Şimdi Ara

Samsung 6G çalışmalarına başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cassation

Şebeke sorunu olmayan bir yerdeyseniz LTE 3G’den daha az şarj harcar
    ben de böyle sanıyordum ama sanırım öyle değil. Açıkçası herkes farklı bir şey diyor quora'da stackexchange sitelerinde ve diğer forumlarda her ikisini de savunanlar var.
  • 5G yi abat etti 6G kaldı. Yalan parayla değilki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torenbolen T kullanıcısına yanıt
    5G modem diye bir şey yok, wi-fi frekansı 5Ghz olan modemler var 802.11ac ve üstü destekli. Onların da internet hızıyla doğrudan ilişkisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6G 128kbps internet.

• quote:

Orijinalden alıntı: torenbolen

Bu nedir abi her sene bir G çıkarıyorlar. Bari bir 10 sene beklesinler de, 20G falan çıkarsınlar. Dünyada daha altyapı oturmadan, yeni teknoloji getirmenin gelişmekte olan ülkelere ve 3. Dünya ülkelerine bir hayrı yok gibi. Oralarda daha fazla keriz silkelerler. Başka bir şey değil. Yani daha alt yapı tam oturmamış, neden 5G modemli bir cihaz alayım ki? Bazen LTE, benim internetten daha hızlı indiriyor. O derece. Bazen de 5G ağa bağlanıyorsun, normalinden daha yavaş. Bu arada işin uzmanı değilim, yaşadıklarımı söylüyorum.

Aslında her sene yeni bir G falan çıkmıyor. 4G teknolojisi çıkalı 6 yıl oldu. Muhtemelen 2025 yılı gibi de 6G yavaş yavaş hayatımıza girecek. Teknolojinin gelişimi açısından makul bir süre. Sürekli bu haber gibi içi boş magazin haberleri anasayfada olduğu için size öyle geliyor.
    Hız konusundaki eleştirilerinize tamamen katılıyorum ancak işin teknik boyutunda ne yazık ki işler o kadar kolay değil. Her yeni teknolojide daha yüksek bant genişliklerine çıkabilmek için daha yüksek frekanslar kullanılıyor. Sinyallarin frekansı yükseldikçe engellerin içerisinden geçebilme özelliği azalıyor, bu da düşen hız demek. Bu sebeple bazı durumlarda 3G kullanarak 4G den yüksek hızlara çıkılabiliyor. Buna bir de giderek zorlaşan baz istasyonları kurulumları eklenince içerisinden çıkılmaz bir hal alıyor. Ne yazik ki 5G teknolojisinde de bu durum değişmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 7 Haziran 2019; 10:3:16 >

• Baktım biri çıkıp da dememiş ki "aga sıcak fırsat bunun neresinde !"

Bu haberin sıcak fırsat ile uzaktan yakından alakası olmadığı halde, hiçbir çaylak veya uzman forum üyesi bu durumdan şikayet etmemiş.. Başka konularda direkt şikayet ederlerken, herkes bu konu ile ilgili düşüncelerini yazmış, bu sıcak fırsat mı değil mi hiç oralı bile olmamış..!

Yani işinize geldiğinizde basarsınız eksiyi, edersiniz şikayet ama bu konuya gelince gıgınız bile çıkmaz !

O halde bu zamana kadar sıcak fırsat ile alakası olmayan sayısız konu sahibini şikaet ettiğiniz için burdan onlara özür borçlusunuz çünkü bu çifte standarta yürek bile dayanmaz.!
  • game07 G kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. 5Ghz demek istemiş olabilirim. İşin uzmanı değilim. Sağ olun düzelttiğiniz için. Bu arada 5G modem varmış.
    Qualcomm
    Snapdragon X50 5G Modem | Qualcomm
    https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-x50-5g-modem

Başta dediğimle alakasız olabilir tabi ki.

