Şimdi Ara

samsung 46d7000 toplu alım için birleşelim..... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
7.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın ser_kan55 ,

Siz bilgisayarı ve interneti olan , burası gibi teknoloji forumlarından haberdar olan ve bir ürün almadan önce internet üzerinden kullanıcı yorumlarına bakma bilincine sahip bir kişisiniz ve Samsun gibi büyük şehirde yaşıyorsunuz.

Emektar tüplü tvsi bozulunca tv almak zorunda kalan , küçük bir ilde veya ilçede oturan Ahmet Amca veya Ayşe Teyze de tv alıyor. Mağazaya gidince karpuz sergisiz gibi yan yana dizilimiş tvler var. Satış elamanı geliyor ve D6000- 6500-7000-8000 modelleri için 2000-2500-3000-3500 lira, yani parana göre tv var diye satış yapıyor. Bu insanlar kullanılmış tv nedir, teşhir nedir , iade olan tv nasıl olur, ölü piksel , bulutlanma, ışık sızması gibi sorunları bilmezler.

Tv bölümünü 3 senedi takip ediyorum. Firmaların yaptıkları numaraları kullanıcı yorumlardan biliyorum. Bazıları iade ürünleri "Outlet" olarak satıyoruz diye iddia ediyor , bazıları teşhir veya kullanılmış, iade olmuş tvleri paketleyip satıyor. Bir Samsung bayisi Samsung teşhir tvlerini sezon sonunda toplayıp uygun fiyatla mağaza üzerinden satıyor. Örneğin 5000 liralık 55" tv , peşin 3000 , 12 taksit 3600 gibi...

Özetle tvler illa ki bir şekilde satılıyor. Tv , üreticisi firmasından , üretimine , satış aşamasına kadar her aşamasında her türlü işin döndüğü bir sektörtür. Dikkatli olmanızda fayda var.

Bana bu soruyu sormanızın sebebi eğer iade tv bana gönderilirse nasıl anlarım ise bu konuda endişeniz olmasın anlamak çok kolaydır. Aşağıdaki bilgiler sadece Samsung için değil , genel olarak da geçerlidir.

1. Kullanılmamış tv kutudan çıkınca "yeni" kokar.

2. Fişe takınca ilk günlerde farkedebileceğiniz ilk çalışmadan oluşan "elektronik cihaz" kokusu olur

3. Tv üzerinde koruyucular olur. Eskiden tvlerin çerçevesi kalındı ve her taraf koruyucu bant ile emniyete alınmış halde olurdu.

4. Ekranı tertemiz olur

5. Parmak izi , toz , kir olmaz. Servis kutuyu çıkartırken tabiki tutacağı için parmak izi yapabilir. Bunu ayrı tutmak lazım. Tvyi kuracakları yerde geniş bir alan oluşturun. Tv kutusunun altı pis olabilir , yere sermek için kolay bir yerde gazete bulundurun, halınız kirlenmesin. Tv kurulurken servis bazen tvyi yere yüzüstü yatırıp tv ayağına ait montajı yapar. Burada dikkatli olun eğer tvnize zarar verirlerse ve siz sonradan farkederseniz sorun yaşarsınız. Bu gibi sorun yaşayan arkadaşlarımız oldu. Siz servis raporunu imzalayınca sorun çıkmamış olarak kabul ediliyor. Eğer mümkün ise odada 2 kişi bulunun ki biri servisi gözlesin diğeri ise yardım etsin.

6. Kullanılmış tv temizlenmek için silinme esnasında silme izi oluşur. Ekrana bakınca , bezden oluşan silme izini görürsünüz. Aynı acemi boyacının fırça izi bırakması gibi

7. Tv ile gelen uzaktan kumanda, piller , gözlük, montaj ekipmanı poşet içinde ve kullanılmamış olur. Eğer tv daha önce kullanılmışsa pilleri kumanda da olur. Paketlerin açıldığı belli olur. Samsungda genelde Roket marka piller kullanılıyor. Bu piller uzakdoğuda yaygın bir marka , ülkemizde satılmıyor . Eğer tv yanında başka pil gelirse dikkat edin.

8. Tvnin kutusu açılmış olabilir. Bu normal bir durumdur çünkü içine garanti belgesi , fatura , servis listesi , Türkçe kılavuz koymak için açılmış olabilir. Tabiki açılmadan açılmaya fark var. Yamalı bohça gibi olduysa o zaman yine şüphe edin.

