Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.029
Cevap
30
Favori
102.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hwy2hell

Kurgu abi tabi kafamdaki direkt budur diyebileceğim bir durum değil, bana kalırsa Samsung un özellikleri fiyatına göre uygun duruyor, bu uygunluktan ve forumlardaki geri dönüşlerde bahsedilen sorunlardan dolayı belki piyasada sorunlu olarak elde kalanlar satılıyordur diye dedim. Aslında Samsung temelli değildi dediğim, satan firmalar geri gönderilen monitörleri belki bize tekrar iletiyordur diye belirtmiştim. 2017 çıkışlı bir monitörün seri üretimde olmadığını düşünüyorum. Yoksa Samsung direkt satsa zaten sorun yok, sıfır üretimden çıkan ürün olarak düşünürdüm. Bu eski parti ürün muhabbeti biraz orada benim bahsetmek istediğimdi.

Aslına bakarsak, benim bunu karşılayabilecek bir bütçem var. Ama aldığı indirim tam olarak benim kafamdaki indirim değil. Durumumu kısaca şöyle özetleyeyim. Ben normalde bu Samsung un indirime girmesini ve 2500 civarlarında almayı bekliyordum. Ayrıca bir yandan da ekran kartı bakıyordum. 5700 XT Nitro indirime girdiği için onu alacağım ve mecburen ona uygun bir monitör de almam gerekiyor ama Samsung beklediğim indirimi görmedi ve dediğiniz gibi bu Samsung un kesin sorunsuz çıkacağı garantisi de yok. Yani 2800 liraya indirimsiz bir şekilde şansımı deneyeceğim alacak olursam. Burada insanlar 2500 altına düşünce n11 de hiç düşünmeden alabildi, ben de öyle olsa alacaktım zaten risk alıp.

Diğer yandan da iyi indirim görmüş Viewsonic var şimdi, MSI konusunda bi ısrarım yok, ben özellik olarak zaten Viewsonic i beğendim, marka da iyi diyorsunuz ki araştırınca ben de gördüm, markaya da güvenebilirim. Şimdi arada 800 liralık fark var ve buna değer mi kısmında kafam karışıyor sadece. Yukarıda aslında buna cevap vermişsiniz ve benim de kararım oraya kaymıştı. 2800 verebilcek olmama rağmen Viewsonic in fiyatı çok uygun olduğu için ve yeterli geleceğini düşündüğüm için ona karar kılacağım. Aksi yönde bir fikir belirtmemişsiniz zaten ben olsam ben de alırdım demişsiniz yukarıda. :D

Size sadece şunu sorabilirim, ben ekran kartını yani 5700 xt nitro + ı alıp sizce bir süre daha indirim bekleyip kesinlikle bu Samsung da şansımı denemeli miyim, yoksa viewsonic benim için yeterli bu indirimi kesinlikle kaçırmamalı mıyım ?

Kullanım olarak görsel beklentim, rekabetçi beklentimden daha yüksek öle diyebilirim. Tek kişilik atmosferi güzel oyunlarda oyunların verebileceği bütün potansiyeli en iyi şekilde tecrübe etmek diyeyim özet olarak. Teşekkürler detaylı cevaplarınız için bu arada. İstemeden biraz kızdırdım galiba kusura bakmayın, ben de öyle kendimi rahatlatmak için bazı düşünceler söylüyorum aşırı teknik bir altyapıda değil yazdıklarım. :)
    Samsung'un görselliği muazzam, QLED cidden adının hakkını veriyor. bazı haftasonları uğrayan ve benden çok daha önce monitörlerini yenilemiş (bir tanesi de ben C27HG70'i edinmeden kısa süre önce muazzam kazık bir fiyata PG279Q edinmişti) arkadaşlarım özellikle bu başlık altında da linklediğim HDR destekli YouTube demo videolarını ya da eğer biladerden ödünç aldığım bir haftasonuna denk gelmişlerse PS 4 Pro'da HDR destekli bir oyun açtığımda dipleri düşüyor.

