Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
754.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ellerinde iyi bi fotograf makineleri olan arkadaşlar şöle karanlık odada siyah bi ekran da resim çekselerde fikir sahibi olsak süper olur gerçekten.. Ben şimdi bu Backlight olayına taktım kafayı. Karanlık odada acaip sırıtıyor ama ışıklı ortamda süper bi siyah var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 11 Haziran 2009; 0:06:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 14lû

bu teledünya aboneliği kablo tv yayınlarının olmadığı yerlerde de geçerlimi?yani çanak olan heryerde conax modül ve teledünya aboneliğiyle bu muhteşem diye bahsettiğiniz tv izleme zevkine erişebilirmiyiz!yoksa dt veya dsmart mı almak gerek!

kablolu altyapısı olmayan yer için bu konu hakkında konuşmak zaten yanlış olur..o zaman çanak ile alınabilecek yayınları izleyeceksiniz..

benim anlatmak istediğim..kablolu yayına 7.5 tl ödeyen forum kullanıcıları var ise ve yeni nesil panele sahip iseler yada alacaklarsa..
    DVB-C kabiliyeti olan bir panel seçsinler..HD setup box a boşuna 210 tl vermesinler..130 tl ye conax modül alsın..sorunsuz izlesinler..
    ve sadece 2 tl fark ile digital yayın ve 2 adette türkçe HD yayın seyretsinler..benim deneyimleri paylaşma noktam bu...

gelelim uyduya..bendede ethernet üzerinden birçok kanallı açan sistem mevcut..bende hepsini bedava izliyorum..bu konu ayrı birşey..

ben teledünyayı merak edenlere bilgi veriyorum..

• "torrentialrun" ve l"ocke78" verdiğiniz değerli bilgier için teşekkürler.. Resimleri hallettim hayırlısıyla cuma günü gidicem deniyicem..

Bu uydu cihazından konu açılmışken o konu hakkında da bir soru sorayım dedim.. Oturduğum apartmanda ortak uydu var..
    Az buçuk araştırmama göre Next in YE-2000 CX Super Plus serisinin kanal geçiş hızı iyiymiş ve ayrıyeten HDD ye kayıt özelliği falanda varmış..
    Sizce bu cihaz 40B653 için nasıldır.. Ya da o fiyat aralığına yakın yahut biraz daha eklemeyle alabileceğim Dreambox serisi varmı HDD ye kayıt yapan kanal geçişi hızlı olan.. Tavsiyeniz nelerdir bu konuda ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanbaba

@mixenon

selamlar..
    benim salonda uydu sistemim mevcut..pioneer 506XDE de..ayrıca 5.1 sinema sistemimde kullanıyorum..
    evimdede 2000 yılında tüm odalara dağıtılmış kablolu tv mevcut..

oturma odamda kullanmak için almış olduğum 40'' B652 de ps3 , notebook HDMI : bağlantılı internet , panel üzerinden mkv , divx diziler için kullanacağım..

kablolu tv için zaten 7.5 tl ödüyordum..
    dün..teledünya için sözleşme yaptım..mecidiyeköy alisamiyenin karşısında HD setupbox almadan sadece kartımı aldım..aylık faturam 9.5 oldu..35 tllik bağlantı ücreti ödemedim..

bugün sultanahmetde ANTES den 130 tl ye conax modül aldım..( çalışmassa geri veririm sözü ile..)
    ev uğrayıp modülü samsung a taktım..teledünya kartınıda..80 adet digital kanal buldu..cam gibi görüntü..dün analog fena değil derken..karşılaştığım performan ile çok iyi yaptığımı anladım..
    gelelim HDlere..şu ana kadar ister digitürk olsun isterse Dsmart hepsini bir kenara iterim..çok çok iyi..
    eurosport ta tenismaçı vardı seyretmekten kalkamadım..neyse şu an tekrar işteyim..akşam biraz kurcalayayım..yine yazarım..

bu arada o spastik HDrecever kutusundanda kurtuldum..samsung üzerinden tüm yönetimi yapıyorum..kanalları iziyorum..tüm EPG leri okuyorum..süper süper..
    kanallara bakmak için tuşa dokunduğunuzda kanal ismi yanında o an oynayan program ismi..sağ ok yapıncada EPG ile gelecek dakikalara ait tüm bilgiler..daha detay istiyorsanızda program içerigi hakkında bilgi..film konu bilgileri mevcut..

yani doğru panel + conax modül + tele dünya aboneliği tam isabet..

tavsiye ederim..

