Şimdi Ara

Samsung 226BW (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: UrBaN

oh be saol çok pis tırstım :D

Korkacak birşey yok

Kolay gele...
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

http://www.youtube.com/watch?v=84yJ8rHYDSc

Samsung 226bw video
    3mp telefon kamerasıyla çekildi tatmin edici yine görüntüyü orjinalinde izleyin sağ alt köşedeki ekrana ortala ya basarak. Kolay gelsin
    oyun görüntüleri hd film görüntüleri flan filan.

hd filmlere kadar izleyin oyunlar okadar iyi cıkmamış ama hd filmler bu kamerayla bile monitor kendini gösteriyor.

Video güzel olmuş eline sağlık, ama bişi dikkatimi çekti, bi alman askerini öldürmek için bi şarjör boşalttın yazık günah o kadar mermiye.

• arkadaşlar yazılarınızı baştan sona okudum ve bende bu monitörü almaya karar verdim. zaten bir playstation hastasıyım ve yakında da 3. versiyonunu alırım herhald e HDMI-DVI dönüştürücüsüyle bu monitörün kullanılması gerçekten mükemmel birşey. izmir de vatan bilgisayar'dan bunu alacağım ve inşallah pişman olmayacağım tekrar hepinizin yorumları ve incelemeleri için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serpantin

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=84yJ8rHYDSc

Samsung 226bw video
    3mp telefon kamerasıyla çekildi tatmin edici yine görüntüyü orjinalinde izleyin sağ alt köşedeki ekrana ortala ya basarak. Kolay gelsin
    oyun görüntüleri hd film görüntüleri flan filan.

hd filmlere kadar izleyin oyunlar okadar iyi cıkmamış ama hd filmler bu kamerayla bile monitor kendini gösteriyor.

Video güzel olmuş eline sağlık, ama bişi dikkatimi çekti, bi alman askerini öldürmek için bi şarjör boşalttın yazık günah o kadar mermiye.

tek elle oynayınca öle oluyo bide bizim ufaklıga dedim sen mouse tut ateş et diye oda bi şarjörü boşalttı anlıcagın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 16 Mart 2007; 10:45:53 >

• Sevgili dostlar,

Dün inanılmaz bir tesadüf sonucu ben de bu monitörü aldım. A panel. Evet yanlış duymadınız. A panel aleyhine o kadar atıp tuttuktan sonra ben de gittim A panel aldım. Dönekliğin bu kadarı... :)

A panel aldım ama sorun ki niye aldım. Son noktasına kadar test ettim, memnun kaldım öyle aldım. Hem Türkiye'de S bulamayacağımı düşünmem, hem bir an önce almak istemem, hem de A'yı test edip memnun kalmam sonucu bütçemi çökertip aldım monitörü götürdüm eve.

Detaylara geçmeden önce özet yapayım: Acayip memnunum. Olamaz böyle bir şey. Sinema perdesi gibi meret. Kalitesiz olsaydı bile bu büyüklük için yine de alınırdı. Bir Neverwinter Nights oynadım dilim tutuldu. Bir Lord of the Rings izledim kendimden geçtim.

Şimdi sorular ve cevaplar:

1. O kadar A'ydı S'ydi atıp tuttun, şimdi gidip A aldın. Utanmıyor musun? :) Nereden aldın?

Vatan Bilg. İstanbul Elmadağ şubesinin önünden geçiyordum. Bir uğrayayım dedim. Baktım o da ne, adamlar açmış bir 226BW orada duruyor. Hemen atladım üzerine. Flash disk'imde test resimleri vardı. Satıcı arkadaşları eğer memnun kalırsam alacağıma ikna ettim ve başladım testlere. Ölü pixel testleri, banding testleri ne varsa yaptım. Çok memnun kaldım. A falan ama iyi monitör iyi monitördür dedim ve aldım. Size de VatanBilgisayar Elmadağ şubesini tavsiye ederim. Test edip almanıza izin veriyorlar.

2. Ölü pixel var mı?

