Şimdi Ara

Samsung 55B7000 İzlenimleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm albani, bugun ayni konuda bir arkadasla konusuyorduk. neticede esas/orjinal led destegi konsepti, butun lcd panele isik veren tekil bir floresan kaynak yerine lcd panelin arkasina homojenimsi yayilmis led kaynaklardan isik verilmesi seklinde oldugu seklinde. ama benim henuz arastirmadigim ayrintilar;

- neden ilk uygulamada oldugu (ve mantikli olan secenek gibi gozukmesine ragmen) panel arkasi (back lighting) yerine panel etrafinda (edge lighting) led aydinlatmaya gecildi, ve

- backlight'ta her lcd pixel'in arkasina bir led isik kaynagi mi dusuyor, yoksa daha ucuz yollu mu gidilmis seklinde ayrintilar...

--L
  • keşke her pixel için bir rgb led kaynağı kullanılsa o zaman LCD panele ihtiyaç kalmaz direk ledleri izlerdik.Hareketli görüntüde tepki sorunları olmaz siyahlar da simsiyah olurdu
  • üstad 10 gündür 46 lık bir panel kullanıyorum eğer bi gelişme firmware vesaire yakalaesan yada ayarları ile ilgili birşeyler öğrenirsen bizide bilgilendir öle boş boş bakıyorum alete akşamdan akşama
  • quote:

Orjinalden alıntı: leventoz

slm albani, bugun ayni konuda bir arkadasla konusuyorduk. neticede esas/orjinal led destegi konsepti, butun lcd panele isik veren tekil bir floresan kaynak yerine lcd panelin arkasina homojenimsi yayilmis led kaynaklardan isik verilmesi seklinde oldugu seklinde. ama benim henuz arastirmadigim ayrintilar;

- neden ilk uygulamada oldugu (ve mantikli olan secenek gibi gozukmesine ragmen) panel arkasi (back lighting) yerine panel etrafinda (edge lighting) led aydinlatmaya gecildi, ve

- backlight'ta her lcd pixel'in arkasina bir led isik kaynagi mi dusuyor, yoksa daha ucuz yollu mu gidilmis seklinde ayrintilar...

--L

Sn.Levent

1-Kullandığınız panel(ben kısaca panel derim) bir "TFT-LCD TV" dir;LED TV diye teknik bir terim v.s yoktur zaten teknik olarak böyle bir tanımlama yapılamaz!
    Ama "uyanık" üreticiler özellikle elektronik cihazlar konusunda daima bir çekici/lokomotif/çarpıcı v.s tabirler kullanmak zorundalar,dikkat ederseniz;bütün cihazlarda
    böyle "acaip" ve ana dilleri İngilizce olmadığı halde bir Amerikalının/İngilizin bile "şaşırdığı" kelimeler türetirler!!!

HD olayının başlarında 1998/2000 dönemlerinde Amerikalılar Forumlarda..."HDReady" nedir yaw veya FULLHD ne demek diye,bu ingilizce terimleri birbirlerine sorup
    geyik yapıyorlardı

Kısaca sen elindeki panele ister LED de,ister Edge-LED de istersen LCD de,kısaca ne dersen zaten o olabiliyor,çünkü çoğunun zaten tam teknik tabirlerini üreticileri
    bile bilmiyor
    Dolayısıyla sen panelin tipini/adını filan boşver!

2-"LED" ayrıca bir "teknoloji" değil ve çok eski bir tekniktir!!!sadece zamanı bugün geldiği için uygulanmaktadır!

"RGB-LED"(yada amiyane tabirle ""harbi LED uygulaması"" Zone/Colour olarak farklı çalışan tekniğin bulucusu ise,her zamanki gibi LCD de hemen herşeyin bulucusu
    SHARP ın bir buluşudur

Kısaca "RGB-Baclit" dediğimiz ve şuanda dünyada sadece Sony X45x lerde(46"/55") ve tabiki bu işi Amiral paneli olan ve araba parasına satılan Sharp XS1 lerde mevcuttur

3-Samy/Phil/Tosh/LGD deki Baclit ise "Edge-LED" dediğimiz ucuz/basit White-LED uygulamasıdır,bunlar teknik RGB-LED in gerisindedir,maliyetleride ciddi olarak ucuzdur!

Eski tüplü(flöresan tip) sistemde,tekil diye tarif ettiğin şekilde değildir bunların yapısı/dizilişi ayrıca!
    U/S/M/L v.s shape tipte yapıları olan gazlı tüp sistemidir,en büyük sorunu ise kalite ve diziliş yapısı itibarıyla "screen-uniformity" olayını güzel yapamaması,ama buda bazı panellerde
    sorun olmazken,bazılarında olabilen bir durumdur!

-Edge-LED uygulaması basittir!!!White ucuzdur!
    senin tabirinle evet "ucuz yola gidilmiştir" tabiki!!!

-Ancak gelişmeye açık bir tekniktir ve birkaç sene sonra,bu iş daha iyi hale gelecektir kesin!

-her pixel arkasına LED uygulaması zaten ne teknik ne pratikte olamaz!
    -ancak Samy olarak ele alırsak;elde edilen PQ "görüntü kalitesi" hiçte Sony RGB den ciddi olarak farklı değildir+fiyat avantajı vardır Samy lerin!

-Asıl sıkıntı şudur>>>pixeller doğru olarak aydınlanmıyor!!!Local/Zone uygulaması olduğu için Processor(DDriver lar) burada biraz kafasına göre açılıp/kapanmaktadır!
    -Matrix teki o koca bölgeyi!!idare etmek kolay değildir bu Zone uygumasıyla!

