Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Team_Turkey

Bimeks hafta sonu indirimli Peşin fiyatı 1706TL gibi, Ben de 12 taksit ile 1762TL'ye satın aldım. Bugün salı fakat ürün hala kargoya verilmemiş bekliyoruz :)

1mayis olduğundan bugün kargo olmaz . Hayırlı olsun alan arkadaşlara .
  • Yok endişelenmiyorum sadece sabırsızlanıyorum. Pazar günü siparişi verdim, pazartesi günü kargoya verilmedi, bugün de bayram. Artık yarına kaldı :)
  • desenize ben kazik yedim 1700 saydim 13.3 e 12 taksit gerci bu ekran bile buyuk geliyor belediye otobusunde falan acip kapamaya aldigim yerde14 lugu 2000 di
  • ve ve bende ultrabookumu almış bulunmaktayım :) vallaha tek kelime ile ne kadar doğru karar verdiğimi gördüm. packard bell ts11

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-ts11hr-702tk-ts11-core-i7-2630qm--2.0ghz-8gb-ddr3-750gb-15.6-dvdrw-2gb-gt540m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53062

ile arasında gidip geliyoum ve i7 işlemciyi ve 2gb ekran kartını bir kenara bırakarak samsungu tercih ettim ve iyikide öyle yapmışım. ilk etapta zarif görünümü, hafifliği her şeye bedel diyebilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: o1sistemci

ve ve bende ultrabookumu almış bulunmaktayım :) vallaha tek kelime ile ne kadar doğru karar verdiğimi gördüm. packard bell ts11

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-ts11hr-702tk-ts11-core-i7-2630qm--2.0ghz-8gb-ddr3-750gb-15.6-dvdrw-2gb-gt540m-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53062

ile arasında gidip geliyoum ve i7 işlemciyi ve 2gb ekran kartını bir kenara bırakarak samsungu tercih ettim ve iyikide öyle yapmışım. ilk etapta zarif görünümü, hafifliği her şeye bedel diyebilirim..

hayırlı olsun :) banada i7 hp göstermiişlerdi afedersin kütük gibi birşeydi he özellikleri iyiydi samsunga göre ama bana sorarsan görsellik sıfırdı samsungu tercih ettim bende :)

• Arkadaşlar bendede np530u4b-s02tr modeli var ben yedek felan almadım vede dikkatsiz bir şekilde diski biçimlendirdim şimdi diski 16gb ssd olarak görüyor bide diğer parcayı 970 gb gibi gözüküyor benım sorum su win 7 ultimate yuklemek istiyorum ssd direk olarak yuklesem 1,5gb boş alan kalıyor acıkcası sıfırdan yüklemek için önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazy61

Arkadaşlar bendede np530u4b-s02tr modeli var ben yedek felan almadım vede dikkatsiz bir şekilde diski biçimlendirdim şimdi diski 16gb ssd olarak görüyor bide diğer parcayı 970 gb gibi gözüküyor benım sorum su win 7 ultimate yuklemek istiyorum ssd direk olarak yuklesem 1,5gb boş alan kalıyor acıkcası sıfırdan yüklemek için önerilerinizi bekliyorum

üstündeki home pre. Kuracağınız ultimateden daha iyi optimize edilmiştir. İlla kuracaksanız bir samsung servisini arayın yardım edip edemeyeceklerini sorun.
  • quote:

