Muhtemelen yakın çevredeki diğer kablosuz bağlantılar dan kaynaklanıyor. |
Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (26. sayfa)
-
-
Dex kullanabileceğim uygun fiyatlı bir cihaz varsa değerlendirmek istiyorum, önerisi olan var mı? Sim kartı kayıtsız veya kozmetik olarak kötü cihazlar işime yarayabilir. :)
-
herkese merhabalar.
ben de dex kullanıyorum ancak ekran boyutlandırmayı yapamıyorum. telefonumu dex ile tvime bağladığımda her taraftan kesiyor. çözünürlüğü düşürüyorum ancak sonuç yine aynı. bu ekran boyutlandırmayı nasıl yapabilirim?
-
-
Öncelikle uygun fiyata ikinci el orijinal DeX ürünlerini tavsiye ederim. Kullanım ihtiyacınıza göre ethernete ihtiyaç duyacaksanız DeX Station olabilir. TV/monitörün yanında fişe takılı sabit duracak bir kullanım olacaksa DeX Pad olabilir. Güç girişine ihtiyaç duymadan yanınızda taşıyabileceğiniz bir çözüm istiyorsanız aşağıda paylaştığım gibi aynı işi yapan daha uygun fiyata alabileceğiniz bir adaptör işinizi görecektir. Ben şu an bu ürünü kullanıyorum. DeX Pad'im vardı sattım. DeX Pad'in bu ürüne göre tek artısı soğutucu fanı olması ve eksileri ise diğer ürün kadar taşınabilir değil, çalışması için güç girişine ihtiyaç duyması (yanında gelen orijinal hızlı şarj adaptörü kullanmak zorunlu), USB'leri 2.0
Ayrıca USB çoğaltıcım var, USB 3.0 gigabit etherneti olan... Onu da bu adaptöre bağlıyorum DeX pad'den daha fazla performans alıyorum.
urun.n11.com3 in 1 Type-C to Hdmi USB 3.0 Çevirici Dönüştürücü Adaptör BW3183 Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/3-in-1-type-c-to-hdmi-usb-30-cevirici-donusturucu-adaptor-bw3183-P247556833
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 3 Temmuz 2021; 12:24:6 >
-
TV üzerinden ekrana sığdırı seç,nce sorun çözüldü hocam. teşekkürler ilginiz için.
-
Andronix üzerinde Ubuntu yada Manjaro çalıştırabilien var mı Android 11 ile çalıştıramıyorum :/ -
arkadaşlar, bir süre sonra eski telefonumu emekliye ayıracağım ve bilgisayarım da çok eskidi artık csgo bile açmıyor. bu dex modunu öğrendiğimden beri aklımda samsung dex modu olan bir telefon alıp dısarda mobil evde monitöre bağlayıp masaustü olarak kullanma fikri var. dexte sadece torrentten film indirmek ve webden dizi izlemek, sosyal medya kullanmak gibi basit işler yapacağım. yani en komplike iş torrentten harici hddye fim indirmek olacak. dex istasyonu kullanmayı düşünmüyorum Baseus ve ugreen hubları ile hoparlorlü monitör, harici hdd ve klavye/fare kullanacağım. uzun süreli genel kullanıcı deneyimini merak ediyorum. normalde 6bin küsüre mi10t pro almayı düşünüyordum ama biraz daha kasıp s20 serisinden bi telefon alabilirim... yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.
-
İnternetten indirme için öncelikle gigabit ethernet girişli hub almanızı ve internet bağlantınızı kablolu olarak yapmanızı öneririm. İkinci alternatif olarak USB 3.0'lı hub+USB gigabit ethernet adaptörü olabilir ki ben bu şekilde kullanıyorum; altta fotoğrafta görebilirsiniz. Kablosuz ile arada ciddi hız farkı oluyor. Normal indirmeler için IDM+ , torrent istemcisi olarak da Flud uygulamalarını tavsiye ederim.
4K dolby vision-atmos destekli OLED TV'im var. Dex moduna şu an ihtiyaç hissetmediğim için kullanmıyorum ama indirme ve indirdiklerimi DLNA aracılığı ile TV'den izlemek için Dex özellikli hub ve USB ethernet adaptörü kullanıyorum. Android ne kadar gelişmiş olsada USB'den HDD'e veri atmak zahmetli ve fazlaca zaman alıyor. Arşivci değilseniz imkanınıza göre hızlı ve geniş depolama alanı olan bir hafıza kartı alın dosya taşıma ile uğraşmayın derim. Telefonunda da en az 250GB depolama alanı olacak zaten, izlediğinizi silersiniz.
