Şimdi Ara

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu # (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
31
Favori
754.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dedektif

SD yayınlarda 100 Hz'i açıp-kapamak pek fark etmiyor gibi geldi.
    Özellikle yakın çekim insan yüzü görüntüsünde, ekrandaki kişi sabit duruyorsa yüz hatları görülebiliyor; ancak kişi hareket edince yüzü makyajlı gibi görünüyor.
    Maçlarda da aynı durum var: Görüntü sabit olunca çimler belli oluyor, ancak hareketli olunca çimler boya gibi görülmeye başlıyor.
    İlk kez 100 Hz TV kullanıyorum, bu durum normal mi? 100 Hz nerede işe yarar?

Kayan yazılarda ise problem yok. Gayet akıcı.

Dostum, sen bu çimlere fena taktın... Bu aldığımız Tv ler, Full Hd. Yani, sd yayın için değil aslında, Sd yayında mükemmeli beklemek hata olur. Bahsettiğin durumlar normal, bu durumlar izlediğin kanalın yayın kalitesi, kullandığın kablo kalitesi gibi durumlarla değişkenlik gösterebilir.
    Yani lig tv de izlediğin maçla, kabelkiosk paketinde bundeliga 1 kanalında izlediğin maç ta görüntü olarak farklı. Özellikle, yabancı film kanallarında bu farkı çok iyi anlıyorum, hatta kanalda izlediğin film de bile farklılık oluyor. Bazen sd film izliyorum premier kanallarında bir an için 720p falan mı acaba diyorum...

• Dün akşam benim samsungçu arkadaşta Samsung 46b650de mkv filmler denedim muhteşemdi

inanılmaz bir şey muhtemelen sigma chip kullanıyorlar menü çok benziyor nmt menülerine dts ses çözmüyor görüntü çok netti diğer lcdlerin aksine 720p mkvlerde bile belli belirsiz çok az interpolasyon vardı

arkadaş ses sistemini satmıştı tvden optik kablo çekip dts bitstream olayını deneyemedim

ancak kumandaya yabancı olduğum için bir türlü mkv oynarken tvnin sinyal kaynağının tipini göremedim muhtemelen 1080p/24 desteği yok gibi çünkü açılı çekimlerde takılmalar vardı 1080p filmlerde acaba diyorum şu novatronda kullanılan 8623l chipi mi acaba

bir de bizim meşhur apocalyptoyu (Wd piksellenme oluyor diğer nmtlerin bazısı gösteriyor bazısı takılıyor) bırakın pullanmayı açmadı bile desteklenmeyen format gibi bir hata verdi taktir ettim çocuğu yapamayacağı işe soyunmuyor

öte yandan hd-smart kanalını gösteriyordu hakikaten hd kalitesi muhteşemdi bir kere bu hd-smart digitürk plusı ikiye katlar 10la çarpar

gerçekten izlediğim filmin tv yayını olduğunu anlamakta zorlandım

tvnin 100hz ayarlarını v.s. dediğim gibi kumanda ve menülere yabancı olduğum için değiştiremedim o yüzden tv yayınında hafif takılma ve hareketlerde pikselleşme oluyor

şu lcdler bir çözemedi şu 100 hz olayını ama onun ötesinde samsung gene yapmış yapacağını bu korelilerden korkulur arkadaş

• Merhaba,
    B650 ve B6000 serilerinde USB'den takılan disklerde NTFS desteği var mı arkadaşlar? MKV dosyalarda 4 GB gibi bir boyut limiti var mı?
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadays

Dün akşam benim samsungçu arkadaşta Samsung 46b650de mkv filmler denedim muhteşemdi

inanılmaz bir şey muhtemelen sigma chip kullanıyorlar menü çok benziyor nmt menülerine dts ses çözmüyor görüntü çok netti diğer lcdlerin aksine 720p mkvlerde bile belli belirsiz çok az interpolasyon vardı

arkadaş ses sistemini satmıştı tvden optik kablo çekip dts bitstream olayını deneyemedim

ancak kumandaya yabancı olduğum için bir türlü mkv oynarken tvnin sinyal kaynağının tipini göremedim muhtemelen 1080p/24 desteği yok gibi çünkü açılı çekimlerde takılmalar vardı 1080p filmlerde acaba diyorum şu novatronda kullanılan 8623l chipi mi acaba

bir de bizim meşhur apocalyptoyu (Wd piksellenme oluyor diğer nmtlerin bazısı gösteriyor bazısı takılıyor) bırakın pullanmayı açmadı bile desteklenmeyen format gibi bir hata verdi taktir ettim çocuğu yapamayacağı işe soyunmuyor

