Şimdi Ara

Samsung 970 evo bozuldu ne yapayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tbw si de birkaç tb falandı
    Kapasitesi 250gb ve sadece yarısı doluydu
    Son 4-5 aydır boş boş yatıyordu

Çalışma sıcaklığı 45 50 derece idi

Bugün dosya kopyalamaya kalkarken %14 de durdu sonra baya bekledim iptal ettim.
    Sonra da Bilgisayarımdan kayboldu reset attım bios da görmüyor.ertesi gün bilg. açınca ssd göründü ama kopyalama yapınca takılı kalıyor işlem ..

Görev yöneticisinden ssd nin kullanımına baktığımda %100 ama anlık okuma yazma hızları 0 olarak gözüküyor

Mesela crystal disk info programı açılmıyor ssd den yanıt almak için bekliyor ve program yanıt alamadığı için açılmıyor

Kafayı yemiş ssd galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Aralık 2019; 21:56:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Garantisi devam ediyorsa gönderin, garantisi yoksa büyük ihtimalle çöpe gidecek.
  • Alalı 1 sene oldu 5 yıl garantili diye biliyorum samsung türkiye ye mi mail atayım

Faturasını bulmam gerekiyor mu?

• anakartın modeli ne?

iki tane mi m2 takılı?

ben geçen sene temmuzda 970 evo ve adata sx600 m2 taktım asus x470 prime pro anakarta.sürekli cold boot yapması da bu yüzdenmiş ve adata disk kaybolup duruyordu.adatayı sökünce düzelmişti.adatayı sonra aynı anakarta ilk disk olarak taktım aylardır sorunsuz.aramadığım kafa atmadığım yer kalmamıştı ve işin komiği herkes sökün gönderin bakalım değiştirelim para iadesi falan diyordu 6 ay geçmiş olmasına rağmen.sağlam markaları sağlam yerlerden aldıysan bir sene falan problem olmaz ama ben o diski bi başka makinede tek dene derim.
  • anakart gigabyte z170x gaming7

tek bi tane m2 ssd vardı o da bu 970evo
    bi tane de sata portundan bağlı samsung 850 pro var..

şimdi tüm hdd ve sata ssd yi söktüm.....

m2 970 evoyu tek başına çalıştırdım...yani çakışacağı bişey yok.... windows 10 yüklemiştim önceden ona ama kullanmıyordum.neyse boot ettim m2 den açıldı windows.ama bilgisayarım penceresine girince dondu makina

bende format atayım dedim 970 evoya... usbden boot ettim formatı attım win10 ile dosya kopyalarken %7 de hata verdi. reset atıp win8 kurmayı denedim makina dondu
    tekrar w10 ile format atayım dedim bu seferde format atmada hata verdi..artık format bile atılmıyor yani.. söktüm ben de şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Aralık 2019; 15:45:31 >
  • bu arada efatura diye bi zıkkım var çıkmıyor görüntülenmiyor hiçbişey...sadece numaraları girdiğinde bu fatura kayıtlı diyor iyide ben görüntüleyip çıktı alacam belki o zaman napçam..çözüm yok allahtan satıcının bana gönderdiği efatura çıktısını atmamışım.onun fotokopisini çekerim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Aralık 2019; 15:52:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

anakart gigabyte z170x gaming7

tek bi tane m2 ssd vardı o da bu 970evo
    bi tane de sata portundan bağlı samsung 850 pro var..

şimdi tüm hdd ve sata ssd yi söktüm.....

m2 970 evoyu tek başına çalıştırdım...yani çakışacağı bişey yok.... windows 10 yüklemiştim önceden ona ama kullanmıyordum.neyse boot ettim m2 den açıldı windows.ama bilgisayarım penceresine girince dondu makina

bende format atayım dedim 970 evoya... usbden boot ettim formatı attım win10 ile dosya kopyalarken %7 de hata verdi. reset atıp win8 kurmayı denedim makina dondu
    tekrar w10 ile format atayım dedim bu seferde format atmada hata verdi..artık format bile atılmıyor yani.. söktüm ben de şimdi
    firmware update mi yaptınız son dönemlerde bende de benzer bir sorun var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

firmware update mi yaptınız son dönemlerde bende de benzer bir sorun var

Alıntıları Göster
    Yok hocam hiçbir güncelleme yapmadım...

programa bağlı olarak nadiren kullandığım bir ssd idi... kuzu kuzu yatıyordu..son bir hafta kasayı hiç açmamıştım..geçen gün işte açınca kendi kendine bozuldu

Sizinde mi 970 evo bozuldu? Kaç yıl oldu satın alalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Aralık 2019; 17:15:29 >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    2017 ekimde almıştım

Bozuldu mu bilmiyorum çok güzel çalışıyordu windows kurarken biçimlendirdim ve kararsızlaşmaya başladı. Donuyor yavaşlıyor garip garip şeyler ne yaptıysam eski hale gelmedi

Secure erase se yapılmıyor boot etmiyor usb

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Garanti olayı biraz daha karışık. 150 TB veri yazımı veya 5 sene yani 5 sene içerisinde 150 TB'den fazla veri yazılırsa garantisi biter. Garanti konusunda ne yapılacağını Samsung'un sitesinden öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Garanti olayı biraz daha karışık. 150 TB veri yazımı veya 5 sene yani 5 sene içerisinde 150 TB'den fazla veri yazılırsa garantisi biter. Garanti konusunda ne yapılacağını Samsung'un sitesinden öğrenebilirsiniz.
    hocam başta yazdığım gibi tbw si en fazla 5-6 TB falan..alalı da 1.5 sene oldu.yarın soracağım bakalım samsung a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Aralık 2019; 21:59:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

2017 ekimde almıştım

Bozuldu mu bilmiyorum çok güzel çalışıyordu windows kurarken biçimlendirdim ve kararsızlaşmaya başladı. Donuyor yavaşlıyor garip garip şeyler ne yaptıysam eski hale gelmedi

Secure erase se yapılmıyor boot etmiyor usb
    aida64 gibi bir programla smart verilerine bir bakın..bir de çalışma sıcaklığına bakın 70 e kadar normal diyor samsung. gerçi ben hep 45-50 arası kullandım
  • Konu biraz hortlayacak özür diliyorum ama az önce benim de makinem dondu bir süre açılmadı, 5 dk sonra ancak açabildim bende de 970 evo var ve ondan şüpheleniyorum. Bunu test edebilmemin bir yolu var mıdır?

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Samsung Magician
    https://s3.ap-northeast-2.amazonaws.com/global.semi.static/SAMSUNG_SSD_MAGICIAN_200908/SW/5F99E3AA2FB6AC1BAC402B41D766B74675B9E5CD0C0055C39A2A1EB27C8E09EC/Samsung_Magician_Installer.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Eylül 2020; 22:41:40 >
  • Kurulu hocam o sağlıklı diyor ama pek inanasım gelmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.