz. samsung bu gibi olaylara dikkat eder ve imajını zedelemez diye düşünüyorum.

ufak fark olabilir ama 'bariz' fark olabileceğine ihtimal vermiyorum.
  • bende gönderdim bakalım ne olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: themightypirate

samsung gibi bir firmanın kalite kontrol birimi vardır. Burada bazı arkadaşların dediği gibi eğre a panel ve s panel arasında 'bariz' fark varsa samsung üretim bandından geçen ürünü onaylayıp piyasaya sokmaz. samsung bu gibi olaylara dikkat eder ve imajını zedelemez diye düşünüyorum.

ufak fark olabilir ama 'bariz' fark olabileceğine ihtimal vermiyorum.

dostum Haklısın Bi malı üretmek evde Pasta Yapmaya benzemiyo bi dünya şartı var bidünya kalite standartı var zaten bu kalite standartlarını yerine getiremez ise malı üretemiyorsun ama benim kızdığım şey bize sanki 3, sınıf insanı muamelesi yapılıyor. Türkiye Olarak neden türkiyeye gelen bu tarz mallar genelde dandik oluyorda avrupaya gidenler çok daha iyi oluyor bize salak muamelesi yapılıyor benim uyuz olduğum konu bu bak yine kzıdım biri su getirsin ( buz değil su dedim )

• tamam o zaman alıyoruz :) A veya S hangisi denk gelirse valla
  • BACKLİGHT FOTOLARI HAKKINDA !!

**Bu arada yukarda verilen backlight resimlerine fazla takmayın kafayı .. bence kesinlikle abartı.. hem yabancı inceleme sitesinde ve hem de burdaki arkadaşlar LCD incelemesi yaparken.. 225BW topiğinde 2-3 kere şahit olmuştum..

Fotoğraf makinesi ile çekildiğinde uzun pozlama ile (overxposure) backlight bleeding old.undan daha fazla çıkıyo diyoDu yabancı incelemesi sitesinde .. sanırım burasıydı.. incelemenin hangi bölümünde tam hatırlamıyorum.... Ayrıca bu sitedeki arkadaşlar da 225BW nin backlightını göstermek için foto çektiklerinde .. " ya bende bu kadar backlight yok ama fotoda nedense daha fazla gözüküyo" demişlerdi.. dikkatimi çekti bunu da söliyim dedim.. Ki 226BW nin aynı ayarlarda 225BW den daha fazla backlight vereceğini de hiç sanmıyorum.. en azından eşit olur ama daha fazla olmaz .. diye düşünüyorum...

http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=146122

Bi 226BW incelemesi daha...

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2007/03/09/Samsung-SyncMaster-226BW/p1

• quote:

samsung gibi bir firmanın kalite kontrol birimi vardır. ufak fark olabilir ama 'bariz' fark olabileceğine ihtimal vermiyorum.

O zaman ölü noktalar nasıl bu kalite kontrol biriminden geçiyor? Monitörün tam ortasında ölü nokta oluyor, adamlar hem piyasaya sürüyor hem de değiştirmek istediğinde garanti bunu kapsamaz diyor. 225BW fotoğraflarında görülen o arkaplan ışığına ne demeli? LCD monitörlerde istenen kaliteyi tutturmak çok zor olduğu için kalite kontrol aşamasında da çok hassasiyet gösterilmiyor.

Tamam ben de yukarıdaki post'umda durun görelim bakalım belki de A'lar o kadar kötü değildir dedim ama bakıyorum bazı arkadaşlar kendilerini A almaya hazırladılar bile. O kadar da acele etmeyelim.

