Şimdi Ara

Samsung 51D550 3D plazma Kullanıcıları (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.736
Cevap
28
Favori
184.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: waffenss

quote:

Orijinalden alıntı: LiLaLo

quote:

Orijinalden alıntı: waffenss

benim telde dsmartın mesaj logosu iz olarak kaldı geçer diye bekledim...panel temizleme aracı kullandım ne yaptıysam 1 aydır geçmedi...merkezi aradım büyük ihtimal garanti kapsamına girmez kullanıcı hatası panel yanması dedi....şoktayım....ben aldığıma biraz pişman oldum...keşke panasonic alsaydım...fiyatı cezbetti bunu aldık.....

Panasonic almış olsaydınız aynısı olacaktı, sonuçta plazma panel bunlar. Ben 1 seneyi geçti maşallah tık, iz miz yok. ekran temizlemeyi çalıştırın sık sık. birde size önerim yatmadan evvel 30 kendi kpanması için ayarlayın ve ekran temizliğini açın sonra uykuya dalın :D bişicikler kalmaz . ben öyle yapıyorum ara sıra

12 saat ekran temizlemeyi açık bıraktım ama gitmedi.........samsung servisi bunun kullanıcı hatası olduğunu söyledi tüketici haklarına gideceğim....

Belki sizin sorun dynamic mod yada hücre ışığını max + kontrast ve ekran parlaklıgını maxımum tuttuysanız olmustur. benim bildiğim plazmalar ilk 200 mü ne öyle bi rakam vardı. o saat kadar minimum hücre ışığında çalıştırılırsa ekran yanması sonra acacagınız maxımumda , minimuma hatta 0 a inmesiydi.

Gerçi benim için pek farketmiyor ben tv mi sürekli ya 9 yada 10 hücre ışında 100 kontrast ve 50 60 mı ne parlaklıkta calıstırıyorum. Malum bütün gün 2 pc ye bakmaktan işde helak oluyor gözlerim. dinlenmeyi hak ediyor akşamlarıda, loş ortamda seyrederim ve tvmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiLaLo -- 22 Eylül 2012; 10:30:23 >
  • Samsung 51d550 Plazma kullanıyorum. Aylardır bir sorun yok ancak tv yi duvara monte ettikten sonra mı oldu yoksa vardı da zaman mı denk geldi bilemioyrum ama TV ara sıra kendini resetliyor.. durduk yere cıt diye bir ses gelip ( kapanma sesi ) dugme yanıyor sonuyor ve tekrar acılıyor. Bu Tv izlerken sorun olmuyor ama USB den film izlerken filmi yarıda kesiyor ve kabusa donuyor. Bu sorun acaba asırı ısınmadan mı kaynaklanıyor bilemedim de.. oncelikle benim gibi baska yasayan var mı diye merak ettim yada cozumunu bulan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotmalestud

Samsung 51d550 Plazma kullanıyorum. Aylardır bir sorun yok ancak tv yi duvara monte ettikten sonra mı oldu yoksa vardı da zaman mı denk geldi bilemioyrum ama TV ara sıra kendini resetliyor.. durduk yere cıt diye bir ses gelip ( kapanma sesi ) dugme yanıyor sonuyor ve tekrar acılıyor. Bu Tv izlerken sorun olmuyor ama USB den film izlerken filmi yarıda kesiyor ve kabusa donuyor. Bu sorun acaba asırı ısınmadan mı kaynaklanıyor bilemedim de.. oncelikle benim gibi baska yasayan var mı diye merak ettim yada cozumunu bulan.

Bak bu durum bendede var yanlız hiçbir zaman yayınımı kesmedi . yani tv izlerken olmuyorda tv kapalı iken yan masada laptopda oyalanırken cıt cıt ses geliyor tv den :D
    Yapay zekasına yoruyorum ben bunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiLaLo

quote:

Orijinalden alıntı: hotmalestud

Samsung 51d550 Plazma kullanıyorum. Aylardır bir sorun yok ancak tv yi duvara monte ettikten sonra mı oldu yoksa vardı da zaman mı denk geldi bilemioyrum ama TV ara sıra kendini resetliyor.. durduk yere cıt diye bir ses gelip ( kapanma sesi ) dugme yanıyor sonuyor ve tekrar acılıyor. Bu Tv izlerken sorun olmuyor ama USB den film izlerken filmi yarıda kesiyor ve kabusa donuyor. Bu sorun acaba asırı ısınmadan mı kaynaklanıyor bilemedim de.. oncelikle benim gibi baska yasayan var mı diye merak ettim yada cozumunu bulan.

