Şimdi Ara

Samsung 750Gb mi; Seagate 500 Gb mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım sisteme ek olarak özellikle depo için bi HDD daha almayı planlıyorum ama hem F/P olarak hemde kullanım açısından ikiye kadar düşürdüm tercihleri ve bu konuda sizin de yardımlarınıza ihtiyacım var..

* SEAGATE - 500 GB SATA2 32 MB NCQ (MODEL : ST3500320AS) = 130 YTL

* SAMSUNG - 750 GB SATA2 32 MB NCQ = 180 YTL

fiyatlarıyukarıda belirttiğim şekilde olaraktan alacağım ama hangisinin daha mantıklı olacağına daha karar da veremedim açıkcası. Şu anda elimde iki adet Seagate ST3500329AS modeli var ve gayet memnunum lakin almışken 50 YTL daha fark verip Samsungu mu almak daha mantıklı sizce?

Hem özellik, hız vs. bakımından hemde sessizlik açısından tavsiyeleriniz nelerdir?

Bir de Samsungun bu modelini kullanan arkadaşlar sessizlik açısından memnunmudurlar acep?

• 750 gb samsung f1 serisi hdd kullanıom süper tavsiye ederim sesiz cok ayrıca perf ta iyi.
  • bilgisayarın kasasından gizemli sesler duymak istemiyorsan samsung gimzemli ama çok performanslı diosan seagate tek geçer
  • Arkadaşlar her ikinize de alakanız için başta teşekkür ederim..

Araştırmalar sonucunda fiyat uygunluğu açısından bir de WD marka bi HDD kurcalamaya başladı kafamı;

750GB WESTERN DIGITAL WD7500AAKS 7200rpm 16MB SATA2 HDD = 170 YTL

Ben bu alacağım HDD yi sadece depo için kullnacağım, torrent yüklemeleri olacak sadece. Dolayısıyla herhangi bir sistem içinde felan kullamayacağım(kurulumdur kastım) Bu aşamada ne dersiniz? Abim Seagate alıpta 750GB modeline 240 YTL vermen mantıksız olur diyor. Acaba bu konu hakkında ne dersiniz?

Yani hem F/P açısından hemde sessizlik açısından 3 ü arasında;

* SEAGATE - 500 GB SATA2 32 MB NCQ (model : ST3500320AS) = 130 YTL

* Samsung - 750 GB SATA2 32 MB NCQ = 180 YTL

* 750GB WESTERN DIGITAL WD7500AAKS 7200rpm 16MB SATA2 HDD = 170 YTL

Bu arada WD nin tek eksisi 16MB Cache olması ama sistem vs. HDD si olarak kullanmayacağım için bazı arkadaşlar onun pek fazla etkilemeyeceğini söylediler ama siz ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürlerimle..

• quote:

Orjinalden alıntı: mesAt

Arkadaşlar her ikinize de alakanız için başta teşekkür ederim..

Araştırmalar sonucunda fiyat uygunluğu açısından bir de WD marka bi HDD kurcalamaya başladı kafamı;

750GB WESTERN DIGITAL WD7500AAKS 7200rpm 16MB SATA2 HDD = 170 YTL

Ben bu alacağım HDD yi sadece depo için kullnacağım, torrent yüklemeleri olacak sadece. Dolayısıyla herhangi bir sistem içinde felan kullamayacağım(kurulumdur kastım) Bu aşamada ne dersiniz? Abim Seagate alıpta 750GB modeline 240 YTL vermen mantıksız olur diyor. Acaba bu konu hakkında ne dersiniz?

Yani hem F/P açısından hemde sessizlik açısından 3 ü arasında;

* SEAGATE - 500 GB SATA2 32 MB NCQ (model : ST3500320AS) = 130 YTL

* Samsung - 750 GB SATA2 32 MB NCQ = 180 YTL

* 750GB WESTERN DIGITAL WD7500AAKS 7200rpm 16MB SATA2 HDD = 170 YTL

Bu arada WD nin tek eksisi 16MB Cache olması ama sistem vs. HDD si olarak kullanmayacağım için bazı arkadaşlar onun pek fazla etkilemeyeceğini söylediler ama siz ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürlerimle..

