Şimdi Ara

Samsung 55Q70A vs Philips 58PUS8506 vs TCL 55C728

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genel araştırmalarım sonucu bu 3 tv arasında kaldım. Her şeyiyle samsung daha ağır basıyor şu an için ancak içlerinde en pahalı olanı o. + ları - leri hakkında bilgisi olanların fikirlerine açığım :) eklemek istediğiniz farklı marka model tvlere de bakabilirim.

Teşekkürler, iyi akşamlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Philips 58PUS8506 vs Samsung 55Q70A vs TCL 55C728: En İyi 2023 TV'si Hangisi?

Televizyon satın almayı düşünüyorsanız, Philips 58PUS8506, Samsung 55Q70A ve TCL 55C728 modelleri mutlaka incelemeniz gereken seçeneklerdir. Bu kılavuzda, bu üç farklı televizyonun özelliklerini karşılaştırarak sana en iyi seçimi yapmanda yardımcı olacağız.

Ekran Kalitesi

Philips 58PUS8506, 58 inçlik bir OLED ekrana sahiptir. OLED ekranlar, her pikselin kendi ışığını yayması sayesinde rakipsiz bir kontrast oranı ve mükemmel renk doğruluğu sunar. Samsung 55Q70A ise 55 inçlik bir QLED ekrana sahiptir. QLED ekranlar da canlı renkler ve yüksek kontrast sunar, ancak OLED ekranlarda olduğu kadar derin siyahlar üretemezler. TCL 55C728, 55 inçlik bir Mini LED ekrana sahiptir. Mini LED ekranlar, daha fazla bölge karartma özelliği ve geliştirilmiş kontrast için geleneksel LED ekranlardan daha küçük LED'ler kullanır.

Ses Kalitesi

Ses kalitesi söz konusu olduğunda Samsung 55Q70A, 2.2 kanallı bir ses sistemine sahipken Philips 58PUS8506 ve TCL 55C728 2.1 kanallı ses sistemlerine sahiptir. Tüm üç televizyon da Dolby Atmos desteği sunar, ancak Philips 58PUS8506, daha sürükleyici bir ses deneyimi için DTS Play-Fi desteğine de sahiptir.

Özellikler

Philips 58PUS8506, Android TV işletim sistemiyle çalışır. Android TV, çok çeşitli uygulamalara ve Google Asistan desteğine erişim sağlar. Samsung 55Q70A, Tizen işletim sistemiyle çalışır. Tizen, sezgisel bir arayüz ve çeşitli akıllı TV özelliklerine sahiptir. TCL 55C728, Roku TV işletim sistemiyle çalışır. Roku TV, kullanıcı dostu bir arayüz ve çok sayıda popüler akış uygulaması sunar.

Fiyat

Philips 58PUS8506, üç televizyonun en pahalısıdır. Samsung 55Q70A, orta fiyat aralığındadır. TCL 55C728 ise en uygun fiyatlı seçenektir.

Sonuç

En iyi televizyon senin özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Philips 58PUS8506, olağanüstü ekran kalitesi ve ses performansı ile en üst düzey bir deneyim sunar. Samsung 55Q70A, mükemmel görüntü kalitesi ve özellikleriyle iyi bir orta yoldur. TCL 55C728 ise bütçe dostu bir seçenek olarak harika bir değer sunar. Philips vs Samsung TV tartışmasında, her iki marka da farklı avantajlar sunar ve seçim, senin önceliklerine göre yapılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benzer ikilemde bende kaldım. Scrolun geçen hafta yaptığı tcl incelemesi bu TV nin hiç de yabana atılacak Bi TV olmadığını gösterdi. Bunların arasında 8506 görüntü tarafında zayıf ancak işin ilginç tarafı ambilight ve Android olması cezbedici.
    Philips in 9206 sı bir ara 12k seviyesindeydi keşke alıp geçseydim.
    Bu arada ben ayrıca lg nin oled c1 serisini de fiyat alarm listesine ekledim.55 ile 48 inç arasında çok fark olur mu bilmiyorum ama 55q70 lg c48 ile benzer fiyatta. Ve bence oled qled den daha iyi. (şu ekran yanma olayı da olmasa :)
    Android TV tarafında tcl Philips ten daha iyi(miş).
    Görüntü tarafında da 100 hz ile önde.
    Sanırım 1.niz q70. Bu halde 2. Bence TCL.
    Fakat gönüllerin şampiyonu ambilight.😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desertrock -- 9 Nisan 2022; 11:40:26 >
  • desertrock D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. O bütçe aralığında araştırdığımda samsung Qled Lg nanocell in üstünde bir teknoloji olarak lanse ediliyor. Aslında en güzeli oled ama ona da para yetmiyor 😂. Tlc özellik ve f/p olarak gerçekten çok güzel ancak açıkçası 12 bin tl yi türkiyede servis ağı olmayan bir tv ye vermek biraz korkutuyor beni. İlk başta önceliğim philips idi ancak onunda çerçevesini pek beğenmedim ve 58 inç salonuma biraz büyük kaçacak gibi, bundan dolayı samsung biraz daha ağır basıyor bende ayrıca 120 hz olması da cabası.
  • 55inç Q70 şu anda LG oled 48 inç C1 serisi ile aynı fiyat bandında.
    Bence oled ile qled arasında kalacaksam Samsung u Q80 serisini ancak mukayese etmek isterim.
    Çünkü nasıl BMW 5, Mercedes E serisinden başlarsa Samsung 8, LG de c serisinden başlar benim için.😊
    Selamlar.
    Samsung Q70 ile Q80 arasındaki farkları bulamadım hiç bir yerde, farkları nedir? 55 c1 fiyat olarak baya aşıyor, şu anki tv m ve eskisi lg idi. Aslında yine lg baktım en baştan ve aşırı memnunum ancak fiyat olarak bütçemi aştığından samsunga yöneldim
  • xdarkx kullanıcısına yanıt
    Aslında Q70 vs Q80 olarak YouTube da videolar mevcut fakat Türkçe içerik olarak Scroll un 2021 2022 TV tavsiyeleri videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
  • 15 haziran evlilik sonrası yeni eve philips ambilight almak istemiştim, yıllardır istiyordum. 55pus9206 alacaktım ama fiyatlar birden fırladı ve televizyon piyasada yok.. bende fiyat performans olsun diye TCL 55c728 karar kılmıştım ancak okuduğum yorumlar sonrası vazgeçtim.. Fiyatlar almış başını gitmiş.. Şu an 58PUS8506 mı 55PUS7906 mı alsam diye karar veremedim. Özellikleri birbirine yakın gördüm. Kesin ambilight istiyorum.. TV alana kadar umarım piyasaya uygun fiyatla 9206 serisi düşer..