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Belli ki siz daha yakından takip ediyorsunuz. Ama o dediğiniz teknoloji, o teknolojiyi geliştiren ülkelerde oturuyor ilk. Diğer ülkeler bu hıza yetişemiyor. Belki de o yüzden 5Ghz modem daha yavaş oluyor. Frekansın büyüklüğünü kaldıramıyor. İşte benim de demek istediğim o veri kaybı olayı. Mesela 100Mb/s paket alıyorsunuz. Speedtest’te maksimum bu 50-60’a çıkabiliyor. O da altyapınız iyiyse. İndirmeye gelince ise Steam gibi platformlardan 7-8Mb/s anca görebiliyorsunuz. Diğer ortamlarda bu oran daha da düşüyor. E hani 100Mb/s idi? Ben buna kızıyorum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Baktım biri çıkıp da dememiş ki "aga sıcak fırsat bunun neresinde !"

Bu haberin sıcak fırsat ile uzaktan yakından alakası olmadığı halde, hiçbir çaylak veya uzman forum üyesi bu durumdan şikayet etmemiş.. Başka konularda direkt şikayet ederlerken, herkes bu konu ile ilgili düşüncelerini yazmış, bu sıcak fırsat mı değil mi hiç oralı bile olmamış..!

Yani işinize geldiğinizde basarsınız eksiyi, edersiniz şikayet ama bu konuya gelince gıgınız bile çıkmaz !

O halde bu zamana kadar sıcak fırsat ile alakası olmayan sayısız konu sahibini şikaet ettiğiniz için burdan onlara özür borçlusunuz çünkü bu çifte standarta yürek bile dayanmaz.!
    Aynı cümleyi yazmak için girdim

Ellerinize sağlık

Sıcak fırsat nerede la burada?

• Biz ise ülkecek 6g'yi atlayıp 6h'ye geçeceğiz. Herkes rakam artırır, biz ise harf artıracağız.

• Hayır bence direk 7G ihalesini yandaşlara veririz. En güzeli böyle. Sonra da 9.5G ye geçeriz

• 2gb interneti istersen 100G ile ver hiç bir anlamı yok. 3g hızında sınırsız internet mi yoksa 6g hızında 10gb mi desek herkes 3g sınırsızı tercih edecektir. Bu teknolojiler evlerden kablolu interneti kaldırmaya yönelik zaten, cep telefonunu çok ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kustumize -- 7 Haziran 2019; 16:3:15 >
  • Altıma Ferrari vermişsin , 5km yolu 1 ayda bitir diyorsun. Seneye jet verip 10 km yol verirsen, havalanamdan yere cakiliriz

• Normaldir. 5G'nin araştırmaları 2008 yılında başlamıştı. 6G araştırmaları 10 yıl rahat sürer.
  • Millete kalsa 5G tüm dünya da kullanıma açılsın, üzerinden 5 sene geçsin, 6G araştırmalarına öyle başlansın, haberleri de öyle yapılsın. Güzel ülkemin kafası güzel insanları..
  • bizimkiler 4g ile hız testi yapmaya dahi korkuyor , 6g olunca 1gb. 50 tl. derler ve bir iki hız testi yapmaya kalksan kota biter :)
  • Güzel de o ikinci resimdeki 5G hiç olmamış
    6G yapsaydınız bari

• Benimde aklıma nedense 5.5G geldi
  • Konudaki resim bizim teknik lise lab.lari gibi. Osiloskop fln eskiymiş baya :D

• Bu G sistemine de bence bir çözüm gelsin.

Windows 10 gibi bitsin.

Sürekli frekans ihalesi yapıyorlar. Oparatorler dünyanın parasını bayılıyor devlete. Sonra Oparatorler de bizden çıkarıyor.

Sonra batıyorlar. Bankalara kalıyor. Bu sefer de bankalar bizden çıkarıyor. 4G ihalesi yapıldı. Bir sene sonra Telekom battı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.