Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
754.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mavi bilgisayar haftasonu kampanyasında LE 40B650 40" Full HD LCD TV satıyor ve fiyat : 2199 TL..

bu ürün bu fiyata alınabilir mi ? yada üstüne 500 tl. daha para ekleyip başka bir seri mi alınır ?
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim.

quote:

sulozanger Tarih 21 Mayıs 2009; 22:19:32
    mavi bilgisayar haftasonu kampanyasında LE 40B650 40" Full HD LCD TV satıyor ve fiyat : 2199 TL..

bu ürün bu fiyata alınabilir mi ? yada üstüne 500 tl. daha para ekleyip başka bir seri mi alınır ?

Arkadaşım mavibilgisayar paralel ithalatçı ,yani şu demek oluyor alcağın ürünün anadolu elektronik garantisi olmayacak ,firma kendisi sağlıyacak garantiyi. İlerde bi sorun çıkarsa alette, çok başın ağrır.Bi formu kurcalıyıver mavibilgisayar ile sorun yaşamış arkadaşlarımız var .
    quote:

xenophe Tarih 21 Mayıs 2009; 21:37:50

quote:

Orjinalden alıntı: hell line

@oguzhan78 ;
    Virüs falan bulaşmaz.Bence saçma .Detayını fazla bilmiyorum sadece forumdan biri update ederken bozmuştu sanırsam. Virüsle olucak iş değil bunlar.
    Eskidendi onlar , pc de hdd de sorun çıkınca bad sector bilmimeyen millet virüs yedim diyo...
    Ama tv ye hdd bağlayıp virüs girer diye hayıflanan satış elemanın başından ne geçtiyse artık bilemicem ama saçma sadece

Arkadaşlar ben de 46B651 almayı düşünüyorum, KDV indirimi bu ay bitiyor diye biliyorum. Haziran'da pahalanır mı fiyatlar acaba? Acelemi etsem?

Arkadaşım KDV indirimi LCD lere gelmedi.Firmalar aksini idda etsede yok öle bişey ,sonuç olarak gelmeyen bişey gidemez. Bu günki koşullarda LCD de bi fiyat artışı söz konusu olamaz .

• quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Arkadaşlar, birkaç kişi sormuş ancak yanıt alamamış. Samsung B650 serisi TV'lerde 'dual-audio' içeren İngilizce + Türkçe vb) filmlerde (avi veya mkv) ikinci sesi seçmek mümkün mü? Son birkaç yılda dual-audio'lu filmler bayağı yaygınlaştı da, bu özellik olmadığında ciddi sıkıntı olacak. Genelde 2. ses Türkçe oluyor (değiştirmek de mümkün ama yüzlerce film için buna zaman ayırmak zor).

Bir diğer sorum da DLNA özelliği ile ilgili. Kullanımı, evdeki kablosuz ağlara entegrasyonu nasıl? Pratik ve işe yarar bir özellik mi?

Şuan için 2. ses seçimini bulamadım, sanırım seçemiyoruz. Samsung a mail attım bu konuda ama cevap gelmedi. DLNA çok kullanışlı bir özellik, hem bilgisayarı bağladım, hem popcorn u bağladım, hemde iphone 3g yi dlna ile tv ye bağladım. Mesela iphone daki resim ve videoları tv den görebiliyorum wireless üzerinden...

Merhaba,
    bilgisayarım internete kablosuz olarak bağlı, tv de ethernet kablosu ile bilgisayara bağlı. Vista kullanıyorum. Ancak tv'nin internet bağlantısını bir türlü yapamıyorum, ben de iphone kullanıyorum ancak wireless nasıl bağladın sorabilir miyim? Çünkü LED tv'ler hariç kutudan wireless adaptör çıkmıyor, Türkiyede de satılmıyor bu alet???
    Ağ bağlantısı konusunda yardımcı olabilecek var mı acaba?
    Not: Tv 32B653