Merhaba. Cok detayli konuya hakim olmadigim icin kafamda ufak bir soru isareti olustu.
    Samsung LE-40B651 veya LE-40B653 almayi dusunuyorum. Yayin olarak da teledunya ve HD Set Top Box almayi dusunuyordum.

Bu bahsettiginiz conax modulu, almayi dusundugum televizyonda da kullanilabiliyor sanirim. Dogru mudur?
    Bu sekildeyse ikinci kafama takilan soru da, teledunya'nin HD set top box'ini almak yerine bu modulu kullanmak bir fark olusturuyor mu? (conax 130TL, hd set top box 210TL. Aradaki 80TL fark disinda)

Tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti

Arkadaşlar şu an bilgisayar ile 40b650 i bağladım. Şu lag problemine kafam takılmıştı ve korktuğum oldu. mouse yaklaşık 0.5 saniye geç işliyordu.
    Nvidia kontrol panelden tazeleme hızını 24 hertz den 60 hertze çıkardım.Gecikme bbiraz azaldı gibi ama tam olarak gitmedi. Tv den oyun modu nu açtım ve gecikme şu an sıfır
    ps3 takıp da lag problemi var diyenlere inş yardımcı olurum.
    Hepinize iyi seyirler

Hdmi den bağladınız dimi bende de aynısı oldu sanki mouse hareketleri geç algılıyo gibiydi çok sıkıcı bi durumdu baya bi uğraştım düzeltemedim demekki 32" ile alakası yokmuş 40" lerdede böle bi durum varmış. Oyun moduna aldığımız zaman farenin hareketleri düzeliyodu aynen dediğin gibi ama neden normal modda öle oluyo orasıda can sıkıcı bi durum.

Bi arkadaşın panel de 40a656 model tvde jilet gibi görüntü vardı fare de kusursuz du. Bu durumu anlayamadım ben..

Evet Hdmi dan bağladım.Sesi de onun üzerinden aktardım. Yalnız anlamadığım bu paneller 100hz ama nvidia ayarlarında en fazla 60 hz yapabiliyorum. Neden acaba... birde vga kablo takıp deneyeyim.

Yüksek çözünürlüklerde 60 hz maalesef.. 1366*768 ve altı çözünürlükte 60hz'in üzerine çıkabilirsiniz.

• quote:

Merhaba. Cok detayli konuya hakim olmadigim icin kafamda ufak bir soru isareti olustu.
    Samsung LE-40B651 veya LE-40B653 almayi dusunuyorum. Yayin olarak da teledunya ve HD Set Top Box almayi dusunuyordum.

Bu bahsettiginiz conax modulu, almayi dusundugum televizyonda da kullanilabiliyor sanirim. Dogru mudur?
    Bu sekildeyse ikinci kafama takilan soru da, teledunya'nin HD set top box'ini almak yerine bu modulu kullanmak bir fark olusturuyor mu? (conax 130TL, hd set top box 210TL. Aradaki 80TL fark disinda)

Tesekkurler

selamlar..
    bende paneli aldıktan sonra sizin gibi acaba olurmu endişesi ile yapacaklarımı araştırarak doğru noktaya ulaştım..

kesinlik ile setupbox almanıza gerek yok..aynı işi gördüğü gibi..hem ilave bir kalabalıktan kurtuluyorsun..
    hemde tv nin gelişmiş menüsünü keyif ile kullanıyorsun..tek kumanda..sorunsuz çalışma..
    için rahat olsun..

yanlız modül piyasada yok..dün tüm karaköyü gezdim..çoğu uyducu abi yok..haftaya gelecek..lafları ile kapıdan çeviriyor..bir çoğuda abi buda olur diye zeta modul vereyim diyor..sonra uğraş dur...aman dikkat..