Birde en büyük sorun şudur;"Local-dimming" yapan panel,kafasına göre ışık ayarı yapıyor(bu iş sadece Sharp ta çok başarılıdır LED ve CCFL olarak zaten bu sistemde
    yani "Local-dimming" Sharp buluşudur)

Örnek;sahne karanlık;ama panel burada ışığı açıyor/veya bazı durumlarda kapatıyor!!!

Not;"Sensor" lü bir çalışma varsa panelde;bu seferde panelin çevresindeki fiziki objelerden etkilenen sensör hatalı çalışma yapabiliyor!!!

Veya sahne çekimde(orijinal çekiminde)çok karanlık ise,bu seferde panel bunun bir ışık ayarlaması yapılacağını zannedip!!sahneyi aydınlatıyor(bunlar Filmin orijinal halini
    oynatan Testlerde belli oluyor)!!
    Veya sahne yine çok karanlık ve panel "sanal" dimming ayarı yaparak "detay vereceğim" diye;yine sahneyi açıp,tamamen orijinal çekim dışındaki bir sahne oluşuyor!!!

-örneğin bahçe içindeki ev ve arkasında ağaçlar v.s var,Camera önden evi alıyor(doğal karanlık ortamında)ama siz bir bakıyorsunuz ev adeta Dolmabahçe Sarayı gibi
    apaydınlık

-veya şöyle olabiliyor(buda LED lerin bir başka sıkıntısı) local olarak pixeller tam doğru hatta/bölgede açılmıyor fazla/eksik led aydınlanması olabiliyor v.s v.s

++++
    Ancak bütün bunlara rağmen Edge veya RGB yinede teknik/uygulama/pratik vs olarak eski CCFL den çok daha başarılı bir uygulamadır,ama benim için bu haliyle
    ve tabiki bu fiyatıyla çok çok erkendir LED ler için!!

LED in getirdiği artıları dolayısıyla Renk üretim/işleme daha başarılıdır,Siyah/Detay çok daha iyidir v.s ama sorunsuz değildir!

Kısaca günümüz panelleri(PDP/LCD) Pio ELITE referance hariç;LED/CCFL v.s olarak artıları vede eksileri ile gelmektedirler!!!

Sonuç olarak TFT-LCD TV lerde teknikleri oldukça gelişmiş hale gelmişlersede hala "eksileri" ciddi olarak Marka/Seri bazında mevcuttur!

Ayrıca "Engine" ne alemde diye baktığımız zaman,burada kayda değer çok ciddi hiç bir gelişmede yoktur!!!
    Tüpleri attılar;LED leri taktılar ama "Makine" yine aynı ve malum Processor hataları hala devam ediyor

LED uygulaması üreticiler için zaten kolay/eski bir teknikti ama Makineyi adam etmek bayağı bir teknoloji istiyor!!!
    Chipset ler de aman-aman hiç bir gelişme yok,üreticiler habire "slogan" atıyor ama hikaye!!!

Neyse bir kaç senede bu LED gazıyla idare ederler üreticiler,sonrası Allah kerim!!!

Deniz bitti Kara göründü klasik TFT-LCD TV işlerinde

OLED ten başlayarak FED/TOLED/A-MOLED/P-MOLED/SED/ v.s panellerin ciddi çalışması içindeler bu bizim uyanık çekik-gözlüler!!
    LED med zaten zamana oynamaktır,uzatmaları oynuyor herifler ve birbirlerini kolluyorlar deli gibi!!

--Şuanda OLED/FED çalışması çok ciddi ilerliyor!ben FED ten çok ümitliyim ama OLED için aynı şeyi söylemem zor,maliyet/ebat ve en önemlisi ucuz maliyetli
    elemanların ömür konusu çok ciddi sıkıntı,çünkü bu uyanıklar kafadan 100.000 saat gider ayağı yapıyor bütün panel TV ler için!!!

"Harbi ..LED" uygulamaları ve panelleri işte bu teknolojilerdir
    Yada şimdiki LED TV lere "çakma LED" te diyebiliriz(bu işi teknik olarak tartışan Amerikalılarda böyle diyorlar ....fake-LED application...)
    +++
    Son olarak bir bilgi daha vereyim;belki komik hatta saçma gelebilir ama;
    Bu teknolojileri geliştirenler oturdular-düşündüler CRT yani Tüplü TV lerden sonra neyi buluruzda olayı bitiririz diye ve gördüğünüz PDP/LCD leri filan
    geliştirdiler ama hikaye olduğunu gördüler!!!
    Daha sonra ne yaptılarsa bu panellerin hala CRT nin yanından bile geçemez olduğunu gördüler,tam kafayı sıyırdılar,ne yapsalar olmuyor+bir dünyada
    sıkıntısı caba!!!