9. Samsung tvlerin içindeki çalışma saati servis menüsünden görülebilir ama bu otomobillerdeki kilometre saati gibi güvenilir değildir. Fabrika ayarlarına dön denilince sıfırlanır. Tv ilk açıldığında ülke ve dil ayarları gibi başlangıç ayar menüsü ile gelir fakat kullanılmış tv de yine fabrika ayarlarına dön denilince o da sıfırlarnır ve tv yine ayar ekranından açılır.

10. Tvnin kolisi genelde sağlan durumdadır. Samsung tvler Slovakya veya Macaristanda üretilir. Normal şartlarda tvnin yaşayacağı yolculuk:

Fabrikadan ülkemize gelir. Sonra bayi veya teknoloji markete , kargo firmasına , kargo dağıtım merkezine , sonra sizin yaşadığınız yerdeki kargo şubesine ve en son sizin evinize gelir. Ama iade olmuşsa bu yolculuğa iade ve size yeniden gönderilme gibi eklemeler olacaktır. Bu kadar yoğun taşıma sonucu kutusu hırpalanmış ve eskimiş olacaktır. Dikkat etmek lazım.

samsung 46d7000 toplu alım için birleşelim.....

samsung 46d7000 toplu alım için birleşelim.....

Süper bilgilendirme eline emeğine bilgine sağlık. .
    Birde TV alırken yapmamız gereken testleri (açıklamaları, resimleri, Programları ile birlikte) yazarsan tam bir başvuru kitapçığı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: erdinc_seray

quote:

Orijinalden alıntı: chartes

arkadaşlar bugün vatan bilgisayar webden yarında bayilerden yapacakmış %25 indirim...o yüzden fiyatı kargo bize ait 3525 TL..nedersiniz daha uygun fiyat bulabilirmisiniz..excalibur yılbaşını beklemek gerekir mi?

Vatanın elinde 46D7000 yok ki; millet günlerdir degisim cihazı bekliyor. Samsung ile aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı samsung su an itibariyle mal vermiyor. Size ne diye fiyat çekiyorlar, cok komik

Vatan' da 46D7000 stoklara girdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza07

quote:

quote:

arkadaşlar bugün vatan bilgisayar webden yarında bayilerden yapacakmış %25 indirim...o yüzden fiyatı kargo bize ait 3525 TL..nedersiniz daha uygun fiyat bulabilirmisiniz..excalibur yılbaşını beklemek gerekir mi?

Vatanın elinde 46D7000 yok ki; millet günlerdir degisim cihazı bekliyor. Samsung ile aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı samsung su an itibariyle mal vermiyor. Size ne diye fiyat çekiyorlar, cok komik

Sadece istanbul topkapı'da 15, elmadağ şubede 2-3 tane var. Diğer şubelere bu hafta içi bekleniyor; internet doğru değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdinc_seray -- 19 Aralık 2011; 2:24:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece istanbul topkapı'da 15, elmadağ şubede 2-3 tane var. Diğer şubelere bu hafta içi bekleniyor; internet doğru değil

Maalesef internet doğru, yanlış bilgi alıyorsunuz. Antalyadaki ürünleri kendi gözümle gördüm. Hatta geldiği gün 1 tane satıldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maalesef internet doğru, yanlış bilgi alıyorsunuz. Antalyadaki ürünleri kendi gözümle gördüm. Hatta geldiği gün 1 tane satıldı.

Ben Antalya'yı kastetmedim; İstanbul ve Ankara'yı kastettim

• hafta sonu çanakkale teknosa'da 40d7000+2 gözlük fiyat 2.899 tl.idi. düşecek galiba bu 7000 serileri.biraz daha sabır
  • quote:

Orijinalden alıntı: max0007

hafta sonu çanakkale teknosa'da 40d7000+2 gözlük fiyat 2.899 tl.idi. düşecek galiba bu 7000 serileri.biraz daha sabır

Fiyattan eminmisiniz? çok agresif bi fiyat 2900 TL... aynı ürünü aradığımda en uygun vatanda bulunca 3760 a almak üzereydim yazdığınızı görünce vazgeçtim... Sadece Çanakkale mağazasına özel bi indirim mi acaba? çünkü web de aynı ürünün teknosa fiyatları halen çok yüksek...
  • Bu arada toplu alma işini organize etmeye devam ediyorsanız 46D7000 Sivas 1 adet yazabilirsiniz benim adıma...

