A54 ile A73'ün özellikleri, fiyatları yakın. A54 Exynos kullanıyor. Ne kadar dezavantajı bilmiyorum. S21FE'nin fiyatı biraz daha yukarda ama daha hızlı işlemci kullanıyor. Nadiren emulator ile oyun oynuyorum. Daha çok tarayıcıda geçiyor kullanımım. Yazılım desteğinden dolayı A veya S serisini tercih ediyorum. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Dikkat etmek gereken bir nokta var mı? |
Samsung A54 vs Samsung S21 FE: Hangisi Sizin İçin Uygun?
Samsung A54 ve Samsung S21 FE, Samsung'un orta seviye akıllı telefon pazarındaki en popüler seçeneklerinden ikisidir. Her iki cihaz da mükemmel özellikler sunuyor, ancak bazı önemli farklılıklar var. Bu kılavuzda, bu iki cihazı karşılaştırarak hangisinin sizin için daha iyi seçenek olduğuna karar vermenize yardımcı olacağız.
Tasarım ve Ekran
Samsung A54, plastik bir çerçeve ve arka panel ile daha geleneksel bir tasarıma sahipken, S21 FE metal bir çerçeve ve cam arka panel ile daha premium bir görünüme sahiptir. Her iki cihaz da 6,4 inç AMOLED ekrana sahiptir, ancak S21 FE'nin ekranı daha yüksek 120Hz yenileme hızına sahiptir.
Kamera
Her iki cihaz da üçlü arka kamera sistemine sahiptir, ancak S21 FE daha iyi bir ana sensöre (12MP yerine 12MP) ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. A54'te ise daha yüksek çözünürlüklü bir ön kamera (32MP yerine 10MP) bulunur.
Performans ve Batarya
S21 FE, daha güçlü bir Snapdragon 888 işlemcisine sahipken, A54 daha yeni bir Exynos 1280 işlemcisine sahiptir. Gerçek dünya performansı açısından iki cihaz arasında çok az fark vardır. Her iki cihaz da 5G bağlantısını destekler ve 4500mAh pil ile gelir.
Yazılım
Her iki cihaz da Android 12 işletim sistemiyle kutudan çıkar. Samsung'un One UI arayüzü her iki cihazda da mevcuttur.
Fiyat
Samsung A54, S21 FE'den daha uygun fiyatlıdır. A54'ün başlangıç fiyatı 499 $ iken, S21 FE'nin başlangıç fiyatı 599 $'dır.
Hangisini Seçmelisin?
Samsung A54 mü yoksa S21 FE mi seçeceğiniz, önceliklerinize ve bütçenize bağlıdır. Daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız ve en iyi kamera veya ekrana ihtiyacınız yoksa A54 iyi bir seçimdir. Daha premium bir tasarım, daha iyi kamera ve daha yüksek yenileme hızına sahip bir ekran istiyorsanız S21 FE'yi tercih edebilirsiniz.