Sonra NANO Propriatery/USA denen bu konuda dünyanın en gelişmiş teknoloji/büyük bulucuları,bu işin panelle böyle olamayacağını anlayıp yeniden
    CRT esaslı/tabanlı bir sistemi geliştirip ortaya çıkardılar(SED TV işte budur ve bunun en başarılı uygulamasıda SED ten gelmiştir)
    Kısaca sistem bildiğiniz CRT tekniği ama LED uygulamalı v.s ancak görüntü CRT den bile daha başarılı vede "sorunsuz"
    ContrastR+ResponseT(Native) v.s bunlar süper CRT den bile daha iyi denebilir! ama SED sonra "Kaza" yaptı ve Tosh/Canon arabayı devirdiler(uzun hikaye
    buradan sonrası)

Daha sonrasında da diğer Teknoloji geliştirici firmalar ki bunların hepsi USA menşeli Üniversite ve Nano gibi Firmalardır,yani işin kaymağını götüren kesim!!
    Patentlerini alıp,bizim çekik-gözlülerede Lisanslarını Kiralayıp aynen köşe olacaklardır!!!
    Kaldıki çoğu üretici Lisanlarını alıp bir dünya para ödediler bu uyanık Amerikalılara
    Hatta Nano iki defa para aldı Canon dan(Dava edip,Tazminata mahkum etti Canon u!!)

++

• ustam eline diline sağlık ne aldığımızı sayende biraz daha öğrenmiş olduk

bu panellere parayı saydık yi güzelde senin burada ve diğer forumlarda verdiğin tekniklerle ayar yapmalımıyız, bu aletlerin ayarı farklımıdır yoksa hiç kurcalamamak mı gerekir. birazda bu konuda akıl versende bunca para verdiğimiz aleti hakkı ile kullansak

saygılar...
  • Bahsettiğin ayar(Settings) Test durumları v.s her panel için olur,LED le yada Med le alakası yok bunun PDP içinde aynıdır!

Brightness/Contrast/Colour Temel olarak orada verilen(hazırlayacağınız TEST CD/DVD siyle ayarlayacaksınız)OK++

Ancak Samy lerin bazı serilerinde Picture pre-set MODE ları eksik/yetersizdir
    örneğin sizdeki sanırım>>DYNAMIC/STANDARD/MOVIE/NATURAL olmalıdır??? yani Picture Mode sadece 4 tane?

Böyle ise MOVIE yi sakın ellemeyin!!!(değiştirmeyin ayarlarını)
    Standard>>bu MODE sizin USER MODE(Kullanıcı Modu) unuz olacaktır ve TEST uygulamasını buna yapacaksınız OK+
    DYNAMIC/NATURAL>>bunlarıda geçin ve değiştirmeyin ayarlarını!!

Standard Mode ise sizin SDTV/HDTV normal "TV" izleme Modunuz olacaktır OK++
    FILM/Film tabanlı Diziler dahil MOVIE MODE tan izlenecektir!!

++
    Kumanda dan "TOOLS" tuşuna bas>>Picture Mode tan seçiyorsun Standard Mode OK++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Haziran 2009; 1:49:33 >

• Bütün bu yazılanlardan sonra inanın tvde dizi film izlemek yerine hata arar oldum. Elbette ki daha önce de dediğim gibi hareketli yakın çekimlerde bir silüet (anlık) görüyorsunuz. Çok mu kötü? Hayır. Ama aklınız takıldı ya bir kere. Canınız sıkılıyor. Ama bu işin iyisi sharp, sony gibi panellerle kıyasladığınızda (fiyat/kalite olarak) en iyi seçim olarak durmuyor mu? (ya da ben almış olduğum için mi yanlı düşünüyorum)
  • Albani hocam peki 1 seneye kadar tv değiştirecek biri hangi teknolojiyi beklemeli. Led olanlardan alıp keyfine mi bakmalı yoksa led'in zamanı kısa sürer yakında "şu" çıkacak diyebileceğin bir teknoloji var mı beklenmesi gereken?
  • Selamlar

Bugün benim Blog ta LED7xx serisi settings ler ve çeşitli açıklamaları v.s çalışmasını verdim,önce
    iyice bir okuyun ve uygulamalarada acele etmeden başlayın++

Size panelin ilk aşamasında gerekecek settings durumları v.s orada vardır+diğer kullanıcı zevkine göre konulara
    hiç dokunmadım bu arada+

++
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Albani hocam peki 1 seneye kadar tv değiştirecek biri hangi teknolojiyi beklemeli. Led olanlardan alıp keyfine mi bakmalı yoksa led'in zamanı kısa sürer yakında "şu" çıkacak diyebileceğin bir teknoloji var mı beklenmesi gereken?

Bu işin sonu yok kardeşim
    Öyle olsa senin her sene yeni bir panel alman gerekecektir!

Çok düşünürsen,yada orası şöyle,burası böyle diye düşünüyorsan o zaman hiç panel alma paran cebinde kalsın
    yada benim gibi hala CRT izleyebilirsin,yani bende panelin hası var ama ben SD leri hala diğer odadaki 22 senelik Sony
    tüplüden izliyorum
    Hanım ve Kızım yok o Dizi yok bu Dizi yok bilmem ne derken bana panel kalmıyorki,CRT ile herşey sıkıntısız vede süper
    ++

Bu arada sırada çıkmayı bekleyen bizim bildiğimiz en az 10/12 tane yeni panel teknikleri vardır!!!sırası geleni çıkarıyor bizim
    uyanık çekik-gözlüler!!!
    Eyvallah++

• quote:

Orjinalden alıntı: efebb

Bütün bu yazılanlardan sonra inanın tvde dizi film izlemek yerine hata arar oldum. Elbette ki daha önce de dediğim gibi hareketli yakın çekimlerde bir silüet (anlık) görüyorsunuz. Çok mu kötü? Hayır. Ama aklınız takıldı ya bir kere. Canınız sıkılıyor. Ama bu işin iyisi sharp, sony gibi panellerle kıyasladığınızda (fiyat/kalite olarak) en iyi seçim olarak durmuyor mu? (ya da ben almış olduğum için mi yanlı düşünüyorum)

İşte ben bu yüzden panel den izlemiyorum,Tüplü ile devam ediyorum,ben panele ne zaman baksam,bir şey çıkarmı diye
    diye açığını kolluyorum,kaldıki bende Ferrari gibi hızlı ZF355 var yani öyle Blur/Judder/Smearing/Shimmering/Flicker
    cart-curt hiç bir şey olmamasına rağmen.....

