Şimdi Ara

Samsung 226BW (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rueta parlakl1k 100 contrast 75 magic color full..color tone warm gamma mode 1..Birde ati veya nvidia dan software olarak gamma ayar1 yapman..renkler süper oluyor..Hayirli olsun..:) Umarim sevmissindir..Sen epey bi tereddütte idin de..
  • 226BW Yİ ALDIM !! SONUNDA !!!

Evet arkadaşlar 2-3 aylık hasret sonunda bitti.. ben de sonunda aldım bi 226BW ve A panel !! valla yorum yapmadan önce şunu söliyim.. 2000 yılından beri 17" bombeli CRT kullanıyorum ve bu LCD bana ilaç gibi geldi.. hem yerden kazandım ama daha da önemlisi gözüm gönlüm açıldı !! Renkler kesinlikle capcanlı ..monitör çok tatlı çok şık.. ananem görünce "ayyy bunun ne güzel renkleri var" dedi :)) divx açmıştım o sırada çizgi film gibi bişi denemek için.. Bugün biraz S panel aradım baktım hiçbiyer yok denk gelmedi.. vatan bilg.sayara gittim ben Ankaradayım bu arada.. Vatanda bi tane teşhir etmişler.. ordaki de A paneldi ve HD video koymuşlardı hepsine.. gayet harika gözüzüküyodu ki artık evde daha da tatlı bi alet old.nu anladım herşeyiyle.. Novadan aldım aleti biraz peşin biraz taksit ile .. Ölü pixerl testini de beraber yaptık.. Adını bilmiyorum ama Novadaki beye çok tşkr ediyorum burdan çünkü cidden ilgilendi benimle.. bu yüzden ben novayı sevdim..

226BW HAKKINDA YORUMLARIMA GELİNCE:

Alet kesinlikle çok şık.. ve bana göre devasa büyük.. bi köşesinden biğer bi köşesi 55cm :)) bu arada mouse ile bileğimi kaldırmadan ekranın bi ucundan diğer bi ucuna gidebiliyorum.. ekran büyüklüğü masa üstü kullanırken çok sorun olmadı düşündüğüm kadar.. dediğim gibi alet şık ve zaten mavi ışığıda hafiften ben burdayım der gibi göz kırpıyo.. şuan DVI dan bağlanmış durumda.. Ekran kartım His Ati Radeon 9250.. Fontlarda allaha şükür hiç bi sorun yok .. yada sayfa iniş çıkışlarında fontlarda yada sayfada bulanıklaşma yok .. şuan hiç bi renk ayar yapmamama rağmen renkler çok keskin ve çok canlı.. ayar yapmayı bile düşünmüyorum.. Divx çizgi film açtım ve renkllerin nasıl canlı olduğunu o zaman daha iyi gördüm.. büyüledi valla beni hele 7 senelik CRTden sonra.. bana göre tipi ve renk canlılığpı olsun birçok insanı tatmin edecek seviyede.. Backlight konusunda şunu söliyim .. PC açılırken falan siyah ekranda belli oluyo ama pimpirikli biri olmama rağmen umrumda olmuyo.. ki zaten windows da bu belli bile değil.. Divx izlerken de görünüyo hafifçe backlight fakat bu kafaya takılcak derecede değil asla.. ben takmadıysam çoğu insan takmaz sanırımm.. Bir başka sorun olan Banding konusunda da şunu söliyim.. daha bişi farketmedim zamanla yorumlarımı yazarım .. ama banding gibi bi duruma rastlamadım.. Bu arada divx izlenirken kumlanma vs. gibi göze batacak şeyler olmadı bahsedildiği gibi.. ayrıca divx i tam ekran yaptığım zaman bile 3 karış uzaklıktan bile izlenebilecek derecede oluyo.. yani düşündüğüm gibi aşırı büyük karelenmeler olmadı .. şuan LCD ile aramda 3 karış mesafe var gözümle arasında.. ve custom modunda kullanıyorum farklı modları var zaten .. TEXT ,İNTERNET ,MOVİE, GAME VS. diye ... oyun oynamadım daha fakat.. bi Quake 3 açıp deneyimlerimi yazarım buraya.. Ayrıca açı problemi düşündüğüm kadar değilmiş kenardan bakıldığında öyle aman aman bi bozulma falan olmuyo asla.. hayet güzel.. özellikle film izlemek şahane bişi olacağa benziyor.. çünkü ekranın altına ve üstüne 2 cm kalana kadar dolduruyo ve LCD nin görüntüsü kadar bi devasa boyda film izleyebiliyosunuz.. bu yüzden iyiki widescreen almışım diyorum... ki artık widescreen allahın emri almamak bana göre hata olur ki zaten filmler için wide dan başka bişi düşünemiyorum bile ben.. .