karaköye gitmeden önce..2 yerden bu modül temin edilebilir olduğunu bulmuştum..
    1-ankara kayacenter..kargo dahil 130 tl ye gönderiyorlar.
    2-sultanahmette antes ( çemberlitaş kızyurdundan 100 mt sonra sağda..) telefon ile görüştüm..var dedi
    140 tl..fiyat ile..gittim...çalışmaz ise geri veririm şartı ile aldım..sonuç mükemmel..

tam istediğim gibi oldu..

tüm kanallar..ve HD kanallar cam gibi..takılma vb sorunlar yok..

modül resmini koyayım sakın başka alma..

http://forum.donanimhaber.com/m_31847602/tm.htm

bu arkadaşımızın incelemesinde modül gözüküyor..başka modül alma sakın..
    bende onun sayesinde öğrendim..( araştırmadan alışverişe çıkımaz. )

umarım yardımcı olmuşumdur..

kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanbaba -- 11 Haziran 2009; 10:24:00 >

• Evet arkadaşlar gözümüz aydın 1010 numaralı yeni firmware cıktı.Şu an işyerimde oldugum ıcın deneyemiyorum ancak aksam ilk işim denemek olacak...

Buradan Ulaşabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 11 Haziran 2009; 11:14:20 >

• ooo Çok sağol.

akşam ilk işim bunu denemek olacak.
    1004 ten 1008 e geçince sanki Sd yayınlarda biraz kötüleşme olmuş gibiydi. bakalım bunda düzelme olacakmı.

bir de avforums'a bakayım ne gibi farklar var.orada deneyen olmuştur.

DTS codecği Divx yeni çıkaracığı codekte bi dahil etse bünyesine süper olacak ama lisans dolayısıyla herhalde bu iş uzayacak.
  • yeni yazılımı deneyip burada bilgi verirseniz memnun olurum..

kolay gelsin..
  • beyler bu tvlerin nin servis kodu nedir çalışma saatini nerden görebiliriz. teşhir ürünü mü değil mi anlamak için

b653

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi locke78 -- 11 Haziran 2009; 12:30:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: locke78

beyler bu tvlerin nin servis kodu nedir çalışma saatini nerden görebiliriz. teşhir ürünü mü değil mi anlamak için

b653

Ben servis menüsüne girdim ama çalışma süresini göremedim bulamadım yani. Tv kapalı iken sırası ile info - menü - mute - power düğmeleri olması lazım.
  • bu televizyonun çeşitli ortamlarda enerji tüketimi nedir. kılavuza bakıp söylenebir mi.
  • bu televizyonun çeşitli ortamlarda enerji tüketimi nedir. kılavuza bakıp söylenebir mi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bizim 2 yıllık Panasonic 42PV70 yerine Samsung 46B650 aldım. Bugün geldi ve kurulum, sanırım 2 saat sonra yapılır. Ondan sonra sizlerden bazı bilgiler alır ve deneyimlerimi de aktarırım.
    Bu arada memnun kaldığınız SD görüntü ayarlarını da verirseniz memnun olurum.