Dediğim gibi kontrol edip aldım. Ölü pixel yok.

3. Backlight (arkaplan ışığı) var mı?

Var. Altta da var üstte de. Altta üstten daha fazla. Yalnız hiç rahatsız etmiyor. Özellikle backlight göreceğim diye ekranı karartıp dikkatle bakmazsanız da göremiyorsunuz. TN teknolojisiyle üretilmiş tüm panellerde var bu sorun, o yüzden kafaya takmamak lazım. Zaten dikkat edilmeyince görülmüyor.

4. Banding var mı?

Çok az var, ancak görmek için kasten banding olacak resimler açıp çok dikkatli bakmak lazım. Bu kadar banding her TN tipi panelli monitörde var. En çok çekindiğim buydu, önemli bir banding problemi olmadığını görünce almaya karar verdim zaten. Normal fotoğraflarda oyunlarda falan banding manding yok. Ancak benim gibi özel kontroller yaparsanız çok az görüyorsunuz. Bu arada ben DVI bağlantısı ile kullanıyorum, VGA'da farklı bir durum olabilir onu bilmem.

5. Renkler, parlaklık vs. nasıl?

İlk kutudan çıktığı hali çok parlak. Bu halde kullanmak göze zarar verebilir. Hemen brightness'ı 30'a, kontrast'ı 70'e getirdim. Sonra nvidia control panel'den gamma'yı 0.75'e ayarladım. Bu şekilde hem çok güzel görüntü elde ettim hem de gözlerim rahat etti. Renkler çok canlı ve güzel. Sorun yok.

6. Oyunlar nasıl?

İnanılmaz... Bu büyüklükte oyun oynamak müthiş oluyor. Ben şimdilik sadece Neverwinter Nights ve Flatout 2'yi denedim. Dilimi yuttum. Yalnız çok sağlam ekran kartı lazım. 1680x1050'yi kaldırabilecek az kart var. Nvidia 8800 veya yeni çıkacak ATI R600'ler bu ekran için şart. Benim 7900GS biraz zorlanıyor ama oyunda detayları kısınca idare ediyor. Çok oyun oynuyorsanız upgrade'e hazırlıklı olun.

7. Filmler nasıl?

Burası biraz şüpheli. Kaliteli DVD filmler inanılmaz. Bir de sağlam ses sisteminiz varsa tam sinema keyfi veriyor. Yalnız kalitesi zayıf divx filmler izliyorsanız, filmin tüm görüntü hataları kocaman şekilde karşınıza çıkıyor. Bir de kontrast ve parlaklık ayarını tutturamadıysanız çok kötü görünebiliyor. Ben ilk divx'imi açtığımda görüntünün kalitesizliği karşısında şaştım kaldım. Sonra önce parlaklık ve kontrastı ayarladım sonra codec ayarlarından postprocessing'le oynadım ve canavar gibi görüntü elde ettim. Yani bu kadar kaliteli monitöre kaliteli film lazım, yoksa da postprocessing'le falan oynayarak yine de iyi görüntü elde edebiliyorsunuz.

8. Monitör standının ayarları nasıl?

Öne çok az eğilebiliyor, arkaya daha fazla yatırılabiliyor. Yükseklik ayarı yok. Altına dergi vs. koyarak yükseltebilirsiniz. :) Bu negatif bir özellik tabi. Böyle bir monitörün standının her türlü ayarı olmasını bekliyor insan.

9. Tavsiye ediyor musun?

Hayır! Denemeden sipariş edecekseniz tavsiye etmiyorum. Benim bulduğum A panel çok iyi ve eğer bunun aynısını alacaksanız tavsiye ediyorum. Yalnız A panel ile sorun yaşayan bunca insan yalan söylemiyor. Demek ki en azından bazıları sorunlu olabiliyor. Siz MUTLAKA deneyin, görün, beğenirseniz alın. Görmeden alıncak bir monitör değil bu.