öte yandan hd-smart kanalını gösteriyordu hakikaten hd kalitesi muhteşemdi bir kere bu hd-smart digitürk plusı ikiye katlar 10la çarpar

gerçekten izlediğim filmin tv yayını olduğunu anlamakta zorlandım

tvnin 100hz ayarlarını v.s. dediğim gibi kumanda ve menülere yabancı olduğum için değiştiremedim o yüzden tv yayınında hafif takılma ve hareketlerde pikselleşme oluyor

şu lcdler bir çözemedi şu 100 hz olayını ama onun ötesinde samsung gene yapmış yapacağını bu korelilerden korkulur arkadaş

Üstat, selam... (tf den, fulin)1080p/24 olayına bakıcam, diğer forumda yazmıştım, 2 foruma da inceleme yazısı ekledim sd ile başladım, hd yayın fotoğraflarıda çektim ama istediğim gibi olmadı fotoğraflar bu tv den resim çekme olayını beceremedim, makina iyi bir makina ama ayarını tutturamadım, resimler puslu gibi bulanık gibi falan çıkıyor yani hd yayının anlaşılacağı şekilde net bir resim çekemedim...
    Popcorn ile tv nin media playerını karşılaştırıcam ama bunu foruma nasıl aktaracağımı bilmiyorum resimler çok net olmadığı için, yorum olarak ifade edebilirim ama...

Benim ilk lcdim olduğu için, bazı noktaları yei yeni kavrıyorum, başka bir lcd ile karşılaştıramıyorum kafamda... Ama mesela, özellikle tv eve ilk kurulduğunda Premier1 kanalında Elizabeth filmi vardı, ilk onu izledim tv açılınca benim acayip tatmin etti. Açıkcası Full Hd lerin Sd de kötü olduklarını okuyordum hep forumlarda, çamur gibi falan diye yazılar okuyordum, onun için sd den fazla beklemtim yoktu ben Mkv videolar için düşünmüştüm lcd yi.
    Ama beklediğim çok üstünde bir sd yayın la karşılaştım açıkçası. Hatta bazı sahnelerde 3 boyutlu izlenimi veriyordu, ayrıntılar çok netti.
    Servis gittikten sonra hemen tv ye 500gb lık hdd mi bağladım, Planet Eart belgesini açtım 1080p, olduğum yerde kaldım muhteşem bir görüntü vardı karşımda.
    Bir ara, backlight, clounding e taktım kafayı, tv ye sağdan soldan, yukarıdan aşağıdan uzaktan yakından bakmaktan film bile izleyememiştim, kafama takılan normal dışı sorun sayılabilecek bir durum olup olmadığını anlayamam dı aslında. Neyse aştım onları, şimdi keyfibi sürüyorum artık....

• Evet arkadaşım PIP var ama, tek tunerli PIP var. Yani Tuner'den gelen yayın ve HDMI, Scart, Komponent gibi girişlere bağlı yayınları kombine edebiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: endernur

Arkadaşlar B650 serilerinde picture in picture (PIP) özelliği var mıdır?
  • Arkadaşlar bende biraz düşüncelerimi paylaşayım dedim buraya.15 gün önce 32'b651 samsung lcd tv mi aldım.aldığım yer istanbul bilişim nakit:1610tl verdim.mecidiyeköyden aldım.ertesi gün geldi.bende teledünya var kablo tvnin şu anda 74 kanal var.ilerleyen zamanlarda 120 kanalı bulacakmış.öyle diyorlar.hayırlısı bakalım.kanallara gelince bazı kanallar gerçekten çok kaliteli görüntüleri var bazıların ise eh idare eder yani genelde iyi diyebiliriz.şu anda memnunum bi proplem yok.filmlere gelince ilk önce 320 gb fat destekli hdd taktım çalıştı.sonra 1tb ntfs hdd taktım onuda gördü.mkv filmlerde görüntü mükemmel.açmadığı film yok sayılır.dts ses codec çözemiyor.altyazıda proplem yok.ama tek proplem var dual yapamıyoruz ikinci sese geçemiyoruz.bu gerçekten benim için bi eksi belki güncellemeyle düzelebilir dts de çözülürse tamamen kusursuz olacak.saygılarımla.

