Note 10 plusda wide monitörde 2k desteği dex stationda var mı biliyor musunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (27. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dex Pad ekran yansıtmada 2k görüntü veriyor ama Dex modunda 1080p. Dex station'ı deneme imkanım olmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geniş ekranlarda dex modunda 2k seçeneği çıkıyor sanırım. Yukarıda bir arkadaş resim de koymuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agimnat -- 14 Ağustos 2021; 15:48:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, siz yazınca yukarıdaki fotoğrafı inceledim. Ben 16:9 TV'de denediğim için bende çıkmadı demek ki...
-
2 k desteğini tabi o arkadaş Note 20 Ultra ile almış. Acaba note 10 plus ile oluyor mu. Ben telefon ile tümleşik kullanmak için S7 Plus alacaktım. 15 gündür fiyatlar tavan yaptı. Cihaz da yok gibi piyasada. Teşhir mallarını mı toplayıp satıyorlar bilemedim.O yüzden dex daha ekonomik bir çözüm olur mu diye araştırıyorum. Monitörü geniş alıp 2 k görüntü alabilirsek iyi olacak. 1080 çok da iyi durmuyor artık. O arkadaş çok da akıcı çalıştığını ifade etmiş. Sanırım artık foruma uğramıyor. Onun görüşlerini almak değerli olacaktı. Kullandığı dex de station olan. 2k dexpad de var deniliyordu. Acaba güncelleme ile mi geldi dex station'a. Bulut tabanlı oyunlarda bilgisayarda bile takılma var deniliyor. Yabancı yayınları izledim dex üzerinden oynanan. Epey bir takılma var.Sanırım ileride daha da iyileştirilecektir.
Bu arada dex veya s7 plusda F klavye kullanmak isteyen arkadaşlar f klavye seçeneğini sistem içinden aktif edemiyorlardı. Onun da bir üçüncü parti uygulamasını buldum ve sistem iyi çalışıyor. F yazanlar hem dexde hemde s7 serisinde harici klavyeyi f olarak kullanabilirler. Programın adı keybord external helper. Konu şikayetvar'a kadar gitmiş Samsung'da hala bir sistem içi çözüm getirmemiş.
-
Merhaba arkadaşlar, dex e a50 tele gelen yeni custom rom ile tanıştım, mükemmel bir olay, bu sistemi ucuz yollu tvye nasıl bağlamam gerek, kablosuz bağlanma var a50 ile ama oda film dizi gibi olaylarda sorun çıkarır, bu dexte neden netflix siyah ekran sorunu verir arkadaşlar, fikri olan varmı.
-
Netflix rootlanmış cihazları desteklemiyor bildiğim kadarıyla... Ekran kaydı alınabilme durumundan dolayı olsa gerek. Rootsuz cihazlarda da içerik korumasından dolayı ekran kaydı yaptığınızda siyah görüntü kaydediyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Ağustos 2021; 19:33:30 >
quote:
Orijinalden alıntı: tayaydin
Netflix rootlanmış cihazları desteklemiyor bildiğim kadarıyla... Ekran kaydı alınabilme durumundan dolayı olsa gerek. Rootsuz cihazlarda da içerik korumasından dolayı ekran kaydı yaptığınızda siyah görüntü kaydediyor...Tel rootlu, telefonda netflix çalışıyor sadece dex açınca siyah ekran veriyor.
-
Dex programını windowsa kurduk, USB ile de Dex kullanmak mümkünmüş, ama ne yaptı isem DEx programı açılış sayfasını geçmedi, iki farklı USB kablo denedim olmadı, Samsung Support fabrika ayarlarına sıfırlayın diyor, bu konuda bilgisi olar var mı?
-
Benzer sıkıntıyı bende çekmiştim; iş yeri bilgisayarında bağlantı yapamaz iken evdeki bilgisayarda oluyordu. Tabiki iş yeri bilgisayarına çok müdahele edilemediğinden (windows güncellemesi, antivirüs sebebi gibi) bir süre bu şekilde kaldı sonra PC için Dex sürümü güncellediğinde düzeldi.
Başka bilgisayarlarda da deneyin derim.
Bu arada kablonun kaliteli olması da önemli...
DexPad mesela telefonu sadece şarj için kullanılabilir mi? Sadece bu amaç için alınsa mantıklı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yken -- 20 Ağustos 2021; 10:9:26 > -
Diyelim yeni bir telefon aldım; işyerinde kullanmak için ikinci bir şarj aletine ihtiyacım var aynı zamanda Dex'i de kullanma imkanı var. Ben bu durumda Dex pad alırdım...
