Şimdi Ara

Samsung 226BW (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
0
Favori
166.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lutra

quote:

Orjinalden alıntı: maqician

quote:

Orjinalden alıntı: Lutra

Monitoru alan arkadaşlardan bir şey rica etsem. Ekranın gorulebilir alanını olcup en ve boy olarak foruma yazabilirler mi ? Sadece ekran olarak kenardaki çerçeveler hariç. :)

+ 1905.

Aslında ben samsungun sitesinden ölçülere baktım 51.5 cm * 35.3 cm yanılmıyorsam.O da maşallah 63 ekran TV gibi oluyor.
    Karton kesip şöyle bi baktım gerçekten

Biri şu teknolojiyi durdursun yahu...

Benim anladığım kadarıyla verilen o ölçü ekranın kenarları da dahil olan. Ben çerçevesiz sadece görünür alanınkini merak ediyorum. Yaklaşık olarak 40 kusur x 30 cm olması lazım. Bi zahmet monitoru alanlar bir olcuverse?

Yok mu acaba monitorunu olcebilecek bir allahın kulu??????

• yahu peki oyunlarda niye 1680x1050 dışındaki wide çözünürlükler çıkmıyo, 4-3 ler cillop gibi çalışıyo ama gönül ister ki 1440x900 fln oynayalım??
  • Arkadaslar 51.5 e 42.2 cm ayakli hali monitorun 47 cm ye 29.5 civarida net goruntu alani var...Bu arada ben splinter cell double agent i 1280*1024 oynadim kenarlarda siyahliklar falan yok tu..Gayet guzel cikti..ama 1680*1050 baska tabe..GTR2 yi actim arabayi saga cekip etrafi seyretmeye basladim ole yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gunwane

Arkadaslar 51.5 e 42.2 cm ayakli hali monitorun 47 cm ye 29.5 civarida net goruntu alani var...Bu arada ben splinter cell double agent i 1280*1024 oynadim kenarlarda siyahliklar falan yok tu..Gayet guzel cikti..ama 1680*1050 baska tabe..GTR2 yi actim arabayi saga cekip etrafi seyretmeye basladim ole yani...

Allah razı olsun. Allah banding'i monitorunden uzak eylesin. Piksellerine zeval vermesin.
  • quote:

.GTR2 yi actim arabayi saga cekip etrafi seyretmeye basladim ole yani...

• quote:

Arkadaslar 51.5 e 42.2 cm ayakli hali monitorun 47 cm ye 29.5 civarida net goruntu alani var...Bu arada ben splinter cell double agent i 1280*1024 oynadim kenarlarda siyahliklar falan yok tu..Gayet guzel cikti..ama 1680*1050 baska tabe..GTR2 yi actim arabayi saga cekip etrafi seyretmeye basladim ole yani...

47,5 geliyo 29,5danda cok az fazla
  • Bir kaç gün oldu, A panel alıp da kullananlar tarafından henüz hiç ciddi bir şikayet yayınlanmadı. Ya A panel umulanın aksine gayet iyi bir model ya da kullananlar henüz problemleri farkedemedi.
    Bizim milletimizin huyudur; karga yavrusunu şahinim, kirpi de pamuğum diye sever. Çok çok büyük oranda da forum katılanları bu kuralı hiç bozmaz. İnşallah bu sefer bir istisna ve objektiflik sözkonusudur da A paneli evimize getirip kurduktan sonra kafamızı taşlara vurmayız. Şimdilik kullanıp fikir beyan edenlere itimatımız sonsuz.
  • Selamlar

Ben iki ay once LCD monitor almak icin sagi solu karistirirken Samsung 226bw ilgimi cekti.

Ararken burasi cikti karsima, buradan okuduklarimla almaya karar verdim ve bu forum isimi cok kolaylastirdi.

Devam edeyim, Nova bilgisayarin adini da burada duydum ve okuduklarimdan sonra guvenilir olduguna karar verip onlarin sitesini takip etmeye basladim. Kaparo verdim, bugun de gidip aldim.
    (ustteki cumle bir satiri doldurmadi ekranimda soyleyeyim)

Su anda kullaniyorum, bu kadar fayda gordugum yere hem bir tesekkur edeyim hem de bilgi vereyim diye uye oldum.

Oncelikle isyerimdeki ve laptoplarimdaki haric ilk LCD monitorum, yani karsilastirmalarim bu tecrubeye gore, onu belirteyim.

Gozum alismadigi icin ve renk/contrast ayarlarini henuz tam yapmadigim icin biraz garipsedigim anlar oluyor.

