Şimdi Ara

Samsung 55B7000 İzlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm, yaklaşık bir ay önce geçici bir 46B6000 almış ve bununla ilgili izlenimlerimi anlatmıştım. Dün itibarıyla esas olarak aldığım 55B7000 nihayet geldi; satın aldığım yer de söz verdiği gibi 46B6000'i geri alarak B7000'i kurdu.

İlk izlenimlerim oldukça olumlu:

- yaklaşık 3 metreden, standart movie setting'lerinde seyrediyorum (100hz on, backlight %60). izleme uzaklığı çok uygun gözüküyor. ne için uygun geldi derseniz:

- bu seriler (b6000 ve b7000) esas olarak SDTV yayınlarçin optimize edilmiş derlerdi, bunda büyük doğruluk payı var. 55 inch (140cm)'te bile Digiturk Plus SD yayın kalitesi tatmin edici. Tabi, kanalına göre değişir (AkıllıTV veya NumberOneTV benzerlerinden bahsetmiyorum doğal olarak) ama bitrate'i yüksek kanallarda hafif bir trailing dışında göze batan bir sorun görmedim.
    - Fakat B6000'de gördüğüm, hareketli görüntü önünde yatay kayan yazıların interlaced gibi gözükmesi durumu B7000'de de tam gaz devam. Buna nasıl bir çare bulunur, henüz araştırma safhasındayım.
    - HD yayın tam anlamıyla süper! herhangi bir sync bozuklupu, titreme veya rahatsız edici herhangi birşeye rastlamadım.
    - B7000 içindeki player ile seyrettiğim SD DIVX'ler oldukça tatmin edici; SDTV performansı ile eşdeğer.
    - B7000 içindeki player ile seyrettiğim HD MKV'ler (8GB) oldukça tatmin edici; herhangi bir sync bozukluğu, delay, titreme veya atlama görmedim.

- İçindeki media player güzel gibi gözüküyor ama desteklediği codec sayısı, wdtv'den az gibi. Nitekim bazı MKV'lerin audio'larını desteklemeedi; TS, M2TS veya ISO'ları da desteklemiyor. Ama NTFS destekliyor, ki en önemli özelliğin bu olduğunu düşünüyorum.

- Türkçe altyazı da desteklemiyor henüz, Türkçe karakterler doğru çıkmıyor. Hoş, ben en son WDTV firmware'inde bile destekletmeyi beceremedim, o ayrı.

- USB girişi biraz yüksekte, onun için eğer 2.5 inch'lik disk kullanıyorsanız kablonuzun biraz uzun olması lazım.

- Panelde göze batan, belirgin bir clouding göremedim ama backlight olayı edge (kenarlardan) çalıştığı için, B6000'de de bahsettiğim bir ışık heterojenliği, özellikle ekranın çoğunluğunun siyahtan açık renklere ani geçişlerinde clouding'e benzer bir duruma yol açıyor. Bunu, edge lighting özelliğinin işlemci gücünün eksikliğine veya edge led'lerinin tepkime süresinin zayıflığına yormak gerekir sanırım.

- Fiziksel görünüm bu TV'lerin en sağlam özelliklerinden birisi; incelik B6000 ile aynı, yapı malzemesi sağlam his veriyor, arka askı aparatı çok şık ( - ve pahalı - henüz kullanmıyorum).

- Panelin büyüklüğünü gözönüne alırsanız, kesinlikle ayağı üzerinde durması yerine duvara asılmasını tavsiye ederim, zira salınımı çok fazla; özellikle çocuklar için tehlike oluşturabilir.

Henüz incelemediğim özellikler; WDTV veya PS3 ile görüntü testi, Bluray performası, oyun performansı, network ve internet özellikleri, internal media library özelliği ve DLNA. Bunları da zamanla baktıktan sonra aktaracağım.

--L

• Hayırlı olsun güle güle kullanın

Bu arada avatarınız hoşuma gittiği için çalmak zorunda kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 9 Haziran 2009; 10:27:56 >
  • Sayın leventoz
    incelemelerniz için çok teşekkür ederim... bende 40b6000 yada 40b7000 modelini düşünüyorum...
    sizn yazılarınızlada sanıım kesinleşti..
  • hayırlı olsun ss leri bekliyoruz..

1-ayrıca gölge detayları nasıl ? mesela siyah sahnelerde gölge veya ışığın az olduğu yerlerde siyahlar homojen siyahmı yoksa gölgelerde detaylar bellimi ?

2-input lag rahatsız edicimi ?