A ve S OLAYINA GELİNCE : (BANA GÖRE)

Arkadaşlar bugün 2-3 yere gittim S panel varmı diye özellikle sordum ve yok dediler yada açtıramayız vs. dediler.. ben de çok zorlamadım.. Eğer S bulsam alıcaktım ama bulamayınca fazla kasmadım.. ehh yeter artık başlarım bu A ve S olayı çok baydı dedim ki zaten vatanda HD videoyu gördükten sonra 226BWde renklerin contrastın ne kadar güzel olduğunu gördüm yanında da 225 vardı ..default ayarlarda 226BW 225BW den daha iyi gösteriyodu.. Novaya zaten kaparo vemiştim gittim aldım ordan kafam rahatladı.. ve zaten aleti kullandım kullanalı (2-3 saat oldu) S panel nasıldır acaba falan diye düşünmüyorum yemin ederim .. çünkü bu alet yeter de artıyo bile renkleriyle herşeyiyle.. S panelde backlight belki biraz daha azdır ama şuanki A da ki backlight beni hiç rahatsız etmedi açıkcası ... ayrıca font ve banding sorunu görmedim ben.. LCDnin görüntüsü renkleri vs. herşeyiyle o kadar hoş ki.. Aklınız S panelde falan kalmıyo.. düşünmüyosunuz.. En azından ben böyle düşünüyorum... A aldığıma pişman değilim keşke S bulup alsaydım gibi bi, düşünce de beslemiyorum artık vallla şuan gayet memnunum... Eğer yazdıklarımı benimseyebiliyosanız gidin A panel alın ..inanın o zaman kafanız rahat olcak aleti kullandıktan sonra.. A yada S ne farkeder heyytt iyiki almışım diceksiniz.. A panel alan arkadaşların da yorumları benmikine benziyodu.. yani herşeyiy güzel A panel sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyodu ve aldım rahatladım ..arkadaşlara da katılıyorum.. bu alet de hele film izlemek bi başka oluyo 5 dk. divx açtım o kısa sürede bile kalitesini herşeyiyle gösterdi 226BW..

sorularınız varsa aliyim arkadaşlar... fotoğraf makinem yok yanlız yarın abimden alıp çekicem aletin fotolarını ... şimdilik benden bu kadar..

• quote:

Orjinalden alıntı: Gunwane

rueta parlakl1k 100 contrast 75 magic color full..color tone warm gamma mode 1..Birde ati veya nvidia dan software olarak gamma ayar1 yapman..renkler süper oluyor..Hayirli olsun..:) Umarim sevmissindir..Sen epey bi tereddütte idin de..

parlaklığı 100 yaptım çok parlak oldu yaw :D 50 de duruo şu an..diğer ayarları seninki gibi yaptım nvidia gammayıda 0.75 yaptım iyi oldu böyle sevdim tabi yaa sevilmezmi bu alet süper valla...darkchild bu arada sanada hayırlı olsun
  • anlaşılan herkes memnun :)
    bizede A panel almak nasipmiş demekki
    güle güle kullanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

226BW Yİ ALDIM !! SONUNDA !!!