Samsung Note 10 plus ile benim kurulum şöyle:
50mbps olan VDSL bağlantım var, modemin gigabit ethernet desteği yok. Bu şartlarda flud ve ethernet bağlantısı ile güncel paylaşımlarda 7mbps hızı bulan indirme yapabiliyorum. Uygulamada mobil veri ve telefon faturasını koruma amaçlı "indirme için yalnız wifi kullan" seçeneği var, ethernet düşünülmemiş. Süpriz fatura ile karşılaşmamak için ethernete bağladıktan sonra "yalnız wifiyi kullan" seçeneği ile beraber mobil veriyi de kapamayı unutmayınız. Ayrıca Google Play'den uygulamayı değerlendirip bu eksikliğide yazarsanız ilerki güncellemelerde düzelteceklerini umuyorum; ben yazdım.
play.google.comFlud - Torrent Downloader - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.delphicoder.flud
Kullandığım Dex destekli adaptör:urun.n11.com3 in 1 Type-C to Hdmi USB 3.0 Çevirici Dönüştürücü Adaptör BW3183 Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/3-in-1-type-c-to-hdmi-usb-30-cevirici-donusturucu-adaptor-bw3183-P247556833
Kullandığım gigabit ethernet destekli USB 3.0 çoklayıcı:amazonDark DK AC USB330GL USB 3 3-Port Hub ve Gigabit Ethernet Adaptör İkisi bir arada USB Adaptörhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07CKBNWDX/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_ADAQP5655YEYTGHHPD96
İhtiyacınız olursa diye kullandığım DLNA uygulamasının linkini de paylaşıyorum. Küçük, basit ama son derece verimli bir uygulama. 30-35GB boyutundaki 4K HDR 10bit dolby vision-atmos remux filmleri bile takılmadan izlemeye olanak sağlıyor (telefon ve TV kablo ile gigabit switche bağlı, modemin ise gigabit ethernet desteği yok):play.google.comDLNAServer - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.al.dlnaserver
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 28 Temmuz 2021; 13:25:43 >
-
sanırım linkteki gibi bir ürün ethernet kablosu bağlamak için iş görür;
www.hepsiburada.comBaseus Multi-Functional Hub (Type-C To 3 X USB 3.0 + HD 4K + Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/baseus-multi-functional-hub-type-c-to-3-x-usb-3-0-hd-4k-rj45-pd-adaptor-p-HBV00000KTFJ8uygulamaları da deneyeceğim. dediğiniz gibi filmleri telefonu direkt tvye bağlayıp izlemek ve sonra silmek mantıklı. ben hddyi ayrıca uğraştığım dosya ve içerikleri bulut harici bir fiziki alana da yedeklemek için de kullanıyorum pahada ağır byte da hafif olduklarından yedekleme süreleri sorun olmaz. filmleri zaten dediğiniz gibi yaparım.
peki dex modunda kullanırken hub telefonu hızlı şarj edebiliyor mu? genel olarak günlük işlerinizi hallederken dex modundan memnun musunuz? dediğim gibi bir kaç binlira daha fazla ödemeye yapacağım o yüzden genel kullanıcı deneyimi benim için önemli :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 28 Temmuz 2021; 15:31:9 >
-
Dex çözümü için kullanacağınız görüntüleme aracına göre tercih yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü görüntü aktarımı için farklı DeX modları mevcut:
1- HDMI aracılığı ile monitör veya TV'ye bağlama
2- Wireless DeX ile kablosuz aktarma özelliği olan TV veya bilgisayara (ekranına kablosuz bağlanma desteği olan windows pc'lerde)
3- USB kablo aracılığı ile PC'de DeX (bilgisayara program yüklenerek yapılıyor)
Mesela TV'nizin ekran paylaşma özelliği varsa hiçbir şeye ihtiyaç duymadan Wireless DeX özelliği ile bağlanırsınız. Sadece konforu artırma adına OTG kablo aracılığı ile kablosuz klavye-fare seti bağlarsınız, bluetoothlu setiniz varsa ona da gerek kalmaz. Bu günlük işlerinizi halletmeniz için yeterli olur.