Senin dediğin "silüet" nedir yaw??? Smearing tenmi bahsediyorsun veya image late-retention filanmıdır,nedir sendeki panel 7xxLED mi yoksa???
    ++

• alakasız ollucak ama albani üstad bu tosh un zx ve sv serileri hakkında son duyumlar nasıl ? onlardada sanırım white led kullanılıcak herhangi bir test review varmı ? ne düşünüyosun bu seri hakkında ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Bütün bu yazılanlardan sonra inanın tvde dizi film izlemek yerine hata arar oldum. Elbette ki daha önce de dediğim gibi hareketli yakın çekimlerde bir silüet (anlık) görüyorsunuz. Çok mu kötü? Hayır. Ama aklınız takıldı ya bir kere. Canınız sıkılıyor. Ama bu işin iyisi sharp, sony gibi panellerle kıyasladığınızda (fiyat/kalite olarak) en iyi seçim olarak durmuyor mu? (ya da ben almış olduğum için mi yanlı düşünüyorum)

İşte ben bu yüzden panel den izlemiyorum,Tüplü ile devam ediyorum,ben panele ne zaman baksam,bir şey çıkarmı diye
    diye açığını kolluyorum,kaldıki bende Ferrari gibi hızlı ZF355 var yani öyle Blur/Judder/Smearing/Shimmering/Flicker

Senin dediğin "silüet" nedir yaw??? Smearing tenmi bahsediyorsun veya image late-retention filanmıdır,nedir sendeki panel 7xxLED mi yoksa???
    ++

Blogunuzu okudum. Gerçekten faydalı bir insansınız. Çok teşekkürler. Bu dediğiniz ayarları sizin deneme şansınız oldu mu ya da bu ayarlar genel panel ayarlarımıdır?

Ve evet 7xxxled sahibiyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: groll

alakasız ollucak ama albani üstad bu tosh un zx ve sv serileri hakkında son duyumlar nasıl ? onlardada sanırım white led kullanılıcak herhangi bir test review varmı ? ne düşünüyosun bu seri hakkında ?

Bir kere bu serilerin hanki Kıtada/Ülkelerde çıkacağı bile meçhul(Tosh bu)
    Bugün Seriyi açıklar,yarın pardon deyip,başka bir Seri çıkıyor diyebilir,yani sahaya çıkacak ilk 11 i,takım sahaya çıkmadan kimse bilmiyor

-ZX te böyle bir Seridir,kimse bilmiyorki("caponlar" bile)
    -SV ve bazı yeni seriler içinde USA da iyi haberler almadım!!
    -Benim gibi Tosh meraklısı ve takip eden bir kaç yabancı arkadaşım var,arada muhabbet ediyoruz ama ilk gelen bazı teknik uzman yorumlarıın
    ben şahsen sevmedim!!!

Yalnız bu "uzman" denen bazı kazmalar(kasıtlımı artık bilmiyorum) buna benzer bazı "derin "yorumları" 1,5 sene evvel ZF355 içinde yazmışlardı
    O günlerde ZF355 leri Samy A6 ve Sony W4x ile mukayese edip aynı kefeye koymuşlardı
    Halbuki alakası yoktu o rakipleri ile,çünkü ZF355 USA(USXF5x serisi) da ve Avrupa da "Efsane" oldu,üstelik 46" lardaki Vertical-Line strip hatasına rağmen(çok yüksek
    oranda 46" larda çizgi hatası çıkıyor)buna rağmen kimisi çizgili olarak paneli kullanıyor><bunu verirsem yerine ne alırım diye düşünmekten!!

Tosh 2009 modellerde zaten çok çok geç kaldı,şimdi bunları 2010 diye gazlıyacak
    TR ye ise bunlar hayatta gelmeyecek gibi!!

-LED sistemi ise Edge-LED(White)[Local-dimming yok] ama Tosh sorarsak,bu LED çok ciddi iyi olarak geliyor!!
    Ayrıca son yorumlarda ben ZF355 in Makinesini geçen,bir makinede göremedim;kısaca okuduklarım beni tatmin etmedi!

Ancak benim acelem hiç yok,bendeki Makine çok fena basıyor,çizgi hatası çıkmadığı sürecede LED bile olsa panel filan almam,LED te bir tek
    XS1 var o da araba parasına bir diğeride X45x ler(ama bununda fiyatı hala oldukça yüksek)

Ben Siyah seviyesi* ve Kasa cart-curt işlerine bakmam,yada MKV oynatıyor zımbırtısınada bakmam! ben sadece Makineye bakarım,nasıl çalışıyor vede
    nasıl basıyor diye,gerisi hikayedir!!

*=zaten yeni nesil bütün High-End panellerde oldukça iyi Siyahlar vardır,Samsung S-PVA da en iyisidir+
    Kaldıki inky-Black bile olsa ne yazar yada Pio ELITE referance seviyesinde olsa;Makine iyi değilse,Simsiyah panel ne işe yararki!!!

