Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD Tv #offfsuz pufsuz KONU# (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
13
Favori
95.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu uzun zamandır takip edilmiyor ama ben yine de şansımı deneyeyim.

2 seneye yakın C750 kullanıyorum. Özellikle harici diskten .mkv HD filmler izliyoruz.

Diskim 640GB Samsung 2.5" taşınabilir harici ancak Tv'ye bağladığım ilk sefer Tv çoğu zaman diski görmüyor.
    Görene kadar bir kaç kez takıp çıkartmak durumunda kalıyorum. Tanıdıktan sonra bazen menülerde dolaşırken,
    bazen de ender de olsa filmin ortasında bağlantının kesildiği oluyor
    Önce diskten kaynaklandığını sandım ve bunca zaman bu şekilde kullandım.

En son geçen gün Seagate 750GB yine 2.5" taşınabilir bir disk daha aldım durum onda da aynı hatta daha da better
    Flash disklerde hiç bir sorun yok. Hangi USB girişine taksam taklımadan okuyor. Tahmin ediyorum HDD için USB gücü yetmiyor!
    Çift uçlu Y USB kablosu da denedim sorun her iki diskte de aynı!

Sizin 2.5" harici disklerinizde de benzer durumlar var mı?! Disklerinizin markası ıve kapasiteleri neler?
    Tv arada disk ile bağlantısını kesiyor mu ya da diski taktığınız ilk sefer tanımakta zorlanıyor musunuz?

Çözüm önerileriniz neler?...

• quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Konu uzun zamandır takip edilmiyor ama ben yine de şansımı deneyeyim.

2 seneye yakın C750 kullanıyorum. Özellikle harici diskten .mkv HD filmler izliyoruz.

Diskim 640GB Samsung 2.5" taşınabilir harici ancak Tv'ye bağladığım ilk sefer Tv çoğu zaman diski görmüyor.
    Görene kadar bir kaç kez takıp çıkartmak durumunda kalıyorum. Tanıdıktan sonra bazen menülerde dolaşırken,

En son geçen gün Seagate 750GB yine 2.5" taşınabilir bir disk daha aldım durum onda da aynı hatta daha da better
    Flash disklerde hiç bir sorun yok. Hangi USB girişine taksam taklımadan okuyor. Tahmin ediyorum HDD için USB gücü yetmiyor!

Sizin 2.5" harici disklerinizde de benzer durumlar var mı?! Disklerinizin markası ıve kapasiteleri neler?
    Tv arada disk ile bağlantısını kesiyor mu ya da diski taktığınız ilk sefer tanımakta zorlanıyor musunuz?

sn blur..başıma gelmedı hiç ama 2,5 dısklede hıç denemedim tv ,yi
    acaba 3,5 dısklerde durum ne.deneme şansınız varmı..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

3.5" diskler harici adaptorlu oldugu için sıkıntı olacagını sanmam.

Benzer 2.5" diskte aynı problemi yasayan arkadaslar varsa içim rahatlamış olacak en azından :(

• quote:

quote:

quote:

Benzer 2.5" diskte aynı problemi yasayan arkadaslar varsa içim rahatlamış olacak en azından :(

Sayın Blur,

Benzer durum bende ve forumda birçok arkadaşımızda oluyor. Sizinki gibi mesajları birçok başlıkta okumuştum.

Usb 2.0 , 5Volt ve 0,5 amper güç sağlıyor yani 2,5 watt. Demek oluyor ki bu güç , zar zor usb harddiski + harddisk kutusu içindeki usb kontrol işlemcisini çalıştırmaya yetiyor. Yani sistemin genel çalışması biraz zorlama olmuş gibi görünüyor...

Samsungun yan girişlerinde birinde USB (HDD) yazan ise biraz daha fazla akım vererek harddiskin sorunsuz çalıştırmaya çalışıyor. ES serilerinde bu Usb girişin üstünde "USB HDD 5 volt-1 amper" diye yazıyor. Yine de bazen harddisk çalışmıyor ve ben harddiskin cik-cik yaparak çalımayı denediğini duyuyorum.

USB 3.0 teknolojisini getirler ama hala bilgisayara bağlanan her cihaz için ek güç kablosu, adaptör gerekiyor. 2012 bitecek hala tek kablo üzerinden elektrik ve data gönderilemiyor.

Kaldı ki usbnin bulunma amacı bu. Tüm basit işlemci içeren elektronik cihazlar 5 veya 12 volt ile çalışır. Akım değerini 3-4 Amper yapsalar birçok cihaz kolayca çalışabilir. Bu elektriği bilgisayar kasasından elde etmek mümkün. Tarayıcı , yazıcı , monitör , hoparlör , 3,5 lik usb harddisk , adsl modem gibi çevre birimlerinin tek kablo ile çalıştığını düşünsenize , ne kadar kablo kirliliği azalır.