• @torrentialrun :
    Kablo Tv Ankara'da 76 tane dijital kanal buluyor. Bahsedildiği üzere info'da 576i yazıyor, görüntü kalitesi Analaog'a göre çok farklı ve tıpkı digitürk'teki gibi EPG (program saat ve detaylı açıklamaları) var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Arkadaşlar, birkaç kişi sormuş ancak yanıt alamamış. Samsung B650 serisi TV'lerde 'dual-audio' içeren İngilizce + Türkçe vb) filmlerde (avi veya mkv) ikinci sesi seçmek mümkün mü? Son birkaç yılda dual-audio'lu filmler bayağı yaygınlaştı da, bu özellik olmadığında ciddi sıkıntı olacak. Genelde 2. ses Türkçe oluyor (değiştirmek de mümkün ama yüzlerce film için buna zaman ayırmak zor).

Bir diğer sorum da DLNA özelliği ile ilgili. Kullanımı, evdeki kablosuz ağlara entegrasyonu nasıl? Pratik ve işe yarar bir özellik mi?

Şuan için 2. ses seçimini bulamadım, sanırım seçemiyoruz. Samsung a mail attım bu konuda ama cevap gelmedi. DLNA çok kullanışlı bir özellik, hem bilgisayarı bağladım, hem popcorn u bağladım, hemde iphone 3g yi dlna ile tv ye bağladım. Mesela iphone daki resim ve videoları tv den görebiliyorum wireless üzerinden...

Ya acaba LCD ye wireless için DLNA için bir usb adaptör bağlamak gerekiyor mu;?

• quote:

Ya acaba LCD ye wireless için DLNA için bir usb adaptör bağlamak gerekiyor mu;?

ewet, b653'ü wireless olarak internete bağlamak için wireless adaptör gerekiyor. e-klavuzda bu şekilde bahsediyor. yarın resim ve modelini koymaya çalışırım. bu aparat iki usb girişine de giren bir bağlantı şeklinde.
  • bir haftadır 46 b653 kullanıyorum. mağazada 100hz motion plus açık ve kapalı şeklinde bir demo gösterim sunuyorlar (altta kayan yazı şeklinde). hatta televizyon menüsünde bile var bu demo olayı. ancak tv seyrederken kayan yazı düzgün şekilde gösterirken ara ara kayan yazıda bulanmalar oluyor. menüdeki diğer motion plus seçeneklerini denedim. ancak çözüm bulamadım. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
    bir de sd yayın ayarlarını optimize etmiş olan arkadaş var ise eğer bizlerle de paylaşırsa sevinirim. avs forumda bir ayar buldum ama beni tatmin etmedi.
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtozbay -- 22 Mayıs 2009; 13:44:48 >
  • Netlik ayarını 0 da tutuyorum ben.Şahsım fıkrım olarak bence daha net gelıyo gozume göruntu cunku netlık ayarını ne kadar cok artırdıkca karıncalanmalarada artıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: torrentialrun

...
    B650;
    Bulutlanma ile karşılaşma ihtimali daha az
    100 Hz filmlerde de sağlıklı şekilde işliyor (aslında ordaki cümleyi tam anlamadım, w5500'de bu konuda eksiklik var mı, ima ediliyor mu bilemiyorum)
    Sd deinterlace daha iyi
    Daha doğru renk tonları
    Red push yok -- renklerde hafif kırmızı etkisi baskın olur ya bazen, o yok.
    USB'den MKV gibi saha çok formatı destekliyor
    İnternet tv daha güzel/pratik

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Servis için hazırlanan doküman
     Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu #

...

Yahu contrast 5000:1 diyor bu dökümanda.. ne iştir bu? bir sıfır eksik mi koydular acaba..