Birde thgtr da bi yorumda yanlış anlamadıysam 4 plakadan seslerin duyulacağı aşikar olabilmekte yazılı bi yorum belirtilmiş ama:

http://www.thgtr.com/storage/20070731/wd_750_gb_yeni_rekor-03.html

Kafam allak bullak oldu yahut yanlış anladım...

• 1 haftadır samsung 750 f1 kullanıyorum. 117$+kdv ye aldım ses yok performans ise avarage read 73mb/sn erişim süresi ise 13.
  • kapasite/performans mi diyelim o kadar plakaya guzel bence 73mb ve fiyat da guzel.herkesin ihtiyaci degisiktir kimi cok kapasite, kimi hiz ister.furya yapmayin iste 410as diye ki onun da isi bitti 7200.11 ler cikti.yuksek kapasitede rahat is gorecek hizla varmis bak bir model.zebani tsk ederiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb samsung ssd - 2. El
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung da sorun çıkma ihtimali WD ve Seagate göre çok daha fazla olduğu yazıyor sitelerde. Arkadaşlar belki fazla üstüne düşüyorum al birini ne olacak diyebilirsiniz lakin Torrent arşivleri toplanacak bu HDD de. Allah korusun çöktüğünü bi düşünsenize:S Abimin ilk aldığı HDD Samsung 500 GB idi ve HDD uçtu, içindeki o kadar bilgiyse yalan oldu tabe.. Onunda antipatisi var elbet...

Araştırmalar neticesinde bide Seagate yeni modeliyle karşılaştım, fiyatı da oldukça makul aslında:S

SEAGATE 640 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11 = 165 YTL

MAXTOR 750 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, DIAMONDMAX 22 (STM3750330AS = 210 YTL

Kafam allak bullak oldu:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesAt -- 13 Temmuz 2008; 12:44:01 >
  • seagate 720011 serisi al keyfine bak. 1 tb ya da 750lik... pm de de belirttim sana neler oldugunu samsungun monitorunden başka bişeyini almam. bi de ramleri güzel olur. saygılar...
  • WD çok çok iyi. Onu almayacaksan Seagate çok kaliteli. Bunların dışında bir marka arama
  • Bende aynı noktada kararsız kaldım, fiyat performans Western D. gibi sanki.
  • WD ve Seagate alabilirsiniz fakat benim şahsi kanaatim kesinlikle samsungdan uzak durunuz. Kendi kullandığım 3 hdd de arıza yaptı. Aynı şekilde arkadaşlarımda bulunan 5 samsung marka hdd de arıza yaptı.
  • Seagate'in sitesinde gezerken " SEAGATE ST3640323AS 640 GB " dikkatimi çekti ..
    ST3500320AS 500gb ile arasında çok bi fiyat farkı yok .. ne dersiniz arkadaşlar ?
  • SEAGATE ST3640323AS 640GB'ın fiyatı 100$+kdv civarı ..
    500GB alacağıma birazdaha para verip 640GB almak daha mantıklı gibi.. (140GB) daha fazla
  • bende tam seagate 500gb ncq mu yoksa 750gb samsung mu diye konu açacaktım bu konu ile karşılaştım.. samsungdan uzak durmamız söylenmiş hep.. 1 2 kişide değil.. sanırım.. seagate e devam edeceğim :)
    herkese ve konu açan arkadaşa teşekkürler..
  • Seagate alın keyfinize bakın derim; Alırken tercihen Product Of Thailand yazılı olanlardan almaya özen gösterin...

Haa param az derseniz 2. sırayı WD alın derim..

Samsungtan uzak durun.

(Yüksek kapasiteli halleriyle 3 ünü de kullanan birinin dilinden ilgilenenler için..;))
  • ben bu Samsung'u kullanıyorum ve çok memnunum.
    performans, sessizlik, kapasite, ısınma, tek bir şikayet edebileceğim nokta yok.
    gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum...

bu arada forumu bir araştır - sıfırını 150ytl civarında satan vardı burada.
    tabii eğer satılmadıysa..
  • Tarihlere Bakın !
    Topicleri Hortlatmayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibraxi

Tarihlere Bakın !
    Topicleri Hortlatmayın...

hortlamış hortlayacağı kadar
  • Bu başlılk benim için de faydalı oldu. Yazan arkadaşlara teşekkürler. Benimde son kararım Seagate 500gb 7200 32mb NCQ PC . 120 130 lira arasında piyasada. Yorumlar arasında da henüz olumsuz bir yoruma rastlamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.