Evet arkadaşlar 2-3 aylık hasret sonunda bitti.. ben de sonunda aldım bi 226BW ve A panel !! valla yorum yapmadan önce şunu söliyim.. 2000 yılından beri 17" bombeli CRT kullanıyorum ve bu LCD bana ilaç gibi geldi.. hem yerden kazandım ama daha da önemlisi gözüm gönlüm açıldı !! Renkler kesinlikle capcanlı ..monitör çok tatlı çok şık.. ananem görünce "ayyy bunun ne güzel renkleri var" dedi :)) divx açmıştım o sırada çizgi film gibi bişi denemek için.. Bugün biraz S panel aradım baktım hiçbiyer yok denk gelmedi.. vatan bilg.sayara gittim ben Ankaradayım bu arada.. Vatanda bi tane teşhir etmişler.. ordaki de A paneldi ve HD video koymuşlardı hepsine.. gayet harika gözüzüküyodu ki artık evde daha da tatlı bi alet old.nu anladım herşeyiyle.. Novadan aldım aleti biraz peşin biraz taksit ile .. Ölü pixerl testini de beraber yaptık.. Adını bilmiyorum ama Novadaki beye çok tşkr ediyorum burdan çünkü cidden ilgilendi benimle.. bu yüzden ben novayı sevdim..

Alet kesinlikle çok şık.. ve bana göre devasa büyük.. bi köşesinden biğer bi köşesi 55cm :)) bu arada mouse ile bileğimi kaldırmadan ekranın bi ucundan diğer bi ucuna gidebiliyorum.. ekran büyüklüğü masa üstü kullanırken çok sorun olmadı düşündüğüm kadar.. dediğim gibi alet şık ve zaten mavi ışığıda hafiften ben burdayım der gibi göz kırpıyo.. şuan DVI dan bağlanmış durumda.. Ekran kartım His Ati Radeon 9250.. Fontlarda allaha şükür hiç bi sorun yok .. yada sayfa iniş çıkışlarında fontlarda yada sayfada bulanıklaşma yok .. şuan hiç bi renk ayar yapmamama rağmen renkler çok keskin ve çok canlı.. ayar yapmayı bile düşünmüyorum.. Divx çizgi film açtım ve renkllerin nasıl canlı olduğunu o zaman daha iyi gördüm.. büyüledi valla beni hele 7 senelik CRTden sonra.. bana göre tipi ve renk canlılığpı olsun birçok insanı tatmin edecek seviyede.. Backlight konusunda şunu söliyim .. PC açılırken falan siyah ekranda belli oluyo ama pimpirikli biri olmama rağmen umrumda olmuyo.. ki zaten windows da bu belli bile değil.. Divx izlerken de görünüyo hafifçe backlight fakat bu kafaya takılcak derecede değil asla.. ben takmadıysam çoğu insan takmaz sanırımm.. Bir başka sorun olan Banding konusunda da şunu söliyim.. daha bişi farketmedim zamanla yorumlarımı yazarım .. ama banding gibi bi duruma rastlamadım.. Bu arada divx izlenirken kumlanma vs. gibi göze batacak şeyler olmadı bahsedildiği gibi.. ayrıca divx i tam ekran yaptığım zaman bile 3 karış uzaklıktan bile izlenebilecek derecede oluyo.. yani düşündüğüm gibi aşırı büyük karelenmeler olmadı .. şuan LCD ile aramda 3 karış mesafe var gözümle arasında.. ve custom modunda kullanıyorum farklı modları var zaten .. TEXT ,İNTERNET ,MOVİE, GAME VS. diye ... oyun oynamadım daha fakat.. bi Quake 3 açıp deneyimlerimi yazarım buraya.. Ayrıca açı problemi düşündüğüm kadar değilmiş kenardan bakıldığında öyle aman aman bi bozulma falan olmuyo asla.. hayet güzel.. özellikle film izlemek şahane bişi olacağa benziyor.. çünkü ekranın altına ve üstüne 2 cm kalana kadar dolduruyo ve LCD nin görüntüsü kadar bi devasa boyda film izleyebiliyosunuz.. bu yüzden iyiki widescreen almışım diyorum... ki artık widescreen allahın emri almamak bana göre hata olur ki zaten filmler için wide dan başka bişi düşünemiyorum bile ben.. .