Nova'dan piksel garantisi ile aldim, olu piksel cikmadi.

Backlight fotograflarina aldirmayin, hatta bir tanesine hic bakmayin, o fotograftaki power isigi gozumu kor ediyordu neredeyse, cok parlak cekilmis yani. Backlight var, fakat fotograflarla alakasi olmadigi gibi, ekrani siyah yaptiginizda cok kisa (maks 2-3 cm) lik bir yukseklige sahip ve beni hic rahatsiz etmedi.

Ideal cozunurluk olan 1680X1050 de kullaniyorum, ekranimin ayari biraz parlak oldugu icin gozumu yoruyor biraz, fakat harflerin okunmamasi, ekran asagi kayarken bulaniklasma gibi seyler gormedim. Bir arkadasin soyledigi divx filmlerde piksel ve kumlulugun iyice ortaya cikmasi kismi biraz dogru (19 inch LG F900B CRT monitorumden sonra boyle hissettim), (bir de diger 22 inch LCD lerde nasil oluyor bilemiyorum) fakat arkana yaslanip seyredersen rahatsiz eden bir sey yok. Gayet guzel goruntusu var.

NFSMW oynadim, buna tam uyan bir cozunurlugu yok, fakat sagda solda bosluk birakmadan 1024X960 cozunurlukte arabalar azicik basik olarak gorunuyor, fakat banding kesinlikle yok. Tabi daha hassas bir goz farkli dusunebilir.

Benimki A panel, dijital cikisi kullaniyorum, yine sagolsun bir arkadasin verdigi wallpaper'i koydum pek hos oldu. Hardware uzmani degilim, S veya A konusunda yorum yapamam. Fakat yazilim danismaniyim, hayatim bilgisayar onunde geciyor ve beni bu kadar mutlu ettiyse, cok hassas seyler beklemeyen standart kullanicilari da tatmin edecegini tahmin ediyorum. Tabi ki henuz her turlu programi deneme sansim olmadi, fakat ilk intiba olarak umdugumu buldum diyebilirim.

One arkaya yatiyor, bir ara yatmiyor galiba dedim, fakat hafif guc uygulamak gerekiyor. Menu kullanimi kolay, gorunurde yok fakat karanlikta dahi el yordami ile 5 adet dugmeyi bulabiliyorsunuz kolayca.saga sola baykus gibi donuyor, herhalde bir 30-40 derecelik kisim var donemedigi.

Arka kapak kablolarin takildigi kismi kapiyor, guzel dusunmusler. Bir arkadas duvara monte edip resimlerini koymus, kitapcikta en az 10 santim bosluk birakilmasi isinmamasi acisindan tavsiye ediliyor.

Baska soru var miydi hatirlayamiyorum, parlakligi gayet iyi, renkler canli (Mavi bilgisayar'da viewsonic 2230 digerlerinin yaninda soluk kalmisti o yuzden almamistim - bunu digerleriyle gormek lazim, fakat viewsonic 280 cd idi).

Tasarimi gercekten guzel, 19 inch monitorumun yuksekligini korurken yanina 400 piksel koymanin da calisirken bana sagladigi avantaji anlatmaya gerek yok sanirim.

Uzun lafin kisasi iyi ki almisim diyorum, umarim her alan (bunu veya baska monitoru) piksel problemsiz keyifli gunler gecirir.

• kb yorumların için tşkk

yarın olsada koşa koşa novaya gitsekk yatıp uyim hemen en iyisi :D
  • sağolasın kb
  • http://www.youtube.com/watch?v=84yJ8rHYDSc

Samsung 226bw video
    3mp telefon kamerasıyla çekildi tatmin edici yine görüntüyü orjinalinde izleyin sağ alt köşedeki ekrana ortala ya basarak. Kolay gelsin
    oyun görüntüleri hd film görüntüleri flan filan.

hd filmlere kadar izleyin oyunlar okadar iyi cıkmamış ama hd filmler bu kamerayla bile monitor kendini gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 15 Mart 2007; 23:40:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrBaN

SKYNET bak bekledik A geldi.Garanti diyordun bide

ama ben sadece bu 226 bw s modelini nova veya şu bu firmalar getricek demedimki

ben sadecee Gigatekten alıcam şahsen ve kendilerinin bana söylediklerinden yola çıkıyorum...