• quote:

Orjinalden alıntı: muratefendi

quote:

...
    B650;
    Bulutlanma ile karşılaşma ihtimali daha az
    100 Hz filmlerde de sağlıklı şekilde işliyor (aslında ordaki cümleyi tam anlamadım, w5500'de bu konuda eksiklik var mı, ima ediliyor mu bilemiyorum)
    Sd deinterlace daha iyi
    Daha doğru renk tonları
    Red push yok -- renklerde hafif kırmızı etkisi baskın olur ya bazen, o yok.
    USB'den MKV gibi saha çok formatı destekliyor
    İnternet tv daha güzel/pratik

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Servis için hazırlanan doküman
     Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu #

...

Yahu contrast 5000:1 diyor bu dökümanda.. ne iştir bu? bir sıfır eksik mi koydular acaba..

5000:1 doğrudur,senin karıştırdığın dinamik kontrat oranıdır. Oda 50000 olmuş 50000000 olmuş farketmez abartı değerler ve gerçeği yansıtaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: sonusa

Samsung B65x + B750 ve B7000(Led Tv) serileri AVI,MKV ce MP4 uzantı dosyaları sorunsuz gösteriyor. Bu üç formatı bizzat Media Markt ve Darty de USB bellek ile kendim kontrol ettim. Ayrıca Türkçe altyazı sorunsuz şekilde çalışıyor.

Avi oynatmasına sevindim ama başka bir arkadaş da avi oynatmadığını yazmıştı başka bir konuda, şimdi bulamadım. Bazılarında oynatıyor bazılarında oynatmıyor mu acaba? Kullanan arkadaşlar bir açıklık getirebilir mi? Belki de bazı avi'leri oynatıyor, bazılarını oynatmıyordur. Codec farkından dolayı??
  • Bugün internetten, nakit 2.108 liraya 40B651 aldım. Pazartesi elimde olacak.

D-smart ile kullanacağım. SD yayın ayarlarınızı yazar mısınız?
  • 2 hafta önce parasını ödediğim Lcd tv dün akşam geldi 32b651. Ben evde yokken kurulumu yaptılar adamlar ve gittiler.

Aldım lcdyi Bağladım bilgisayara Pixel testi yaptım Yanyana 3 tane ölü pixel tam göz alıcı yerde aldığım yeri aradım biz bişe yapamayız dediler halbuki almadan önce ordaki satış elemanı bana değiştirilebileceğini söylemişti. Servis Bugun gelip bakıcakmış. Ben Tvyi iade etmek istediğimi söyledim servisi bekleyin dediler beyfendi iyi dedik bizde şansımıza tükürelim hesabı isyan bayrağını çektim. Bunun Prosedürü nedir arkadaşlar tam olarak söyleyebilirmisiniz servis bugun değişmezse tvyi iade etme hakkım varmıdır.?

Onun haricinde Tv hakkındaki yorumlarıma gelince

Tvnin usb girişinden açtığım 2 tane 720p mkv filimde birisinin sesini tanımadı diğerini ses ile birlikte tanıdı yalnız görüntü ve siyahlar güzel olmasına rağmen karelenme oluyodu hareketli sahnelerde kocaman kocaman kareler çıkıyor heralde codec tam çözemedimi bilmiyorum.

Onun haricinde vga ile bağladığım lcd tvden tam bir pc monitoru gibi bi görüntü aldım yalnız bu şekilde açtığım filmlerdeki siyahlar hiç iyi değil.

Bilgisayarı Hdmiden bağladığımda Bu sefer desktoptaki görüntüyü pc monitoru gibi yapamadım nedense artı olarak mouse hareketleri sanki geç algılıyo gibiydi, pcden hdmi bağlı olarak açtığım filmlerdeki görüntü kalitesi de süperdi siyahlar falan hdler manyak. Tek eksisi pc olarak hdmi bağlantısı kötü geldi bana filmler hariç.

Xbox bağladım hdmiden Görüntü tatmin edici hareketli sahnelerde benim evdeki plazmaya göre geride kalsa bile görüntü güzel. İnput lag olayına denk gelmedim valla yada farkedemedim.

