Şimdi Ara

SAMSUNG 250 GB SATA (SP2504C) KOPYALAMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, şimdi elimde 2 adet 250 gb samsung sata (sp2504c modeli) harddisk bulunmakta.

Bu harddisklerden birine(bundan sonra orijinal diyeceğim) full kurulum (xp, oyunlar, programlar vs.) yaptıktan sonra diğerine(bundan sonra kopya diyeceğim) ilk başta paragon copy ile harddisk kopyalama yaptım. kopyalama işlemi bittikten sonra, orijinal hddyi çıkartıp denemek amaçlı kopyayı taktım.

ilk başta ram, sistem bilgisi vs. geçtikten sonra, normalde xp logosu çıkıp xp açılması gerekirken, sadece "_" işareti siyah ekranın sol üst köşesinde yanıp sönmeye başladı. harddisk ışığına baktığımda tepki vermediğini gördüm. bu arada klavyenin numlock caps lockları tepki veriyor, yani bir kilitlenme söz konusu değil.

Makineyi kapatıp, orijinali 1. sata girişine, kopyayı 2 ye takıp makineyi çalıştırdıgımda ise, bilgisayar normal açıldı. üstüne 2. harddiskin içinde bütün dosyaların kopyalandıgını gördüm. yani problem sadece xpnin açılmaması.

Acronis True İmage ile denedim yine aynı problem. Acaba hiç böyle birşey yaşayıp çözüme ulaşabilmiş birisi varmı diye merak etmekteyim.

Bu arada orijinal makinede 191 gb dolu yer, 41 gb boş alan var. sp2 yüklü. AMD Athlon 64 bit, 3000+ 2.01 ghz 1 gb ram var.

Herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thela -- 16 Ocak 2007; 19:02:37 >

• Partition programları ile yeni hard diskininin partition'ını active yaparak dene, bios da boot secenekelerini de gözden gecir, kolay gelsin.
  • biostan boot olayı sabit yani dedigim gibi orijinal hddnin takılı olduğu makinaya, orijinal hddyi söküp yerine koyayı takıp denememde olan olay yukarıda bahsettigim.

partition programıyla gerçekleşecek olayı biraz daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilirmisin?

teşekkürler
  • yokmu bir babayiğit bu işin hakkından gelecek, en büyüğünden bir hayır duası alacak
  • Doğruluğunu kontrol edemedim ama, "set active partition" secenegini görürsen ok'le. PMagic belki göremeyebilir, Acronis veya Paragonla deneyebilirsin.
  • partition menager ile denedim, ikinci yani kopya harddiskin partitionları active görünüyor.

öf ya bunaltı geldi 3 gündür full bununla ilgileniyorum uyku yok, birileri çözsün şu problemi yahu
  • Ghost 8.3 le boot cd yaparak dene son olarak tavsiyem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK 40 Gb Samsung IDE HDD
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.