3-son olarak kaça ve nereden aldın ayıptır sorması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 9 Haziran 2009; 14:36:01 >
  • slm,

Dthbrn; çok teşekkürler ve siz de güle güle kullanın :)

denizenul; rica ederim. eğer external media player'ınız varsa 7000 serisi için verilecek extra'ya değmez gözüküyor. benim bu seriyi alım kararım, başka bir seride benzer özellikler ile 55 inch olmaması yüzünden B7000'e kaydı.

groll; çok teşekkürler. wdtv ve digiturk plus ile çektiğim birkaç resmihttp://picasaweb.google.com/leventozbilgin/Samsung55B7000# adresine koydum. Tv'nin içindeki media library'deki resimler yağlı boya tablo gibi druyor; güzel ama soğuk :) onun için onların fotosunu çekmedim (ya da çekmeyi unuttum ve tekrar kamerayı bağlamaya üşendim de denebilir)

gölge detaylarına henüz dikkat edecek ölçüde seyretmedim. seyrettikçe dikkat edeceğim.

ps3 input lag'de benim hissettiğim bir rahatsızlık olmadı henüz.

3. soru ile ilgili, burada bilgi verebiliyor muyduk?

cok tsk,

--L

• quote:

3. soru ile ilgili, burada bilgi verebiliyor muyduk?

cok tsk,

--L

verebiliyosun bi mahsuru yok istersen pm de atabilrsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 9 Haziran 2009; 19:12:53 >
  • slm groll, o zaman no pb. akmerkez'de samsung magazasindan aldim, oldukca yardimci oldular, gecici tv temin etme vs konularda... toplam 6,750 liraya geldi; 2,000 pesin, geri kalani 5 taksitte anlastik.

--L
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 42LA660S yeni model hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resim ekleyecek misiniz? Cihazı görsek iyi olur 55" ciddi bir büyüklük. Hayırlı olsun ama çok para hakikaten
  • slm MaGeSuKo, resimlerihttp://picasaweb.google.com/leventozbilgin/Samsung55B7000# adresine post ettim. panel mağazada durduğu gibi durmuypr, gerçekten büyük, ama keyifli :)

--L
  • Güle güle kullan,
    Bose yaninda güzel durmus receiver da bose denmi eger degilse ve upscaling özellikli bir receiversa upscaling özelligi ise yariyormu ??
  • tesekkurler serhatsb.

bose sisteminin kendisinin receiver'i yok; 5 satellite hoparlor direkt bose subwoofer'a giriyor, oradan da cikip bendeki sony receiver'a giriyor. yani isin icinde video icin herhangi bi manipulasyon yok. bose takimi da sony receiver da 1999 yilindan oldugu icin ne hdmi, ne dts, ne de upscaling isleri var... ozellikle dts destegi olmamasi wdtv'de bayagi bas agritiyor, zira mkv'lerin yarisindan fazlasi dts ile encode edilmis durumda. su siralarda aktif olarak bir receiver bakinmaktayim.

upscaling konusunda cok fikrim yok; bir ara philips 5690 dvd player kullaniyordum ve onda hesapta dvd upscaling vardi... 32'' bir lcd'de seyrederken kalite farki gordugumu dusunuyordum ama ayni playback'i simdi 55'' te yapsam ne olur bilemiyorum.

--L
  • leventoz kardeşim,cok sevindim tv nin geldiğine,resımlerinede baktım cok şık duruyor,güle güle kulan allah kaza bela vermesin kayan altyazıdakı titremelerden korusun
    incelemelerini bekliyoruz tv hakında ,özelikle malüm soruna bır cözüm bulmanı ümit ediyorum,saygılarımla.
  • cok sagol erdos1; firmware arama calismalarim devam ediyor, sirf bu soruna care olur mu diye gormek icin.

--L
  • Levent hocam resimlere baktım tv çok şık hakikaten. Tekrar hayırlı olsun. Yalnız 6bin tl civarı bir para vermişsiniz sanırım peki bu paraya hemen hemen aynı büyüklükte bir LED tv alınamaz mı? Gerçi sizin panelde led tv'ye yakın incelik konusunda ama güç tüketimi ve siyah beyaz seviyesi açısından LED daha avantajlı olmaz mıydı?
  • tekrar çok tşk MaGeSuKo. yalnız sorunuzu anlayamadım, B7000 serisi zaten LED TV serisinde.

benim daha çok kafamı karıştıran, LED özelliğini boşverip büyüklükte de 5'' feragat ederek 4000 lira civarlarına inme alternatifiydi. ama almışken tam olsun dedim biraz :)