Arkadaşlar bugün 2-3 yere gittim S panel varmı diye özellikle sordum ve yok dediler yada açtıramayız vs. dediler.. ben de çok zorlamadım.. Eğer S bulsam alıcaktım ama bulamayınca fazla kasmadım.. ehh yeter artık başlarım bu A ve S olayı çok baydı dedim ki zaten vatanda HD videoyu gördükten sonra 226BWde renklerin contrastın ne kadar güzel olduğunu gördüm yanında da 225 vardı ..default ayarlarda 226BW 225BW den daha iyi gösteriyodu.. Novaya zaten kaparo vemiştim gittim aldım ordan kafam rahatladı.. ve zaten aleti kullandım kullanalı (2-3 saat oldu) S panel nasıldır acaba falan diye düşünmüyorum yemin ederim .. çünkü bu alet yeter de artıyo bile renkleriyle herşeyiyle.. S panelde backlight belki biraz daha azdır ama şuanki A da ki backlight beni hiç rahatsız etmedi açıkcası ... ayrıca font ve banding sorunu görmedim ben.. LCDnin görüntüsü renkleri vs. herşeyiyle o kadar hoş ki.. Aklınız S panelde falan kalmıyo.. düşünmüyosunuz.. En azından ben böyle düşünüyorum... A aldığıma pişman değilim keşke S bulup alsaydım gibi bi, düşünce de beslemiyorum artık vallla şuan gayet memnunum... Eğer yazdıklarımı benimseyebiliyosanız gidin A panel alın ..inanın o zaman kafanız rahat olcak aleti kullandıktan sonra.. A yada S ne farkeder heyytt iyiki almışım diceksiniz.. A panel alan arkadaşların da yorumları benmikine benziyodu.. yani herşeyiy güzel A panel sorun yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyodu ve aldım rahatladım ..arkadaşlara da katılıyorum.. bu alet de hele film izlemek bi başka oluyo 5 dk. divx açtım o kısa sürede bile kalitesini herşeyiyle gösterdi 226BW..

sorularınız varsa aliyim arkadaşlar... fotoğraf makinem yok yanlız yarın abimden alıp çekicem aletin fotolarını ... şimdilik benden bu kadar..

sonunda kardeşim hayrılı olsun çoks evindim senina dına..bilen bilio senin verdiin uraşları çabaları her nkdr millet karalamaya çalışsada sen takma..güle güle kullan

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

226BW Yİ ALDIM !! SONUNDA !!!

Hayırlı Olsun

• Ben monitörümü novadan aldım darısı diğerlerinin başına ekran gerçekten süper şunu belirtmeden geçemeyeceğim monitör a panele sahip novada s panel yoktu fakat a nın kötü oldupunu söyleyemem 17 inç crt den sonra tarla gibi gez gez bitmiyor ekran...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^AHMET^^

Ben monitörümü novadan aldım darısı diğerlerinin başına ekran gerçekten süper şunu belirtmeden geçemeyeceğim monitör a panele sahip novada s panel yoktu fakat a nın kötü oldupunu söyleyemem 17 inç crt den sonra tarla gibi gez gez bitmiyor ekran...

HAYIRLI OLSUN, BEN DE NOVAYA AYIRTMIŞTIM AMA VAKİT BULUP GİDİP ALAMADIM, AMA YARIN ALICAM BEN DE PAZAR GÜNÜ KOYARIM FOTOLARI.
  • arkadaşlar saolun.. fakat hayırlı olsun derken alıntı yapmazsanız daha iyi olur.. yer kalabalık oluyo :))

bu arada banding konusunda bişi sölicem.. asla yok demek aslında hata olur fakat öyle göze batan bişi değil bu kanımca.. ve her wallpaper da çıkmıyo.. bende bazı otomobil fotoları var.. stüdyoda çekilmiş.. mesela araba var.. ve arka plan gri vs.. gri lere bakınca dikkatli.. renk geçişlerini görebiliyosunuz az çok ama dediğim gibi bunlar göze batan şeyler değil... alet renk canlılığı kalitesi ve tipiyle bu gibi hataları kapatıyo bence kesinlikle.. bu arada ben CD yi falan yüklemedim şuanki renkler gayet iyi görünüyo.. txt veya internet modunhda kullanıyorum... yarın yada ertesi gün fotolarla geliyorumm.. !!