Sanırım Samsung S10 düşünüyorsunuz. S10'un Wireless DeX özelliği mevcut:SeannyyoutubeSamsung Wireless DeX: Galaxy S10 Setuphttps://www.youtube.com/watch?v=HuORFIOmN1Y&feature=youtu.be
Yok, monitöre bağlayıp masaüstü pc gibi kullanmayı düşünüyorsanız o zaman hub ihtiyacı doğru karar. Açıkcası paylaştığınız ürün bana pahalı geldi. Ethernet girişi için gigabit olduğu ile ilgili bir bilgi de bulamadım. Hubun özelliğine göre telefonun hızlı şarjı, kullandığınız adaptöre göre mümkün. Yalnız tabiki ısınma olacaktır. Orijinal DeX Pad'de soğutma için fan koymuşlar. Orijinal DeX ürünleri tavsiyesi istememişsiniz ama merak ettim doğrusu neden? İkinci elini baktığınız hublardan daha uygun fiyata bulabilirsiniz, yanına birde USB ethernet aldınız mı tamamdır. Tek eksiği USB 3.0 olmaması. Bende vardı kablosuz DeX bana yeterli geldiği ve para ihtiyacı için sattım. Note 10'u yeni almıştım, nakit ihtiyacı için sattım ama keşke satmasaydım dediğim oldu. Çünkü oldukça pratik ve fanı güven veriyor. Diğer taraftan çalışması için mutlaka güce ihtiyaç duyuyordu, kullandığım adaptörün ise böyle bir ihtiyacı yoktu. Satış ilanım şuydu:
https://www.letgo.com/tr-tr/i/samsung-dex-pad-ee-5100_86e9c153-7cf1-462d-9f78-7183bc258f17
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 28 Temmuz 2021; 21:13:26 >
-
hocam ben hoparlorlü monitöre kablo ile bağlayarak kullanmayı düşünüyorum. model olarak da s20 ultra veya s21 almayı düşünüyorum orası kesin değil elimdeki telefonla ne kadar daha idare edebileceğime ve o anlık maddi durumuma göre değişebilir... şuan ilk çıktığında aldığım 1. jenerasyon iphone se'yi kullanıyorum. hub olarak da ucuz olmayan markalı ürün kullanmak istememin sebebi düzenli kullanacağımdan bağlantıların stabil olması ve benim deneyimimi olumsuz etkilememesi için. başım ağrımayacaksa ve bir kere alacaksam 100-200 fazla verebilirim... orjinal dex station tercih etmememin nedeni de ağır bir işte çalışıyorum o yüzden telefonlarıma şok özelliği olan kalın kılıflar takmak durumundayım daha ince kılıflarla bile istasyona bağlantı sorunlarından bahsedenler olmuş hub kablo bana daha özgür bir bağlantı imkanı verecektir ve tabi hublar usb 3 hızlarını destekliyor bir de samsung'un hızlı şarjına uyumlu olur mu bilmiyorum ama bu hublar 60w 100w gibi yüksek hızlarda şarj akımına izin veriyor.
-
Arkadaşlar selamlar forumu yeni keşfettim hepsini okumaya da üşendim :)Note. 10 lite dex desteğini nasıl al abilirim ?Değerli tecrübelerinizi paylaşır i seniz memnun olurum... -
Malesef Note 10 lite'da DeX desteği yokmuş: chip onlineSamsung Galaxy Note 10 Lite İncelemesihttps://www.chip.com.tr/inceleme/samsung-galaxy-note-10-lite_5555.html
-
Kilif varsa dex stationa olmuyor hocam orjinal kiliflar anca oluyor yada alt tarafi acik olan kiliflar.Bende s21 var kilif ile olmuyor mecbur kilifi cikarip kullaniyorum.Sarj ediyor bu arada ama hizli etmez normal sarj gibi ediyorm.Fan sart bence yoksa tel diyor cok isindim app'i kapaticam.Kilifi eger alti acik birsey kullanirsaniz dex pad yada station oneririm.Performansi iyi debian kurarsiniz birde masaustu chrome falan calisir.quote:
Orijinalden alıntı: funnyhowhocam ben hoparlorlü monitöre kablo ile bağlayarak kullanmayı düşünüyorum. model olarak da s20 ultra veya s21 almayı düşünüyorum orası kesin değil elimdeki telefonla ne kadar daha idare edebileceğime ve o anlık maddi durumuma göre değişebilir... şuan ilk çıktığında aldığım 1. jenerasyon iphone se'yi kullanıyorum. hub olarak da ucuz olmayan markalı ürün kullanmak istememin sebebi düzenli kullanacağımdan bağlantıların stabil olması ve benim deneyimimi olumsuz etkilememesi için. başım ağrımayacaksa ve bir kere alacaksam 100-200 fazla verebilirim... orjinal dex station tercih etmememin nedeni de ağır bir işte çalışıyorum o yüzden telefonlarıma şok özelliği olan kalın kılıflar takmak durumundayım daha ince kılıflarla bile istasyona bağlantı sorunlarından bahsedenler olmuş hub kablo bana daha özgür bir bağlantı imkanı verecektir ve tabi hublar usb 3 hızlarını destekliyor bir de samsung'un hızlı şarjına uyumlu olur mu bilmiyorum ama bu hublar 60w 100w gibi yüksek hızlarda şarj akımına izin veriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Marrusia
Kilif varsa dex stationa olmuyor hocam orjinal kiliflar anca oluyor yada alt tarafi acik olan kiliflar.Bende s21 var kilif ile olmuyor mecbur kilifi cikarip kullaniyorum.Sarj ediyor bu arada ama hizli etmez normal sarj gibi ediyorm.Fan sart bence yoksa tel diyor cok isindim app'i kapaticam.Kilifi eger alti acik birsey kullanirsaniz dex pad yada station oneririm.Performansi iyi debian kurarsiniz birde masaustu chrome falan calisir.