Bak bu durum bendede var yanlız hiçbir zaman yayınımı kesmedi . yani tv izlerken olmuyorda tv kapalı iken yan masada laptopda oyalanırken cıt cıt ses geliyor tv den :D
    Yapay zekasına yoruyorum ben bunu :)

:)) yok benimki tv acıkken kapanıp acılıyor.. Anlam veremedim bugun Samsung antalya servisi ile gorustum.. Belki duvarda hava alamadığındandır dedim... olabilir sanmıyoruz ama dediler. :D bende şimdi duvardan indirip deniycem malum antalya cok sıcak .. TV de buyuk olunca belki orta kısımlar asırı ısınma yapıyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heavy1

Evet 2 yıl garanti var, TV daha 9. ayında.. ama servis sallamıyor pek, salıya geliriz, saat veremeyiz falan diyorlar.. çalışan insanız, bizim için zor yani..

Arkadaşlar sonucu buraya yazmayı unuttum. Samsung servisi salı akşamı TV'yi aldı, Çarşamba günü öğlen board değişimi yaparak yarım gün gibi rekor bir sürede teslim etti. baya şaşırdım... bilginize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: calkas

quote:

Orijinalden alıntı: calkas

Arkadaslar bende samsung tablet var. Tabletin kendi usb kablosunu 51d ye bağlasam tabletteki goruntuyu tv ye almam mumkun olurmu acaba.

Cevap verecek kimse yok mu? Biraz araştırdım, HDMI Adaptör EPL-3PHPBEG almak gerekiyor anladığım kadarı ile. Birde EPL-3PHPBE var. Farkını bilen var mı? Hangisini almak gerekir.

HDMI Adaptör EPL-3PHPBEG ile tablet görüntüsünü TV ye verdim. İlgilenenlere duyurulur. Televizyon bir anda internete girer oldu. Youtube üzerinden film-dizi izler hale geldik.
  • arkadaşlar televizyonum için akım korumalı priz kullanıyorum
    tuncmatik surge pro 2 li anten koruması da olan
    farkettiğim bir şeyi yazmak istedim
    iki prizin sağda olanında elektrik gürültü filtresi var ve televizyonu o prize takınca sd kanallarda görüntü çok kaliteli oluyor
    diğer prize takınca kanallarda netlik bozuluyor digiturk hd kullanıyorum tüm cihazlar sağdaki prizden elekt. alıyor
    gelen misafirler bile şaşırıyor tüm kanallar hd sanıyor
    elinde olanlar deneyebilir
    saygılarımla
  • o 'çıt' sesi bende de geliyor fakat tv'de kapanma falan olmuyor.Voltaj oynamalarından kaynaklandığını düşünüyorum tam emin olmamakla birlikte :/
  • bende de geliyor
    ben de kasada ısınma soğuma veya voltaj kaynaklı olduğunu düşünüyorum
  • http://db.tt/m0ZFwCkH
    http://db.tt/VtkfrQNX
    Cektigim birkac fotografi paylastim.arkadaslara bir fikir olur belki.gerci artik bu tv stokta yok sanirim.teknosadaki arkadasim E serisi bunun yerini aldi dedi.
    Goruntu kalitesi cok iyi.ozellikle film seyretmeyi dusunenler sinema ortamini bu tv ile yakalayabilir.kendi media playeri cok basarili.yuksek cozunurluklu mkv formatinda hic takilmadan seyir mumkum.
    Iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom_59

http://db.tt/m0ZFwCkH
    Cektigim birkac fotografi paylastim.arkadaslara bir fikir olur belki.gerci artik bu tv stokta yok sanirim.teknosadaki arkadasim E serisi bunun yerini aldi dedi.
    Goruntu kalitesi cok iyi.ozellikle film seyretmeyi dusunenler sinema ortamini bu tv ile yakalayabilir.kendi media playeri cok basarili.yuksek cozunurluklu mkv formatinda hic takilmadan seyir mumkum.
    Iyi forumlar

dediklerinin hicbiri dogru degil... Laf olsun diye konusuyorsun....

Goruntu HD ise net ve canlı, SD yayın yetersiz ve kotu ekranda dagılma yapıyor,,, Iısınma sorunu var.. ısınınca renklerde yayılma war...
    Ekranda yanma olayı hala mewcut... Çozumu yok... izler kalıyor.... Resimleri cekip yollıcam..
    3D performansı kotu...
    Media player.. yetersiz, 30 fsb üstü mkv leri calıstırmıyor... image(iso) dosyalarini okumuyor...
    HDMI ARC olayı yok...
    YANSIMA olayı acayip kotu... TV den sogutuyor...
    Elektirik tuketimi fazla...

