Şimdi Ara

Samsung 860 EVO 500GB düşük değerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç ay önce aldığım sdd değerleri aşağıda görselde gözüktüğü gibi. Sizce bu değerler normal mi? İlk aldığımda da değerler birazcık daha yüksekti. Çok fark yoktu yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 15:24:16 >
  • İşlemcim i7 4710mq. Bu ssdden önce 850 evo 250GB kullanıyordum. Onda iops değerleri 70-80 bin arası idi. O yüzden bu ssd yavaş geldi. Acaba bozuk mu geldi fabrika çıkışından?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeevac

İşlemcim i7 4710mq. Bu ssdden önce 850 evo 250GB kullanıyordum. Onda iops değerleri 70-80 bin arası idi. O yüzden bu ssd yavaş geldi. Acaba bozuk mu geldi fabrika çıkışından?
    bendeki 860 QVO nun değerleri şöyle

• bendeki 860'ın hızı niye böyle çıkıyor anlamadım
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Sizinkini referans alırsak normal diyebiliriz ama en son mesajdaki arkadaşın iops değerleri 90binlerde. Ne düşüneceğimi şaşırdım açıkçası.

• Zeevac kullanıcısına yanıt
    Qvo nun o değerleri vermesi mümkün değil bence. Samsung magician dan ssd rapid Mode açılmış olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim samsung 860 evo ssdden bilgisayar power düğmesine bastıktan sonra tık tık tık ses geliyor ve windows logosuna geçmesi 10 15 dakika falan sürüyor ama logo geldikten sonraki açılış hızı ve veri aktarma hızı normal, başka bir ssd taktım onda da aynı sorun var. anakart ssd iletişiminde sorun var sanki. sorun ne olabilir, ne önerirsiniz?
  • kahvebira K kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu sisteme yeni bir hdd taktığımda yaşadım. Hdd bozuktu. Sizde ssd haricinde başka disk var mı?

• 2019daDHyekatilmak 2 kullanıcısına yanıt
    hdd var ama içinde sistem kurulu değil. öbür ssdde şubat ayında samsungu takmadan önce herhangi bir sorun yoktu. bugün samsungu garantiye göndereyim diye onu takacaktım, onda da aynı sorun olunca ssdlerde bir sorun olmadığına kanaat getirdim.
  • kahvebira K kullanıcısına yanıt
    Hdd yi sistemden çıkarıp deneyin birde bir ihtimal hdd gidici olabilir. Çünkü sizinkiyle birebir aynı sorunu yaşattı bende ki bozuk hdd

• Hdd zaten bilgisayara bağlı değil, içinde Windows kurulu değil demek istemiştim. İki ssd var, ikisinde de Windows kurulu, biri Samsung biri hi level. Hi level de harici olarak duruyordu, şubat ayında samsungu takmadan önce hi level da sorunsuz çalışıyordu. Şimdi ikisi de aynı şekilde çalışmıyor. Hddyi de Windows kurup haftasonu denerim.

• TheMuyu kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    keşke alıntı yapsaydınız. evet rapid mode açıkmış ve ben farkında bile değildim. Daha doğrusu siz rapid mode diyene kadar rapid nedir bilmiyordum.

yaptığım testlerde hız bu şekilde çıkınca bende resmen affalladım. bir yanlışlık vardır diye başka prog. indirdim onlarda da aynı sonuç çıkınca araştırmaya başladım.
    konuya resim attım elektrikler kesildi hocam kaldım öyle.

bu gün tekrar araştırınca konuya tekrar bakayım dedim ve yazdıklarınızı gördüm rapid mode kapattım test aşağıdaki gibi

araştırdığım kadarıyla hız şu yüzden düşüyor
    1. bios ayarlarından ahci modu açık olmalı
    2. ssd ısındığında koruma olarak kendini yavaşlatıyormuş.

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    kapatmanız iyi olmuş hocam. rapid mode her ne kadar hız artışı sağlasada ssd nin ömründen yiyor
  • Yabancı forumlarda okudum SSD leri bölümlere ayırmak problem yaratiyormuş, tek partition olacak şekilde yani tüm alan mesela C: olacak şekilde Windows u kurun.

• Starforces S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten disk tek parça halinde.

• Zeevac kullanıcısına yanıt
    Güvenli modta test eder misin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.