++

• slm albani, çok tşk bilgiler için. sed hikayesini ben de kısaca duymuştum. teknolojinin ekonomik (ve pazar) seçeneklerinin en çok arkasında kaldığı sektörlerden birinde (telekom) çalıştığım için artık bir endüstrinin kendi pisliği içinde boğulmasına ve kendi seçenekleri yüzünden yarattığı sorunları çözmek için istihdam harcamasına şaşırmıyorum :)

beni bütün bu yeni panellerde, hatta panelleri bırakalım, bütün ev aletleri sektöründe en çok rahatsız eden şey, yeni "buluş/özelliklerin" çoğunun aletin kendi core teknolojisinden değil, o aleti yöneten işlemcide bitmesi. bir özelliğin ortaya çıkması için n tane işlemciden m adet süreci geçtikten sonra sonucu almak;
    - hem işlemci gecikmesi riskini arttırıyor (çünkü üreticiler maliyet odaklı gittikleri için düşük işlemci kapasitesini seçebiliyorlar)
    - hem yazılım hatası riskini arttırıyor (senede bir, hatta iki kere major ürün serisi çıkartmaya çalışan üretici nasıl optimum şekilde debug edebilir ki bu kadar kodu?)
    - hem de, troubleshooting karmaşıklığını arttırıyor (bir sorunun nerede olduğunu görmek için bir sinyal ya da sürecin en başına gitmek zorunda kalıyorsunuz...) en basit örnek, anfinizden aldığınız ses ile görüntü arasında sync bozukluğu varsa sorun tv'nin ses decoder'ında mı, receiver'ın decoder'ında mı, yoksa decoding'i yaptırtmaya çalıştığınız ama yapıp yapmadığına bile karar veremediğiniz player'da mı...

diğier bir örnek de de iptv (başka bir başlıkta da iptv'den bahsedilmiş yeni). iptv uygulaması geliştiren garibanların her bir layer'da depend ettikleri teknolojilerin (türkiye'deki physical layer'dan başlayın da tcp/ip ve uygulama seviyesine kadar) belirli zavallılıklarını gözönüne alındığında her bir layer'daki yetersizlikleri kompanse etmek için ne maymunluklar yapılması gerektiği bile sinirlerimi bozmaya yetiyor.

tşk,

--L

• quote:

quote:

quote:

++

Blogunuzu okudum. Gerçekten faydalı bir insansınız. Çok teşekkürler. Bu dediğiniz ayarları sizin deneme şansınız oldu mu ya da bu ayarlar genel panel ayarlarımıdır?

Selam

1-Settings için önce bir MODE atıyorsun(Picture Mode>>"STANDARD" sonrada verdiğim Testi anlattığım şekilde uyguluyorsun OK+
    TEST açıklaması TF de Sabit başlıkta vardır+DH de ise hem benim açtığım "Toshiba ZF355/ZV55" başlığındaki 7.sayfada vardır+hemde
    Highwaymouse un açtığı Panel Temel ayarları başlığında vardır.

2-İlk olarak Basic setting dediğimiz Brightness/Contrast/Colour ayarlarını sırasıyla uyguluyorsun ve bu arada Backlight ayarınıda 6/7 gibi
    bırak

Not;elbette 7xx elimde yok,zaten her panel benim elimde de olamazki,ben işin pratik/teknik vede sırasıyla nasıl yapılacağını gösteriyorum+
    7xx içinde ayrıca önemli Basic/Advance tanımlamalarınıda Blog tan ayrı ayrı verdim(acele etmeden oku ve uygulamaya başla)
    7xx için Blog ta bazı önemli ipuçlarıda verdim;örneğin bazı ayarlara dokunmayın/ellemeyin v.s diye!!

Not;anlamadığın bazı durumlar varsa sakın kurcalama veya sor OK++

3-Son olarak görüntü izlerken oluşan bazı sıkıntılar genelde her panel olan bir durumdur,kısaca Makine ile ilgilidir
    Aslında teknik olarak Processor deidğimiz olaya yabancı uzmanlar "Engine" derler!! yani Makine
    Bende Chipset e Motor diyorum

Zaten bütün iş burada bitiyor,Makine sağlamsa ve stabil çalışıyorsa eyvallah ama çalışmıyorsa,F/W leri takip edeceksin Samy den daima!
    bu herifler bugün paneli çıkarırlar haftasına F/W gelir

Not;55" alanlar daima bir adım ötededirler,çünkü Modül CMOs tur
    Samsung paneller su koyverebiliyor!!!(en iyisi diyoruz S-PVA lar için ama hata çıkma oranı yüksek;CMOS ise çok çok iyi Modül dür!)

Bunu şunun için yazıyorum,arada birileri çıkıpta(böyle bir çok bilmiş çıkmıştı geçenlerde,sonra olayı düzeltmek için on gün uğraştım TF de!!)
    ...yaw paneli Samsung değilmiş bunun.... veya yaw bunda CMOs panel varmış.... gibi laflar duyarsanız;aynen geçin gidin bunları OK++

++

• quote:

Orjinalden alıntı: leventoz

slm albani, çok tşk bilgiler için. sed hikayesini ben de kısaca duymuştum. teknolojinin ekonomik (ve pazar) seçeneklerinin en çok arkasında kaldığı sektörlerden birinde (telekom) çalıştığım için artık bir endüstrinin kendi pisliği içinde boğulmasına ve kendi seçenekleri yüzünden yarattığı sorunları çözmek için istihdam harcamasına şaşırmıyorum :)

beni bütün bu yeni panellerde, hatta panelleri bırakalım, bütün ev aletleri sektöründe en çok rahatsız eden şey, yeni "buluş/özelliklerin" çoğunun aletin kendi core teknolojisinden değil, o aleti yöneten işlemcide bitmesi. bir özelliğin ortaya çıkması için n tane işlemciden m adet süreci geçtikten sonra sonucu almak;
    - hem işlemci gecikmesi riskini arttırıyor (çünkü üreticiler maliyet odaklı gittikleri için düşük işlemci kapasitesini seçebiliyorlar)
    - hem yazılım hatası riskini arttırıyor (senede bir, hatta iki kere major ürün serisi çıkartmaya çalışan üretici nasıl optimum şekilde debug edebilir ki bu kadar kodu?)
    - hem de, troubleshooting karmaşıklığını arttırıyor (bir sorunun nerede olduğunu görmek için bir sinyal ya da sürecin en başına gitmek zorunda kalıyorsunuz...) en basit örnek, anfinizden aldığınız ses ile görüntü arasında sync bozukluğu varsa sorun tv'nin ses decoder'ında mı, receiver'ın decoder'ında mı, yoksa decoding'i yaptırtmaya çalıştığınız ama yapıp yapmadığına bile karar veremediğiniz player'da mı...

diğier bir örnek de de iptv (başka bir başlıkta da iptv'den bahsedilmiş yeni). iptv uygulaması geliştiren garibanların her bir layer'da depend ettikleri teknolojilerin (türkiye'deki physical layer'dan başlayın da tcp/ip ve uygulama seviyesine kadar) belirli zavallılıklarını gözönüne alındığında her bir layer'daki yetersizlikleri kompanse etmek için ne maymunluklar yapılması gerektiği bile sinirlerimi bozmaya yetiyor.

tşk,

--L

Hocam selamlar

1-örneğin burada konu vede kullandıklarınız panel olduğu için;ben her zaman şunu diyorum paneller için(özellikle)
    Aldığınız tüm paneller ""artıları-eksileri ile geliyor"" "excellent" diye bir olay yok bu alemde henüz!!!
    Sadece bazıları olayın farklı boyutlarına bakıp manevi bir haz duygusu içinde hareket edip,sonrada benim panel seninkini döver modunu girebiliyor

PDP/LCD(LED dahil)bugün için gelinen nokta budur,bundan öteside yoktur,sadece zamana oynanarak vakit geçiriyorlar,çünkü global pazarda hala çok ciddi
    bir panel talebi vardır!!!herifler neyi üretseler anında satıyorlar!!

LED uzatmalarda oynanan bir tekniktir,bunu bile "TEKNOLOJİ" diye gazlıyorlar
    Ülen ne teknolojisi be,basit bir teknik vede senelerdir olan(bulunmuş) kaldıki bir Sharp tekniğidir,uyanık çekik-gözlüler,dakika 90.da oyuncu değiştirdiler
    Ancak pazar çok fena aç(çok ciddi de "bilgisiz"!!!)ne versen yiyor

İyide bunun üreticisi Alman yada İngiliz filan değilki;şu bizim çok fena uyanık çekik-gözlüler(bilmem manzarayı çaktınmı Hocam!!)

2-SED ve benzer ki bakınız bunlar "Teknolojidir" yani LED gibi yada Klasik panellerdeki gibi uyduruk teknikler değildir,başlıbaşına hepsi birer Teknolojidir bunların!!

OLED/FED en bilinen ve sona gelinen yeni panel tipleridir!
    A-MOLED/P-MOLED/PLED/TOLED gibi olanlar ise sırada gelişmeyi ve sıralarını bekliyor!

Bunların hepside Amerikalı dev Teknoloji Firmalarının ürünleridir(bazıları Üniversitelerin ürünleridir) vede tabiki hepside "Patentli" dir!

Bizim çekik-gözlüler çok uyanıklar amma,amiyane tabirle "el-elden üstündür" misali elin Amerikalıları ise çok daha uyanıktır,kısaca Koreli vede Japon
    bunların yanında anca "Çırak" kalırlar

Bu USA lı Firmalar,zaten ürünlerinin kullanım haklarını yani Lisanslarını bizim çekik-gözlülere seneler evvel kiraladılar!!!
    Yani Teknolojiyi bulanlar çoook rahat,ama diğer taraf çok sıkıntılı,hem parayı basmış Lisansı kapmış ama,ortaya ürünü çıkaranıyorlar!!
    Kısaca filim-içinde-filim bunların işleri ama bu işten en rahat olan Patenti elinde bulunduran bizim "Coniler"

3-"SED" i ben izledim(2005 CES Fuarında) böyle bir şey yok,yani olayın noktalamış herifler(NANO)
    Ancak uyanık NANO;daha ortada mal filan yokken;garibim CANON firmasını Dava etti ve bir kaç Milyon Dolar daha götürdü!!!

Dava gerekçesi ise;Lisansı Canın Firması;Sözleşme hükümlerine aykırı biçimde üçüncü taraflara kullandırmış olması(hani bizim çekik-gözlü uyanık ya!!)
    beri yandan üçüncü taraf dediğim ise TOSHIBA dır!!(Tosh ta dünyada özellikle Chipset/İşlemci konusunda IBM ile birlikte Liderdirler!!)