Doğru bir yöntem olmayabilir ama usb ara kablosunu hem tvden hem de harddiskten çıkarttınca ve önce tvye sonra da harddisk kutusuna takınca çalışıyor. Aküsü zayıf arabadaki yokuş aşağı vurdurarak çalışma gibi oluyor. Harddiskinizde özel ve önemli bilgiler varsa bunu denemeyin. Hızlı bir 16 yada 32 gblık flash bellek almak daha kullanışlı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

quote:

quote:

Sayın Blur,

Benzer durum bende ve forumda birçok arkadaşımızda oluyor. Sizinki gibi mesajları birçok başlıkta okumuştum.

Usb 2.0 , 5Volt ve 0,5 amper güç sağlıyor yani 2,5 watt. Demek oluyor ki bu güç , zar zor usb harddiski + harddisk kutusu içindeki usb kontrol işlemcisini çalıştırmaya yetiyor. Yani sistemin genel çalışması biraz zorlama olmuş gibi görünüyor...

Samsungun yan girişlerinde birinde USB (HDD) yazan ise biraz daha fazla akım vererek harddiskin sorunsuz çalıştırmaya çalışıyor. ES serilerinde bu Usb girişin üstünde "USB HDD 5 volt-1 amper" diye yazıyor. Yine de bazen harddisk çalışmıyor ve ben harddiskin cik-cik yaparak çalımayı denediğini duyuyorum.

USB 3.0 teknolojisini getirler ama hala bilgisayara bağlanan her cihaz için ek güç kablosu, adaptör gerekiyor. 2012 bitecek hala tek kablo üzerinden elektrik ve data gönderilemiyor.

Kaldı ki usbnin bulunma amacı bu. Tüm basit işlemci içeren elektronik cihazlar 5 veya 12 volt ile çalışır. Akım değerini 3-4 Amper yapsalar birçok cihaz kolayca çalışabilir. Bu elektriği bilgisayar kasasından elde etmek mümkün. Tarayıcı , yazıcı , monitör , hoparlör , 3,5 lik usb harddisk , adsl modem gibi çevre birimlerinin tek kablo ile çalıştığını düşünsenize , ne kadar kablo kirliliği azalır.

Doğru bir yöntem olmayabilir ama usb ara kablosunu hem tvden hem de harddiskten çıkarttınca ve önce tvye sonra da harddisk kutusuna takınca çalışıyor. Aküsü zayıf arabadaki yokuş aşağı vurdurarak çalışma gibi oluyor. Harddiskinizde özel ve önemli bilgiler varsa bunu denemeyin. Hızlı bir 16 yada 32 gblık flash bellek almak daha kullanışlı olacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İçim rahatladı, her ne kadar sorunun kaynağının USB'nin sağladığı gücün yetersizliğinden kaynaklandığını tahmin etsem de, diğer kullanıcıların aynı disklerle sorun yaşamamamalarına anlam veremiyordum aklıma HDD'lerin acaba mekanik sorunları mı var fikri geliyordu ve HDD'yi garantiye göndermeyi düşünmeye başlamıştım. Ancak aynı sorunun sizde de olduğunu duyunca rahatladım.

Son olarak konuyla dolaylı başka bir soru sorayım sizi yakalamışken. Aynı diski laptopumda da kullanıyorum ve bazen yine aynı sorunu yaşıyorum. Disk dönmeye çalışıp da dönemeyip aynı mekanik sesi verdiği oluyor.
    Laptopumda 3 adet usb 2.0 girişi var ve bunlar yoğun bir şekilde kullanılıyor. Birinden laptop cooler güç alıyor, diğerinde yüksek menzilli 1w bir wifi adaptor var 5m repeaterlı usb uzatma kablosuyla birlike, son usb'ye de hdd bağlıyorum 2.5". Normal olarak laptop her usb portuna ayrı ayrı 5v mu veriyor (böyle olması gerekmez mi?) yoksa tüm usb portlarının 5v çekiyor oluşu, sistem genel usb portlarının başarımını düşürebilir mi? Bu arada Laptop pilsiz şekilde adaptörden güç alıyor.

• d-smart modülü bu tv de deneyen hiç yok mu arkadaşlar? teledünya için açıklama yapılmış ama, d-smart için de aynı şey geçerli mi?
  • Benzer bir soruda benden olsun, Digiturkun boyle bir modulu var mı?
    çatıda çanak hazırken, boşa kutu takmak istemiyorum ve kayıt yapma özelliği olsun istiyorum.. Var mı acaba ?
  • Arakdaşlar (erdos, ender, blur) aylar sonra tekrar merhaba...

Ben de 1 TB WD 3.5" adaptörlü hdd var. Ayrıca 500 gb. WD 2.5" hdd var. İkisinde de yukarıdaki problemleri yaşamadım.

quote:

Doğru bir yöntem olmayabilir ama usb ara kablosunu hem tvden hem de harddiskten çıkartınca ve önce tvye sonra da harddisk kutusuna takınca çalışıyor. Aküsü zayıf arabadaki yokuş aşağı vurdurarak çalışma gibi oluyor. Harddiskinizde özel ve önemli bilgiler varsa bunu denemeyin.