QLED faktörünü görmezden gelebilirseniz ve HDR ile de işiniz yoksa (Windows 10 altında HDR desteği hala sallapati vaziyette, bunu başlık altında defalarca söylediğim gibi belirtmiş olayım eğer bu bir satın alma faktörüyse), hele hele curved olayını çok da önemsemiyorsanız Viewsonic'in bu monitörü çok tatlı bir fiyattan pazara sürülmüş. bizzat görüp deneyimlemiş değilim, zaten çok da yeni bir model anladığım kadarıyla. ancak 10 bit (8bit + FRC) renk çıkış desteği olsun, 350 kandila parlaklık seviyesi olsun, hali hazırda IPS oluşu nedeniyle renk doğruluğunun yüksek oluşu olsun (bizim Samsung C27HG70 ile aynı DCI P3 renk uzayını haiz) tadından yenmez halde. IPS oluşundan kaynaklanan temel IPS problemleri mutlak mevcuttur dediğim gibi, eğer bunları görmezden gelebilecekseniz ya da sizi rahatsız eden şeyler değilseler fiyatını da göz önünde bulundurunca indirim bitip de sonra fiyat yükseldiğinde pişmanlık yaşamamayı tercih edebilirsiniz belki. lakin paramı elimde bir süre daha döviz yapar tutarım, üzerine de bir tık daha eklerim derseniz C27HG70'i de bekleyebilirsiniz. açıkçası o 2500TL bandına üçüncül satıcılar dışında kolay kolay düşeceğini sanmam, onlardan da gelecek üründe sorun yaşar mısınız yaşamaz mısınız bilinmez. Hepsiburada'nın kendisinin tedarik edip satıcı olduğu üründe en azından sorun çıksa dahi istisnai durumlar haricinde biraz hır gür ile de olsa sorununuzu çözmeniz mümkün olur (kargo için de HepsiExpress/HepsiJet tercih edeceğinizi varsayarak) ancak diğer "yurdum esnafı" üçüncül satıcılarda durum Hepsiburada'da, N11'de de, Gittigidiyor'da da tamamen piyango.

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Ps4 pro var bende de Samsung 55mu9000 tv ile hdr ını çok tecrübe ettiğimden aslında baya beğeniyorum o özelliği ama işte Windowsda çok sorun çıkarıyormuş sölediğiniz gibi. Curved olayını umursamıyorum bile açıkçası. Valla dediğim gibi indirim alsa düşünmeden Samsung diyordum da, şu an sizin belirttiğiniz terazide Viewsonic kafama yattı büyük ihtimal Viewsonic üzerine bir kararım olacak gibi duruyor. Qled ile ilgili biraz araştırıp sona erdireceğim. Teşekkürler tekrardan. İyi günler.
  • şimdiden hayırlı olsun şu halde, iyi günlerde mutlulukla kullanın. lakin bir sorun problem falan çıkarsa ya da ne bileyim beğenmezseniz, beklentilerinizi karşılamazsa falan kulaklarımı çınlatmayın sonra.
  • Samsung ve asus tuf gaming vg27vq modeli arasinda kaldim suanda asus vg248qe kullaniyorum tum yorumlari okudum bir turlu karar veremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben neyi sorduğunuzu tam anlayamadım. ya da bir şey mi sordunuz yoksa sadece öylesine mi söylediniz onu da anlamadım. zira birbiri ile aynı ligde olmayan, kıyas kabul dahi etmeyecek iki farklı şeyi karşılaştırıyorsunuz -eğer bu bir mukayese ve kararsızlık durumu betimlemesi ise-.

hakeza bir tarafta 10 bit (8bit + FRC) renk derinliği haiz 1800r kavisli 2K 1ms bir 27" monitör var. diğer tarafta ise tek tek piksel sayabileceğiniz 8 bit 1500r kavisli 1080p 4ms bir monitör. hayır yazıktır günahtır, şu şeye 2000TL civarı (kaynağına göre +100/-100 civarı oynar vaziyette) para istiyorlar, cidden böyle bir mukayeseye ancak mizah yapma amacıyla girilebilir, ciddi ciddi böyle bir şey düşünülebileceğine inanmak istemiyorum. yok eğer ciddiyseniz diğer arkadaşa da tavsiye ettiğim 1900TL küsüre satılan Viewsonic'e bir göz atın, en azından zerre kadar pişmanlık duymaz ve verdiğiniz paranın tam karşılığını (ve hatta fazlasını) almış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