10. Tekrar soruyorum, tavsiye ediyor musun?

Evet! Eğer deneyip alırsanız, şu an piyasadaki en iyi monitörü almış olursunuz. Muhteşem bir alet. Ufak tefek sorunlar var ama hakikaten ufak. O kadar backlight kadı kızının monitöründe de olur. :) Banding'i görmek için de çok özel çaba sarfetmeniz lazım. Sözün kısası müthiş bir monitör. Tavsiye ederim.

11. Niye resim eklemedin?

Fotoğraf makinem çok kötü çekiyor, o yüzden gerek yok. prot'un, izmitcarsi'nin eklediği resimlerden farklı bir görüntü yok zaten.

12. Başka bir sorum olacak...

Sorun tabi. Her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım...

• arkadaşlar öncelikle hepinizden özür diliyorum.
    daha önceki yazımda benimki s panel çıktı demiştim ama seri numarasındaki bir s harfi beni yanılttı.
    benimki de a panel. ve önceden de söylediğim gibi a panel hakkındaki rivayetlerin hepsi abartılı.
    keskinlik ve font görünüşleri gayet güzel.
    ben DVI çıkışından bağladım. 50 brightnes 60 contrast ile kullanıyorum.
    clear type açık. birde aydc nin verdiği ayarlar ile deniyeceğim akşama...
    yanında bir de 190x5 durduğundan farkı net olarak gözlemleyebiliyorum.
    parlaklık netlik ve keskinlik konusunda gayet başarılı olduğunu tekrar etmek istiyorum.
    dış görünüş olarak da gayet şık bir monitor.
    tavsiye ederim ben de .
    daha önceki yanlışlık için de tekrar özür dilerim. kafaları karıştırdım sanırım biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidavut -- 16 Mart 2007; 11:10:35 >
  • aydc yorumların için tşk senin yorumlarında ayrı bi önem taşıo bu topicin takip çileri için :)

birazdan çıkıorum bende :) novanın yolları taştan 226 sen çıakrdın beni beni baştan hemen alıp geliorum bi koşu
  • aydc hay allah razi olsun dünden beri debeleniyorum en iyi ayari bulma konusunda..sagol yaa sayende renkler daha canlandi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gunwane
    aydc hay allah razi olsun dünden beri debeleniyorum en iyi ayari bulma konusunda..sagol yaa sayende renkler daha canlandi

Dün akşam şöyle aceleyle bir ayarlama yaptım onları yazdım.
    Brightness: 30 Contrast: 70 Nvidia Control Panel'den Gamma: 0.75

Bunlar yaklaşık ayarlar tabi. Gözleri daha az hassas olanlar brightness ve contrast'ı yükseltebilir. Özellikle gamma'yı düşürmek renk canlılığında büyük fark doğuruyor.
    Hafta sonu vakit harcayıp detaylı ayar yapacağım. Daha iyi değerler bulursam burada yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydc -- 16 Mart 2007; 12:01:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: delidavut
    arkadaşlar öncelikle hepinizden özür diliyorum.
    daha önceki yazımda benimki s panel çıktı demiştim ama seri numarasındaki bir s harfi beni yanılttı.

Sorun değil olur böyle şeyler. Şu ana kadar S aldım diyen çıkmadı zaten. Türkiye'ye full A geldi demek ki. Bu hepsiburada'daki S iddiası kafa karıştırıcı yalnız. Acaba hakikaten S getirmenin bir yolunu mu buldular? Ben hiç sanmıyorum ama bakalım...
  • arkadaşlar bende aldım bugün 226bw fakat tanıtım cd yamuk olduğu için cdrom okuyamıyor acaba rica etsem biriniz rapid e cd nin installını upload eder mi?
  • Ben cdsini bile kurmadım. :)
    acaba fark edermi dicem ama farketcegini sanmıyorum..
  • CD'nin çoğu boş şeylerle dolu, gereksiz. Girin Samsung'un sitesine, bulun 226bw sayfasını, basın Download Driver'a. Tüm ihtiyacınız olan bu. Plug&Play olduğu için driver'a gerek yok aslında ama indirip kurarsanız yanında gelen renk profilini de sisteme yüklüyor. Siz yükleyin nemelazım. :)
  • ben filmler için çözüm bulamadım, bs player da süzgeçlerde post processing e giriyorum herşeyi değiştiriyorum ama orda hiçbişe fark etmiyo?

