Şimdi Ara

samsung 226bw (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende alıcam "S" Panel nerden alabilirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jakin33

Bende alıcam "S" Panel nerden alabilirim ?

ülkemizde S panel bulman cok zor...
  • Eee hangi panel önerirsin
  • quote:

Eee hangi panel önerirsin

valla ben panellar arasında ne kadar büyük fark var bilmiyorum ama A panel öneriyor bilgisi olanlar
  • Back light ışığı krkutuyor beni
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

226bw ile yapılmış harika incelemeler var, ürün gerçekten güzel ve ödediğiniz bedelin hakkını veriyor.

Konsol ile kullanayım çok büyük paralar ödemek istemiyorum diyorsanız 226bw'den aşşağıya lcd monitör almayın yaklaşık 1 sene olacak
    kullanıyorum ve çok memnunum.

bende samsung 206bw var konsol olarak ta ps3 var hatamı yaptım şimdi ben ?
  • quote:

Back light ışığı krkutuyor beni

SAMSUNG un 3 panelinin yalnızca şu farkları var...

A ve C paneller S panele göre calibre edilmemiş olarak geliyor , bu iki paneli kullanan kullanıcılar mavi rengin çok daha baskın olduğunu söylüyorlar ama bu sorun aşıldı calibre edenler monitör değerlerini internette paylaştı googldan araştırıp bulabilirsiniz...........

İkinci olarak A ve C panellerde back light S panele göre birazcık (birazcık diyorum çünkü fark gerçekten az) daha fazla ama monitörü dinamik contrastta kullanırsanız backlight ı farkedemezsiniz.........

• quote:

Orjinalden alıntı: MHos

quote:

226bw ile yapılmış harika incelemeler var, ürün gerçekten güzel ve ödediğiniz bedelin hakkını veriyor.

Konsol ile kullanayım çok büyük paralar ödemek istemiyorum diyorsanız 226bw'den aşşağıya lcd monitör almayın yaklaşık 1 sene olacak

Nİye hata edesin ki arkadaşım aksine en iyisini yapmışsın en azından panel muhabbeti yok 206bw nin ve SAMSUNG un en iyi modelllerinden biri...........

• 226bw kesinlikle parasının hakkını son kuruşuna kadar verir, bundan emin olun, gönül rahatlığıyla alın
  • dostum 226bw tavsiyemdir, şu anda konsol için fiyat/performans şampiyonu bir cihaz..
    konuyla alakasız bir durum ama kendi adıma bir sorunum var.ps3'ün görüntü ayarlarını 720p'den 1080p'ye çekince oyunlarda görüntü çok kötü oluyor.şöyle açıklamaya çalışayım, pc'de bi oyundaki çözünürlüğü 1024x768'den 640x480'e düşürmüş gibi oluyor, yazılar tırtıklı oluyor, şekillerdeki görüntüler çok bozuluyor, tüm oyunlarda çok fazla AA eksiği varmış gibi duruyor..bazı arkadaşlar sürekli 1080p'de kullanıyorum memnunum diyorlar, sadece bende mi böyle bir problem var acaba? mecburen 720 çalıştırıyorum..

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E6A755909 -- 2 Ekim 2007; 15:15:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Syn7ax

dostum 226bw tavsiyemdir, şu anda konsol için fiyat/performans şampiyonu bir cihaz..
    konuyla alakasız bir durum ama kendi adıma bir sorunum var.ps3'ün görüntü ayarlarını 720p'den 1080p'ye çekince oyunlarda görüntü çok kötü oluyor.şöyle açıklamaya çalışayım, pc'de bi oyundaki çözünürlüğü 1024x768'den 640x480'e düşürmüş gibi oluyor, yazılar tırtıklı oluyor, şekillerdeki görüntüler çok bozuluyor, tüm oyunlarda çok fazla AA eksiği varmış gibi duruyor..bazı arkadaşlar sürekli 1080p'de kullanıyorum memnunum diyorlar, sadece bende mi böyle bir problem var acaba? mecburen 720 çalıştırıyorum..