Bence kendi kendinize "nasıl olsa A da S de aynıdır ne olacak" deyip sonradan pişman olmayın. Yabancı forumlarda iki paneli de kullanan bu kadar kişinin karşılaştırmaları yalan olamaz. Hepsi de söz birliği etmiş gibi A panellerinde sorunlar olduğundan, geri götürüp S panel alınca sorunların geçtiğinden bahsediyor. Bir kaç sayfa önce verdiğim hardforum link'inden kendiniz bakın görün. Bu kadar adam yalan mı söylüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydc -- 9 Mart 2007; 15:01:31 >

• netsipariş ve eksen bilgisayarda satıyolar stoklarında var kont yada penta dan almışlar. arkadaşlar alacaktım bu yazılandan onra vazgeçtim a -- s nedir bu olay yaww? baclklight nedir arkadaşlar???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbapsinan

netsipariş ve eksen bilgisayarda satıyolar stoklarında var kont yada penta dan almışlar. arkadaşlar alacaktım bu yazılandan onra vazgeçtim a -- s nedir bu olay yaww? baclklight nedir arkadaşlar???

2 dakika önceki yazılanlara bakarsan çok rahat anlarsın.

Bu arada o backlight fotosu çok abartı. Öyle bir backlight anca gece fenerinde olur.
    Fotoğraf makinasıyla çok rahat yapılabilecek birşey.
    Ya explosure ayarıyla oynarsınız yada perdenin kapılıp açılma süresini uzatırsanız zaman ışığı daha çok alırsınız ve böyle bir fotoğraf çıkar.

226bw yi alan arkadaşlar. Foto ve yorum bekliyoruz.
  • işte A ve S panel karşılaştırma... ama ne kadar gerçekçi bi karşılaştırma bilemiyorum.. Sağdaki A panel imiş?? ki bence bu resme bakınca A daha iyi gibi görünüyo.. ve şuan çocuk 2 monitörün ayarları aynı değil diyo.. madem öle neden çektin dimi ?! Sonuç olarak çocuk A da backlight biraz daha fazla ve yazılar A da Sye göre biraz zor okunuyo diyo.. ve ayrıca A nın renkleri biraz daha farklı gösterdiğini söylüyo..

Samsung 226BW

kaynak:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1144130&page=35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 9 Mart 2007; 15:39:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aydc

O zaman ölü noktalar nasıl bu kalite kontrol biriminden geçiyor? Monitörün tam ortasında ölü nokta oluyor, adamlar hem piyasaya sürüyor hem de değiştirmek istediğinde garanti bunu kapsamaz diyor. 225BW fotoğraflarında görülen o arkaplan ışığına ne demeli? LCD monitörlerde istenen kaliteyi tutturmak çok zor olduğu için kalite kontrol aşamasında da çok hassasiyet gösterilmiyor.

Tamam ben de yukarıdaki post'umda durun görelim bakalım belki de A'lar o kadar kötü değildir dedim ama bakıyorum bazı arkadaşlar kendilerini A almaya hazırladılar bile. O kadar da acele etmeyelim.

Bence kendi kendinize "nasıl olsa A da S de aynıdır ne olacak" deyip sonradan pişman olmayın. Yabancı forumlarda iki paneli de kullanan bu kadar kişinin karşılaştırmaları yalan olamaz. Hepsi de söz birliği etmiş gibi A panellerinde sorunlar olduğundan, geri götürüp S panel alınca sorunların geçtiğinden bahsediyor. Bir kaç sayfa önce verdiğim hardforum link'inden kendiniz bakın görün. Bu kadar adam yalan mı söylüyor?

ben genel olarak izlenen prosedürü söyledim zaten. sonuçta lcd panellerde kaliteyi tutturmanın zorluğu veya ölü noktaların nasıl oluştuğu hakkında tenik bilgim yok. dediğiniz gibi kalite kontrol sırasında zorkluktan ötürü de olabilir veya nakliyat sırasında sarsıntıdan oluşan bir problem de.