NANO da hiç sormuyor CANON firmasına şöyle bir şey>>>>yaw senin için Optic çilik,sen ne anlarsın Televizyon işinden...(aslında Coni ne olacağını çok iyi biliyor
    ama hiç sesini çıkarmıyor)
    Bizim uyanık Canon ise elinde Lisans>>>Sharp/Sony/Samy/Phil v.s herkesi dolaşıyor,kim bunu TV haline getirecek diye,ama kimsenin maçası yemiyor tabiki!!
    Toshiba ise;ben yaparım diyor ve SED olayı başlıyor vede Tosh kimsenin tahmin bile edemediği kısa sürede hatasız olarak protopi üretiyor
    Bu arada bir dünya parada harcıyor(yatırım v.s için)Canon da para harcıyor tabiki.......

Tam olay böyle gidipte SED in çıkış tarihi 2007 gibi ilan edildiğinde,NANO....hooop ağır ol bakalım... deyip;bizim uyanık Canon u Dava ediyor(uyanık Coni de o güne
    kadar bekledi çünkü ortaya çıkacak nihai TV yi görmek istiyordu!!)
    Hemen Canon a Dava açtı(Texas Bölge İdari Mahkemesinde) Lisansı üçüncü taraflara kullandırmaktan!!!Dava sanırım bir seneye yakın sürdü ve 2008 Ocakta neticelendi
    ve Canon Tazminata mahkum edildi(bunu ödedi sonra)+
    Uyanık NANO,bu sefer yeni bir Sözleşme hazırladı(Lisans kullanım için)Canon yine OK dedi;ama uyanık NANO bu defa daha yüksek bir bedel istedi;Canon yine OK dedi!

Zaten bu iş Canon a bir kaç Milyar Dolara mal oldu,ama ortada hala mal yok
    Bu arada Toshiba nın gözü korktu ve Dava hitamında;Canon-Toshiba Ortaklığda fesh edilmiştir!!!Ortak bir Basın açıklamasıyla olayı bitirdiler,tabi bu arada Tosh ta çeşitli
    yatırımlardan dolayı SED işinde dolayı epeyi bir içeriye girdi!!!

Şimdi Lisans hala bir tek CANON un elinde,NANO bu işten zaten malı götürdü!
    Canon elindeki Lisans üretici arıyor hala!!

En son Canon açıklamasında....ben kendim yapacağım....diye açıklama yapmışlardı,zor yapar tabiki

Ancak bu işi teknik uzmanlarınca bugüne kadar prototip paneller dahil(yeni Teknolojiler) en başarılı panel olarak SED i seçmişlerdir!!

SED ise LED uygulamalı bir CRT TV(temel sistemi CRT prensibidir!!)
    Basit ama süper bir teknoloji!!!

Panelde son nokta SED tir(bugün için bilinen teknolojiler içinde)ama onunda akibeti "meçhul"
    Zaten Tosh bunun üzerindeki çalışırken sanırım 2007 lerde şöyle bir açıklama yapmışlardı.....bütün LCD TV leri bitireceğiz.....

Not;şahsi görüşüm o ki,gerçekten SED çıksaydı bugün LCD bitmişti!!!yada LCD leri ucuz mal olarak Çin liler imal edeceklerdi!!
    PDP nin ayrı bir yeri olduğu için,bunu bitiremezdi ama LCD yi aynen yerdi!!

Yine bana göre panel TV işinde Tosh bir numaralı üretici;ancak bu herifler sadece "üretmeyi" biliyor;birde süper Chipset ler üretmesini biliyor!!
    Strateji/Pazarlama/Satış taktikleri/Promo cart-curt bunlarda resmen hikaye herifler!!!sadece teknoloji geliştirmek,üretim yapmak v.s bunları
    biliyorlar;belki çoğunuza SED basit gibi gelebilir ama bu işin altına en baba Sharp bile girememişti!!
    Tosh girdi vede malı üretti,sergiledi v.s

Ama bu herifler dediğim gibi,diğer işleri bilmediği içinde aynen kaçtılar daha sonra...bunlar bizim işimiz değil.... diyerek
    Tosh üretici ama NANO dünyanın en uyanık ve cin misali firması!!

4-Hocam birde sanırım son olarak Processor(+Chipset) olayına değinmişsin>>evet buna Makine diyoruz kısaca ve olay Chipset te bitiyor
    ama birde bu için S/W(yazılım v.s kısmı var)
    Tek başına Makine de yetmiyor+Chipset ise ayrı bir alem>>bütün bunları stabil ve doğru olarak çalıştıracak ise S/W!!!!

Zaten bugün sıkıntıda burada işte,zaten üreticiler bile bir çok Bug/Debug olayını bilmiyorki!!hala deneme-yanılma ile bu iş gidiyor!!

Bakın panelde bir sorun oluyor Servise gidiyor,ama herifler sorunu bulamıyorlar(ServiceManuel ler bile çok yetersiz hatta bir boka bile yaramıyor!!)
    Adamlar ne yapıyor>>>komple MB veya ilgili Board değişiyor!!!sonra eldeki mevcut Soft yeniden yükleniyor;sonrada panel yeniden Kullanıcıya
    dehleniyor!!yapılan kısaca budur;arıza nereden çıktı/nasıl çıkıyor v.s bunlara bakılmıyor,çünkü bilinmiyor bunlar(yaw üretici bile bilmiyorki Servis nasıl bilsin bunu)
    Yada şu yapılıyor,panel Test ediliyor ve gerekirse S/W yükleniyor bakıldıki işe yaramadı bu sefer Board v.s değişiyor,o da olmayınca TV komple değişiyor,kullanıcıya yeni
    bir TV geliyor!!