DAha sayıcam ama gerek yok... Acıkcası ben pisman oldum...

Bunun yerine keske LG 55LW5500 alsaydım...

• Samsung 51D550 Televizyon ve Seagate GoFlex 3TB HDD anlaşmazlığı

Tecrübesi olanlar lütfen yardım...

Samsung 51D550 Televizyonum Seagate GoFlex 3TB HDD'yi görmedi. 27" video desteklemeyen LG TV'im bile görebilmişken buna çok bozuldum. Servisi aradığımda en fazla 2TB görebileceğini onunda kesin olmadığını söyledi. Neyse internetten baya bir araştırma yaptım. 3 ayrı Disk Programı denedim sadece EaseUS Partition Master programı HDD'yi gördü. Onunla HDD'yi 2'ye bölmeyi başardım, 1,9 TB ve 900GB olmak üzere iki parça şeklinde. Bu işlem tam 16 saat sürdü. Daha sonra TV HDD'yi gördü diye sevinecektim ki filmlerden sadece bazılarını açabildi. Açılmayan filmleri küçük harddiskimi atıp kontrol ettiğimde filmleri izleyebildim. Demek ki bölme işlemi sırasında dosyalarda bazı sorunlar oluşmuştu. Yani temiz HDD ye taşıyınca filmler açılıyordu. Bu yüzden filmleri ikinci parçaya kopyaladım 1 gün bu işlem sürdü. Bu arada TV sadece 1.9 TB lık parçayı görebiliyor, diğer 900GB sadece bilgisayarda işe yarıyor TV görmüyor. Bu yüzden filmleri kopyaladıktan sonra 1,9 TB lık parçaya format atıp, kopyaladığım filmleri tekrar 1,9 TB lık alana taşıdım. Bu da 1 gün sürdü. Cuma günü saat 13:00 gibi HDD'ye bölme komutu vermiştim. Pazartesi saat 20:00 itibariyle formatlanan 1,9 TB'lık bölüme tekrar dosyaların taşınma işlemi bitti. Bu işlemler sonrası bütün filmleri çalışır hale geldi. Gayet mutluydum sorunu 4 gün sürsede çözebilmiştim. Bilgisayarımda yer açmak için birkaç dosya daha transfer ediyordum ki HDD'ye çarptım ve HDD dik konumdayken yatar pozisyona düştü. Düştüğü sırada taşıma işlemi yaptığım için tranfer işlemi dondu. Bilgisayarımdan 1,9 TB lık bölüm görünmez oldu. Fişini çektim ve HDD bir daha elektrik almadı. Özetle HDD çalışır hale geldiği gün öldü ve o kadar emek, saat boşa gitti.

Daha sonra satın aldığım yer HDD'yi yenisi ile değiştirdi. Yeni gelen HDD'de ilk HDD'ye uyguladığım gibi EaseUS Partition Master Programı ile yaptığım işlemleri tekrarladım ama TV bu kez görmedi. Araştırmalarım sonucu 2TB'tan büyük HDD'lerin GPT olduğunu ve TV'nin standart HDD'leri yani MBR HDD'leri görebildiğini anladım. Daha sonra dos ortamında GPT diskimi MBR olarak dönüştürdüm. HDD 2 TB olarak göründü. EaseUS Partition Master Programı ile HDD'yi analiz ettiğimde HDD'nin 2 TB'ı tanımlı ve 800 MB kadarı tanımsız görünüyordu. İki parçayı ayrı ayrı biçimlendirdikten sonra bilgisayarım 2 ayrı parçayıda gördü ve dosya kopyalayabildim. TV'ye ilk bağladığımda görmedi, HDD'yi tekrar biçimlendirdikten sonra TV bu kez dosyaları gördü. Filmleri 2TB lık bölüme taşıdım (diğer parçayı sadece bilgisayar görüyor) 750 GB kadar film yüklüyken hiçbir problem yoktu ve filmlerimi izleyebiliyordum. Daha sonra arşivimin hepsini taşımayı istedim ve 400 GB daha film ekledim. İkinci aşamada eklediğim filmlerin hiçbirini TV açamadı. Hepsine desteklenmeyen dosya biçimi dedi. Aynı filmleri 500 GB'lık HDD ve USB Flash Disk üzerinden oynatabiliyor. Daha sonra bu işten sıkılıp ilgilenmedim, birkaç hafta sonra tekrar HDD'yi komple biçimlendirdim. Bu kez açamadığım filmleri HDD'ye yeniden kopyalayıp açmayı denedim ve filmleri açabildi. Deneme başarılı olunca tekrar 1,20 GB kadar arşivi HDD'ye taşıdım. Tekrar TV ile test ettim aynı sorun yine oldu. TV belirli bir doluluktan sonra eklenen dosyaları açamayıp "Desteklenmeyen Dosya Biçimi" hatası veriyor.