Arkadaşlar bendede np530u4b-s02tr modeli var ben yedek felan almadım vede dikkatsiz bir şekilde diski biçimlendirdim şimdi diski 16gb ssd olarak görüyor bide diğer parcayı 970 gb gibi gözüküyor benım sorum su win 7 ultimate yuklemek istiyorum ssd direk olarak yuklesem 1,5gb boş alan kalıyor acıkcası sıfırdan yüklemek için önerilerinizi bekliyorum

bence hiç uğraşmayın doğrudan hddye kurun, ssd orda dursun, zaten hzılı açılıp kapanma dışında çok bir işe yaramıyor pc 20 sn erken açılsın kapansın programlar 4-5 sn erken açılsın diye uğraşmaya değmez bence
  • Abiler başka bir problemle karşı karşıyayım bilgisayar ilk açılış ekranında kalıyor hdd sokunce sorun yok acılış ekranını geciyor baska hdd taktım yıne aynı problemi veriyor sanırsam bios ayarlarıyla oynadım ama bios sıfırladım yınede yok olmuyor varmı bilgisi veya onerisi olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazy61 -- 2 Mayıs 2012; 1:47:21 >

• quote:

Abiler başka bir problemle karşı karşıyayım bilgisayar ilk açılış ekranında kalıyor hdd sokunce sorun yok acılış ekranını geciyor baska hdd taktım yıne aynı problemi veriyor sanırsam bios ayarlarıyla oynadım ama bios sıfırladım yınede yok olmuyor varmı bilgisi veya onerisi olan

samsung ekranında kalıyor öyle mi? Donanımsal sıkıntı olabilir. Laptoplarda herhangi bir donanım arıza verdiyse bilgisayar boot olmaz. Bir samsung servisini arayın derim.

• ben de merak ediyorum aslında bu notebooklada clear cmos gibi bir pin çıkışı yokmu içini açsak, bir de gerektiğinde işlemciyi o/c yabailiyor muyuz notebooklarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

ben de merak ediyorum aslında bu notebooklada clear cmos gibi bir pin çıkışı yokmu içini açsak,

aslında abi benım problem zannediyorum bios ayarlarından dediğin gibi cmos sıfırlıya bilsem sorun sankı cozulecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

ben de merak ediyorum aslında bu notebooklada clear cmos gibi bir pin çıkışı yokmu içini açsak, bir de gerektiğinde işlemciyi o/c yabailiyor muyuz notebooklarda

turbo boost ile 3.1 ghze çıkıyor. Bazı programlar var oc yapan. Msi böyle bir program geliştirmişti.
  • leptoplarda işlemciler yaptığınız işin durumuna göre kendi hızlarını otomatik artırırlar verilen maksimum sınıra kadar sizin mudahale etmenize gerek yok.msi'nin gelişltirdiği ekran kartlarına oc yapmak için bir program msi afterburner diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

leptoplarda işlemciler yaptığınız işin durumuna göre kendi hızlarını otomatik artırırlar verilen maksimum sınıra kadar sizin mudahale etmenize gerek yok.msi'nin gelişltirdiği ekran kartlarına oc yapmak için bir program msi afterburner diye.

yok ben masaüstündeki gibi çarpanla ve bus fsb ile oynayamıyor muyum laptopta, mesela bu makinede çekirdeğe voltaj verip 3 3.5 ghz eulaşamaz mıyım turbo ile 2.3 oluyor max ki bu oldukça az

Edit: Bir de şöyle bir sıkıntı var hiçbir linux sürümünde turbo çalışmıyor max 1.6 ghz oluyor ki bana işlemci hızı asıl linux de lazım çünkü hesapları orda yapıyorum 1.6 çok az basit bir masaüstü bilgisayardan bile geride kalıyor bu haliyle i5 olmasına rağmen, biostan uğraştım başaramadım o/c yapmayı, birşeyleri değiştirmeyi, olmadı alternatif bios falan yüklemeyi deneyeceğim ama makine uçabilir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telliibrahim -- 2 Mayıs 2012; 18:27:03 >