5-Birde IPTV demişsin,bizim birileride sankim Amerikayı yeniden keşfettik şimdi bu olayı çıkardılar(sanırım buda TELEKOM işi!!)
    yani T.KOM a göre herifler olayı bitirmişlerde bizim haberimiz yok

İyide Fiber-optical kablolama nerede yapıldı,bir şehrin bir kaç elit semtindemi yapıldı yine!!!

yaw ben Ant.Lara tarafı Çağlayanda yım,evim Fener Santralına 3.300 metrede(ölçtüler ve bu mesafe çıktı) daha bana 4090 verilemiyor,2048 deyim hala!!
    Geçen sene 2 ay 4096 Faturası gelince uyandım,ülen bana gelen Hız 2048 dedim,sonra onlarda pardon dedilerölçtüler ve bu mesafeyi yemiyormuş 4096
    ama herifler pardon derken aradaki farkıda bana geri ödemediler!!
    Ben bu civarda fiber-optical kablolama hiç görmedim,üstelik burası elit bir semt,turistik bir bölge v.s!!

++

• güzel be bilgilendirici yazın için teşekkürler..insanoğlu yaşadığı sürece teknoloji dolayısıyla paneller süreki gelişecek/değişecek ..led\oled\lazer\fed\sed bu böyle gider zamanı gelice hepsi çıkar piyasaya..ayrıca ttnetin ipiyle kuyuya inilmez hala 1mbiti 49 a gazlıyolar millete..ben istanbul bahçeşehir deyim bizim burda quick netin fiber optik hizmeti var ama daha bizim siteye bağlanmadı sürünüyoruz tt netle

• quote:

quote:

quote:

quote:

++

Selam

1-Settings için önce bir MODE atıyorsun(Picture Mode>>"STANDARD" sonrada verdiğim Testi anlattığım şekilde uyguluyorsun OK+
    TEST açıklaması TF de Sabit başlıkta vardır+DH de ise hem benim açtığım "Toshiba ZF355/ZV55" başlığındaki 7.sayfada vardır+hemde
    Highwaymouse un açtığı Panel Temel ayarları başlığında vardır.

2-İlk olarak Basic setting dediğimiz Brightness/Contrast/Colour ayarlarını sırasıyla uyguluyorsun ve bu arada Backlight ayarınıda 6/7 gibi
    bırak

Not;elbette 7xx elimde yok,zaten her panel benim elimde de olamazki,ben işin pratik/teknik vede sırasıyla nasıl yapılacağını gösteriyorum+
    7xx içinde ayrıca önemli Basic/Advance tanımlamalarınıda Blog tan ayrı ayrı verdim(acele etmeden oku ve uygulamaya başla)
    7xx için Blog ta bazı önemli ipuçlarıda verdim;örneğin bazı ayarlara dokunmayın/ellemeyin v.s diye!!

Not;anlamadığın bazı durumlar varsa sakın kurcalama veya sor OK++

3-Son olarak görüntü izlerken oluşan bazı sıkıntılar genelde her panel olan bir durumdur,kısaca Makine ile ilgilidir
    Aslında teknik olarak Processor deidğimiz olaya yabancı uzmanlar "Engine" derler!! yani Makine
    Bende Chipset e Motor diyorum

Zaten bütün iş burada bitiyor,Makine sağlamsa ve stabil çalışıyorsa eyvallah ama çalışmıyorsa,F/W leri takip edeceksin Samy den daima!
    bu herifler bugün paneli çıkarırlar haftasına F/W gelir

Not;55" alanlar daima bir adım ötededirler,çünkü Modül CMOs tur
    Samsung paneller su koyverebiliyor!!!(en iyisi diyoruz S-PVA lar için ama hata çıkma oranı yüksek;CMOS ise çok çok iyi Modül dür!)

Bunu şunun için yazıyorum,arada birileri çıkıpta(böyle bir çok bilmiş çıkmıştı geçenlerde,sonra olayı düzeltmek için on gün uğraştım TF de!!)
    ...yaw paneli Samsung değilmiş bunun.... veya yaw bunda CMOs panel varmış.... gibi laflar duyarsanız;aynen geçin gidin bunları OK++

++

Son yorumunuzdan ziyadesiyle mutlu oldum zira bende 55" kullanmaktayım. silüet dediğim olay ise daha önce bir yerden okumuştum ondan alıntılıyorum) hani çok sıcak havalarda asfalta bakınca bir titreme buğulanma gibi bişey görürsünüz ya işte bazen karakterlein etrafında oluyor.
    Buradan yola çıkarak şunu sormak istiyorum. Yukarıda bahsettiğim olay ve bunun (çok hızlı sahnelerdeki gölgelenme) gibi
    olaylar bazı kanallar hatta bazı program, dizi veya filmlerde ve nadiren olmakta. Bunun nedeni ağırlıklı olarak, izlediğimiz yayının ve hatta çekilen kameranın kalitesiyle alakalı değilmidir? (çok mu karıştırdım)
    Bu arada dead pixel testini uyguladım laptop bağlayarak ve ben hiç göremedim. Diğer cdye yazdırdığımız programdan da contrast parlaklık ayarlarını yaptım, onda da problem yoktu.

• Albani hocam 1 sene içersinde LCD tv alacaklar hangi teknolojiyi beklemeli ya da beklemeyip direk LED mi almalı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.