Bahsettiğin olay şu ise display settingsden sadece 1080p kutucuğunu işaretleyip 1080i ve 720p'yi boş bırakırsanız 720p'lik bir oyunu 1080p göremezsiniz arkadaşlar bizzat denedim zaten olmaz öyle birşey ps3 720p'nin kapalı olduğunu görünce en düşün çözünürlük olan 480p'ye çekiyor görüntüyü ve kocaman tırtıklar düşük kalite bir görüntü kullanıyor siz display settingsde seçimleri yaparken "custom" seçip tüm kutucuklara tik atın böylece oyuna göre en olası ayarı ps3 yapıyor.

• BenQ nun 22" HDMI lısınıda kullanıyorum, 226BW de kuıllanıyorum...

şöyle söyleyebilirim, bir kere 226BW ye PS3 ü DVI dan bağlamak zorundasın, HDMI>DVI kablolarında görüntü kalite kaybı oldugu bi gerçek. ayrıca DVI i PS3 e tahsis ettiğin için PC ni VGA dan kullanman demek oluıyor ki buda kaliteyi düşürür. Bence yapman gereken BenQ nun HDMI li modelini almak, PS3 ü HDMI dan bağlamak PC nide DVI-D den bağlamak böylece en iyi kaliteyi iki makinen içinde almış oluyorsun... (hiç 22" monitorum olmasa 226BW değil benq alırım sanırım)

BenQ nün başarısız olarak gördüğüm yanı ise beyaz zemin üzerindeki fontları net gösterememsi oldu. deişik ışık ayarları kullandım, ama fontları güzel gösteren ayarlarda ise diğer renkler tam istenilen seviyede olmuyor.226BW de fontlar falan PC de Çok keskin ve net. ah tabi bide 226 BW debacklight problemi var ki AYLARDIR BENİ Bİ KERE BİLE RAHATSIZ ETMEDİ :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 2 Ekim 2007; 16:11:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

quote:

Orjinalden alıntı: MHos

quote:

Nİye hata edesin ki arkadaşım aksine en iyisini yapmışsın en azından panel muhabbeti yok 206bw nin ve SAMSUNG un en iyi modelllerinden biri...........

206 VE 226 İLE ARADAKİ TEK FARK 2" DİMİ ?

• hayır birde backlight :)
  • Benq'larda piksel sorunu oluyor ben aldığım FP94VW monitörü aynı hafta içinde 3 kere değiştirdim sonun benq'da 1. haftanın sonunda mavi bir ölü piksel çıkardı sonunda 226bw'ye geçtim harika bir monitör. Samsung'un panel üretim teknolojisi bu anlamda oldukça sorunsuz eğer takıntınız yoksa benq alın ama takıntılıysanız tüm keyfinizi kaçırı sürekli ekrandaki o bozuk piksele gözünüz kayar benim gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

hayır birde backlight :)

cidden kafama takıldı şimdi aradaki fark mazur gör backlight nedir anlamını değil işlevini merak ettim ne sorunu bu tam olarak ekstra bir + mı yoksa eksiklik mi ?

quote:

Orjinalden alıntı: SPYdir

Benq'larda piksel sorunu oluyor ben aldığım FP94VW monitörü aynı hafta içinde 3 kere değiştirdim sonun benq'da 1. haftanın sonunda mavi bir ölü piksel çıkardı sonunda 226bw'ye geçtim harika bir monitör. Samsung'un panel üretim teknolojisi bu anlamda oldukça sorunsuz eğer takıntınız yoksa benq alın ama takıntılıysanız tüm keyfinizi kaçırı sürekli ekrandaki o bozuk piksele gözünüz kayar benim gibi

aynı sorun bendede vardı fp94vw almıştım monitör açıldıktan 3 dk sonra ekranın ortasında küçük kırmızı bir nokta çıkıyordu değiştirdim ama içimde kaldı güzel monitördü gerçi tüm vatan comp lara sordurdum sorunsuz 1 tane bile yoktu o monitörden hepsi sorunluydu
    ama samsung 206 aldım sorun yok güzel monitör
    ama 206 ile 226 arasında farkı halen bi ark açıklamadı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHos -- 2 Ekim 2007; 17:28:44 >

