Philips 58PUS8506 vs Samsung 55Q70A vs TCL 55C728: En İyi 2023 TV'si Hangisi?
Televizyon satın almayı düşünüyorsanız, Philips 58PUS8506, Samsung 55Q70A ve TCL 55C728 modelleri mutlaka incelemeniz gereken seçeneklerdir. Bu kılavuzda, bu üç farklı televizyonun özelliklerini karşılaştırarak sana en iyi seçimi yapmanda yardımcı olacağız.
Ekran Kalitesi
Philips 58PUS8506, 58 inçlik bir OLED ekrana sahiptir. OLED ekranlar, her pikselin kendi ışığını yayması sayesinde rakipsiz bir kontrast oranı ve mükemmel renk doğruluğu sunar. Samsung 55Q70A ise 55 inçlik bir QLED ekrana sahiptir. QLED ekranlar da canlı renkler ve yüksek kontrast sunar, ancak OLED ekranlarda olduğu kadar derin siyahlar üretemezler. TCL 55C728, 55 inçlik bir Mini LED ekrana sahiptir. Mini LED ekranlar, daha fazla bölge karartma özelliği ve geliştirilmiş kontrast için geleneksel LED ekranlardan daha küçük LED'ler kullanır.
Ses Kalitesi
Ses kalitesi söz konusu olduğunda Samsung 55Q70A, 2.2 kanallı bir ses sistemine sahipken Philips 58PUS8506 ve TCL 55C728 2.1 kanallı ses sistemlerine sahiptir. Tüm üç televizyon da Dolby Atmos desteği sunar, ancak Philips 58PUS8506, daha sürükleyici bir ses deneyimi için DTS Play-Fi desteğine de sahiptir.
Özellikler
Philips 58PUS8506, Android TV işletim sistemiyle çalışır. Android TV, çok çeşitli uygulamalara ve Google Asistan desteğine erişim sağlar. Samsung 55Q70A, Tizen işletim sistemiyle çalışır. Tizen, sezgisel bir arayüz ve çeşitli akıllı TV özelliklerine sahiptir. TCL 55C728, Roku TV işletim sistemiyle çalışır. Roku TV, kullanıcı dostu bir arayüz ve çok sayıda popüler akış uygulaması sunar.
Fiyat
Philips 58PUS8506, üç televizyonun en pahalısıdır. Samsung 55Q70A, orta fiyat aralığındadır. TCL 55C728 ise en uygun fiyatlı seçenektir.
Sonuç
En iyi televizyon senin özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Philips 58PUS8506, olağanüstü ekran kalitesi ve ses performansı ile en üst düzey bir deneyim sunar. Samsung 55Q70A, mükemmel görüntü kalitesi ve özellikleriyle iyi bir orta yoldur. TCL 55C728 ise bütçe dostu bir seçenek olarak harika bir değer sunar. Philips vs Samsung TV tartışmasında, her iki marka da farklı avantajlar sunar ve seçim, senin önceliklerine göre yapılmalıdır.