orijinal kobe bifteği ile bim'de satılan ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürünü mukayese etmekten farksız bir şey bu yahu. MEH

eğer uygun fiyatlı ve hiç de altta kalmayacak kalitede bir monitör arayışı varsa şayet MSI gibi her ürünü kusurlu, her ürünü problemli, her ürünü dandik bir markaya para kaptırmaktansa yegane eksikliği HDR desteği olan (curved unsuru bir eksiklik sayılamaz, o daha ziyade tercihlerle alakalı) şu ürünü şiddetle tavsiye ederim. üstelik fiyatı da cidden çılgın raddede iyi şu anda. eğer C27HG70'i edinmemiş olsaydım ve bütçe ile ilgili de çekincelerim olsaydı kesinlikle kaçırmazdım.

https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2758-2kp-mhd-27-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-monitor-p-HBV00000OGHPS

fiyat değişirse diye anlık görsel:https://i.hizliresim.com/yGZjB7.png

Alıntıları Göster
    quote:

MSI MPG27CQ: Great gaming monitor, but the CHG70 is slightly better for about the same price.

verdiğiniz linkte msi'ın bir tık üst modeli için harika demişler lakin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrth87 -- 22 Kasım 2019; 22:58:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrth87

quote:

MSI MPG27CQ: Great gaming monitor, but the CHG70 is slightly better for about the same price.

verdiğiniz linkte msi'ın bir tık üst modeli için harika demişler lakin?

Alıntıları Göster
    özellikle belirtilmiş olan MSI ürünü başta olmak üzere MSI monitörlere dair başta bu forum olmak üzere sürüsüne bereken "x monitörü kullananlar kulübü", "x ürün sahibi olanlar" falandı feşmekandı benzeri başlıklarda son kullanıcıların ürünlerde yaşadıkları problemler ve muhteşem(!) distribütör firmanın/firmaların bu problemlere getirdikleri fevkalade çözümlere bir göz atın olur mu?

dahası siz gidin MSI satın alın yahu, ortada olan ve evvelce söylenmiş örneklenmiş belirtilmiş onca şeye karşın sayfanın dibinde 3 tane monitöre birer cümleyle hatır kütür geçmesin diye verip veriştirilmiş mansiyonlar üzerinden tartışmaya girecek değilim. hata bende, bazen buranın nasıl bir yer olduğunu unutup elimden geldiğince insanların paralarını çöpe atmamaları için gırtlağımı parçalıyorum. sizler için 8 bit 2k native bir monitör hakkında "4k'da 12 bit çalışıyor hajum yhaaa" diye desteksiz sallayan, kanıt olarak da tek bir kelime dahi ingilizce geçmeyen tepeden ayağa çince ile dolu mobil görünümlü sitelere link veren kimseler çaba göstersinler. ben yoruluyorum lüzumsuz, lüzumsuz münakaşalara giremiyorum.

daha uğramam bir süre, hepiniz sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 22 Kasım 2019; 23:39:52 >

• quote:

özellikle belirtilmiş olan MSI ürünü başta olmak üzere MSI monitörlere dair başta bu forum olmak üzere sürüsüne bereken "x monitörü kullananlar kulübü", "x ürün sahibi olanlar" falandı feşmekandı benzeri başlıklarda son kullanıcıların ürünlerde yaşadıkları problemler ve muhteşem(!) distribütör firmanın/firmaların bu problemlere getirdikleri fevkalade çözümlere bir göz atın olur mu?

dahası siz gidin MSI satın alın yahu, ortada olan ve evvelce söylenmiş örneklenmiş belirtilmiş onca şeye karşın sayfanın dibinde 3 tane monitöre birer cümleyle hatır kütür geçmesin diye verip veriştirilmiş mansiyonlar üzerinden tartışmaya girecek değilim. hata bende, bazen buranın nasıl bir yer olduğunu unutup elimden geldiğince insanların paralarını çöpe atmamaları için gırtlağımı parçalıyorum. sizler için 8 bit 2k native bir monitör hakkında "4k'da 12 bit çalışıyor hajum yhaaa" diye desteksiz sallayan, kanıt olarak da tek bir kelime dahi ingilizce geçmeyen tepeden ayağa çince ile dolu mobil görünümlü sitelere link veren kimseler çaba göstersinler. ben yoruluyorum lüzumsuz, lüzumsuz münakaşalara giremiyorum.

daha uğramam bir süre, hepiniz sağlıcakla kalın.