Alıntıları Gösterısınma sorunu oluyorsa benim kullandığım kılıflar otterbox tarzı kapalı sanırım ısınmayı kolaylaştıran soğumayı zorlaştıran bir etken olur. acaba harici usb falanla falan idare edilebilir mi? sanırım benim eşten dosttan bitane bulup bir kaç gün ödünç alıp kendim denemem gerekecek.
-
Merhaba,
S20+ aldım Dex kullanmak istiyorum. Tv'ye bağlamayacağım, Masaüstü Bilgisayara bağlayacağım. Wifi falan yok. Yeni kullanıcı olduğum için araştırma safhasındayım. Anladığım kadarıyla bu iş için 2 ayrı çözüm var. Birincisi DEX Station, Samsung online'da yok sanırım ve artık üretilmiyor olabilir.?? Bu cihazı alsam telefonu şarj için de kullanılabilirim.
Bu cihazla birlikte bir de Typ C - HDMI kablosu olması gerektiğini anlıyorum. Herhangi bir kablo olur mu?
ikinci çözüm Samsung online'da var basit bir Tip C- HDMI dönüştürücü kablo satılıyor. Biraz pahalı gibi, internette daha ucuza kablolar var, piyasadaki kablolar işimizi görmez mi?
Ne tavsiye edersiniz?
-
Telefonunuz hayırlı olsun. Dex'i masaüstü bilgisayarda kullanacağım derken tam olarak neyi kastettiniz? Windows veya Mac üzerinden Bilgisayar için DeX programını kurup kendi şarj/data kablosu ile kullanabileceğiniz gibi monitörün HDMI girişine uyumlu bir adaptör ile bağlayabilirsiniz.
İlk seçenek için ekstra bir kabloya ihtiyacınız yok. Yalnız orijinal şarj/data kablosunun iki ucu type-c ise bilgisayara bağlamak için diğer ucu type-a (geleneksel kullanılan genel USB girişi) kablosu kullanmanız gerekiyor. Resmi web sitesinden indireceğiniz Bilgisayar için DeX programını kurup kullanabilirsiniz:
https://www.samsung.com/tr/apps/samsung-dex/
İkinci seçenek için benimde kullandığım şöyle bir adaptör işinizi görecektir:urun.n11.com3 in 1 Type-C to Hdmi USB 3.0 Çevirici Dönüştürücü Adaptör BW3183 Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/3-in-1-type-c-to-hdmi-usb-30-cevirici-donusturucu-adaptor-bw3183-P247556833
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 30 Temmuz 2021; 14:24:50 >
-
DeX ortamına bağlanmak için 3 seçeneğiniz var;
Bilgisayara Windows/Mac işletim sisteminde bağlamak için telefonun kendi USB kablosu yeterli.
TV'ye yansıtarak DeX kullanmak için herhangi kablo gerekmiyor.
Monitöre/TV'ye HDMI kablo ile bağlayacaksanız ki en verimli ve hızlı olan seçenek budur, size tavsiyem DeX Station ya da DeX Pad edinmeniz, 2. el sitelerde satılıyor. Çünkü bu cihazlarda ısınmaya karşı dahili fan var. Telefonunuz için adaptörle kullanımda sıcaklık sorun yaratabilir, ayrıca bazı adaptörlerde şarj girişi olmasına rağmen yeterli amperi veremiyor ve verimli bir şarj sunmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssariaydin -- 11 Ağustos 2021; 0:56:48 > -
Selam. Dex stationda geniş ekran monitörlerde 2 k desteği var mı? Dex pad de var sanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X