Aslında bu işle ücret karşılığı esnaflığı ve pazarlık tecrübesi olan birisi ilgilense, gerçekten uygun fiyat verecek yeride bulur taminkar bir iskonto da alır ki bence 20 ve üzeri tv alımında kesinlikle çok uygun fiyatlar verilecektir, tabiki mal ellerinde varsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

hafta sonu çanakkale teknosa'da 40d7000+2 gözlük fiyat 2.899 tl.idi. düşecek galiba bu 7000 serileri.biraz daha sabır

Fiyattan eminmisiniz? çok agresif bi fiyat 2900 TL... aynı ürünü aradığımda en uygun vatanda bulunca 3760 a almak üzereydim yazdığınızı görünce vazgeçtim... Sadece Çanakkale mağazasına özel bi indirim mi acaba? çünkü web de aynı ürünün teknosa fiyatları halen çok yüksek...

O arkadas 40D7000 demiş, yanlışın olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

fiyat yazdığım gibidir.muhtemel magazaya özel fiyat.ama sanırım sadece haftasonu için geçerliydi.şu an için ne kadardır onu bilemem.hatta aynı gün, fiyat etiketinin yanında d6500'ün etiketi vardı.onun fiyatı d7000'den 300-400 tl daha pahalıydı.yani d7000 daha üst model olmasına ragmen d6500 daha pahalıydı.stok miktarı 4-5 kutu görmüştüm.

• bu uyanık firmalar bize toplu alımda uygun bir fiyat vermeyecek sanıırm..........

en iyisi iyi bir kampanya kollayalım barii hepimiz başımızın çaresine bakalım..........
  • Pardon arkadaşın fiyat bilgisini bi an 46d7000 olarak algılamışım... 40d7000 için arkadaşın aldığı fiyat normal bi fiyat olsa gerek...

Bu arada bu akşam saatlerinde Sivas Vatandan bugün son günü olan kampanya ile axess (yada world) 10 taksit olarak 3790 TL ye 46d7000 + 4 gözlük ile tv yi satın aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 21 Aralık 2011; 1:12:24 >
  • EVET BUGÜN 4300 TL YAPMIŞLAR FİYATI AMA BİLİYSUNUZ BU FİYAT ÇIKARMA OLAYI TAMAMEN SATIŞ TAKTİĞİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_
    Birde TV alırken yapmamız gereken testleri (açıklamaları, resimleri, Programları ile birlikte) yazarsan tam bir başvuru kitapçığı olur

Böyle bir başlık zaten var. Hatta temsili olarak ölü pikselin nasıl görüneceğini görmeye yardımcı olacak test resmi bile ekledim.

Ölü Piksel (Dead Pixel) ve Bulutlanma (Clouding) testleri
    http://forum.donanimhaber.com/m_53949555/mpage_1/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: evril

EVET BUGÜN 4300 TL YAPMIŞLAR FİYATI AMA BİLİYSUNUZ BU FİYAT ÇIKARMA OLAYI TAMAMEN SATIŞ TAKTİĞİ

bugün yine % 20 indirim varmış vatanda, sms göndermişler
  • quote:

quote:

Böyle bir başlık zaten var. Hatta temsili olarak ölü pikselin nasıl görüneceğini görmeye yardımcı olacak test resmi bile ekledim.

çok faydalı bir başlık olmuş

• quote:

quote:

quote:

SİTESİNDE BAKTIM İNDİRİM GÖZÜKMÜYORDU

• quote:

Orijinalden alıntı: evril

quote:

quote:

quote:

SİTESİNDE BAKTIM İNDİRİM GÖZÜKMÜYORDU

Hangi site ? hangi indirim ?

• VATAN
  • hocam aynen şu yazıyor sms'te "tüm ürünlerde %20 indirim, 22 Aralık Sabah 08:00 de Vatanda bekliyoruz"
    haftasonu electrworldten de benzer sms geldi, gittik, indirimler inandırıcı gelmedi. o yüzden pek kaale almıyorum bu tür mesajları. ama ilgileneler bakabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.