Ayrı ayrı düşündüğünüzde (alacağınız fiyata göre) pad hariç şarj aleti ve kabloları bile değer... Orijinal kablosu ile şarj aleti (15W), orijinal HDMI 2.0 kablo (HDMI kabloları kalın ve kabadır, bu ince gayet zarif bir kablo)
Sanırım yanlış yazmışım, Dex Pad ile Dex Station ayrı ürünlermiş. Dex Station almayı planlıyorum. Sanırım içinden şarj veya herhangi bir kablo çıkmıyor bu üründen. Galaxy S20+ kullanıyorum bunun şarj kablosunun her iki tarafı dı Tip C. Bu kablo ile Dex Station ile şarj yapabiliyor muyum?
-
Ethernet girişi çok acil ihtiyaç değilse Dex Pad'i tavsiye ederim. Desteklediği çözünürlük dex station a göre daha yüksek, kutu içeriği daha zengin... Samsung'un resmi sitesinde tam özellik karşılaştırması vardı ama şimdi bulamadım. Ethernet ihtiyacını bir adaptör ile giderebilirsiniz. İkisinin de sıfırı yoktur piyasada ikinci el fiyatlarda birbirine yakındır. Yatık olmasından dolayı acil durumlarda klavye-fare seti olmadan touchpad olarak ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Basit bir telefon-tablet standı ile de dex station gibi dik konuma getirebilirsiniz:
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
m31s de dex var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVETm31s de dex var mı?
Yok maalesef
-
-
Yukarıdaki ekran görüntüsü 21:9 formatında 3440/1440 çözünürlükte viewsonic 3456 da çekildi. Cihaz note 10 plus. Samsung dex station kullanılıyor. Ekran geniş ise 2 k çözünürlük seçeneği geliyor. Yani 2 k sadece dexpad ile değil dex station ile de geliyor. Sadece bir kez telefon aşırı ısınıyor uyarısı verdi dexin fanı çalışmasına rağmen. Bir daha vermedi. Fansız bir dex station denemeyin yoksa bu uyarıyı sürekli alırsınız. Hatta bana göre hdmı kablolu dex ile de benzer bir uyarı alırsınız. Cihazın bir aparatla soğutulması gerek. Sonuçta çoklu pencere kullanılıyor. Ev ve ofis kullanımlarında profesyonel bir ihtiyaç yoksa fazlasıyla yeterli. Hatta eğer telefondaki uygulamalar yeterliyse pc'den daha pratik. Uygulamalar ve dex biraz daha üzerine çalışılırsa ciddi bir alternatif olabilir. Samsung yarattığı şeyin farkında değil aslında. Bunu apple çıkarsaydı sanırım şimdi bir çok evde bu kullanılıyor olurdu. Şimdi bakıyorum dexi olanlar hiç kullanmadan satıyorlar çünkü nasıl bir nimet olduğunun farkında değiller. Bir kere çocuklar için eğitimde fazlasıyla yeterli. Basit oyun ihtiyaçlarını da karşılıyor. Gün içinde her şeyinizi yaptığınız telefonun masaüstünde de yine genel ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması çok pratik. Çektiğiniz resimleri videolar aktarmak vb derdiniz yok. Masa başındaysanız telefonunuzu yine ekrandan kullanabilirsiniz. Whatsapp vb bütün uygulamalar yine aynı ekranda. Capcut diye bir video düzenleyici mevcut. Apple'in mabooktaki imovie'si kadar iş görüyor neredeyse. Velhasıl profesyoneller için bir pc değil ancak ev ve basit ofisleri için pc'den çok daha kullanışlı. Bu monitörle kullanımına ilişkin merak ettikleriniz varsa yazabilirsiniz. Kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de bir paylaşım yapayım o zaman...
Note 10 plus + Dex özelliği olan adaptör ve USB 3.0 gigabayt ethernet aracılığı ile oluşturdum bağlantı...
Ön bilgi vereyim önce: Xbox One X konsolum Gamepass Ultimate aboneliğim var. Bu abonelik ile telefondan bulut tabanlı olarak oyun oynayabiliyorsunuz (Türkiye'de aktif değil ama uygulamadan bölge değiştirip VPN ile giriş yaparak oynayabiliyorsunuz). Diceksiniz ki yahu konsolun var ne gerek buna... Yeni oyunlardan bazıları Series S|X'e (yani yeni nesile) özel çıkıyor. İşte bunlardan biri de fotoğrafta görülen Medium oyunu... Dex modunda bir nevi konsol misali yeni nesil oyunu oynayabiliyorum. Grafikler ve oynanabilirlik ahım şahım değil ama maksat merakı gidermek.
Bu arada video editleme için Cyberlink'in PowerDirector'unu öneririm. Bu firmanın PC için olan editörünüde kullanmıştım oldukça başarılı idi. Aynı kaliteyi mobil uygulamada da yakalamışlar. Dex modda denemedim ama klavye-fare seti ile daha da pratik kullanım kazanacağına inanıyorum. Kinemaster'da çok iyi bir uygulama ama h265 desteği yok:play.google.com
PowerDirector - Video Editor, Video Maker - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyberlink.powerdirector.DRA140225_01
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X