Ayrıca bu Tvnin kaç saat çalıştığını nerden bulucaz eskiden servis menüsünden bakabiliyoduk bunda bulamadım valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 23 Mayıs 2009; 10:48:57 >

• teşekkürler Dthbrn,
    bugün netlik ayarını 0 yapıp deneyeceğim bakalım. öğlene kadar çalışıyorum da.
  • merhaba arkadaşlar ben SAMSUNG LE-40B653 model lcd tv aldım.ama bir türlü cözemediğin konu satıcının internete bağladığı konusunda söyledikleri.ben televizyonu eternet girişinden modeme bağladığım halde internete bağlanmıyo.bana bu onuda yardımcı olursanız cok sevinirim.servisi aradığımdada bana (servislerimiz cok bilgili olduğundan) cevap dahi veremediler.

özellikleride aşağıdadır.

SAMSUNG LE-40B653 LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 40 inch (102 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık
    Kontrast Ultra Contrast
    Renk EU Multi System
    Sistem Crystal FHD Engine

Panel Ultra Clear Panel
    Tepki Süresi
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080p
    PC Sinyal Algılama 1920x1080p
    Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
    High Definition Full HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Tuner Var (1 Adet) DVB-T/DVB-C
    HDMI 4 ADET
    USB 2 ADET 2.0
    CI SLOT 1 ADET
    PC INPUT 1 ADET D-SUB
    DİJİTAL AUDİO OPTİCAL 1 ADET
    KOMPENENT 1 ADET
    SCART 1 ADET
    RS232 1 ADET

ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm
    Audio Out Var (LR)
    Audio Out Var (Optik)
    EXTRA ÖZELLİKLER
    Full HD Var
    Wide Colour Enhancer 3 Var
    LCD 100Hz Motion Plus Var
    16-Bit işlemci Var
    Movie Plus 100Hz Var
    Picture in Picture Var ( Tek Tuner )
    Ultra Clear Panel Var
    İnternet@TV Var
    Wirelles DLNA Var
    1080 24p Real Movie Var
    Crystal Design Var
    Anynet-(HDMI-CEC) Var
    HDMI Version 1.3
    DVB-Tuner Var
    Entertainment Mode 4 mode
    Sleep Timer Var
    Teletext Var (1000 Sayfa)
    Clock Var
    On&Off Timer Var
    Auto Channel Search Var
    Auto Power Off Var
    On Screen Display Var
    Auto Volume Leveller Var
    SES
    Hoparlör 20 W (10W+10W) (L,R)
    Ses Desteği Dolby Digital Plus
    Ses Desteği SRS Trusurround HD
    Speaker Var (Down Firing)
    5 Ses Modu Var
    ENERJİ
    Stand by <1 W
    Çalışırken W
    AĞIRLIK
    Ağırlık 28 kg (kutulu ) 18.5kg (kutusuz)
    BOYUTLAR
    Kutulu 1246x239x746 mm
    Kutusuz 995x255x705 mm
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var TM98A
    Enerji Kablosu Var

TASARIM
    Tasarım Crystal Design

• Saat 2 gibi kurulum işlemleri tamamlandı garanti belgesi e diğer işlemleri LCD yi kontrol ettikten sonra telim aldım. D smart kullanıcısıyım altın uçlu scart ile gelen bağlantı gücüne göre bazı kanallar çok iyi bazıları ise zayıf ama neticede güzel beyendim. Onun haricinde 2 nci işlemim direk PS 3 ü kurmaktı HDMI ile bağlantı yaptıktan sonra + oyun modena geçtim ve gerçekten inanılmazkeyif aldım çok vakit kaybetmeden USB ye aktardığım bir kaç Dvix formatlı film i izkontrol ettim görüntü gerçekten çok kaliteli idi sadece alt yazı okumadı sanırsam isimleri aynı olması gerekiyordu onuda düzeldeceğim. Bu arada bir kaçda foto yuklemiştim gerçekten kaliteli görüntüsü ile fotoları seyretmek bile çok zevkli idi akşam FOTO çekip bu topiğe gönderirim şu an için bana yeterli gelen performansı ile gerçekten mutluyum ölü pixsel testi yapmadım henuz laptoba bağlamadım ayrıca ayarlar konusunda çokda kasmamak gerektiğini netice böle bile güzel olduğu kanaatindeyim. Bence doğru seçim yapmışım darısı hala düşünenlerin başına...