acaba filmler için bi çözüm var netliği arttırıcı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: stevensons

ben filmler için çözüm bulamadım, bs player da süzgeçlerde post processing e giriyorum herşeyi değiştiriyorum ama orda hiçbişe fark etmiyo?

filmler için tek çözüm kaliteli çözünürlüğe sahip film kullanmak olacaktır
  • Driver için:

http://pvi.samsung.de/getDownloadFile.aspx?file=A2E2BF54-373C-40F9-A556-02BC8F7FAAB0

Filmler için de DivX Codec 6.5.1'i indirin onu kullanın. Postprocessing ayarını Custom yapıp herşeyi maximum yapın, yalnız Sharpness'ı seçmeyin. Monitör ayarlarından Brightness ve Contrast'ı düşürün. Gamma'yı da indirin. Ben bunları yaptım tüm filmlerin kalitesi kat kat arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydc -- 16 Mart 2007; 13:29:27 >
  • arkadaşım , filimin zaten kötü çekim bir filimse sne onu post processing değil ALL processing yapsan yine iyi görüntü alamazsın... divx indirrken veya bu tip şeylr çekerken çözünürlüğüne dikkat edin, her 700 MB lık filim aynı kalitede değildir, bazıları sırf göz boyamak amaçlı dosya boyutunu yükseltiyor rip yaparken ama çözünülük yine leş oluyor, kontrol etmeden SS veya Sample avi varsa onlara bakmadan çekmeyin filimleri.. bide özellikle DVDRiP yazanlardan indirin , size tavsiyemdir.. TELESYNC miş TS miş CAMbilmemne fln bunları asla indirmyin.

quote:

Orjinalden alıntı: stevensons

ben filmler için çözüm bulamadım, bs player da süzgeçlerde post processing e giriyorum herşeyi değiştiriyorum ama orda hiçbişe fark etmiyo?

• x1900xtx 512 mb acaba sorun olurmu ki oyunlarda kullanan arkadaslar bilgi verebilirmi?
    online flatout2 online callofduty2 online trackmania online fifa07 hastasıyım bu oyunlarda sorun yaşarmıyım sizce..
    bu monitörle philips 190x7fb 19" modelinde arada kaldım 226bw sorun olacaksa bunu alayım siz ne dersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketcap98 -- 16 Mart 2007; 15:11:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

x1900xtx 512 mb acaba sorun olurmu ki oyunlarda kullanan arkadaslar bilgi verebilirmi?
    online flatout2 online callofduty2 online trackmania online fifa07 hastasıyım bu oyunlarda sorun yaşarmıyım sizce..
    bu monitörle philips 190x7fb 19" modelinde arada kaldım 226bw sorun olacaksa bunu alayım siz ne dersiniz

arkadaşım bende 7600gt var call of duty2 de residenevil4 most wantedda carbonu denemedim daha ama diğer yazdıgım oyunlarda hic sıkıntı cekmedim artı +AA antialiasingler full buffering full fullda full oyundanda detaylar maximum acık nvidia kontrol panel dende 8x e 16x açık ikisi takılma yaşamıyorum şu an için.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

x1900xtx 512 mb acaba sorun olurmu ki oyunlarda kullanan arkadaslar bilgi verebilirmi?

arkadaşım bende 7600gt var call of duty2 de residenevil4 most wantedda carbonu denemedim daha ama diğer yazdıgım oyunlarda hic sıkıntı cekmedim artı +AA antialiasingler full buffering full fullda full oyundanda detaylar maximum acık nvidia kontrol panel dende 8x e 16x açık ikisi takılma yaşamıyorum şu an için.

oyunlarda monitör cözünürlüğü 1600 mü peki, toprak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketcap98 -- 16 Mart 2007; 15:39:21 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.