Alıntıları Göster
    reis niye yükseliyorsun? ben samsung aldım zaten ama gönlümde yatan msi'dı. mesela h.b yorumlarında göklere çıkarmışlar burda da gömmüşler. sahibinden de 6 7 tane ilanı var hepside ölü pikselli amma ve lakin al benisi var işte. neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrth87 -- 22 Kasım 2019; 23:44:45 >

• 11.11 kampanyasından aldığım üründe ölü pixel ve ekran içinde lekeler çıkmıştı. Değişim istedim iade oldu direk. Bugün 2.799 a hb den aldım. Bakalım umarım bunda sorun çıkmaz.

• quote:

ben neyi sorduğunuzu tam anlayamadım. ya da bir şey mi sordunuz yoksa sadece öylesine mi söylediniz onu da anlamadım. zira birbiri ile aynı ligde olmayan, kıyas kabul dahi etmeyecek iki farklı şeyi karşılaştırıyorsunuz -eğer bu bir mukayese ve kararsızlık durumu betimlemesi ise-.

hakeza bir tarafta 10 bit (8bit + FRC) renk derinliği haiz 1800r kavisli 2K 1ms bir 27" monitör var. diğer tarafta ise tek tek piksel sayabileceğiniz 8 bit 1500r kavisli 1080p 4ms bir monitör. hayır yazıktır günahtır, şu şeye 2000TL civarı (kaynağına göre +100/-100 civarı oynar vaziyette) para istiyorlar, cidden böyle bir mukayeseye ancak mizah yapma amacıyla girilebilir, ciddi ciddi böyle bir şey düşünülebileceğine inanmak istemiyorum. yok eğer ciddiyseniz diğer arkadaşa da tavsiye ettiğim 1900TL küsüre satılan Viewsonic'e bir göz atın, en azından zerre kadar pişmanlık duymaz ve verdiğiniz paranın tam karşılığını (ve hatta fazlasını) almış olursunuz.
    reis dur kızma dogru söylüyon yazdıgım mesajı tekrar okudum pek soru gibi olmamış :D Samsung LC27HG70QQMXUF sipariş ettim inş pişman olmam :)

• sağdan soldan o yardım makalesiydi, bu forum tavsiyesiydi falanıydı feşmekanıydı derken Windows 10 altında HDR modundayken SDR renklerin washed out olması probleminin çözümüne nihayet eriştim, uyguladım, çalışıyor.

üstelik çözüm çok basit ve aslında hep elimizin altındaymış zaten, şahsen benim aklıma hiç gelmemişti. keşke gelseymiş.

ilk adımı zaten hemen hepimiz biliyoruz, Windows 10'un kendi HDR alt ayarlarında yer alan SDR içeriklerin parlaklığını ayarlama zamazingosu.

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

https://i.hizliresim.com/lQ56Vb.png

ikinci adım ise asıl sihiri yaratan unsur. NVIDIA Control Panel (AMD ekran kartı sahipleri de kendi ekran kartı ayarlarında renk ayarlarıyla ilgili kısımdan aynı şekilde halledebilecektirler diye öngörüyorum.

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

https://i.hizliresim.com/VQW1br.png

şu an hızlıca bakınmak için öylesine bir kurcalayıp kaba taslak ayarladım, siz illa görseldekiyle birebir ayarlamalısınız diye bir şey elbette ki yok. (zaten ben de sonra ince ayar çekeceğim) mümkünse arka plana bir renk paleti içeren görsel atıp ayarları o şekildeyken tüm renkler gözünüze en hoş gelecek şekilde kurcalarsanız sizin için en doğru ayarları bulacaksınız demektir. ve Windows 10'la ilgili bu HDR problemini de (bu vesileyle bir daha belirtmiş olalım, bu problem monitörün değil Windows 10'un problemi. zira hangi HDR destekli monitör ya da televizyonu bağlarsanız bağlayın bu washed out durumu yaşanıyor)

ayarları yaptıktan "iyi tamam da, acaba sadece masaüstü ile mi sınırlı kalacak yoksa oyunlara da etki edecek mi?" diyerekten girdiğim Forza Horizon 4 ve Shadow Warrior 2 altında da sorunun çözülmüş olduğunu gördüm, içim rahatladı. umarım paylaşmış olduğum bu husus sizler için de faydalı olur.

edit: ışık, parlaklık vs hiçbirine dokunmadan sadece Digital Vibrance ayarını arttırmak dahi işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 23 Kasım 2019; 20:4:46 >

• Monitörün firmwareini yükseltmeye çalıştım, ama OSD'yi açıp monitörün arkasındaki joystick tuşunu 5 saniye boyunca aşağı bastırmama rağmen yükseltme menüsü ekranda çıkmıyor. Zorlayıp kırmak da istemiyorum. Yanlış yaptığım şey nedir acaba? Çok basit görünüyor, ama atladığım bir şey olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Kasım 2019; 11:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Monitörün firmwareini yükseltmeye çalıştım, ama OSD'yi açıp monitörün arkasındaki joystick tuşunu 5 saniye boyunca aşağı bastırmama rağmen yükseltme menüsü ekranda çıkmıyor. Zorlayıp kırmak da istemiyorum. Yanlış yaptığım şey nedir acaba? Çok basit görünüyor, ama atladığım bir şey olsa gerek.
    flash belleği görmüyordur, zira içerisinde firmware yer alan bir flash bellek takılı olmadığında söz konusu tuş fonksiyonu herhangi bir tepki vermiyor. dolayısı ile ya belleğin dosya formatı uygun değildir, ya içerikteki firmware doğrudan flash belleğin ana dizini altına atılmak yerine bir klasör ardına/içine konulmuştur, ya da doğru USB girişine takılmamıştır. hakeza söz konusu girişlerden yalnızca biri bu işlemi gerçekleştirmeye yarıyor, kullanma kılavuzundan ya da Technopat'ın rehberinden ilgili girişin hangisi olduğuna bakabilirsiniz.

Monitörün arkasından bilgisayara USB kablosu gidiyordu, onu sökünce firmware yükseltme menüsünü açabildim. Firmware yükselteyim mi dedi evet dedim, versiyon 1020'den versiyon 1023'e yükselteyim mi dedi evet dedim, fakat şimdi de %0'da takılı kaldı; USB bellek üstünde takılı duruyor; monitörü kapatamıyorum da. (15 dakika olmuştur) Niye böyle yaptı, ne yapmam lazım bilemiyorum. İnşallah brick olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Kasım 2019; 15:50:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

Monitörün arkasından bilgisayara USB kablosu gidiyordu, onu sökünce firmware yükseltme menüsünü açabildim. Firmware yükselteyim mi dedi evet dedim, versiyon 1020'den versiyon 1023'e yükselteyim mi dedi evet dedim, fakat şimdi de %0'da takılı kaldı; USB bellek üstünde takılı duruyor; monitörü kapatamıyorum da. (15 dakika olmuştur) Niye böyle yaptı, ne yapmam lazım bilemiyorum. İnşallah brick olmamıştır.
    böyle bir durum karşısında "şunu yapın" "bunu deneyin" vs tarzı söyleyebileceğim hiçbir şey yok, zira öncesinde de defalarca vurguladığım üzere firmware update hangi cihaz için söz konusu olursa olsun yanında yöresinde ürün için kendi tehlikesini de beraberinde getiren bir şey.

normalinde 1 dakikadan bir tık az ya da 1 tık fazla bir sürede kendi kendine kurulumu yapıp monitörü başlatıyor. umuyorum servislik bir durum ve/veya daha kötüsü başınıza gelmez.