merhabalar arkadaşım ve diğer samsung 650 kullanıcıları.bende dün 46b653 ile aranıza katıldım ve sserin gibi 3 yıllık bir panasonic 42pv60 kullanıcısıydım.ben de daha ilk gün edindiğim izlenimlerimi paylaşayım sizinle.
    Full hd bir panele geçme zamanımın geldiğini ve netten mkv. ler indirdiğim için popcorn alma arifesindeyken vazgeçerek bu cihazı seçtim.Öncelikle 3 yıllık bir panasonic plazma kullanıcısı olarak şunu belirtmek isterim.Önceki plazmam 2 adet altın olmayan scart-scart ile digiturk ve uydu cihazıma bağlıydı.bu cihaz için 2 adet altın kaplama scart-scart aldım.(marka bir scart değil yalnız)Buna rağmen sd yayınlarda plazma daha iyi performans veriyordu.yalnız bu cihazda bazı kanallar diğer arkadaşlarında belirttiği üzere çok güzel ve sanki 3 boyutlu gibi gözüküyor.Bu da ilginç bir durum.ama genelde sd performansı plazmadan iyi değil.panasonic pv60 , 3 senelik bir cihaz olmasına rağmen çok daha iyi performansa sahipti.tabii bunda bu panelin full hd olmasının da büyük etkisi vardır diye düşünüyorum.bu dediklerim hiç tv izlenmez şeklinde bir anlayışa da sebep olmasın lütfen.Yeni panel alacak pekçok kişiyi memnun edeceğinden eminim bu cihazın.
    dvd ve bluray performansına gelince , izlediğim blade II dvd si gerçekten mükemmeldi diyebilirim.Plazma ile arasında bayağı fark vardı.bunun sebebinin ne olduğunu anlayabilmiş değilim.Yani nerdeyse bluray kadar güzel desem yeridir.Bluray de ise kısa sahneler olarak izlediğim ıron man, gerçekten çok güzeldi.Bugün de kısmetse mkv ve avi uzantılı filmler indirip izlemeyi ve kısmetse digital out tan sesi amfiye vermeyi düşünüyorum.bu izlenimlerimide ileriki günlerde sizler paylaşırım.herkese iyi günler dilerim.

• Vala bende servis ile uğraşıyorum bi gelebilseler bende izlenimlerimi aktarıcam. gerçi gelmezlerse kendim açıp kuracam. görütücem garanti kağıdını imzalyın bunu diycem... :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dthbrn

Evet arkadaşlar gözümüz aydın 1010 numaralı yeni firmware cıktı.Şu an işyerimde oldugum ıcın deneyemiyorum ancak aksam ilk işim denemek olacak...

Selam
    Bende yani 652 aldım ve yazdığına göre yeni update çıkmış bu naıl yükleniyor lcd biraz aça bilirmisin benim gibi acemilere.
    şimdiden teşekürler.

• Arkadaşlar ben dun Profigold 7392 altın uçlu bire bir diye geçinen bir kablo aldım ve bir fark göremedim ama RGB yazab yere taktım galba onu diğer uca değiştireyim mi?

Diğer sormak isdeğim konu ise eski tüplü tv lerin yanına kolon falan o tip seyler koyunca tupte kaymalar oluşmaktaydı bu lcd ler için aynı şey geçerlimi 30-40 cm yanına kutu kolon koyarsak bir etkisi olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan5

quote:

Evet arkadaşlar gözümüz aydın 1010 numaralı yeni firmware cıktı.Şu an işyerimde oldugum ıcın deneyemiyorum ancak aksam ilk işim denemek olacak...

Selam
    Bende yani 652 aldım ve yazdığına göre yeni update çıkmış bu naıl yükleniyor lcd biraz aça bilirmisin benim gibi acemilere.
    şimdiden teşekürler.

Buradaki -->http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=HQ&CttFileID=2276593&CDCttType=FM&ModelType=C&ModelName=LE46B651T3W&VPath=FM/200905/20090511163325390/SW-Eng-0511.pdf.pdf

pdf dosyasında gerekli talimatları bulabilirsiniz...

• quote:

Orjinalden alıntı: charliezy

quote:

quote:

Selam
    şimdiden teşekürler.

Buradaki -->http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=HQ&CttFileID=2276593&CDCttType=FM&ModelType=C&ModelName=LE46B651T3W&VPath=FM/200905/20090511163325390/SW-Eng-0511.pdf.pdf

pdf dosyasında gerekli talimatları bulabilirsiniz...

Evet buraya yazdıktan sonra gördüm ama yinede teşekür ederim.
    Yalnız bunu yüklediğimizde beyenmesek tekrar eski haline getirebilirmiyiz?

• quote:

Selam
    şimdiden teşekürler.

tek yapman gereken indirdğin firmware'i USB belleğinin içine açmak (zipli bir dosya olması lazım).

bu USb'yi Tvye takıp, çıkan menüden "güncellemeyi" seçmek. işlem gerçekleşirken Tv'yi kapatma. değilse Tv bozulabilir.

işlem bittiğinde Tv kendini kapatıp açacak. tüm ayarların sıfırlanacak. sadece bu ayarları düzeltmen gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.