Bu HDD'yi nasıl etkin olarak kullanabilirim. HDD'ler hakkında bilgisi olanlar yönlendirebilirlerse benzer sorunu yaşayanlar ben dahil çözüme ulaşabilirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuémcé

quote:

Iyi forumlar

Goruntu HD ise net ve canlı, SD yayın yetersiz ve kotu ekranda dagılma yapıyor,,, Iısınma sorunu var.. ısınınca renklerde yayılma war...
    Ekranda yanma olayı hala mewcut... Çozumu yok... izler kalıyor.... Resimleri cekip yollıcam..
    3D performansı kotu...
    Media player.. yetersiz, 30 fsb üstü mkv leri calıstırmıyor... image(iso) dosyalarini okumuyor...
    HDMI ARC olayı yok...

Keşke almadan önce araştırsaydın.en azından pişman olmazdın.
    Senin yasadigin sorunlari benim yasamamis olmam elektronik esyanin birazda sans isi oldugunu gosteriyor.bu sekilde kesin sonuclara varman asıl hata.
    Teknik servise basvur,onlar belki dediklerine cozum bulabilirler....

• quote:

quote:

quote:

Iyi forumlar

3D performansı kotu...
    HDMI ARC olayı yok...

Senin yasadigin sorunlari benim yasamamis olmam elektronik esyanin birazda sans isi oldugunu gosteriyor.bu sekilde kesin sonuclara varman asıl hata.

Senin yasadigin sorunlari benim yasamamis olmam elektronik esyanin birazda sans isi oldugunu gosteriyor.bu sekilde kesin sonuclara varman asıl hata

Dostum bu laf ne demek ya..
    Sende yansıma olmuyormu , yokmu yani
    sende ekran yanıgı olmuyor mu... cihaz uydu yada teledunya kullanırken tv logolarin izleri kalmıyormu...
    sende iso dosyaları calisiyormu,, ( denemedin galiba) cihaza 50 fsb üstü movie oynatmani isteyecegim...

eger bunları deneyipte , oluyorsa ... o zaman benim cihazi ben cope atarim...

??????????

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi forumlar

3D performansı kotu...
    HDMI ARC olayı yok...

Senin yasadigin sorunlari benim yasamamis olmam elektronik esyanin birazda sans isi oldugunu gosteriyor.bu sekilde kesin sonuclara varman asıl hata

sende ekran yanıgı olmuyor mu... cihaz uydu yada teledunya kullanırken tv logolarin izleri kalmıyormu...
    sende iso dosyaları calisiyormu,, ( denemedin galiba) cihaza 50 fsb üstü movie oynatmani isteyecegim...

??????????

kardes arkadasın dediği gibi elektronik şans işidir.ben aldığımdan beri bir kez bile ekran yanığı olmadı.evet plazmalarda yansıma olur bu dogru ancak tamamen televizyonun konumuyla alakalı bır olay bu.sen tv yı alır da pencerenın karşısına yanına alırsan tabıkı plazma yansıma yapar lcd de yapar led de yapar.sadece yazdıgın seylerden 50 fsb üstü movie oynatmaması na katılıyorum ama oda cok onem teskıl etmıyor (kendı adıma konusuyorum ) genel anlamda zaten oynatıcısıda on numara onun harıcınde oynatmadıgı bır formata denk gelmedım.bu tv yıne terar edıyorum fıyatına gore emsallaerınden onlarca kat ustun bır modeldı.bence bence sen ayarlardan ekran yanması koruması ayarlarını bır gozden gecır derım.kesın ayarlarında eksık olan bırsey var.ayrıca sunuda soylemek ısterım hd performansı mukemmel sd yayın dıger tv lere gore oda mukemmel.sen hıc led tv de sd yayın ızledınmı??3D performansı ne bekledıgınle alakalı ve ızledıgın fılmdekı sahnelerle alakalı.her sahne gozunun onune gelmez.fılmın yuzde 70 ınde derınlık olur gerı kalan kısımda gozunun onunde olur sahneler.buda fılmı yapanlarla alakalı bır durum.sana samsung 3d demo ve lg 3d demolarını ızlemenı tavsıye edıyorum.o zaman 3d nın bu tv de ne kadar kalıtelı oldugunu anlaya bılırsın.sunuda unutmadan yazayım normal olarak evet bu tv nın elektrık tuketımı fazla olarak gorunuyor ama ben aldıgım 10 ay oldu henuz faturama devletın yaptıgı zamlar harıcınde extra bır yansıma olmadı ustelık elektrıgın en pahalı oldugu bodrum da yasıyorum...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Iyi forumlar

3D performansı kotu...
    HDMI ARC olayı yok...