demek istediğim aslında şudur ki: samsung 226 bw sadece bir monitördür. tamam kimimiz için ciddi meblağlar söz konusu ve paramızla alabileceğimizin en iyisini almak istiyoruz ama bunu da sınırlar içinde yapmakta fayda var. merak ettiğim bu monitör hakkında yazılanları okumadan alınmış olunursa kaç kişi söz konusu 'backlight bleeding' problemini farkedecek veya kaç kişi ölü pixel avına çıkacak? bazen gerçekten cehaletin erdem olduğunu düşünüyorum. alt tarafı bir monitörün bir noktadan sonra bizlere sahip olmasına izin vermemek lazım. (son iki cümledeki referanslarım sırasıyla matrix ve fight club filmleridir:))

• quote:

merak ettiğim bu monitör hakkında yazılanları okumadan alınmış olunursa kaç kişi söz konusu 'backlight bleeding' problemini farkedecek veya kaç kişi ölü pixel avına çıkacak?

Haklı olabilirsin. Hakikaten arkaplan ışığı deyip duruyoruz ama dünyanın en kötü monitöründe bile bu problemi normal kullanımda farketmek imkansız. Ancak özel olarak incelemek lazım.

Bu konuda benim gibi A panel karşıtlarının savunduğu şu: S panel alanlarla aynı parayı verip daha az iyi bir monitör almak, yani aldatıldığımızı hissetmek.

Yani Samsung çıkıp bunları 226BWS ve 226BWA olarak ayırsaydı ve arada 20$ fark olsaydı belki ben de "Arkadaşlar o fark 20$'a değmez siz A alın" diyecektim. Ancak durum öyle değil. Samsung iki monitöre de aynı kod numarasını veriyor ve aynı fiyata satıyor. Bilinçli bir tüketici burada gönül rahatlığıya A panel alamaz.

Ne dersiniz? Acaba ben mi fazla abartıyorum?

• darkchild senin monitor alacagin yok:) hastalik haline donusmus sende konusmak. aman ddim hayatini bir monitor ugruna feda etme:)

ben aldim hemde A seri ve şuanda tasarimlarima bu kimsenin begenmedigi A serisinde devam ediyorum ve dehşet guzel.
    ki işim gereği goruntu benim icin oyun oynayanlardan daha onemli.
  • ben darkchild arkadaşımızın dediği gibi sert üslubla mail attım,umarım sizde atarsınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grafiko
    ben aldim hemde A seri ve şuanda tasarimlarima bu kimsenin begenmedigi A serisinde devam ediyorum ve dehşet guzel.
    ki işim gereği goruntu benim icin oyun oynayanlardan daha onemli.

Nerden aldın dostum monitörü? Zaman makinan mı var? Gelecekten mi getirttin?

Arkadaş madem grafik konusunda profesyonelsin görüntüden hepimizden iyi anlarsın. Şöyle tarafsız olarak söyle bakalım aldığın A panelin görüntüsü nasıl? Renkler nasıl? Kontrast nasıl? Renk tonları arasındaki geçişler yumuşak mı yoksa söylendiği gibi basamak basamak mı?
  • yaaa varya bence bu farkıı kimse anlamaz kolay kolay mesela A serisi bi 226bw nin sadedce arkadaki etiketine s yazsalar herkes yer bence
  • haklısın valla dogru.ancak pro olman lazım iyi testler yapıp öle anlayabilirsin..

valla Şimdi A alıcam Diyom biri geliyo bi yorum kafayı karıştırıyo biri geliyo fazla bi fark yok tekrar dönüyom A ya biri bida geliyo bi yorumda hay diyorum ben bu işin :) kafam iyice karıştı artık pazar günü istanbula gidicem hangisi denk gelirse alıcam.
  • nova bilgisayar sitesinde "Ürün 15 Martta STOKLARDA" diye not düşmüş arkadaşlar
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2079
  • NOVA diğerlerine göre fiyatı pahalı ama olsun değer ölü pixel garantisi vermesi önemli inşallah S dir beklicez göreceğiz haa bu ara millet para yok dio iu mönitörün S si gelsin bak kapış kapış gidecek valla
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.