--L
  • Pardon o zaman ben googledaki aratmada LCD Tv olarak görünce LCD tv sandım. Bu aralar led ve lcd birbirine karıştı zaten. O zaman söyleyecek birşey yok darısı başımıza Güç tüketim değeri ne kadar çalışırken acaba?
  • teoride 220w diyor, ama backlight degerleri azaltildigi zaman dusme ihtimali de olabilir... elektrik faturasindaki reel artisi gorebilmeyi umuyordum, fakat simdi yaz geldigi icin klima da calismaya baslayacak; tv'nin yarattigi tam farki hesaplamak iyice zorlasacak gibi.
  • En sonunda iyi diyen birileri çıktı ya panele, artık ölsem de gam yemem. Ben de 2 gün önce 55B700 serisi panel aldım. Tabi ki alana kadar hafta boyunca forumları okudum, mağazaları dolaştım ve açıkçası kafayı sıyırdım. Sony almayı düşündüm ama muadilleri bunun çok üstündeydi. (+ Adana'da gözünüzle görebileceğiniz modelleri yoktu x,z serisi gibi) Çünkü bu benim ilk panelim (daha önce tüplü tv ve yine samsungun projeksyon tvsi vardı) ve yazılanlardan hiçbirşey anlamıyordum açıkçası. En sonunda kafayı kırdım ve Salı akşamı gidip aldım.46 ve 55 inch arasında kararsız kalmıştım ve dün getirip denediler bende 55"in daha oturduğunu gözlemledim(izleme mesafem 5m civarı). Samsung alma nedenim de biraz da fiyat/kalite oranlamasından kaynaklandı. Aradaki kalite farkı o kadar mı büyük değildir herhalde 3-4 bin liralık diye düşündüm.
    İzlenimlerim çok kısa olacak zira sadece akşam eve gittiğimde izleyebiliyorum ve açıkçası çok da birşey yapamadım çünkü PS3ümde yarın geliyor. Yalnız şunu anladım ki ben daha önce tv izlemiyormuşum. Digi plustan Hd kanalda izledim, kablo tv de izledim.
    Eğer kablo tv izlemek durumundaysanız kesinlikle almayın bir kere. paranıza da yazık herşeye de yazık. Sd dediğiniz normal uydu kanallarına gelince bazıları güzel bazıları yine de o kadar başarılı değil. Tek farkettiğim çok yakın plan hızlı el hareketlerinde nasıl anlatacağımı da bilemiyorum ama kesiklik mi diyeyim, gölgelenme mi diyeyim (özür dilerim hakikaten hiç bilmiyorum deyimleri) buna 1-2 defa şahit oldum. tabi bu kesinlikle rahatsız etmiyor( o kadar paraya etmemesi de lazım) ve çok dikkatli sırf onu görecem derseniz arada sırada görebiliyorsunuz.

• Bu arada levent kardeşim B7000 içindeki player derken neyi kastettiğini anlamadım. Açıklayabilirmisin ltf. (Umarım çok abes değildir sorum)
    Bu arada ben default ayarlarında kullanıyorum. Senin tavsiyelerin var mı?
  • "LED TV" kısa ve pratik tanımlamasıdır!

Bu bir TFT-LCD TV dir>>"LED" tanımı sadece Backlight sistemin değişip CCFL yerine LED kullanılmasıdır!

Esas olan bütün elemanlar ve tabiki en başta "MODÜL" ve diğer elemanlar "aynıdır"

CCFL(veya EEFL/HCFL) nin atılıp yerine LED uygulaması yapılmasıyla aynı TV olarak devam etmektedir,sadece
    LED in getirdiği bazı artıların dışında bildiğiniz kısaca "LCD TV" dir++

55" ebatlılarda ise artık dünyada tek kaçınılmaz rakipsiz olan CMOs Modül ler kullanılmaktadır ve ben hala vede ısrarla
    CMOs un özellikle büyük ebatlarda Samsung/AUO dan çok daha başarılı "VA" tabanlı Modül ürettiğini biliyorum,kaldıki bunu
    Samy de Sony de çok iyi biliyor*

* eskiden AUO/CMOs için ucuz maliyetli olması gündeme gelirdi ve o zaman öyleydi ama o işler artık "o zamanlarda" kaldı,bugün
    AUO/CMOs çok ciddi solladılar Samsung/LGD/Sharp ı özellikle ""en düşük oranda Modül hatalarında""!!!

Bu arada dünyadaki ilk ticari ve hala referance kabul edilen Samy nin F96 sı seisinde de CMOs Modül kullanılmıştır,Modül hatası
    sıfır denebilecek seviyelere geldiler!!!

LED ve özellikle HD* izleniminde zaten alt ebat sınırı 50"/52" dir;ancak 55" biraz daha iyi seviye getiriyor ve bu ebata gelmesi(CMOs tan)
    çok ince bir hesap ile olmuştur son derece başarılı ve özellikle LED li sistemlerde daha etkin vede başarılıdır!!

* SD den hiç bahsetmiyorum!!!bunu değerlendirmeye almak hatadır!

Bilginize++

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.