??????????

Dostum bu laf şu demek;
    Ekran yanığı ciddi bir durum.olmuyormu diye sormussun,hayır olmuyor.
    Bu tv nin 50 fps mkv ve iso dosyasını çalıştırdığını satın aldığın yermi söyledi?kim iddia etti?beklentilerini belirleyip ve araştırıp alsaydın isyan etmezdin.
    Almadığına pişman olduğun markanın bütün tv leri bu dosyaları calıştırıyormu?
    Bu tv benim ihtiyaçlarıma iyi bir şekilde cevap veriyor.ama seninde bu tv den memnun olacağın anlamına gelmez.
    Sat,daha iyi bir model al.kurtul yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: C4

sevgili kardeşim elektrik bilginiz ne düzeyde bilmiyorum ama, adamın evinde toprak hattı yoksa ve çekilmesi mümkün değil-çok masraflı ise, cihazı topraksız çalıştırmak yerine dediğim şekilde nötrden toprağa köprü yapılır ve cihaz kendisini topraklar. ayrıca bunu şimdi uydurmadık on yıllardır böyle kullanılan sayısız ev-işyeri var. asıl siz önce bir araştırın sonra kimin yanlış yönlendirme yaptığı hükmünü verirsiniz.

ek olarak; şu an ülkemizdeki ev ve işyerlerinin çoğunluğunun topraklamasının maalesef normlara göre değil, üstteki şekilde yapıldığı da bir gerçektir. cihazı topraksız kullanmadan kaynaklanacak riskleri asgariye indirmek için nötrden topraklama yapılabilir ama elbette sağlamı ve olması gerekeni, paraya kıyıp standartlara uygun topraklama yaptırmaktır.

lg 5+1 / dvd oynatıcımı bağladığım prizde toprak ile nötr birleştirmiştim. Dip gürültü yapmaya başladı. Sıfırlamayı iptal ettim. şu an sıkıntı yok. ses çok net. böyle sonuçlarda çıkabiliyor. dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergeant28

quote:

Orijinalden alıntı: C4

sevgili kardeşim elektrik bilginiz ne düzeyde bilmiyorum ama, adamın evinde toprak hattı yoksa ve çekilmesi mümkün değil-çok masraflı ise, cihazı topraksız çalıştırmak yerine dediğim şekilde nötrden toprağa köprü yapılır ve cihaz kendisini topraklar. ayrıca bunu şimdi uydurmadık on yıllardır böyle kullanılan sayısız ev-işyeri var. asıl siz önce bir araştırın sonra kimin yanlış yönlendirme yaptığı hükmünü verirsiniz.

ek olarak; şu an ülkemizdeki ev ve işyerlerinin çoğunluğunun topraklamasının maalesef normlara göre değil, üstteki şekilde yapıldığı da bir gerçektir. cihazı topraksız kullanmadan kaynaklanacak riskleri asgariye indirmek için nötrden topraklama yapılabilir ama elbette sağlamı ve olması gerekeni, paraya kıyıp standartlara uygun topraklama yaptırmaktır.

lg 5+1 / dvd oynatıcımı bağladığım prizde toprak ile nötr birleştirmiştim. Dip gürültü yapmaya başladı. Sıfırlamayı iptal ettim. şu an sıkıntı yok. ses çok net. böyle sonuçlarda çıkabiliyor. dikkat

Bu yöntemin uygun olmadığı konusunda uyarı yazılarım vardı.
  • arkadaşlar merhabalar..
    benim tv de ekranın sağ tarafında genelde beyaz renkli açık sahnelerde (gökyüzü vb.) kırmızı renkte titreyen bir bulut çıkıyor sizde de var mı bu ? bir ayarı falan varmıdır. bazı renk ayarlarından düzeltmeye çalıştım ancak tam olarak başarılı olamadım...
  • ps3 de oyunlarda titreme oluyor. sizdede aynı sorun vrmı yoksa yeni yazlım yükledim ondanmı oldu acba ?
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.