• pcyi bağlayıp oyun oynayan varmı, 1-2 ay içinde almayı düşünüyoruz bu tv yi. hd4850 ekran kartı ile direkt hdmi girişinden bağlayacağız (pes ve call of duty için)
  • quote:

Orjinalden alıntı: shaq t

pcyi bağlayıp oyun oynayan varmı, 1-2 ay içinde almayı düşünüyoruz bu tv yi. hd4850 ekran kartı ile direkt hdmi girişinden bağlayacağız (pes ve call of duty için)

Ben oynuyorum Pc performansı ii gibi de hdmi üzerinden bağladığımız zaman çözemediğim sorunlar var hala..
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

quote:

pcyi bağlayıp oyun oynayan varmı, 1-2 ay içinde almayı düşünüyoruz bu tv yi. hd4850 ekran kartı ile direkt hdmi girişinden bağlayacağız (pes ve call of duty için)

Ben oynuyorum Pc performansı ii gibi de hdmi üzerinden bağladığımız zaman çözemediğim sorunlar var hala..

Merak ettim masaüstü ikonları nasıl görünüyor ilk nesil lcdlerde ikonların ve harflarin kenarı çok kırık gözükürdü, bu arada gamer modda mı oynadın hız nasıl? Hdmi ile igili sorunların için yardımcı olmaya çalışırım, laptopu hdmi dan plazmaya bağlıyorum.

• İyi akşamlar;

Bir süredir B 65* serisine bakıyorum.Kablo TV olduğundan DVB-C özelliği benim için önemli.Samsung satıcıları bu özelliği desteklemediğini belirtiyorlar.Yurtdışı sitelerinde (Almanya/İngiltere) birinde destek görülmekte diğerinde yok.

Forumda bazı arkadaşlar HD kablo TV desteği olduğunu belirterek ,kullandıklarını söylemişler.Bu seri TV de DVB-C ( Kablo) desteği mevcutmudur?

DVB-C kullanan arkadaşlar acaba resmi ürünmü aldılar yoksa paralel ithalat yapan yerlerdenmi(İB)?(Belki gelen ürün farklı olabilir)

Tşk.
  • B65* kullanıcıları, SD ve HD yayınarda hangi ayarları kullanıyorsunuz?
  • quote:

Merak ettim masaüstü ikonları nasıl görünüyor ilk nesil lcdlerde ikonların ve harflarin kenarı çok kırık gözükürdü, bu arada gamer modda mı oynadın hız nasıl? Hdmi ile igili sorunların için yardımcı olmaya çalışırım, laptopu hdmi dan plazmaya bağlıyorum.

Vga dan bağlayınca normal pc monitoru gibi güzel gözüküyor ikonlarda yazılarda falan sorun yok.

Yalnız hdmi den bağlayınca dediğin gibi ilk açılışta ikonlar yazılar falan gölgeli gözüküyor. Bunu netlik ayarını düşürerek gideriyorum.

Hdmi den bağlı iken farenin işleyişi biraz yavaşlıyor vga daki gibi fare hızı alamıyorum, yavaşlıyor derken sanki hareketleri geç algılıyor.

Ayrıca bi arkadaşta 40a656 panel var onun pc yi hdmi bağlantıda gördüm ağzım açık kaldı süper bi görüntüsü var farenin hareketleri de gayet normaldi.

Bu fare hareketini Hdmi bağlı iken Oyun moduna aldığım zaman biraz düzeliyo normale dönüyor gibi.

Acaba ben diyorum ki benim bağladığım hdmi-dvi kabloda mı bi enayilik var. Çünkü pinlerden bi kısmı boş 21 pin mi ne olması lazım. Sağa sola baktım 24 pinli kablolar mevcut sorun bundanmı kaynaklanıyodur acaba.?

Ayrıca pc den açtığım 720p mkv filmlerde 100 hz olayını açınca ekran da kırılmalar oluyor hareketli yerlerde. Arkadaşın tvde mükemmel bi görüntü ve 100 hz olayı çıkıyor şaşırdım açıkcası ben o görüntüleri şu an yakalayabilmiş değilim.

• Arkadaşlar ben 40 B 653 aldım. Çok güzel bir LCD. Wireless modemime LCD'yi ağ kablosu ile bağladım. Ağ ayarlarınıda yaptım. Ağ'ın kontrolunü yaptığımda TV her şeyi okeyliyor . Laptop'ada, TV ile birlikte verilen "SAMSUNG PC Share Manager" programını kurdum . Bir kaç video dosyasınıda paylaşıma açtım. Fakat bir türlü LCD ile Lap top ' u birbirine bağlayamadım. yani dosya paylaşımını yapamadım. LCD ile Laptop'un birbirine nasıl bağlanacağını bilen veya beceren varsa lütfen buraya yazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: horozorhan

Arkadaşlar ben 40 B 653 aldım. Çok güzel bir LCD. Wireless modemime LCD'yi ağ kablosu ile bağladım. Ağ ayarlarınıda yaptım. Ağ'ın kontrolunü yaptığımda TV her şeyi okeyliyor . Laptop'ada, TV ile birlikte verilen "SAMSUNG PC Share Manager" programını kurdum . Bir kaç video dosyasınıda paylaşıma açtım. Fakat bir türlü LCD ile Lap top ' u birbirine bağlayamadım. yani dosya paylaşımını yapamadım. LCD ile Laptop'un birbirine nasıl bağlanacağını bilen veya beceren varsa lütfen buraya yazsın.