• 226bw nin kontrast oranı 1000:1 iken 206bwnin 800:1 ama her ikisinde de 3000:1 dinamik kontrast oranı var....

2. olarak 226bw de piksel aralığı 0.282mm iken 206bw de 0.258mm bu ne anlama geliyor bu 226bw de monitöre yaklaştıkça pikselleri saymaya başlarsın demek aslında ama 226bw de böyle bir sorun yok piksel aralığı gayet yeterli hem yakın hem uzak için ....ama zaten büyük bir monitör olduğu için istesen de yakından kullanamazsın gözün yorulur........

Başka benim bildiğim farkları yok ,BACLİGHT siyah renkte monitörden sızan ışık demek yani monitörün siyah rengi tam verememesi demek 226bwde bu olay çok az yani farketmen için kafayı takman lazım ama zaten eğer monitörü dinamik kontasta ayarlarsan backlight görmen mümkün deil...........

Ben 940bwden 226bwye terfi ettim 940bwdeki backlight yemin ediyorum masamı aydınlatıyordu o yüzden 226bw ilaç gibi geldi........

• quote:

Orjinalden alıntı: SPYdir

quote:

Orjinalden alıntı: Syn7ax

dostum 226bw tavsiyemdir, şu anda konsol için fiyat/performans şampiyonu bir cihaz..

Bahsettiğin olay şu ise display settingsden sadece 1080p kutucuğunu işaretleyip 1080i ve 720p'yi boş bırakırsanız 720p'lik bir oyunu 1080p göremezsiniz arkadaşlar bizzat denedim zaten olmaz öyle birşey ps3 720p'nin kapalı olduğunu görünce en düşün çözünürlük olan 480p'ye çekiyor görüntüyü ve kocaman tırtıklar düşük kalite bir görüntü kullanıyor siz display settingsde seçimleri yaparken "custom" seçip tüm kutucuklara tik atın böylece oyuna göre en olası ayarı ps3 yapıyor.

çok saol arkadaşım yardımın için, bunu denicem

• quote:

Orjinalden alıntı: japonozan11

226bw nin kontrast oranı 1000:1 iken 206bwnin 800:1 ama her ikisinde de 3000:1 dinamik kontrast oranı var....

2. olarak 226bw de piksel aralığı 0.282mm iken 206bw de 0.258mm bu ne anlama geliyor bu 226bw de monitöre yaklaştıkça pikselleri saymaya başlarsın demek aslında ama 226bw de böyle bir sorun yok piksel aralığı gayet yeterli hem yakın hem uzak için ....ama zaten büyük bir monitör olduğu için istesen de yakından kullanamazsın gözün yorulur........

Başka benim bildiğim farkları yok ,BACLİGHT siyah renkte monitörden sızan ışık demek yani monitörün siyah rengi tam verememesi demek 226bwde bu olay çok az yani farketmen için kafayı takman lazım ama zaten eğer monitörü dinamik kontasta ayarlarsan backlight görmen mümkün deil...........

Ben 940bwden 226bwye terfi ettim 940bwdeki backlight yemin ediyorum masamı aydınlatıyordu o yüzden 226bw ilaç gibi geldi........

saol kontrast oranı ve 2" dışında pek önemli değişiklikler yokmuş
    zaten pc de contrast ve brihtness i 0-0 kullanıyorum gözümü yoruyor
    oyunda ise oyun seçilii oluyor ekranda

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.