Merhabalar arkadaşlar. 6 Nisanda Samsung 870 Evo 250 GB modelli ssd aldım. Samsung almamın sebebi piyasanın en iyi ssd üreticisi olduğu için hani almışken kalitelisini alayım dedim. Bilgisayarımın açılış hızı Sata 2 HDD'de 1.24 saniye sürerken ve kapanma süresi 29 saniye iken şuanda SSD ile 5 Saniyede açılıyor 6 saniyede kapanıyor gerçekten muazzam. İlk yaptığım testler aslında beni biraz üzdü okuma hızı beklentimi karşıladı fakat yazma hızı çük düşük geldi 560 mb/s ye kadar okuma sağlarken 370 mb/s nin üzerine çıkmıyordu sonradan öğrendim ki TurboWrite diye bir özellik varmış ve ihtiyaç halinde yüksek hızlara çıkıyormuş. Sonradan bilgisayarı biraz zorladım ve yazma hızları da yükseldi sonra içim rahatladı. SSD direk TRIM mode açık halde geldi. Ayrıca 10 yıl sonra ilk defa UEFİ kullanabildim. Yıllarca eski BİOS kullana kullana üzülüyordum. Sistem BIOS zamanım 3.5 saniye de idi artık 0.9 saniyede açılıyor UEFI ile gerçekten muazzam. Yeni SSD almış ve içine Windows kurarken zorlanan biri varsa seve seve yardımcı olurum. Sırada en önemlisi RAPID mode da. RAPID modun bana kalırsa gereksiz yaptığım testlerde RAPID modun hiçbir etkisi yoktu render da dosya kopyalama da bilgisayar açılış süresinde vs. Sanırım RAPID modun işlevini ya ben tam olarak anlamadım ya da gereksiz bir mod Extra olarak yapmam gereken bir ayar varsa performans artışı için söylerseniz çok güzel olur. Ve bu TRIM, RAPID, TurboWrite mode ları hakkında yanlış bir bilgim varsa düzeltirseniz çok güzel olur. İyi Günler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalon -- 8 Nisan 2021; 1:36:54 > |
Bildirim