Samsung PC Share Manager programında, Share menüsünde Set Device Policy'yi seç. Oradan Samsung TV'yi Accept etmen gerekiyor. Program çalışır durumda kalmalı.

Daha sonra TV'den Media Player'a girip, kırmızı tuşa (Internet tuşunun altındaki) basarak PC'nin ismini seçeceksin.

• 24p özelliğine değinilmiş.B650 ve 750 serilerinde mevcuttur.Menüden nereden açılır kapanır bilemiyorum ama film takınca otomatik tanıyor sinyal olarak.

Hatta rasgele google da arattığım siteden alıntı;

Wireless DLNA Var
    Mode Cinema 24p Var
    Oyun Modu Var
    İnternaktif İçerik Var
    Fonksiyonlu Saatli Radyo Var
    Otomatik Yükleme Var
    Saat Var
    Otomatik Programlanabilir Var
    Enerji Tasarruf Modu Var
    Multimedya İçerik Yöneticisi Var
    Dil Seçeneği Var (25 Dil)
    Resim Modu Var
    Anynet Var
    Teletext Var (1000 sayfa)
    Wiselink Var
  • quote:

Orjinalden alıntı: sparroww

İyi akşamlar;

Bir süredir B 65* serisine bakıyorum.Kablo TV olduğundan DVB-C özelliği benim için önemli.Samsung satıcıları bu özelliği desteklemediğini belirtiyorlar.Yurtdışı sitelerinde (Almanya/İngiltere) birinde destek görülmekte diğerinde yok.

Forumda bazı arkadaşlar HD kablo TV desteği olduğunu belirterek ,kullandıklarını söylemişler.Bu seri TV de DVB-C ( Kablo) desteği mevcutmudur?

DVB-C kullanan arkadaşlar acaba resmi ürünmü aldılar yoksa paralel ithalat yapan yerlerdenmi(İB)?(Belki gelen ürün farklı olabilir)

Tşk.

resmi ürün hem DVB-C destekli hem de MPEG4, teledünya kanallarını, hd leri bile gösteriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: coolman7

Merhaba,
    B650 ve B6000 serilerinde USB'den takılan disklerde NTFS desteği var mı arkadaşlar? MKV dosyalarda 4 GB gibi bir boyut limiti var mı?
    Teşekkürler

var kardeş sorun yok
  • Arkadaşlar Merhaba,

Samsung 40B651 cihaz hakkında aklınıza gelecebilecek her türlü soruyu bana sorabilirsiniz.
    Hiç bilmeyenler için detaylı bir şekilde uzun uzun anatabilirim.

CİHAZIN HER ÖZELLİĞİNİ BİREBİR TEST EDEREK KULLANDIM ÖĞRENDİM AKLINDA SORU İŞARETLERİ KALAN İNTERNETE BAĞLANAMAYAN SCART HDMI BAĞLANTILARI SES BAĞLANTILARI GÖRÜNTÜ AYARLARI, MESAFE VE UZAKLIK PARLAKLIK, İNCE AYARLAR CODEC ALT YAZI DESTEĞİ SES SİSTEMERİ HAKKINDA BU TV İLE İLGİLİ AKLINIZA GELECEK HER TÜRLÜ SORUYU SORABİLİRSİNİZ. (kadircomert@hotmail.com) mail adresime mail atmanız yeterli size geri dönüş yapabilirim.
  • Arkadaşlar Bu LCD her harici hdd yi tanıyormu.Forumdan takip ettiğim kadarıyla, daha hdd problemi ile karşılaşana rastlamadım.LCD ' de kullanmak için 1 tb 'lık bi hdd almayı düşünüyorum ,biraz bahtsız sayılırım bu yüzden riske atmayım. Bana tavsiye edebileceğiniz LCD İLE SORUNSUZ ÇALIŞAN 1 tb lık bi hdd modeli varmı.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
  • sadys kardeş sen bu aleti bana 1550tl ye bul bende bu tv yi satacağım link ver bana bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.