Şimdi Ara

Samsung 850 Pro - Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un kendi programının test sonuçları. Değerlerin düşün çıkmasının sebebi ne olabilir acaba?
    Sata 6GB slotuna takılı SSD. Anakart Asus P8P67 Pro.

https://store.donanimhaber.com/e8/aa/ac/e8aaac5f5c055ea7eb3a3b138c8be2ec.png
     Samsung 850 Pro - Test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettini -- 19 Mart 2015; 0:57:26 >

• Biosta disk modu ne ayarlı?
  • AHCI. Bunu bu programın arayüzünde de görebiliyorum. Yani aktif.
  • Anakartınız nedir, aynı anda intel ve asmedia sata kontrolcüsü olan bir anakartınız varsa asmedia kontrolcüde bu tür düşük sonuçlar alınabiliyor, diğer ihtimal ise kablo kaynaklı.

Zamanında samsung 840 pro 128 gb ssd de okuma yazma hızlarının düşmesiyle ssd arızalandı sanmıştım ancak sorun kablo kaynaklıymış yeni bir kablo ile farklı porta taktım sorun düzelmişti.
  • Bende 850 pro 250gb kullaniyorum ve uzerindeki degerleri neredeyse %100 veriyor testlerde. Sanki sata2'ye takili gibi degerleriniz. Performance optimization kisminda olmasi gerekenden farkli bir ayar gorunuyor mu? Ahci-takili sata slotu gibi bilgiler olmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart Asus P8P67 Pro. Kabloda kalite gibi görünüyor. Üzerinde Asus ASAP 6 GB/s yazıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yukleme islemini su sekilde yaptim;
    -biostan ahci modunu actim
    -hard diskimi 6gb/s socketinden cikartip yerine sadece ssd taktim
    -windowsu yukledim
    -driverlari yukledim (chipset vs hepsini)
    -daha sonra harddiski baska slota takip acilista onu formatladim

Bu sekilde yaptigimda sikintisiz bir sekilde tam performansi aliyorum. Sizin probleminiz neyden kaynakli bilemiyorum, yuklemeden once ahci actiysaniz ve sata3'te takili ise kablonuz kotu olabilir, farkli kabloyla denemekte fayda var. Anakart socketinde belki ariza vardir. Bir baska sebepte driver eksikligi olabilir. Urun zaten 10 yil garantili, baska pc'de deneyerek ya da baska ssd'yi sizin bilgisayarda deneyerek daha saglam sonuclara ulasabilirsiniz soyledigim kriterleri kontrol ederek.

Ek bilgi icin ssd uzmani arkadaslar yardimci olabilir umarim. Basliga dusuk performans diye bilgi duserseniz daha hizli bilgi vereceklerdir.

• Dediklerinizde tek eksik yaptığım driver'ları kurmak. Büyük ihtimalle sebep bu olabilir. Yarın güncel sürücüleri indirip kurduktan sonra tekrar deneyeyim. Daha sağlıklı sonuçlar çıkar herhalde.
    Teşekkürler Lamb0fGod.

Biosta, Sata Configuration ayarları bu şekilde. Ordaki "Disable" seçeneklerini "Enable" mı yapmam gerekiyor. Anlamı nedir?
    https://store.donanimhaber.com/c9/d6/f1/c9d6f1018d004d3e53858569a3a38d20.JPG
     Samsung 850 Pro - Test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettini -- 19 Mart 2015; 1:35:45 >

• windows'un tüm güncellemelerini yaptım. driver'ların son versiyonlarını yükledim gene aynı. son olarak kabloyu değiştircem. acaba ssd'de bir sorun olamaz mı?
  • Smart durumunu eklermisin.

• Anakartın sata kontrolcüsü Marvell® PCIe 9120 controller berbat bir kontrolcü oldugundan olabilir.intel portu gray rengi olanıdır yanlış siz marvell porta takmıs olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_R6 -- 21 Mart 2015; 15:55:36 >
  • aynen.. çok büyük ihtimal intel sataIII portuna takmadınız ssd yi.. ayrıca kullandığınız kablo anakartın kutusundan çıkan sataIII kablosu olsun.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Smart durumunu nedir hocam?
  • gri porta taktım ve son durum. herkese cevapları için teşekkürler.

https://store.donanimhaber.com/56/7c/81/567c8111feeccc89ed87e41547cb13f9.png
     Samsung 850 Pro - Test

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.