Arkadaşım internete bağlanmak için henuz gümrükte olduğu söylenen aparatı takman gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biscuit -- 23 Mayıs 2009; 17:06:02 >

• bazı arkadaşlar direk modemi tanıyo bağlanıyo diyolardı ben oyüzden tereddütteyim arkadaşım.bazı ingilizce forumlardada bahsediyodu ama bir daha bulamadım....
  • ama dediğin gibi gercekten görüntü ,kasa ve özellikler bakımından samsung le-40b653 terçih edilecek bir tv .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expe -- 23 Mayıs 2009; 17:15:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

2 hafta önce parasını ödediğim Lcd tv dün akşam geldi 32b651. Ben evde yokken kurulumu yaptılar adamlar ve gittiler.

Aldım lcdyi Bağladım bilgisayara Pixel testi yaptım Yanyana 3 tane ölü pixel tam göz alıcı yerde aldığım yeri aradım biz bişe yapamayız dediler halbuki almadan önce ordaki satış elemanı bana değiştirilebileceğini söylemişti. Servis Bugun gelip bakıcakmış. Ben Tvyi iade etmek istediğimi söyledim servisi bekleyin dediler beyfendi iyi dedik bizde şansımıza tükürelim hesabı isyan bayrağını çektim. Bunun Prosedürü nedir arkadaşlar tam olarak söyleyebilirmisiniz servis bugun değişmezse tvyi iade etme hakkım varmıdır.?

hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun.
    Ben Darty'den almıştım Tv'yi. ilk kurulumda ölü pixel çıkması durumunda direk değiştrme garantisi veriyorlardı. (servis kurduğunda berabe ölü pixel testi yapmıştık) ama daha sonradan (her nekadar seninki de ilk kurulumda olsada bu durma uyar) izleme bölgesinde yanyana 3 adet ölü pixel çıkması durumunda anadoluelektronik TV değişikliği yapıyor. yanyana olmayan 5 ölü pixelde değişim yapılıyor. Darty'deki satış temsilcisinin bana söylediği bu yönde. aldığın yer ile artık bir işin yok. direk servisi ara ve durumu anlat. değiştirmeleri lazım.

• quote:

hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun.
    Ben Darty'den almıştım Tv'yi. ilk kurulumda ölü pixel çıkması durumunda direk değiştrme garantisi veriyorlardı. (servis kurduğunda berabe ölü pixel testi yapmıştık) ama daha sonradan (her nekadar seninki de ilk kurulumda olsada bu durma uyar) izleme bölgesinde yanyana 3 adet ölü pixel çıkması durumunda anadoluelektronik TV değişikliği yapıyor. yanyana olmayan 5 ölü pixelde değişim yapılıyor. Darty'deki satış temsilcisinin bana söylediği bu yönde. aldığın yer ile artık bir işin yok. direk servisi ara ve durumu anlat. değiştirmeleri lazım.

Servis bugun geldi de ben evde yoktum bi email adresi bırakmışlar pixellerin resimlerini çekip mail atın merkeze gönderelim dediler onaylarlarsa rapor tutarız değiştirirler dediler. Peki benim bu ürünü iade etme hakkım varmı acaba 1 gün oldu daha.

Pixellere gelincede yatay çizgi halinde duruyor 3 tane var birtanesi büyük siyah ölü pixel diğeri hemen bi üstün yanında oda renkli ama biraz ufak ötekide onun üstünde aynı şekilde ufak renkli ölü pixel..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.