• talhagezer kullanıcısına yanıt
    9206 media mark ta var.
    Marmara forum media mark 15 bine satıyor.Sitede daha pahalı.
    9206 nın karşında 8506 vardı. Açıkçası ikisi arasında görüntü farkı azımsanamayacak kadar.

Dün ordaydım. Maalesef teşhir ürünü o. Bugün sony 55xh9005 13.800 e anlaştım

• Vay bende fiyatları görüp şaşırmıştım. Bu arada 9206 Bi ara 12 500 seviyelerine düştü mediamarkta.
    Sony hayırlı olsun fakat o fiyatlarda biraz ekran küçültüp c serisi oled e kaymayı düşünüyorum.Malum Sony full arraylerde beklenen satışlara ulaşamadı ve kendi teknolojisini ile kıyasladığı yeni serisini duyurdu.youtube ta videosu mevcut. Benim kararımı ise ekran yanığı muhabbeti ve Philips teki ambilight etkileyecek. Sony deneyimini paylaşmanı beklerim.
    Hayırlı olsun

biri edge led diğeri fald aydınlatma aradaki fiyat farkına kesinlikle değer scroll un incelemeride komediden başka bişey değil :) ne upscale performansı ne gri siyah tekdüzelik ne karartma performansı ne gradyan performansı bahsedilmesi gereken hiçbişeyden bahsedilmiyor kağıt üzerinde yazan şeyleri gösterip konuşup mağaza elemanı gibi fikirlerini söylüyor zaten bu tvlerin hiçbirini karşılaştırımamış çoğunu görme bile görmemiş bu forumdan yada rtings vs benzeri sitelerden çok daha işe yarar net bilgiler bulabilirsiniz

bu arada adama helal olsun o kadar bilgisizlikle 100binler izleniyor bizde yıllardır bedava dil döküyoruz :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 23 Nisan 2022; 2:8:4 >
  • Ben de bu 3 tv'yi listeme almıştım:

• 58PUS8506'i teknosada gördüm, panelde sorun yoksa contrast değeri çok düşük , ayarları da karıştırdım herşey normal gibiydi. giriş seviyesi markasız bir tv ile aynı kontrast ve parlaklık veriyor.
    • Tcl728 kağıt üzerinde teknik tarafı en iyi olan tv, en büyük artısı full array local dimming olması, en büyük eksisi ise tr de üretildiği için kalite kontrol tarafı sıkıntılı, panelde ışık sızması clouding vs çok sık karşılaşılıyor ve servis tarafaı çok çok kötü, değiştirmek işkence, ayrıca parlaklığı düşük 350nits civarı. Ayrıca fiyatı 10.000 seviyelerinden bir anca 13.000 lere fırladı
    • Samsung çok fazla riske girmek istemeyenler için her yönüyle ortalamanın bir tık üstünde bir tv. Bende uzun araştırmalar sonucunca en iyi f/p oranının bu tv de olduğuna karar verdim. Parlaklığı 550 nits civarı, kontrast oranı muazzam. 4k@120hz,vrr,freesync gibi çoğu teknolojiyi destekliyor. En belirgin eksisi local dimming yok, siyahlar biraz maviye yakın gözüküyor, clouding genelde her panelinde az veya çok belli oluyor ayrıca, gri arka planda, 4 köşesinde hafif siyah ışık belli oluyor. Bunların sebebi yanlardan aydınlatmalı olması. Local dimming de direk arkadan aydınlatma oluyor. Yalnız gerçek hayat kullanımında çoğu kullanıcı bu eksileri farketmeyecek, çünkü kullandığınız mevcut tv lerin(q70a dan eski teknoloji ise) hepsinde bunlar fazlasıyla var.

• Bu TV lere kadar cıkılıyorsa , birazdaha ekleyip Samsung Q80a alın geçin full aray led .Q70a kenar aydınlatma philipsi eleyin.
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

Bir yanlışınız var yalnız, TCL C728 modeli FALD değil, hatta C735 modeli dahi FALD değil (98C735 hariç). TCL'in uydurduğu yazılımsal şeyler aklınızı karıştırdı galiba (mikro dimming vs) çünkü ben de ilk başta öyle zannetmiştim. Hatta şöyle söylim, hatırladığım kadarıyla TCL'in Türkiye'de satılan modellerinde Mini Led olanlar haricinde hiçbiri FALD değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgotten -- 30 Nisan 2023; 5:33:15 >
  • www.vatanbilgisayar.com
    SAMSUNG QE 55Q80B 55inc Televizyon fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, SAMSUNG QE 55Q80B 55inc Televizyonen ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-qe-55q80b-55inc-138-cm-4k-uhd-smart-qled-tv-dahili-uydu-alici.html?utm_source=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

23.450 TL 55Q80B

Al pişman olmazsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.