bu arada sölemeden geçemicem.. Megaworks 550 THX 5+1 ses sistemim var bilenler bilir ne kadar kaliteli olduğunu .. bu yeni alet ile sinema izlemek kesinlikle bi başka olucak valla söliyim.. . bu arada CEnter hoparlörü LCD nin arkasına koydum.. :)) görünmüyo :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 16 Mart 2007; 19:54:56 >

• arkadaşlar novadan aldım.. A panel...görüntü mükemmel....S ile hiç bir farkı yoktur bunun iddaa ediyorum..alın abarttığımız kadar yokmuş diyeceksiniz...

bende ati ekran kartı var....gammaya nerden girecez..ayarlada control centerda falan yok???
  • ben auto düğmesine basınca "otomatik ayar mevcut değil!" diye bir uyarı veriyor monitor....DVI bAglantısı olduğu için mi böyle? diğer tip bağlantı olunca mı auto devreye giriyor acaba sizce??
  • @ Dark Child

Samsung 226BW'yu güle güle kullanman dileğiyle...
  • arkadaşlar benim de bi sorum olucak her PC açılışında Digital yazıp soket resmi çıkıyo köşede.. yada analog falan yazıyo.. sizde de böle bişi oluyomu ?? yani her pc açılışında kontrol ediyo gibi bağlantı tipini ??

tşkler knight

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 16 Mart 2007; 20:24:40 >
  • dvi bağlantıda otomatik ayar seçeneği kapalı.
    hayırlı olsun darkchild....
    çıkıyor bende de aynı yazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidavut -- 16 Mart 2007; 20:26:12 >
  • bende de cıkıyor analo-dijital yazısı...

ben normal vcd filmleri alınca ekran kaplı şekilde video izleyince daha ufak boyda görüntüye nazaran cok net değil..neden acaba? hani videoyu tam ekran izlemek yerine windows media player penceresinde izlemek daha net görüntü veriyor...neden bu??? media playerdan mı ekran kartından mı? yoksa dvd olsa böyle bir şey olmaz mı?

226bw ciler sizdede aynı sorun var mı...tam ekran videolar tam net değil daha ufak pencere içindeki video gösterimine göre....canım sıkıldı şimdi.. :(

şu ayarlarınız nedir sizin? gamayı ati simgesinden mi yapıyoruz (bu da 2.sorum olsun bağışlayın)
  • Hepimiz gittik A panel aldik pasa pasa haa..EEEEEEE o zaman 35000 mesajlik butun o S A tantanasi neydi :)))))
  • slm bistro.. videoyu büyüttükçe karelenme artar.. bu kuraldır.. istediğin ekran kartı LCD vs. olsun bariz değişmez... VCD den HD video ya çıktıkça bu karelenme olayı azalır...

kalite sırası böledir zaten (VCD- DivX -DVD -HD Video)

226BW de VCD izlemeni tavsiye etmem ben.. ama divx de beklediğimden daha iyi performans verdi 226BW .. çok daha fazla ,büyük karelenme olur diye düşünmüştüm...

*bu arada herkesde analog digital yazısı çıkıyomu PC açılışında ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 16 Mart 2007; 21:29:14 >
  • Darkchild arkadasim hatta sadece darkchild deel 226bw alan butun arkadaslar..:)) bu monitore alttan baktiniz mi göruntu karariyo ustten baktiniz mi göruntu aciliyo bu normal mi..benim kinse bir sorun var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gunwane

Darkchild arkadasim hatta sadece darkchild deel 226bw alan butun arkadaslar..:)) bu monitore alttan baktiniz mi göruntu karariyo ustten baktiniz mi göruntu aciliyo bu normal mi..benim kinse bir sorun var..

LCD'de herhangi bir problem olduğunu sanmıyorum. Zira bu durum TN panel kullanan LCD'lerde daha çok rastlanıyor. (Ben de TN panelli LCD kullanıyorum / Samsung 960BG, S panel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 17 Mart 2007; 22:02:14 >
  • arkadaşım anladığım kadarıyla senin bahsettiğin şey açı problemi ve bu hepsinde var.. zaten bu LCD lerin doğal hali.. alttan bakınca koyu üstten bakınca biraz daha açık renk görünüyo ne var ki bunda :D
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.