Şimdi Ara

Samsung 950 Pro ssd Sata 3 e takılırsa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar samsungun yeni çıkacak ürünü samsung 950 pro m.2 msata
    Okuma hızı :Max. 2,500 MB/s Yazma hızı :max. 1,500 MB/s
    Sorum şu laptobum sata 3 destekliyor(ASUS K55VD-SX023D) m.2 msata yı laptobuma takabilir miyim? Eğer olursa samsung 950 pro ssd den tam verim alabilirmiyim ? şimdiden teşekkürler

• Bu SSD sata 3 ssdler gibi 2.5" formunda değil, M2 formunda öncelikle bunları karıştırmayın. Bağlantı olarak 950 Pro SATA değil PCI Exp. kullanıyor. Yani sata ya takamazsın, herhangi bir dönüştürücü aparat olduğna zannetmiyorum. Hadi varsayalım dnüştürüc olsun, SATA3 ten alabileceğin max hız 600Mb/s olurdu, o yüzden 850 Pro almak daha akıllıca.

Gerçi 200 dolar gibi fiyata PCI Exp br SSD bu hızlarda ve bu kalitede (samsung kalitesi) inanılır gibi değil hala daha.
  • Fiyatı o hızlara baya bi uygun geldi ,bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • Hocam laptopa takılmaz m2 destekli laptop lazım şayet takıldı diyelim en fazla 550-600 mb görürsün tamamıyle fuzuli masraf olur.
  • turkprince kullanıcısına yanıt
    M2 desteği diye birşey yok yukarıda bahsettim, laptopta pci exp. slotu varsa takılır ve aletin potansiyelini alırsın, en fazla 600Mb/s falan görmezsin yani. Fakat boş pci express slotu olan laptop var mı? Ya da ben bilmiyorum.
  • Fiyatı makul olursa alınabilir. Niyetim de yok değil.
  • 256gb 184 euro ya satiliyor su an . Türkiye fiyati 800-850 TL olur eger burada satilirsa .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adı üstünde "m.2 msata" denmiş. 2.5" formunda olmadığından Sata 3 kablo ile bağlanamaz. 2.5" modellere bakmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 2 Ekim 2015; 9:04:08 >
  • Samsung acaba pci express aparatıyla birlikte mi satacak bu ürünü?

Kingston predator gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tecnopiskopat

Arkadaşlar samsungun yeni çıkacak ürünü samsung 950 pro m.2 msata
    Okuma hızı :Max. 2,500 MB/s Yazma hızı :max. 1,500 MB/s
    Sorum şu laptobum sata 3 destekliyor(ASUS K55VD-SX023D) m.2 msata yı laptobuma takabilir miyim? Eğer olursa samsung 950 pro ssd den tam verim alabilirmiyim ? şimdiden teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Adı üstünde "m.2 msata" denmiş. 2.5" formunda olmadığından Sata 3 kablo ile bağlanamaz. 2.5" modellere bakmanızda fayda var.

M.2 sata ile M.2 NVMe yi karıştırmıyoruz dime?

mSATA veya M.2 SATA apartalar ile 2.5 SATA ya dönüştürülebilir(arayın: m.2 sata to 2.5 sata).

Ama bu ürün gibi M.2 PCIe SSD ler SATA ya dönüştürülemez(dünüştürülmesi mümkün ama perfonmans kaybı dolayısı ile akıllıca değil). M.2 PCIe SSD ler normal pci e ye dönüştürülür (arayın: M.2 PCIe to PCIe)

Neden?
    PCIe SSD ler doğrudan CPU ya eriştiği için böyle hızlı olur. SATAlar ise çipsete uğrarlar (ayrıca SATA standart olduğundan hız sınırı geçilemez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robot Doktoru -- 23 Kasım 2015; 22:11:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.