Merhaba arkadaşlar, Samsung Evo 960 250GB ve 500GB olarak iki tane M.2 var bilgisayarımda. Ancak testlerde vaadedilen performansı bir türlü yakalayamadım, oldukça düşük çıkıyor her ikisi içinde. Özellikle IOPS degerleri. Acaba yapmam gereken bir ayar, atladığım ya da gözden kaçırdığım bir nokta mı var? Bana bu konuda fikir, tavsiye verebilirseniz sevinirim.
BIOS'um güncel, AHCI açık, son Samsung NVMe driverları kurulu ve iki diskinde Firmware'ları güncel. ASUS Z370-F anakart, i7 8. nesil 8700K işlemci, RAM'ler 32 GB 3200MHz Corsair (4x8 Dual Channel) XMP açık, MSI Armor GTX1080 görüntü kartı mevcut bilgisayarımda. İşletim sistemim Windows 10 1909 (18363.720).
Test görüntülerini aşağıya ekliyorum.
İki adet NVMe'yi aynı sistemde kullanıyorsanız anakart gerekli hızı sağlayamıyor olabilir. Anakartın kitapçığında max M.2 hızı yazılıdır.
anakartin iki slotuda bu ssdler icin ideal hizi destekledigi yazıyor ama... anlamadim neden böyle oluyor. başka fikri olan yok mu ?
okuma yazma normal. sadece yazma iops düşük. O vadedilen hızlar ssd boşken oluyor.
sharkemirS
kullanıcısına yanıt
İki adet M.2 desteğinin olması her iki NVMe için de full hızı sağlayabileceği anlamına gelmez. 1 adet NVMe'de 3500MB gibi hızlar için anakartda 32Gbit hız gerekli iki adet NVMe için 64Gbit olması gerek fakat sizin kartınız 32Gbit yani bu hızı paylaştırdığından dolayı performans sorunları olabilir.
hee böyle olduğunu bilmiyordum ben 2 adet nvme destekli olduğu için ikisininde aynı sekilde hızlı, vaadedilen değerleri verecegini düşünüyordum. bu durumda gördüğüm değerler normal diyebiliriz o zaman.
belki biosta falan açmam gereken bir ayar vardır benim bilmediğim o yüzden sormuştum. tesekkür ediyorum.
sharkemirS
kullanıcısına yanıt
Bilmemeniz sizinle değil daha çok bu tür ince detayları açık açık belirtmeyen üreticilerle alakalı. Emin olmak istiyorsanız size önerim disklerden birini çıkartıp tek NVMe varken testler yapmanız. Eğer yine de vaad edilen hızlar karşılanamıyorsa BIOS güncellemesinin ardından BIOS'u default ayarlara döndürüp deneyebilirsiniz.
aynen öyle yapıp deneyeceğim. teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme