Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
30
Favori
103.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 sürüm 1909'da Windows 10'da yerleşik HDR problemine derman olmadı. çektiğim videoda SDR modundayken ve HDR moduna geçildiğinde Windows'un renklerinin aslında nasıl olması gerektiği görünmmekte. bunu da istemdışı olduğum garip bir hileyle, Windows 10 SDR moddayken Pot Player altında HDR bir video açıp durdurup alta attığım zaman uzun süreli gözlemleyebiliyorum. hemen kaydedip sizlerle de paylaşayım dedim.

Windows 10'u sürüm 1909'a sıfırdan kurulum yaparak yükseltmedim vaktim olmadığından, Windows Update üzerinden yükseltme yaptım. artık bir sonraki Major güncellemeye değin tek umudum vakit bulabilirsem bir ara temiz kurulum yaparak deneyeceğim zaman her şeyin düzelmiş olacağı ihtimali üzerine kurulu. lakin sıfırdan kurulum da işte onca yedekleme ve geri yüklemeydi, sürüyle yazılımı yeniden kurmaktı vesaire derken onca iş güç arasında öyle gözümde büyüyor ki...
    TheUnicornKnightyoutube
    Windows 10 (build 1909!) unresolved HDR problem... 😑
    https://www.youtube.com/watch?v=RwHqWmMWXUg&feature=youtu.be

bahsettiğim gibi PS4 Pro'da sorun yok, Xbox One X'de sorun yok, yahu 400 küsür TL'lik minicik Xiaomi Mi Box S'te bile kullanırken bir problem yok, ama iş kanser Microsoft'un kanser Windows'una gelince aynı tas aynı hamam. bıktım yemin ediyorum!

• sabah 10 da ellerimle gidip teslim aldım, hemen kurdum ve dp bağlantısı yaptım...
    1080p 75 hz tn panelden sonra 2k 144 hz 10 bit va panel anlatılmaz yaşanır. ölü pixel testi yaptım 0 sıkıntı, daha da mutlu etti bu beni böyle bir renk kalitesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekhmet95 -- 14 Kasım 2019; 12:10:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnicornKnight

ürünü ne zaman ve nereden (yurtdışı: amazon, newegg vs) satın aldığınızı öğrenebilir miyim? bir de OSD üzerinden ilgili gösterim açıkken bir fotoğraf çeker yollar mısınız, Samsung forumlarında, customer support live chat üzerinde ve Reddit'de soruşturalım bir nedir ne değildir diye.

Alıntıları Göster
    Hocam kusura bakmayın çok geç yazdım ama. Cihazı geçen ay game ekstradan aldım.
    Sürüm böyle görünüyor.
    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

• Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Efsane fiyat olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThePlakumat kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, bunu mutlaka yanıt alana kadar soracağım customer support'tan. madem bir güncelleme var güncelleme ile gelen düzeltmeler nelerdir ve daha önemlisi neden ilgili sayfalarda halen eski sürüme ait dosyaları sunuyorlar diye mutlaka öğrenmek gerek.
  • Hocam hdryi açınsa ekran sanki biraz pembemsi oluyor. Hdr kapalı daha iyi görünüyor gibi geldi bana. Oyun forza horizon 4.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePlakumat

Hocam hdryi açınsa ekran sanki biraz pembemsi oluyor. Hdr kapalı daha iyi görünüyor gibi geldi bana. Oyun forza horizon 4.
    Forza Horizon 4 ve Shadow Warrior 2 (benim denediklerima arasında) HDR'ın Windows 10 nedeniyle düzgün çalışmadığı yapımlar zaten. başlıktaki mesajlarda geriye doğru gider ve konuyla ilgili mesajlar ile mesaj içeriklerine ilintilenen hususlara göz atarsanız bunların önceden konuşulmuş hususlar olduğunu göreceksiniz. Far Cry 5, Far Cry New Dawn, Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake vs vs HDR'ı en başarılı şekilde sorunsuzca kullanan yapımlar. HDR özelliği için Windows 10'un hatalı/problemli HDR desteğine ihtiyaç duymadıkları için de (doğrudan oyun içinden aktive edilebiliyor özellik, öncesinde Windows 10'da HDR açmak zorunda değilsiniz) kullanımları ayrıca başarılı.

monitörde bir sorun yok çünkü "washed out" denen HDR modunda renklerin soluk/silik görünmesi problemi sadece Windows 10 altında gözlemleniyor. monitörüme biraderimin Xbox One X'ini bağlayıp Forza Horizon 4'ü ve Metro Exodus'u oradan oynarken, yine biraderimin PlayStation 4 Pro'sundan Shadow of The Tomb Raider, Assassin’s Creed Odyssey, No Man's Sky'i oynarken HDR tüm efektleri ve gerçek bir renk cümbüşü halinde sorunsuzca çalıştı. yine 400 liralık Mi Box S altında da HDR içerikler ile SDR içeriklerin bir arada herhangi bir renk kaybı olmaksızın gösrerimi söz konusu. Windows 10 ile ilgili bu saçma husus yeni bir şey değil, 2 yıldan bu yana var olan ve Microsoft tarafından düzeltilmiş değil. beklemek dışında yapılabilecek pek bir şey yok. en azından Resident Evil, Far Cry vs gibi oyunlarda yaşanmaması, HDR medyaları (film, dizi, YouTube içeriği vs) görüntülerken sorun çıkarmaması bir avuntu kaynağı.

• Arkadaşlar ürünü kutusunu açtığınızda çerçevenin üzerinde yapışık herhangi bir sticker geliyor mu? Enerji sertifikası ya da qled gaming monitör bilgilendirmesi gibi birşey?

• Crash_35 kullanıcısına yanıt
    Kutunun içerisinde enerji sertifikası dağınık bir şekilde duruyor hocam, her kutuda farklı yerdedir muhtemelen. Monitörde herhangi bir kağıt vb. yapışık gelmiyor ama çerçevede jelatin olması lazım.
  • en güncel Firmware'lar tıpkı bir zamanlar Android telefonların falan olmadığı zamanlarda Samsung telefonlar için yayınlanan yazılım güncellemeleri vs'de olduğu gibi evvela Güney Kore için çıkıyor sanırım. -_-

https://www.samsung.com/sec/support/model/LC27HG70QQKXKR/

https://i.hizliresim.com/Z5BPbz.jpg

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 17 Kasım 2019; 8:36:36 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    yeni sürüm ile değişiklik var mı acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sürüm notlarına dair herhnagi bir dökümantasyon bulamadığım için sadece benim fark edebildiğim bir geliştirmeyi belirtmekten ötesini yapamayacağım, üzgünüm.

özellikle akşam saatleri itibariyle oda ışığını kapatıp çeşitli medyalarla deneyince farkettim ki local dimming ile ilgili önceden mevcut olan başarım daha da arttırılmış, keskinleştirilmiş. başkaca bir şey yaptılarsa dahi dediğim gibi ben -henüz- farkedebilmiş değilim. tabi bu farkedebildiğim düzenlemeyi bu sürümle bendeki yüklü gelen sürüm arasında yer alan takip eden diğer iki sürümle de (1021 ve 1022) yapmış olabilirler, ben doğrudan 1020'den yükselttiğim için ona dair de bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 17 Kasım 2019; 18:22:55 >
    Yazılım güncellemesini nasıl yaptınız? USB çubuğa kaydedip monitöre mi takıyoruz?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    verdiğim linkte (Samsung'un Güney Kore içintüketici elektroniği resmi web portalı) yer alan meta diğer ülkelerin Samsung portallarındakilerin aksine .bin uzantılı değil .exe uzantılı. bunu indirip çalıştırdığınız zaman içerisindeki .bin uzantılı metayı sisteme o anda takılı olan harici disk ve/veya belleklerden birine otomatik olarak çıkarıyor. (bende flash disk duruken gitti external hdd'ye çıkardığı için böyle söylüyorum. bir seçenek var ise bile .exe uzantılı meta Korece yönergeler içerdiğinden çözemedim)

sonrasında çıkmış olan bu .bin uzantılı meta ile nasıl bir işlem takip etmeniz gerektiğine dair yönergelerin yer aldığı Technopat makalesinin bulunduğu linki daha evvel paylaşmıştım. tekrar linkleyeyim:
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/samsung-c27hg70-firmware-guencelleme.616208/

elektronik cihazlarda sürücü güncellemelerinin aksine firmware güncellemelerinin riskli işlemler olduklarını unutmayın, bir problem yaşarsanız ve cihaz zarar görürse firmanın bundan sorumluluk üstleneceğini pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 18 Kasım 2019; 14:36:49 >

Fw güncellemesi ne kadar sürüyor hocam? Malum işlem anında elektrik felan giderse cihaz çöp olmasın şimdi.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    1 dakikadan ya biraz az ya biraz fazla, uzun sürmüyor yani. çekinceniz varsa yükü taşıyabilecek bir UPS'e bağlayıp o şekilde gerçekleştirin.
    O zaman çok problem olmaz hocam, birkaç gün bekleyeceğim global sürümü çıkmazsa kore versiyonunu indiririm artk.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    global sürüm diye bir şey olduğunu hiç sanmam, hakeza samsung us tüketici elektroniği web portalında 19, ca portalında 20 sürümleri mevcut. 21'e ve 22'ye dair ise herhangi bir şey bulamadım, 21 zaten doğrudan monitörünü n11 kampanyasından gamextra mıdır nedir öyle bir satıcı üzerinden yeni satın alan arkadaşların cihazları üzerinde gelen sürüm (benimki hepsiburada'dan alınan 20 ile gelenlerden) dolayısı ile global sürüm diye bir şey olacağını sanmam, ben bundan sonra en güncel takip için kore portalını kullanmaya devam edeceğim.
    Benim de şuan sürüm 20. Global sürüm derken aslında samsung us veya eu sayfasındaki fw leri kastediyordum. Kore versiyonunda ingilizce dil seçeneceği de bulunuyorsa nediye diğer sayfalara eklememişler ilginç doğrusu, yapılan iyileştirmelerin vs. olduğu döküman da bulamadım açıkçası. Büyük ihtimalle güncelleyeceğim ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

Benim de şuan sürüm 20. Global sürüm derken aslında samsung us veya eu sayfasındaki fw leri kastediyordum. Kore versiyonunda ingilizce dil seçeneceği de bulunuyorsa nediye diğer sayfalara eklememişler ilginç doğrusu, yapılan iyileştirmelerin vs. olduğu döküman da bulamadım açıkçası. Büyük ihtimalle güncelleyeceğim ben de.
    türkçe dil desteği bile var, önceki mesajlarda göndermiş olduğum görsele dikkat ediniz. orada da söylediğim gibi bu aptal saptal işleri android öncesi telefonlarının firmware ve rom'larında (Windows Mobile 6'lı cihazlar) aynı şekilde yaparlardı. koreli çekik kardeşlerimiz bazı konularda halen değişmemişler demek ki eheh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 18 Kasım 2019; 17:50:12 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.