• bu sisteme bunu yaparsanız büyük ihtimal elinizde kalır ...
    bence hali hazırda windows yüklü gelmesinden dolayı kısıtlı bir sistem olarak kalmış şimdi bende onları düşünoyurm linux kurunca ne yaparım diye çünkü turbo dediğinz gibi çalışmıyor 1.6ghz nedirki

ama birde şöyle birşey var hafiflik ve boyut olarak sistemin barındırdıkları windows ortamında çok iyi bence ileride yeni seri işlemcilerle hd4000 ile gelirse yazın alacağım şimdi bekliyorum ultrabook modelleri artsın biraz diye parasıda hazır ama bu bekleme olayı bende biraz takıntı gibi bide aldıktan sonra geliyor yeni seri o zaman çıldırmaktavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

bu sisteme bunu yaparsanız büyük ihtimal elinizde kalır ...
    bence hali hazırda windows yüklü gelmesinden dolayı kısıtlı bir sistem olarak kalmış şimdi bende onları düşünoyurm linux kurunca ne yaparım diye çünkü turbo dediğinz gibi çalışmıyor 1.6ghz nedirki

ama birde şöyle birşey var hafiflik ve boyut olarak sistemin barındırdıkları windows ortamında çok iyi bence ileride yeni seri işlemcilerle hd4000 ile gelirse yazın alacağım şimdi bekliyorum ultrabook modelleri artsın biraz diye parasıda hazır ama bu bekleme olayı bende biraz takıntı gibi bide aldıktan sonra geliyor yeni seri o zaman çıldırmaktavar

bizim makinelerin üzerindekiler ivy bridge değil meselam. onları bekleyin daha ucuz olacak onlar

• valla ben ciddi ciddi satmayı düşünmeye başladım, 5 sene önce aldığım core 2 duo bile daha hızlı hesap yapıyor linux de, bir şekilde turboyu açmam veya o/c yapmam lazım yoksa ortalam bir notebooktan yavaş hesap yapıyorum şu anda
    benim anlamadığım turbo core niye yazılımsal bir şey yani donanımsal turbo yapsalar, hangi işletim sistemi olursa olsun turbosu çalışsa bir de şu bios u 50$ lık masaüstü anakartının sahip olduğu işlemci ve ram kontrol seçeneklerini koysalar süper olur 900$ bayılıyoruz ama 300 $ lık pcnin yaptığını yapamıyoruz
  • ben bugün tam alacakken ürünü bir kontrol edeyim dedim. Fakat altı çok ısınmıştı. Bu beni kararımdan döndürdü. Benim baktığım 13.3 olan ultrabook tu. Arkadaşlar bu ısınma varmı gerçekten yoksa teşhirdeki mi o kadar ısınıyor.

Hevesim kırıldı cidden. Bir de hız nasıl acaba?
  • amd işlemci olanlarda hızlar genelde normal kullanımda 1.6,1.5ghz hızlarında oluyor bu kendini intelde olduğu gibi otomatik kullanılan uygulamanın durumuna göre 2.3,2.4 gibi hızlara çıkıyorlar bu intelde i3 işlemcilerin hızlarına eşdeğerdir ondan bu işlemcileri 4 çekirdek dahi olsa i3 işlemcilerle karşılaştırıyorlar kaldıki o seviyedeler şuanda amd'nin yeni a8x 4 çekirdekli işlemcisi var 1.8ghz'den 2.6ghz hıza çıkıyorlar buna rağmen i5 2410m işlemcinin performasnından düşük performans ve puan veriyor.amd hız olarak leptoplarda intele erişemedi henüz birde intele nazaran daha çok güç çekerler 45 wat güce ihtiyaç duyarlar i5 işlemciler 35 watta çalışırlar.normal uygulamalarda i3 tadında performans alırsınız kaldıki bazıları eski core2 düolarla karşılaştırmış ağır uygulamalarda bu kendini gösterir oyunlarda işlemcinin fazla bir önemi yok ekran kartı öne çıkar oyunların halen çiftçekirdek desteği olduğu için çift çekirdek bir işlemciyle i5 işlemcinin performansı çok yakın olur. ağır program uygulamalarında biraz daha kendini gösterir çekirdeği fazla ve güçlü olan iş yapar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.