Şimdi fişini çıkartıp taktım, çalıştı. Firmware update edememiş tabii ki de. Normalde sorunsuzca gerçekleşmesi gereken basit bir işlem niye böyle sıkıntı çıkarttı bilemiyorum. Şimdilik daha fazla kurcalamayayım bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Kasım 2019; 16:43:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaedHrOS

Bu mesaj silindi.
    32'lik modelde flicker free mevzusu da yok bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler), lakin 32'lik bir monitör de normal monitörlerdeki gibi dibine girilip kullanılabilir bir şey değil zaten. yine de uzun süren oyun seansları söz konusu olduğunda göz sağlığı için çok önemli bir mevhum. 27'yi bile flicker free olmasına karşın derince bir masada kullandığım için yeterince uzak kalabilerek kullanıyorum, aksi halde eğer 24'ü olsaydı gider onu alırdım.

HDR 400 ile 600 arasında bariz fark var. gerek renk gerekse de parlaklık özellikleri gereği "fake HDR" denilip geçilebilecek bir şey. (üstelik ASUS'un monitörünün DisplayPort desteği 1.2, dolayısı ile HDR 400 desteğini de sadece HDMI üzerinden kullanabileceksiniz) Quantum Dot/QLED ise alamet-i farika. LG'nin sadece siyahları ışık yakmayarak siyah gösterip renklerde ise pek de öyle abartıldığı kadar başarılı olamayan(üstelik zamanla burn in problemi nedeniyle çöp haline gelen) OLED'lerine karşı muazzam bir alternatif. bir defa görüp kullandıktan sonra tam anlamıyla olmazsa olmaz halini alıyor (ki OLED tecrübesi olan bir adem söylüyor bunu)

Samsung'un ayağına herkes çok takılıyor, lakin monitörü adeta gimbal üzerinde taşır gibi envayi çeşit yön ve yükseklik ayarının tek elle dahi kolayca yapılabildiği son derece başarılı bir tasarım aslında. eğer klavyenizi monitörün altına sürmüyorsanız(!) herhangi bir problem yaşayacağınızı sanmam, öyle ileriye(öne) doğru peyderpey uzanan giden bir şey yok.

fakat gelelim en önemli hususlara. bahsettiğiniz 32 model bu başlığa da konu olan ve başlık altındaki hemen herkesin tercih ettiği 27'lik model gibi başarılı bir model değil. local dimming problemi, flicker free olmayışı (buna hala daha tam emin değilim, daha önce okuduğumu sandığım kaynağı da bulamadım şu anda), input lag'in bir hayli yüksek oluşu (7ms) derken pek bir MEH hal almakta. dolayısı ile ASUS'un belirttiğiniz modeli fiyat avantajını da hesaba katınca sizin için daha doğru bir tercih olacakmış gibi görünüyor. üstelik ASUS monitörün "oyuncak" diyebileceğimiz son kullanıcının gönlünü hoş edecek bir sürü ilave özelliği de mevcut. (misal FPS counter, ekranın tam ortasına sabit crossair koyma vs gibi) tasarımı da daha bir "gaming" yönünü vurgular şekilde.

hangisini tercih ederseniz edin şimdiden iyi günlerde mutlulukla kullanmanızı dilerim.

• EA Star Warsyoutube
    Star Wars Battlefront II: Official Gameplay Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=_q51LZ2HpbE&feature=youtu.be
    arkadaşlar 10bit olarak kullananlar bu video da 1.27 sn i açıp star wars yazısı çıktığında sağ tarafta katmanlaşma oluyor mu bakabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• şu ana değin PC tarafında gördüğüm en başarılı HDR performansı Resident Evil 7 ve Metro Exodus'un ardından ve hatta işin içine DXR (Ray Tracing) faktörünü de katınca açıkara Battlefield V oldu.

ben bile aylardır aşina olduğum halde bugün 1 aylık ücretsiz EA Origin Access hesabımın tanımlanmasına müteakip indirdiğim Battlefield 5'i deneyimlemeye başladığım ilk andan itibaren ağzı açık ayran budalası gibi ekrana bakakaldım. MÜTHİŞ.

demek ki her firma eşit ölçüde kotaramıyor bu işi (ve hatta aynı firmalarda dahi diyebiliriz. Resident Evil 7'ye nazaran Residen Evil 2 Remake'in HDR desteği o kadar da başarılı değil mesela)

velhasılkelam eğer deneme imkanı olan varsa mutlaka denesin, ne söylediğimi yaşayarak anlayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.