ve dikkate derseniz A panellerin hepsini Kont getirtmiş ama..... ama gigatek 226 bw leri koyuncuya özel getirttirecek S panelleri olarak ... ve ben kendilerinden 1 ayır duyum alıyorum S panel için
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

http://www.youtube.com/watch?v=84yJ8rHYDSc

Samsung 226bw video
    3mp telefon kamerasıyla çekildi tatmin edici yine görüntüyü orjinalinde izleyin sağ alt köşedeki ekrana ortala ya basarak. Kolay gelsin
    oyun görüntüleri hd film görüntüleri flan filan.

hd filmlere kadar izleyin oyunlar okadar iyi cıkmamış ama hd filmler bu kamerayla bile monitor kendini gösteriyor.

hocam tşk video için uğraşmışsın o kadar alet gerçekten çok güzel ya iyice heveslendim yarın olmuycak bu gidişle :D

• Arkadaşlar merhaba..
    2 gündür A Panel 226'ya sahibim.
    Kısaca sorulara da cevap verecek şekilde yazmam gerekirse;

+'ları
    Fontlarda söylenildiği gibi herhangi bir sıkıntı KESİNLİKLE YOK,
    Renkler konusunda RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM YOK gayet güzel,
    Monitörün öne-arkaya eğme ve sağa sola rahatça döndürme düzenekleri gayet BAŞARILI,
    940BW'ye göre çok ama çok büyük,
    940bw'den de memnundum ama bu monitörden daha memnunum :P

-'leri (Daha doğrusu tek eksisi)
    Divxleri izlerken eğer iyi riplenmemiş bir divx ise malesef kötü bir görüntü oluşuyor.
    Haliyle monitörün suçu değil...
    Amaaa..

Star.Wars.Episode.III.Revenge.Of.The.Sith.2005.1080p.HDTV.x264-ESiR.mkv (8116,2mb)

İşte bu filmi izlerken anlayabiliyorsunuz monitörün neler verebileceğini, monitörün kalitesi gerçekten ortaya çıkıyor.
    Resimlerini çekmeye çok çalıştım (kodak DX4530 5mp ile Flashlı, Flashsız, karanlık ortamda, ışıklı ortamda) olmuyor, kesinlikle resimler gerçek görüntüyü yansıtmıyor.
    O YÜZDEN BURADA GÖSTERİLEN RESİMLERE BAKARAK "ACABA" DEMEYİN.

Oyunda, masaüstünde ya da internette gezerken keskinlik konusunda bir sıkıntı yok.

Birde LCD monitör sahiplerine nacizane Clear type kullanmalarını tavsiye ederim.http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/Step1.aspx
    Özellikle yazılardaki görüntü kalitesini inanılmaz derecede artırıyor. Tabiki biraz alışkanlık meselesi.. :)

Haliyle kafasında hala soru işareti olan arkadaşlar var. KİŞİSEL GÖRÜŞÜM : Monitör gayet güzel ve yeterli.
    .
    Saygılar.

• ya golstone bu font ayarını nasıl eski görünüye dönüştürecez çok kötü ve küçük...
  • Arkadaşım bir çeviriciden bahsetmiş.. nası bi çevirici oldugunu bilmiyorum, kutu büyük çeviriciler var onlarla ise belki ama BELKİ çözünürlüğü çok bozmadan görüntü verebilir.. ama çevirici dediği HDMI-DVI dönüştürücü ise, 720 P oynayabilme gibi bir imkanı yok, o oynadıgını 720 P sanıyordur :)))
    quote:

Orjinalden alıntı: Bomb_X

Bir zahmet Viewsonic 22" LCD de yukarıda linkini verdiğiniz DVI-hdmı aparatı ile , PLAYSTATION 3'ü HDCP si olmadığı halde 720P de nasıl kullandğınızı söylermisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrBaN

ya golstone bu font ayarını nasıl eski görünüye dönüştürecez çok kötü ve küçük...

turn on clear type daki tick i kaldır tamam de :) arkadaş saolsun ama bende beğenmedim :)
  • oh be saol çok pis tırstım :D
  • s panel geldimi
  • bir arkadaş fontların bulanıklığından ve sayfayı aşağıya çektiği zaman dalgalanmadan bahsetmiş,onun tek nedeni ekran kartı. 226'nın ayarlarıyla oynarken keskinlik ayarını %40'dan yukarıya cıkartmıstım o zaman fontlar bulanıklasmıstı sız sız olun %40'ı gecmeyın

Yeni alan arkadaşlarada hayırlı olsun,güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Beyaz -- 16 Mart 2007; 9:12:50 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.