Şimdi Ara

Samsung 46D7000// LG 47LW5500 LED seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung 46D7000 veya LG 47lw5500(yeni seri) almayı düşünüyorum... Özellikleri çok yakın... Gözlüklerinde LG 'nin yeni teknolojisi olduğunu biliyorum.

- Panel kalitesinde hangisi iyidir?

-2D/3D çeviricide LG'nin daha iyi olduğu söyleniyor doğru mudur?

-Usbden desteklenen formatlarda aralarında farklar varmıdır?

Başta albani hoca olmak üzere yardımlarıınızı bekliyorum arkadaşlar...

• 46d7000 gerçekten başarılı bir panel ama ışık sızması olduğu söyleniyor.. LG paneli henüz piyasaya yerleşmediğinden ilk testler gelmedi.. yabancı sitelerde LG panelinin özellikle 3D görüntüde çok başarılı olduğu ifade ediliyor... LG derim ben...
  • özellikler birbirine çok yakın onun için fazla para vermenin bir mantığı yok. 800 lira gibi bir fark var arada. onun için LG derim ben.
  • özelliklere bakıldığında gercektende fazla bir fark yok. bende lg derim
  • Öncelikle D7000 serisi aynı ekran boyutunda LW5500 den yaklaşık 1000TL+ pahalı.

Cinema 3D serisinin avantajları kısaca çok daha parlak 3D görüntüler, sağlam görüntü kalitesi, titreşim yapmayan, baş dönmesi ve bulantı yapmayan FPR gözlük teknolojisi, 250TL yerine 15TL ye satılan ve TV ile birlikte 2-7 adet verilen 3D gözlükler, daha geniş bakış açısı (179 derece) ve crosstalk sorunu olmaması. 2D -> 3D çevirisi o şekilde söyleniyor ama bu olayda mantık aynı her 3D TV de. Yalnız LW5500 de daha kaliteli ve parlak 3D görüntüler alındığı için insanlar böyle karşılıyor olabilir o olayı.

LW5500'ün D7000 e göre tek handikapı DTS sesin TV tarafından desteklenmemesi (bir nevi USB destek sorunu denilebilir). Ancak bu sorun her DTS filmde gerçekleşmiyor, ana başlığı ziyaret ederseniz orda bazı DTS sesleri TV den alabilen arkadaşlar var.

Bu sorunun iki çözümü var. Birincisi DTS sesleri bilgisayar programı ile AC3 e çevirip direk USB den bağlanıp izleyebiliyorsunuz (nasıl olduğu yine ana başlıkta var). İkinci seçenek ise bluerayli bir Home Theater almak. LW5500 yaklaşık 1000TL daha hesaplı ve bu paraya bluerayi dahil üst düzey 1000W ses çıkışlı, DTS destekli bir Home Theater alabiliyorsunuz. Blueray den optik çıkışla bağlanıyorsunuz Home Theater a ve DTS sesleri olması gerektiği gibi alıyorsunuz, 2x10W lık TV hoparlörü zaten DTS desteklese bile adam gibi DTS sesini vermeyecektir. DTS sesleri için 5+1 şarttır, iyi bir ev sinema sisteminde ise ancak keyfi çıkar.

Ana konu;
    LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 Yılı LW Serisi (LW5500, LW6500) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 30 Mayıs 2011; 11:05:24 >

• Son iki gündür LG'nin LW5500 modellerini çıplak gözle test etme şansım oldu.
    Cuma günü 47 inç'i LG'nin kendi demosu ile test ettim. Sağdan, soldan hiçbir kayıp olmadı, baş dönmesi mide bulantısı oluşmadı. Görüntülerde çok başarılıydı.
    Pazar günü başka bir yerde 42 inc'i denemedim. Bu sefer başka 3d görüntü vardı. Fakat 3D görüntüler iğrenç ötesiydi, 3D oluşmadı bile desem yeridir. Artık ayarlarındamıdır nedir bilemedim. Görevlilerde yeni olduğu için birşey anlamadılar. Bundan dolayı daha fazla inceleme kararı aldım.

Başka arkadaşımda D7000'i seyretti, 3D'de 10 dakika sonra baş dönmesi oluştu. Tabi bu kişiden kişiye değişecek bir olay.

Şimdilik izlenimler bu kadar. 47lw6500 gelince onuda incelemek lazım.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Öncelikle D7000 serisi aynı ekran boyutunda LW5500 den yaklaşık 1000TL+ pahalı.

Cinema 3D serisinin avantajları kısaca çok daha parlak 3D görüntüler, sağlam görüntü kalitesi, titreşim yapmayan, baş dönmesi ve bulantı yapmayan FPR gözlük teknolojisi, 250TL yerine 15TL ye satılan ve TV ile birlikte 2-7 adet verilen 3D gözlükler, daha geniş bakış açısı (179 derece) ve crosstalk sorunu olmaması. 2D -> 3D çevirisi o şekilde söyleniyor ama bu olayda mantık aynı her 3D TV de. Yalnız LW5500 de daha kaliteli ve parlak 3D görüntüler alındığı için insanlar böyle karşılıyor olabilir o olayı.

LW5500'ün D7000 e göre tek handikapı DTS sesin TV tarafından desteklenmemesi (bir nevi USB destek sorunu denilebilir). Ancak bu sorun her DTS filmde gerçekleşmiyor, ana başlığı ziyaret ederseniz orda bazı DTS sesleri TV den alabilen arkadaşlar var.

Bu sorunun iki çözümü var. Birincisi DTS sesleri bilgisayar programı ile AC3 e çevirip direk USB den bağlanıp izleyebiliyorsunuz (nasıl olduğu yine ana başlıkta var). İkinci seçenek ise bluerayli bir Home Theater almak. LW5500 yaklaşık 1000TL daha hesaplı ve bu paraya bluerayi dahil üst düzey 1000W ses çıkışlı, DTS destekli bir Home Theater alabiliyorsunuz. Blueray den optik çıkışla bağlanıyorsunuz Home Theater a ve DTS sesleri olması gerektiği gibi alıyorsunuz, 2x10W lık TV hoparlörü zaten DTS desteklese bile adam gibi DTS sesini vermeyecektir. DTS sesleri için 5+1 şarttır, iyi bir ev sinema sisteminde ise ancak keyfi çıkar.

Ana konu;
    LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 Yılı LW Serisi (LW5500, LW6500) [ANA KONU]

5+1 ses sistemi almayı düşünmüyorum zaten yeterli yerim de yok...DTS sorununu yazılımla çözebilecek miyiz ?

internetten bluray/divx/mkv formatlarında dizi yada film izlerken sorun yaşar mıyım? DTS sorunu daha çok blurayda mı yaşanıyor?

• O sorunu çözmenin en kolay yolu bilgisayardan basit bir program ile DTS codecini AC3 e çevirmek. Film indirdiğiniz sitelerde film açıklamasında genelde yazar zaten ses kodeği; DTS genel bir TV sorunu olduğu için torrentciler upload ederken AC3 e çevirirler bu sesi. Ben genel olarak AC3 e rastlıyorum, 3D ve Blueray de DTS ağırlığı daha fazla doğal olarak. Dizi izlerken zaten sorun olmaz ben hiç DTS li dizi ripleyeni görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.