Bilmeden de olsa ben hep böyle yapmaktayım. Çünkü usb kablonun ucunu tv'nin arkasını çevirip sokmaktansa hdd'nin mini usb portuna takmak daha pratik geliyor. Bu yüzden de tv'deki uç devamlı takılı duruyor. Diger uç ise açıkta duruyor. Ama hdd'ye zarar verecekse bir daha böyle yapmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Arakdaşlar (erdos, ender, blur) aylar sonra tekrar merhaba...

Ben de 1 TB WD 3.5" adaptörlü hdd var. Ayrıca 500 gb. WD 2.5" hdd var. İkisinde de yukarıdaki problemleri yaşamadım.

quote:

Doğru bir yöntem olmayabilir ama usb ara kablosunu hem tvden hem de harddiskten çıkartınca ve önce tvye sonra da harddisk kutusuna takınca çalışıyor. Aküsü zayıf arabadaki yokuş aşağı vurdurarak çalışma gibi oluyor. Harddiskinizde özel ve önemli bilgiler varsa bunu denemeyin.

Bilmeden de olsa ben hep böyle yapmaktayım. Çünkü usb kablonun ucunu tv'nin arkasını çevirip sokmaktansa hdd'nin mini usb portuna takmak daha pratik geliyor. Bu yüzden de tv'deki uç devamlı takılı duruyor. Diger uç ise açıkta duruyor. Ama hdd'ye zarar verecekse bir daha böyle yapmayalım.

Sanırım Tv'lerin serileri ile de alakalı olabilir. Ya da bilmiyorum belki yazılım (FW) da etkili oluyordur
    Bunu Samsung'dan yetkili ve bilgili birilerine danışabilseydik keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Arakdaşlar (erdos, ender, blur) aylar sonra tekrar merhaba...

quote:

tekrar merhaba franko..

• 2,5 usb cift bağlantılı olarak kullanıldığında kasmıyor
    kablonun bir tarafı Y şeklinde 2 tane ucu var tv üzerindeki 2 usb girişine birden bağlanıyor
    3,0 usb de şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siexs

merhabalar

3009 linkini verebilecek varmı?

samy'de link pasif, ender123'te link ölmüş :(

3015 deneyen varmı?

selamlar

3015 yükledim, şu ana kadar çıkmış en iyi yazılım diyebilirim. 3d mükemmel olmuş, sd, hd, hiçbirinde sorun göremedim
  • arkadadlar smmyde birisi su sekilde yazı dusmus

Yes,
    I can confirm 3014, and 3015 (haven't tried 3011 yet) do not play my MKV HD 3D file. Rolled back to 3005 and the file plays fine.

Video details that are not playable: MKV container, Codec: AVC / 23,976 fps / 1920х1080p / 9731 Kbps (3D Top Under)

PS: checked 3011 firmware. still works with that type of video, so the problem is only with 3014 and 3015!!!
    mmhorda

bazı mkv leri oynatmama durumu oluyormu hıc.

cunkı sahıs 3011 kurmus ve filmleri oynattıgını gormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyancelebi -- 25 Eylül 2012; 0:31:59 >

• arkadaşlar böyle bir ürün var şimdi bu ürünle biz tv'yi internete bağlayabilirmiyiz. Daha ucuz çözümler var mı
    Bir de kullandığınız hd uydu alıcılar neler memnun olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

Edit:eksik bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirens -- 26 Eylül 2012; 11:45:17 >

• Ben bu tarz birsey kullanıyorum işimi görüyor hocam

HD alıcı olarakta Atlanta kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 3006 kullaniyorsum bugun 3015 yukledim hdde super oldu ama sd camur gibi oldu star flan:(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty38

Arkadaslar 3006 kullaniyorsum bugun 3015 yukledim hdde super oldu ama sd camur gibi oldu star flan:(

sana oyle gelmiştir..ben cok beğendim bu yazılımı..3d süper olmuş..sd yayınları bıraz daha araştır..kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty38

Arkadaslar 3006 kullaniyorsum bugun 3015 yukledim hdde super oldu ama sd camur gibi oldu star flan:(

3009.2 SD yayın için 3015'den biraz daha iyi gibi geldi. Ancak arada çok bariz bir fark yok. HD yayınlarda her iki yazılım arasında bir fark yok. 3D yayınlarda
    3015 daha iyi olduğu söyleniyor.
  • A rkadaşlar bende 46c750 var. 3d filmeleri altyazı ile açamıyorum dıvxm den indirdiğim altyazılar örneğik john carter.avi altyazı formatıda john carter.srt olarak içindeki dosyaya attım fakat kumandadan tools tuşuyla altyazı seçenekleri çıkmıyor gözükmüyor ne yapmam lazım.yardımcı olabilirmisiniz..
  • Bir sorumda tv ye bağladığım ht-tz325 model ses sistemini normal kanalda olunca nasıl ses alabirim bilgisi olan var mı bu arada 46c750 ye bağladığım uydu reciver d smart hd ...
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.